Magyar Péter részeg balhéja: itt a teljes történet - fotók, videók!

INSIDER
Létrehozva: 2023.06.21.

Zelenszkij sürgeti a zsidó államot

Ukrajnába kellene utaznia a miniszterelnöknek...

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek Ukrajnába kell látogatnia, hogy kifejezze támogatását az országnak a teljes körű orosz agresszió fényében – jelentette ki kedden Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője a The Jerusalem Post című izraeli lapnak adott interjújában, számolt be az rbc.ua hírportál nyomán a Karpatalja.info.

„Az izraeli miniszterelnöknek Ukrajnába kell látogatnia, hogy kifejezze támogatását”

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök

Fotó: Abir SULTAN / POOL / AFP

A jelentés szerint az Elnöki Hivatal vezetője elmondta: „Úgy gondolom, itt az ideje, hogy Izrael miniszterelnöke kifejezze támogatását Ukrajnának.”

Izraelt egyúttal „a legsemlegesebbnek minősítette azon országok között, amelyek jó viszonyt ápolnak Ukrajnával. „Zsidó apa fiaként nem értem, miért nem reagál Izrael” – tette fel a költői kérdést Andrij Jermak.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy Izrael elítélte Oroszország teljes körű invázióját Ukrajna ellen.

Május elején Jeruzsálem radarokat küldött Ukrajnának az izraeli RADA Electronic Industries cég által gyártott új rakétafenyegetés-figyelmeztető rendszerhez. Ugyanakkor Izrael nem nyújt katonai támogatást Ukrajnának. Hamarosan tárgyalást is terveznek Ukrajna és Izrael védelmi miniszterei között.

Ukrajnát további gazdasági reformokra ösztönözte az amerikai külügyminiszter, amikor Londonban találkozott az ukrán külügyminiszterrel a kedden megrendezett nemzetközi adományozói konferencián.

Antony Blinken a kétoldalú találkozóról kiadott közlemény szerint Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszternek kifejezte az Egyesült Államok elkötelezettségét az ukrajnai gazdaság talpra állítása iránt, és hangsúlyozta, hogy ebben számít az együttműködésre a magánszektorral.

A két politikus beszélt annak szükségességéről is, hogy Ukrajna folytassa a reformokat a befektetésbarát környezetet kialakítása és a fenntartható gazdasági növekedés érdekében.

Az amerikai külügyminiszter a találkozó előtt tett nyilatkozatban szükségesnek mondta, hogy Ukrajna ne csak a harctéren kerüljön ki győztesen az orosz agresszióból, hanem Európába integrált gazdaságot alakítson ki, megerősítve demokráciáját annak érdekében, hogy vonzó hellyé váljon a vállalkozások számára.

Dmitro Kuleba elmondta, hogy ugyan a londoni adományozói konferencia Ukrajna újjáépítéséről szól, de a jelenleg zajló ukrán ellentámadás sikeréhez országának szüksége van a katonai szállítások fenntartására. Egyben köszönetet mondott az Egyesült Államoknak az eddigi segítségért.

Korábban Antony Blinken közölte, hogy az Egyesült Államok szerdán újabb jelentős katonai csomagot jelent be Ukrajna számára.

Az orosz erők aláaknázták a zaporizzsjai atomerőmű hűtőrendszerét is, így fennáll a veszélye, hogy robbanás vagy baleset következzen be a nukleáris létesítményben – jelentette ki Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés főnöke egy keddi tévéműsorban.

„Sajnos a jelenlegi állás szerint egy bizonyos robbanás vagy baleset veszélye fennáll, mert a zaporizzsjai atomerőmű az orosz megszálló erők ideiglenes ellenőrzése alatt áll” – fogalmazott a hírszerzési vezető. Kifejtette, hogy egyrészt a kahovkai vízierőmű gátjának lerombolásával az oroszok már tönkretették a zaporizzsjai atomerőműben működő hűtők normál vízellátását.

„Másodszor pedig, az erőmű a megszállók ellenőrzése alatt áll, ráadásul többszörösen aláaknázták a létesítményt, benne a hűtőrendszert is” – hívta fel a figyelmet. Budanov úgy vélte,

ha felrobbantják a nukleáris létesítmény hűtőjét, annak nagy valószínűséggel komoly következményei lesznek.

A hírszerzés főnöke elmondta még, hogy lehallgattak egy rádióadást, amelyen a kahovkai vízerőmű felrobbantása előtt fél órával az orosz katonák parancsot kaptak a létesítmény körüli terület elhagyására.

„Először is, ez egy mesterséges, ember okozta katasztrófa, terrorcselekmény és ökológiai pusztítás, amelyet az Oroszországi Föderáció szándékosan követett el. Sok tény közvetlenül mutatja, hogyan történt mindez. A legérdekesebb az, hogy fél órával a robbanás előtt rádióhálózaton keresztül elérték a kahovkai vízerőműnél tartózkodó orosz alakulatot, és azt mondták nekik, hogy nagyon gyorsan pakoljanak össze és hagyják el a területet. Ugyanakkor volt ott egy különleges megbízatású orosz fegyveres csoport is. És ezek után az történt, ami történt. Van még egy érdekes tény, az, hogy az orosz megszálló erők közelben tartózkodó összes egysége valójában nem tudta, hogy ezt a műveletet végrehajtják, és a történtek meglepték őket”

– fejtette ki Budanov.

Natalija Szad, az Ukroboronprom ukrán állami hadiipari vállalat szóvivője arról számolt be, hogy sikeresen bevetettek egy ukrán gyártású, ezer kilométer hatótávolságú drónt. Az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka egy fotót is posztolt a világhálón, amelyhez kisérő szövegként azt írta: „ezer kilométeres drónunk sikeres bevetése után”.

A fotó készítésének dátumát azonban nem közölte. A hírportál értesülései szerint május 3-án készült a fénykép, amikor az oroszországi krasznodari területen, nem messze a krími hídtól kigyulladt egy olajraktár.

Két drónt semlegesített az orosz légvédelem egy moszkvai katonai raktár körül – írja a Reuters Andrej Vorobjov kormányzó közlésére hivatkozva.

Törmeléket találtunk, anyagi kár nem történt, áldozatok nincsenek” – mondta Vorobjov, hozzátéve, hogy a drónok Kalinyinec település térségében zuhantak le.

A Telegram üzenetküldő alkalmazás oroszországi csatornái azt közölték, hogy legalább további egy drónt semlegesítettek Lukino település közelében – számolt be a Guardian.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a drónok kinek a tulajdonát képezték.

Megkapta a német gyártmányú Leopard harckocsik kilövéséért járó pénzjutalmat az első orosz katona – közölte kedden az orosz védelmi tárca sajtószolgálata.

A tájékoztatás szerint az egymillió rubeles (mintegy négymillió forintos) jutalmat Andrej Kravcov katonának Alekszandr Karelin szenátor adta át a Visnyevszkij Nemzeti Orvosi Kutatóközpont Fejlett Orvosi Technológiák Központjában. Az eseményről készült videó szerint a kórházban ápolt Kravcov elvesztette jobb kezét.

A díjat a Zabota Szibiri (Szibériai Gondoskodás) elnevezésű vállalkozói alapítvány hozta létre.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve sikertelennek minősítette az ukrán hadseregnek a donyecki régió déli részén és Zaporizzsjában, valamint és Donyeck környékén indított támadásait. Mint mondta, az ukrán fél az első frontszakaszon mintegy 260 katonát, valamit egyebek között kilenc harckocsit, egy Bradley gyalogsági harcjárművet, 12 páncélozott harcjárművet, a másodikon pedig mintegy 220 katonát, valamint három páncélozott harcjárművet és egy amerikai gyártmányú M777-es tarackot veszített.

A frontvonal mentén máshol elszenvedett ukrán veszteséget több mint 160 főben nevezte meg. Azt mondta, hogy az orosz hadsereg nyolc ukrán lőszerraktárt semmisített meg.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok ukrán tüzérségi csapást, egyebek között olyanokra is, amelyek károkat szenvedtek a kahovkai vízerőmű megsemmisítése következtében. Ukrán belövésekről érkeztek beszámolók határmenti oroszországi településekről is.

Az orosz parlament alsóháza megszavazta azt a törvénytervezetet, amely hatályba lépése után lehetővé teszi majd a nem súlyos bűncselekményért elítélt személyek szerződtetését az orosz hadseregbe. Az eljárás mozgósítás, hadiállapot és háború idején lesz alkalmazható, önkéntes alapon. A készülő jogszabály alapján korlátozottan munkaképes emberek is köthetnek majd szerződést a fegyveres erőkkel.

 

origo.hu

Gyilkosság a foci-Eb-n, magyar "áldozattal"

ripost.hu

Zseni vagy? Csak az emberek 1 százaléka képes megoldani ezt a tesztet!

borsonline.hu

Lenyűgöző IQ-val rendelkezel, ha legalább 8 kérdésre helyesen válaszolsz

hirtv.hu

Ittas állapotban nem tud uralkodni indulatain az új EP-képviselő

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

ripost.hu

Nincs visszaút: egyértelmű jelét adta Ben Affleck, hogy vége

travelo.hu

Segítségnyújtás közben fulladhatott egy férfi a Balatonba

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

ripost.hu

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

ripost.hu

Aurelio elárulta, mennyit keresett eddig az EB meccsein

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Lesből támadt a gyerekekre két szexragadozó a strandon

POLITIK

Világháborús veszély: Brüsszel katonai kiképzőket küldene Ukrajnába

POLITIK

Világháborús veszély: könnyebb lesz megnyomni az atomgombot

POLITIK

Orbán Viktor: Nem lenne háború, ha Angela Merkel maradt volna a kancellár

POLITIK

Agresszivitás, leginkább ez jellemzi Magyar Pétert

POLITIK

Zelenszkij a frontvonalra látogatott

POLITIK

Egyre népszerűbb a csok plusz és a falusi csok

POLITIK

Már kínai és indiai cégeket is sújtanak az EU-szankciók