Létrehozva: 2023.07.18.

A 80 éves amerikai elnök egészségügyi állapota egyre aggasztóbb

Meddig maradhat a helyén?

A 80 éves amerikai elnök egészségügyi állapota egyre aggasztóbb, az utóbbi időben pedig egyre megdöbbentőbb helyzetekbe keveredik. Joe Biden nemcsak sorra esik-kel, de néha úgy tűnik, nem tudja, mit csinál. Kisétál egy interjúból, randitippeket kislányoknak, rágcsálja egy másik ruháját, igazítja útba őt egy húsvéti nyúl, vagy éppen nevetgél temetéseken. A helyzet odáig jutott, hogy már sajátjai és a Demokrata Párt is igyekszik mindent megtenni azért, hogy Biden ne induljon a következő választáson, kétségbeesetten keresik a jelöltet helyette. Az elnök bakijainak sora lassan végtelenül hosszú, az Origo tett egy kísérletet arra, hogy összegyűjtse ezeket.

Meggyűlt a baja a repülővel

Az elnök még 2021-ben botladozva szállt fel az Air Force One repülőgépre Atlanta felé. A botlások után nem lett baja, felérve még vissza is tudott integetni, illetve tisztelgett. Az akkor 78 éves elnök egyébként 2020 novemberében törte el a jobb lábát, miközben a kutyájával, Major Bidennel játszott.

 

Az alábbi sajtóeseményen is rendkívül zavartan viselkedett a világ legnagyobb hatalmának elnöke.

 

Megfeledkezett arról, hogy ki a felesége, amikor összekeverte az alelnökével

Az USA első embere egy sajtótájékoztatón még arról is megfeledkezett, hogy ki a felesége, amikor összekeverte az alelnökével.

Volt egy kis változtatás a szervezésben itt a színpadon, mert a First Lady férje elkapta a koronavírust – magyarázta mosolyogva az elnök, mire hangos nevetés tört ki a teremben, de Biden még ekkor sem értette, hogy min nevetnek az emberek. Miközben folytatta a mondandóját, az egyik asszisztense félbeszakította és felvilágosította, hogy a First Lady, vagyis az elnök felesége ott ül a közönség első sorában, Ő maga pedig a First Lady férje. Joe Biden ezután megpróbálta viccesen megmenteni a helyzetet, de még a felesége is elpirult.

Gyakran zavartan viselkedik a nyilvános eseményeken

Biden nemrég a kezét nyújtotta egy szellemnek, miután befejezte a beszédét az észak-karolinai Greensboróban.

AZ ELNÖK MÉG EGY KIS IDEIG CÉLTALANUL TÉBLÁBOLT AZ EMELVÉNYEN, MIELŐTT A TESTŐREIHEZ MENT.

 

Egy másik eseményen is képzeletbeli emberekkel fogott kezet.

Elaludt az izraeli kormányfővel való találkozóján

Emlékezetes volt az is, amikor úgy tűnt, hogy Joe Biden elaludt, miközben Naftali Bennett akkori izraeli kormányfővel tárgyalt.

A PILLANAT RENDKÍVÜL KÍNOS VOLT, MERT MIKÖZBEN BENNETT FOLYAMATOSAN HOZZÁ BESZÉLT, Ő BÉKÉSEN SZUNYÓKÁLT.

De nem ez volt az első eset: ugyanis korábban egy klímacsúcson sziesztázott az USA elnöke.

Az utóbbi hónapokban szinte minden hétre jutott egy-egy bakiparádé a történelem legidősebb hivatalban lévő amerikai elnökétől. Korábban, amikor részt vett az Öböl-menti Együttműködési Tanács csúcstalálkozóján, a jelek szerint kimerítő témákról kellett egyeztetnie a többi ország vezetőivel, ugyanis

EGY PILLANATRA BEHUNYTA A SZEMÉT, MAJD EL IS ALUDT A TANÁCSKOZÁS KELLŐS KÖZEPÉN. AZ INTERNETRE FELKERÜLT VIDEÓK TANÚSÁGA SZERINT MÉG AKKOR IS MAJDNEM ELALUDT, AMIKOR Ő MAGA BESZÉLT.  

 

Kínos baki: a halott királynőt éltette

Az amerikai elnök egyik beszéde végét azzal zárta, hogy "Isten óvja a királynőt!" Sokak szerint Biden egyszerűen öregszik, és elfelejtette, hogy II. Erzsébet tavaly ősszel meghalt, mások azt mondják: szándékosan akart udvariatlan lenni az Egyesült Királysággal és az uralkodóval, III. Károllyal. Egy brit külpolitikai szakértő viszont egyenesen úgy fogalmazott: Joe Bidennek elment az esze.

Nevetgélt a temetésen és randizási tippeket adott egy kislánynak

Az amerikai elnök azzal is felhívta magára a figyelmet, amikor

EGY KISLÁNYNAK ADOTT RANDIZÁSI TANÁCSOKAT, DE VILÁGSZERTE OKOZOTT FELHÁBORODÁST AZZAL IS, HOGY NEVETGÉLT II. ERZSÉBET KIRÁLYNŐ TEMETÉSÉN.

Napról napra nagyobb az elégedetlenség az USA-ban a Biden kormányzat politikájával, és egyre többen teszik fel a kérdést, hogy az elnök egyáltalán el tudja-e látni a feladatait 100 százalékosan. Az is előfordult ugyanis, hogy egy halott képviselőt keresett a beszéde közben egy konferencián.

JACKIE, ITT VAGY? HOL VAN JACKIE?" – TETTE FEL A KÉRDÉST A KÉPVISELŐNEK NYITÓ MEGJEGYZÉSÉBEN AZ ELNÖK, AMI CSAK AZÉRT ÉRDEKES, MERT JACKIE WALORSKI MÁR KORÁBBAN MEGHALT, ÍGY NEM LEHETETT OTT A KONFERENCIÁN.

Ezt Bidennek is tudnia kellett volna, halála után a Fehér Ház ugyanis közleményt is kiadott, amely szerint a tisztviselőket megdöbbentette és elszomorította az eset.

Megalázott egy mozgássérült szenátort

2008-ban egy kampányrendezvényen próbálta meg különleges elismerésben részesíteni Chuck Grahamet, Missouri állam szenátorát.

„CHUCK, ÁLLJ FEL, HADD LÁSSANAK AZ EMBEREK" – BIZTATTA AKKOR A POLITIKUST, AKI KEREKESSZÉKET HASZNÁL, MOZGÁSSÉRÜLT.

 

Botrány Vilniusban

Joe Biden mentális egészségét már nem csak a republikánusok kérdőjelezik meg, hanem a demokrata szavazók, egyes pártbéli politikusok, de újabban a párt legnagyobb adományozói is. Nem csoda, hiszen

VOLT, HOGY ÖSSZEKEVERTE VLAGYIMIR PUTYIN OROSZ ELNÖKÖT ÉS VOLODIMIR ZELENSZKIJ UKRÁN ÁLLAMFŐT, MIKÖZBEN UTÓBBI OTT ÁLLT MELLETTE A PULPITUSON.

 A NATO-csúcsot követően Helsinkiben tárgyalt, majd a sajtóeseményen egyszerűen a füle is felmondta a szolgálatot, ugyanis

TÖBBSZÖRI PRÓBÁLKOZÁSRA SEM HALLOTTA AZ ÚJSÁGÍRÓT.

Majd amikor indulni készült Helsinkiből, a repülőgépe lépcsőjén még szokásához híven bukdácsolt egyet, amit zavarodott integetés követett.

Közvetlenül ezelőtt

EGY KISLÁNY RUHÁJÁT RÁGCSÁLTA MEG, MAJD EGY ERŐLTETETT PUSZIT NYOMOTT VOLNA A RÉMÜLT GYEREK ARCÁRA, CSAKHOGY A LÁNY NEM ENGEDTE.

Sajátjai akarják elzavarni

Már a sajátjainak is egyre kínosabb Amerika első embere. Edward-Isaac Dovere, a CNN munkatársa pedig tudni véli, hogy a helyettesítők nevei már ott keringenek a levegőben.

A beszélgetések folyamatosan zajlanak – csendes suttogások a rendezvényeken, sms-ek, e-mailek, titkos telefonhívások. Úgy érzik, hogy az idő már fogytán van, és az általuk kívánt erőteljesebb kampánytevékenység hiánya annak a jele, hogy nem igazán van benne a szíve

– vélekedik Dovere. A Bident ellenző adományozókról szóló jelentés ellenére az egyik legnagyobb probléma a leváltásával kapcsolatban az, hogy

NINCS KONSZENZUS ARRÓL, HOGY KI LÉPJEN A HELYÉRE.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Bidennek nincs túl nagy támogatottsága a párton belül. A felmérések azonban arra is rávilágítanak, hogy nincs olyan jelölt se, aki egyenesen az ő alternatívája lenne. A The Economist/YouGov friss felmérése szerint tízből mindössze négy demokrata gondolja úgy, hogy Biden a "legerősebb" jelölt, akit a Demokrata Párt 2024-ben indíthatna. A New York Times Kamala Harris alelnököt, Pete Buttigieg közlekedési minisztert és Elizabeth Warren szenátort hozta fel alternatívaként – igaz, ezek a nevek sem mozgatják meg a párt támogatóinak fantáziáját.


 

 



 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

mandiner.hu

Francia elnök: szárazföldi csapatokat kell beküldenie az európaiaknak az ukrán háborús zónába

life.hu

Esküvőjükről osztott meg soha nem látott fotót Katalin és Vilmos, de valami nem stimmel

mandiner.hu

Orbán Viktor: Még elkerülhető a legrosszabb!

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 3.: a Szűznél valaki kezdeményez, a Skorpió jó hírt kaphat

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak