Ilyen lesz sorkatonai szolgálat Európában

POLITIK
Létrehozva: 2023.07.31.

1201 hatérsértő migráns csak a hétvégén

Az elmúlt héten az ország területén 2646 határsértőt tartóztattak fel.

A rendőrök 1201 határsértővel szemben intézkedtek péntektől vasárnapig – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 279, szombaton 543, vasárnap 379 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök.

Az elmúlt héten az ország területén 2646 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten – július 17-től 23-ig – a feltartóztatottak száma 2717 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 12 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Embercsempészés miatt 18 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derült ki a rendőrségi összesítésből.

A Vajdaságban a rendőrfőnök és a polgármester egyeztetett a hajdújárásiakkal a migránslövöldözések után. A településen napok óta vannak leszámolások a migránsbandák között. A lövöldözéseket a térfigyelő kamerák is felvették. A fórumon felmerült, hogy bevezetnek egy segélyhívószámot, amelyet akkor hívhatnak a vajdaságiak, ha migránslövöldözést látnak vagy hallanak.

Akárcsak egy háború kellős közepébe csöppentek volna a hajdújárásiak. Lövések sorozata dördült el a település környékén többször is a napokban, de volt, ahol robbanásokat is lehetett hallani.

Migránsok és embercsempészek csaptak össze:  migránslövöldözést a térfigyelő kamerák is rögzítették.

Péntek reggel töltényhüvelyek tucatjai hevertek a földön, ezek a legutóbbi migránslövöldözés nyomai. A helyiek azt mondják:

több kisgyerek is él a környéken, akiket sokkol a folyamatos lövöldözés.

Géppuskával lövöldöztek a migránsok egy udvarban is néhány nappal korábban. Az illegális bevándorlók az egyik család portájára törtek be, ők azóta is rettegnek – ezt az esetet is a helyiek térfigyelő kamerája rögzítette. A helyiek a hatóságoktól várnak megoldást.

Napok óta nincs egy nyugodt perce a migránsoktól egy vajdasági nőnek. Azt mondta: esténként a legrosszabb, lövésektől hangos a környék. Végső elkeseredésében a helyi városvezetéshez fordult.

Egyebek mellett az ő esete is téma volt azon a hajdújárási lakossági fórumnak, amelyet azért hívtak össze, hogy megoldásokat találjanak a helyiek biztonságára,

a környéken ugyanis napról napra több a konfliktus a migránsok és az embercsempészek között.

Volt, aki azt mesélte, azóta nem tud aludni, hogy a háza előtt lőttek le egy afgán migránst. Mások robbanásokra panaszkodtak. Az ottélők közül szinte már senki nem érzi biztonságban magát.

Hajdújárás a magyar–szerb határ vajdasági oldalán van, a település külterületétől néhány kilométerre fekszik a határzár. A migránsok most itt húzzák meg magukat. Ráadásul

folyamatos az utánpótlás: az embercsempészek ugyanis tömegével szállítják ide az illegális bevándorlókat, zömében taxival.

Az M1 vajdasági tudósítója szerint a település polgármestere azt ígérte a helyieknek, hogy amennyire tőlük telik, továbbra is igyekeznek megvédeni a lakókat, és megakadályozni, hogy bárki megsérüljön.

Felmerült egy segélyhívószám bevezetésének az ötlete, amit a polgárok hívni tudnak, ha a migránsokhoz köthető incidenseket szeretnék bejelenteni a rendőrségen, nagyjából ez volt az egyetlen olyan ötlet, ami újnak számított ezen a lakossági fórumon” – magyarázta Pethő Attila.

A helyiek csalódottak – a péntek esti lakossági fórumon ugyanis csupán abban tudtak megállapodni, hogy az egyeztetések folytatódnak.

A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy az Európai Unió a migrációs politikában a jól bevált magyar álláspontot kövesse – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Bakondi György felidézte, hogy az elmúlt időszakban egyre több erőszakos cselekmény köthető az erős illegális migrációhoz. Ezek közül első helyen említette a magyar-szerb határ túloldalán történteket, amikor vélhetően afgán bandák csaptak össze szerb területen. A tűzharcoknak halálos áldozata is volt, ráadásul a migránsok immár a rendőrökre is tüzelnek.

A főtanácsadó szerint már nemcsak a migránsokat, hanem velük együtt lőfegyvereket is be akarnak juttatni az unió területére a szervezett bűnözői csoportok.

Azt mondta, miközben Nyugat-Európa is szenved az unióba már bejutott migránsok erőszakos cselekményei miatt – a franciaországi migránslázadást és a németországi migránstámadásokat külön is említette –, az EU a közelgő európai parlamenti (EP-) választások miatt fel akarja gyorsítani a migránsok kvóták szerinti szétosztását.

Bakondi György a magyar kormány álláspontját megerősítve közölte, egyértelmű bizonyságot nyert, hogy az illegálisan Európába érkező migránsok nem munkaerőt jelentenek, hanem veszélyeket hoznak magukkal.

Hozzátette, Magyarország sem elfogadni, sem végrehajtani nem fogja ezt a „migránspaktumot”, és uniós elnöksége alatt mindent meg fog tenni azért, hogy a migrációval kapcsolatban a magyar álláspont kerüljön előtérbe.

Bakondi György a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a migráció jelentette veszélyekkel kapcsolatban új elemként említette, hogy már nemcsak erdőkben, hanem lakott területen is lövöldöznek, ahogyan az az elmúlt napokban is történt szerb területen, ráadásul a rendőrökre is lőfegyverekkel támadnak.

Miközben az illegális migrációval már több milliárd eurós bevételeket szerző bűnözői csoportok megfékezése egyre nagyobb gondot jelent Nyugat-Európának, az EU mégis mindent elkövet azért, hogy Magyarországot távol tartsa a migrációval kapcsolatos döntési folyamatoktól – jelentette ki.

A belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy a kvótarendszer már a maga valóságában itt van, ugyanis az uniós jogszabályok szerint azt válsághelyzet esetén lehet bevezetni, amikor mentő- vagy kutató akciók zajlanak, ezek pedig folyamatosak ma is.

Bakondi György a 2015-ös párizsi terrortámadásokkal kapcsolatos ítéletek kapcsán felidézte, hogy annak idején Salah Abdeslam és a többi terrorista is az úgymond „menekültek” közé vegyülve jutott vissza Európába, azt követően, hogy az Iszlám Állam kiképezte őket.

Ez is azt bizonyítja, hogy a „szegény menekültek” mint megállapítás téves, és a migráció közbiztonsági, közegészségügyi és társadalmi szempontból is komoly veszélyeket rejt magában – fogalmazott a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

origo.hu

Magyargyűlöletből, az utcáról hurcolják el az ukránok a magyarokat a háborúba

ripost.hu

Ledöbbentek a rajongók: elképesztő dolog derült ki Michael Jacksonról

mindmegette.hu

Ebédötletek hétvégére: íme a 10 legtutibb rakott étel receptje, ezekből garantált a repeta

vg.hu

Megtörte a csendet a verőcei hajóbaleset egyetlen túlélője

ripost.hu

Csak az emberek 2 százaléka képes megfejteni ezt az optikai illúziót - Fotó

mandiner.hu

Legendás zenekar tagjait tüntette ki a svéd király

ripost.hu

Ez most jól jön, Szoboszlai óriási előnybe került a Liverpool edzőjénél

mindmegette.hu

5 hatékony illóolaj, amivel távol tarthatod a kullancsokat

ripost.hu

Tömegkarambol a 7-es főúton, zajlik a mentés

ripost.hu

Szabad-e megenni a kukacos cseresznyét?

ripost.hu

Ugrik a Porsche, új autót kap Gulácsi Péter és Orbán Willi

ripost.hu

A tudósok is elsápadtak attól, ami az óceán mélyén felbukkant

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Németországban máris kezdeni akarják a sorozást

POLITIK

Világháborúval fenyegető, Ukrajnát támogató javaslatokról egyeztet a NATO Prágában

POLITIK

NATO különleges küldetés indulhat Ukrajnában: mi áll a háttérben?

POLITIK

Hajléktalanok vertek tábort a Mariahilfer Strassén Bécsben

POLITIK

Félelmetes bejelentést tett a fehérorosz elnök.

POLITIK

Ilyen lesz sorkatonai szolgálat Európában

POLITIK

Sikerül elérni az izraeli túszok kiszabadítását?

POLITIK

Orbán Viktor: Minden héten közelebb vagyunk a háborúhoz