Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2023.06.03.

Joe Biden most meg csúnyán beverte a fejét

Súlyos egyensúly-zavarok.

Éppen a szolgálati helikopteréből akart kilépni Joe Biden amerikai elnök csütörtökön, amikor beütötte a fejét a légi jármű ajtókeretébe. Mindez néhány órával azután történt, hogy az elnök hatalmasat esett az amerikai légierő katonai akadémiájának diplomaosztó ünnepségén.

A Fehér Ház déli kertjében Joe Bidenre várakozó újságírók hitetlenkedve nézték, amint a 184 centiméter magas elnök beütötte a feje búbját az ajtókeretbe, miközben kiszállt a helikopterből.

Noha Biden reflexből behúzta a nyakát a koppanás hatására, így komolyabb sérülés nélkül megúszta az incidenst, bal kezével diszkréten végig simította a fejét, ami arra enged következtetni, hogy fájdalmat érzett.

Homokzsákot kaptam” – magyarázta az amerikai elnök az újságíróknak a csütörtökön történt perecelését, amelyet állítása szerint egy, a színpad szélén hagyott homokzsák okozott az amerikai légierő (U.S. Air Force) Colorado Springs-i katonai akadémiájának diplomaosztó ünnepségén.

Nincs kérdés, nincs” – jelentette ki Joe Biden, majd elsétált a mikrofonok és a kamerák elől.

Miután az utolsó végzősnek is gratulált, Joe Biden az ülőhelye felé indult, azonban pár lépés után elesett. A 80 éves amerikai elnököt hárman állították talpra, ezután már segítség nélkül hagyta el a pódiumot.

Az incidens az amerikai légierő akadémiájának diplomaosztóján történt, ahol az amerikai elnök beszédet mondott és átadta az okleveleket.

A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden jól van, és egy olyan homokzsákban bukott fel, amivel a súgógépet rögzítették.

Elkapott a homokzsák! – mondta Joe Biden az újságíróknak.

Az amerikai elnöknek nem ez az első nyilvános bukása: tavaly júliusban kerékpárral érkezett egy sajtótájékoztatóra, de nem tudott leszállni és összeverte magát.

Egy évvel korábban pedig az Air Force One lépcsője jelentett kihívást az elnöknek. Először megbotlott, majd pár lépéssel később el is esett. Végül a harmadik próbálkozásra jutott fel az elnöki különgépre.

A súgógéppel sem először gyűlt meg a baja Joe Bidennek

Egy tavalyi sajtótájékoztatóján ugyanis a neki szóló utasítást is felolvasta: „…az idézet vége. Ismételje meg a sort!” – szólt az utasítás, amit ő fel is olvasott.

De előfordult, hogy olyan szavakat használt, amiket senki sem értett. Tavalyi függetlenség napi beszédében azt mondta: az Egyesült Államok egy olyan nemzet, amely egy szóval definiálható:

„Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme”.

Egy tavaly novemberi rendezvényén pedig arról beszélt: mind az 54 amerikai államot végig járták 2018-ban. Pedig az Egyesült Államoknak csak 50 tagja van.

Az idős elnököt többször azon is rajtakapták, hogy hivatalos programja során elaludt.

Az Egyesült Államokban ezért régóta vitatéma Joe Biden alkalmassága a posztra.

A The Washington Post és az ABC News május elején közölt közvélemény-kutatása alapján korábban nem látott mélypontra zuhant Joe Biden támogatottsága az Egyesült Államokban.

Alig két héttel azután, hogy bejelentette: jövőre újraindul az elnöki pozícióért, a demokrata válaszadók csaknem 60 százaléka mondta azt, hogy mást szeretne az ország élére.

„A fiam őrnagy volt az amerikai hadseregben. Irakban vesztettük el” – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök Japánban, a tengerészgyalogság ivakuni légibázisán tett látogatásán. A valóságban Biden fia – aki valóban szolgált Irakban – 2015-ben halt meg agydaganatban. Az elnök többször is tévesen állította, hogy a fia Irakban halt meg. Bident már az 1980-as években is többször hazugságon érték: hamisan állította, hogy bányászok voltak a felmenői és hogy három diplomája van.

A G7-ek hirosimai csúcstalálkozójára, Japánba látogató amerikai elnök az évtizedek óta kialakult protokoll szerint meglátogatta az ázsiai szigetországban működő három amerikai légibázis egyikét. Praktikus választásnak tűnt az Ivakuni városába telepített légi támaszpont, hiszen a város a Hirosimai-öböl túlpartján fekszik, szemben a G7-es csúcs helyszínével.

Az elnökkel utazó sajtómunkatársaknak – írja a New York Post – többször is megnehezítették a dolgát a helyszínre való bejutással, miközben az elnök programjáról tudósítottak.

Sikerült tehát őket elég távol tartani ahhoz, hogy ne hallhassák

az elnök katonákhoz intézett szavait.

Rögeszmék Beau Bidenről

Csakhogy a New York Post megszerezte az eseményről készült viedófelvételt, amelyből kiderült: Joe Biden ismét – hamisan – azt állította, hogy fia, Beau Biden meghalt az iraki háborúban.

Biden

már tavaly októberben azt mondta, hogy Beau Irakban vesztette életét,

a következő hónapban pedig azt állította, hogy Irak volt az a hely, „ahol a fiam meghalt.”

Valójában az elnök fia 2015-ben halt meg agydaganatban a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban, Bethesdában – tisztázza a New York Post.

Mentális problémák

A Breitbart News az eset kapcsán emlékeztet az általa a múlt héten közölt felmérésre, amelyet a Yahoo News/YouGov készített, s amely szerint az amerikaiak 82 százaléka aggódik az elnök mentális egészségével kapcsolatban.

Az amerikai elnök mentális alkalmasságával kapcsolatos aggodalmak tavaly szeptemberben fokozódtak, amikor egy rendezvényen a néhai Jackie Walorski képviselőt kereste (megkérdezte, hogy „Hol van Jackie?”) – annak ellenére, hogy korábban ő maga nyilvánosan gyászolta autóbalesetben bekövetkezett halálát, és augusztusban még a családját is felhívta, hogy részvétét fejezze ki.

A The New York Times a múlt hónapban megjegyezte, hogy

„mióta hivatalba lépett, egyetlen interjút sem adott egy nagyobb újság riportereinek.”

Biden, aki felsorolhatatlan mennyiségű téves állítást fogalmazott meg elnöki ciklusa alatt, már évtizedekkel korábban is ismert volt megbízhatatlan közléseiről.

Nemrég 62 republikánus képviselő kognitív teszt elvégzését követelte Joe Biden demokrata elnöktől. A demokrata politikusok eddig igyekeztek a szőnyeg alá söpörni az amerikai elnök alkalmasságával kapcsolatos aggodalmakat, de Hillary Clinton most elismerte, hogy Biden kora tényleges probléma.

A korábbi elnökjelölt Hillary Clinton szembement az eddigi egységes demokrata retorikával, amely szerint a vezető demokrata politikusok kórusban söpörték le az asztalról az elnök korával kapcsolatos időről időre újra felszínre kerülő aggodalmakat – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat beszámolójára hivatkozva a Magyar Nemzet.

„De a kora probléma, és az embereknek minden joga megvan, hogy számításba vegyék”

− mondta Hillary Clinton a Financial Times Weekend Festivalon, ahol arról az incidensről kérdezték, amikor Biden elnök majdnem elesett egy lépcsőn lefelé menet a G7 csúcson Japánban.

A Magyar Nemzet felidézte, hogy nemrég 62 republikánus képviselő írta alá azt a levelet, amelyben Joe Biden demokrata elnöktől kognitív teszt elvégzését követelik.

Arcpirító jelenetek

A tömörülés vezére az a Ronny Jackson texasi republikánus képviselő, aki korábban már többször is tett  ilyen javaslatot, mivel az elnök rendre megbotránkoztató és arcpirító jelenetek főszereplője volt az utóbbi hónapokban.

A képviselők egyenesen úgy fogalmaztak, hogy ha Biden nem végzi el a tesztet, akkor szálljon ki az elnöki székért folytatott versenyből, ugyanis kérdésesnek tartják, hogy újraválasztása esetén képes lenne-e ellátni a feladatait. A jelek szerint a választók sem vakok.

Egy, a napokban közzétett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók többsége, 57 százaléka kételkedik abban, hogy a nyolcvanéves Biden alkalmas a hivatala betöltésére.

Még szenátorként kénytelen volt visszalépni az 1988-as demokrata elnökválasztási előválasztástól, miután kiderült, hogy eltúlozta tanulmányi eredményeit, és plagizált egy kampánybeszédet és egy jogi egyetemi dolgozatot.

Az említett kampányban Biden Neil Kinnock brit politikus családi történetét vette kölcsön – Biden a részleteket megváltoztatva tévesen állította a beszédekben, hogy

„az őseim Északkelet-Pennsylvania szénbányáiban dolgoztak, 12 óra után feljöttek, és négy órán át fociztak.”

Kinnockkal ellentétben Biden felmenői nem bányásztak szenet.

Biden 1987-ben azt is állította, hogy három diplomát szerzett, a politikatudományi tanszék kiváló eredménnyel végzett hallgatója volt, és hogy teljes ösztöndíjjal ment jogi egyetemre – egyetlenként az osztályában, ahol az elsők között volt a tanulmányi eredménye.

A három állítás közül  egyik sem volt igaz.

Az Egyesült Államok elnökének egészségi állapotát értékelte a Fehér Ház orvoscsoportja. A sajtó által közölt adatok szerint az elnök egészséges, erőteljes fizikummal rendelkezik. Szakértők szerint érdekes, hogy a jelentés nem tért ki a nyolcvanéves Biden szellemi frissességére, mentális állapotára.

 A Fehér Ház orvoscsoportja értékelte az elnök fizikai állapotát, és megállapította:

„Az elnök egészséges, életerős, nyolcvanéves férfi, aki képes feladatai ellátására, alkalmas az Egyesült Államok vezetésére.”

A Kevin O’Conner által jegyzett szakvélemény szerint kissé merev az elnök járása, és reflux gyötri, amelynek tünetei főként étkezések után jelentkeznek.

Janette Nesheiwat gyakorló orvos és egészségügyi szakember az eredményekkel kapcsolatban hiányolta az elnök mentális állapotát vizsgáló jelentés nyilvános ismertetését.

„Hogyan teljesített ezen a teszten? Egyáltalán, milyen pontszámokat kapott? Ezt is szeretném tudni”

– közölte.

Nesheiwat szerint az elnöki tiszt egy nagyon megterhelő pozíció, így gondoskodni kell arról, hogy az elnök a nemzet érdekében minden esetben képes legyen jó döntéseket hozni, ezért fontos a mentális és érzelmi állapot.

 Joe Biden az elmúlt években több alkalommal viselkedett meglehetősen furcsán, nem kis riadalmat okozva ezzel több millió választóban és a világ közvéleményében. Az elnököt egyesek az egykori SZKP-főtitkárhoz, a demens Leonyid Brezsnyevhez hasonlítják „furcsa viselkedése” miatt.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

ripost.hu

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

magyarnemzet.hu

Ha a második világháborúban megőrizzük a szuverenitásunkat, kevesebbet szenvedett volna hazánk

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

magyarnemzet.hu

Visszatértek a fagyok, húsvétra fordulatot tartogat az idő + videó

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

mindmegette.hu

Luxus lesz a fagyi nyáron? Ennyibe kerül majd egy gombóc jeges finomság

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Ha erről lemaradsz nem látod többször: ekkor nézz fel az égre a különleges látványért

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat