Létrehozva: 2023.06.02.

Orbán Viktor: Az európai politikának nagy szüksége van olyanokra, akik akarnak valamit

Egyre több a blabla.

Az európai politikának nagy szüksége van olyanokra, akik akarnak valamit, akikben van még energia, elkötelezettség és szenvedély - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a spanyol Vox párt elnökével a Karmelita kolostorban folytatott megbeszélés után pénteken.

A miniszterelnök azt mondta: az európai politikában egyre több a "blabla", ismételgetünk dolgokat, amelyekről "magunk se tudjuk már, mit jelentenek", és a végén "nincs akció, nincs cselekedet". Mindeközben Európa folyamatosan veszít versenyképességéből.

Azt is mondta, együtt kell működnie azoknak, akik hasonlóan gondolkodnak, és jelezte, a Santiago Abascallal folytatott megbeszélésen megerősítették elkötelezettségüket a Fidesz és Vox együttműködése mellett.
Szeretnénk, ha Európában is lenne egy jobboldali fordulat- tette hozzá Orbán Viktor.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Európai Konzervatívok és Demokratikus Szövetség (EC/DA) képviselőcsoportjának tagjait - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A képviselők a frakció Budapestre szervezett szemináriumára érkeznek hazánkba.

A képviselőcsoport a koronavírus-járvány lezárulta óta most először szervezett hivatalos külföldi rendezvényt, és üzenetértékű, hogy ennek helyszíne Budapest lett.

A rendezvény kétnapos, a kulturális programok mellett a résztvevők olyan témákról folytatnak panelbeszélgetéseket, mint a hagyományos európai családok előtti kihívások, Európa és a jobboldali pártok jövője vagy a migráció.A miniszterelnök olyan pártként értékelte a Voxot, amely szereti a hazáját és ki akar állni mellette, és amelynek fontosak a tradicionális értékek, a család és a történelem, amire a jövőt építeni lehet.
Orbán Viktor Spanyolországról szólva úgy fogalmazott: Spanyolországnak nagy tekintélye van Magyarországon, mindig is "fontos országnak tartottuk, amelynek döntő szava van az európai ügyekben".

"Nagy történelem, nagy nép, nagy szenvedélyek" és "komoly ambíció" - értékelt a miniszterelnök.
Santiago Abascal megerősítette az együttműködés szükségességét azokkal, akik egy sokkal erősebb Európáért küzdenek.

Kiemelte:Mélyen elítéli azt az üldözést, zsarolást, amit Brüsszel Magyarország ellen folytat.
Az ideológiai diszkrimináció az igazi veszély az európai egységre - szögezte le, hozzátéve, ez precedenst teremthet. Ma Magyarország és Lengyelország vannak soron, de bármely pillanatban más országokat is pellengérre állíthatnak a brüsszeli bürokraták - vélekedett.

A SPANYOL POLITIKUS ELFOGADHATATLAN KETTŐS MÉRCÉNEK NEVEZTE, HOGY OLYANOK DÖNTENEK MEGVÁLASZTOTT POLITIKUSOKRÓL, AKIKET NEM VÁLASZTOTTAK MEG.Megköszönve Orbán Viktornak a vendéglátást, kiváltságos helyzetnek értékelte, hogy olyan kormányfőtől tanulhat, aki a szabadságért harcolt, aki sikerrel mozdította el Magyarországot a kommunizmus útjáról és fordította helyes irányba.

A spanyolországi választásokról szólva reményét fejezte ki, hogy a Vox párt többséget szerez és így nem kell majd paktumot kötnie senkivel.

Amikor a baloldal azt mondja, hogy háborúban állunk Oroszországgal, akkor nem tudják mit beszélnek, ez egy olyan kijelentés, amit a második világháború óta ép elméjű ember nem enged meg magának, ettől kinyílik a bicska az ember zsebében - mondta Orbán Viktor kormányfő szokásos péntek reggeli interjújában a Kossuth rádióban. A kormányfő arról is beszélt, ahogyan a migráció ügyében, úgy a béke ügyében is igaza lesz a magyaroknak. A legújabb brüsszeli javaslatokról közölte, tönkre akarják tenni a magyar embereket és a magyar gazdaságot. 

Nem az ő dolguk. Azt javasolják, hogy tegyük tönkre a magyar gazdaságot és embereket. Amit kérnek, az megszorítás - fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában arra reagálva, hogy az Európai Bizottság azt ajánlja a magyar kormánynak, hogy szüntessék meg a rezsicsökkentést. A miniszterelnök közölte, hogy ebben a magyarok között pártpolitikán túli egyetértés van. Magyarországnak ki kell állnia az érdekei mellett – szögezte le a kormányfő. Kiemelte, hogy minden javaslatot, ami a megszorítás irányába vezet, azt el kell vetni, továbbá jelezte, hogy

A KÖLTSÉGVETÉS MEGALKOTÁSA NEMZETI HATÁSKÖRBE TARTOZIK.

Orbán Viktor: Ehhez semmi köze nincs Brüsszelnek

FORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/FISCHER ZOLTÁN

 

Védelmi költségvetés

A miniszterelnök kifejtette: háborús időket élünk, védekezni kell, így meg kell védeni a munkahelyeket, a nyugdíjak értékét, valamint a családokat. Ezért lesz a jövő évi költségvetés egy védelmi költségvetés. Orbán Viktor elmondta, hogy egy költségvetésnek szerteágazó célokat kell teljesítenie.Nekünk jó a pénzügyminiszterünk, tapasztaltabb, harcedzetteb minisztert nem találnánk egész Európában, biztonságban érzem nála a költségvetést- dicsérte Varga Mihály munkáját a miniszterelnök. Hozzátette: egyedül talán Babis miniszterelnök, korábbi cseh pénzügyminiszter bír hozzá hasonló tapasztalatokkal.

A kormányfő kiemelte: az infláció magától nem fog lemenni, azt le kell törni. Ez egy nagy vállalása a kormánynak. Ennek az évnek a végére egy számjegyűnek kell lennie az inflációnak. A háború az energiapiacon is zajlik, nemcsak a fronton – vélekedett a miniszterelnök.

Miután Magyarország az a legdinamikusabban fejlődő ország, aminek a legtöbb energiára van szüksége, ezért az energiaárak növekedésének komoly következményei vannak- jegyezte meg a miniszterelnök. Mint mondta, ezért szükséges az infláció letörése.

Felhívta a figyelmet, hogy Brüsszelben annyit akadékoskodtak a baloldal irányításával Paks2 miatt, hogy megcsúsztak az építkezéssel. Ha nem lenne háború, hanem a béke útját járnánk, akkor hirtelen könnyebb lenne a gazdasági helyzet és lecsökkenne az infláció is – jegyezte meg.

Orbán Karácsonyékról: Elment az eszük!

Szót ejtett róla, hogy a háborúnak vannak nyertesei és vesztesei, a legnagyobbat azok szenvedik, akiknek meghalnak a hozzátartozóik. Keleten a helyzet változatlan, a háború nagyon durva fázisába lépett. Amikor a baloldal azt mondja, hogy háborúban állunk Oroszországgal, akkor nem tudják, mit beszélnek.Ez egy olyan kijelentés, amit a második világháború óta ép elméjű ember nem enged meg magának. Ettől kinyílik a bicska az ember zsebében – reagált a miniszterelnök Karácsony Gergely főpolgármester szavaira. A miniszterelnök elmondta: a háborúról való beszéd a háború része, de miután nem vagyunk benne a háborúban, mi kívülről nézzük.Nem a mi háborúnk, bár közel van- tisztázta Orbán Viktor.

A baloldal továbbra is a háború pártján áll

FORRÁS: AFP/SERGEI SUPINSKY

Hozzátette: mi higgadtabbak vagyunk, bár nyugaton mindenki lelkes. Hozzátette: minden épeszű ember tudja, hogy ha egy ország támad, akkor háromszor akkora vesztesége lesz, mint aki védekezik, utalt Ukrajnára a miniszerelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: meg kell győzni a feleket, hogy tűzszünetre van szükség.

Szerinte a választásokon az emberek előbb vagy utóbb kikényszerítik a békét, mert az emberek többsége nem háborúpárti.Akik messze vannak és messziről küldözgetik a pénzt, azoknak nehéz lesz- vélekedett. A miniszterelnök szerint nő a békepártiak száma.

A kormányfő kifejtette, hogy miért fognak később igazat adni nekünk: mi voltunk az egyetlenek, akik azt mondták, hogy a határokat meg kell védeni a migrációs válságkor. Később egyre több uniós tagországban belátták, hogy nekünk van igazunk. Így lesz a háborúval kapcsolatban is, fejezte ki reményét a miniszterelnök.

Akár az eszkimók parlamentje is dönthetett volna

A kormányfő arról is beszélt, ha magyar miniszterelnök vagy választó vagy, akkor ki kell állni az igazunkért. Amikor nem mondtuk el a véleményünket, akkor mindig rajtavesztettünk - tette hozzá. Orbán Viktor szerint most ilyen nem lesz, persze ez egy nehéz helyzet.Az uniós soros elnökséghez semmi köze nincsen az Európai Parlamentnek, ezzel nem is kell foglalkoznia az országnak, akár az eszkimók parlamentje is dönthetett volna erről.  

Kulcsfontosságú volt Erdogan győzelme

Kifejezetten szurkoltam és imádkoztam Erdogan győzelméért, tragédia lett volna, ha nem ő nyer. 

Orbán Viktor elmondta, hogy 4 millió embert nem enged ki az országból. Soros György embere volt Erdogan ellenfele. Ha Soros embere nyert volna, akkor több millió embert ránk eresztettek volna - ismertette a kormányfő. Törökországon keresztül jön az orosz gáz, és ha Soros-párti elnök lett volna, akkor erősen kétséges lett volna, hogy eljutott volna-e a gáz.Ráadásul békepárti Erdogan. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Toborzóközpont nyílt a kárpátaljai Munkácson - erőszakos sorozástól rettegnek

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

mandiner.hu

Micsoda egy nyomorult, leépült, ostoba barom ez az ember

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

astronet.hu

Májusi pénzhoroszkóp 2024.: bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott