Szlovákiában Orbán Viktor szövetségese nyerte a választásokat

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

3 hónapja

Elképesztő összegeket adnak a "civileknek" Sorosék...

Ömlik a pénz...

Jól alakult a Soros Györgyhöz köthető magyarországi NGO-knak a 2022-és pénzügyi esztendő: rekordösszeget hozott a Helsinki Bizottságnak a 2022-es választási év. Több mint negyed milliárd forinttal nőtt a magyarországi Helsinki Bizottság eszközállománya 2021-ről 2022-re - erről ír a Tűzfalcsoport.

A Tűzfalcsoport szerint a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának bőkezű támogatását élvező szervezet egészen pontosan

1 048 148 000 FORINT FELETT DISZPONÁLT TAVALY, EBBŐL A TÁRGYÉVI BEVÉTELE 635 719 000 FORINT VOLT, VAGYIS ENNYIBŐL GAZDÁLKODHATOTT.

A portál szerint ha a magyar adófizetőkön múlna, a szervezet talán egy hétig se húzná, mivel adomány formájában 1 286 000, tagdíjként pedig mindössze 127 000 forintot sikerült összegyűjtenie, miközben csak a vezetők fizetésére éves szinten 9 600 000, azaz havi 800 000 forintot fordított. Hozzáteszik:

(2021-ben egyébként 31 899 000 forintra tettek szert adomány formájában és a tagdíjbevétel is magasabb, 263 ezer forint volt, amit nehéz másként értelmezni, mint úgy, hogy a bizottságra lassan már a kutya sem kíváncsi – kivéve persze azokat, akik Brüsszelben csaholnak.)

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) legfrissebb beszámolója szerint 2021-hez képest tavaly 26 százalékkal, azt megelőzően viszont, tehát 2020-ról '21-re 126-tal több pénzt könyvelhettek le az említett sorra. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy

A TASZ 2022-BEN 571 594 000; 2021-BEN 453 322 000, MÍG 2020-BAN CSAK 199 919 000 FORINT FÖLÖTT DISZPONÁLT.

A liberális indoktrinációban élenjáró szervezetek közül minden bizonnyal az Amnesty International (AI) volt tavaly a legsikeresebb:

EGYETLEN ÉV ALATT MEGHÁROMSZOROZTA AZ ESZKÖZÁLLOMÁNYÁT, UGYANIS A 2021-ES 74 765 000 FORINTTAL SZEMBE 2022-RE 223 659 000 FORINTOT KÖNYVELTEK LE ERRE A SORRA. EZ EGÉSZEN PONTOSAN 299 SZÁZALÉK A TAVALY ELŐTTI EREDMÉNYÉNEK.

Helsinki Bizottság, a TASZ és az Amnesty logója

FORRÁS: ORIGO

A Tűzfalcsoport szerint miként a hasonló szervezeteknél általában, a tagdíjbevételek úgy az AI esetében is elenyésző részét teszik ki a szervezet költségvetésének. A 2021-es 1 254 000 forintot szerény mértékben, 255 000 forinttal sikerült növelni.

 

ELTÉRŐEN A HELSINKITŐL ÉS A TASZ-TÓL, AZ AMNESTY NEM CSAK DÖNTŐEN KÜLFÖLDRŐL TÁMOGATOTT SZERVEZET, HANEM KONKRÉTAN EGY NEMZETKÖZI HÁLÓZAT TAGJA, MELY ÉVRŐL ÉVRE DOTÁLJA A „LEÁNYVÁLLALATAIT". A MAGYARORSZÁGI AI MŰKÖDÉSÉHEZ LEGNAGYOBB MÉRTÉKBEN AZ ALAPÍTÓ JÁRULT HOZZÁ, MEGY 77 739 000 FORINTRÓL 185 691 000 FORINTRA NÖVELTE A TÁMOGATÁSÁT. EZ A 68 SZÁZALÉKA A 313 MILLIÓ FORINTOT MEGHALADÓ ÖSSZES BEVÉTELÉNEK.

A hazai amnesty-sek aktív kampányt folytathattak az adófelajánlásokért, mivel egy év alatt sikerül megduplázniuk az SZJA 1%-okból befolyó összeget, de így is elmondható, hogy ha csak a magyar állampolgárokon múlna, felkopna az álluk – 5 432 000 forintból nem lehet nagyot álmodni. Ez utóbbi – mármint, hogy a magyarok nem akartak mélyen a zsebükbe nyúlni – azért sem meglepő, mert a bírósági nyilvántartásban szereplő adatlapjukon, amikor a legfontosabb „közhasznú" tevékenységeiket sorolják fel, 2022-re vonatkozóan azt írják: azért dolgoztak, hogy a parlament ítélje el az iráni tüntetések „vérbe fojtását"; felszólaltak az Amerikai Legfelsőbb Bíróság potenciálisan abortuszkorlátozáshoz vezető döntése ellen; csatlakoztak az ukrán civilek „deportálásának" leállítását követelő kampányhoz; követelték egy Egyiptomban letartóztatott egyiptomi CEU-hallgató szabadon bocsájtását és részt vettek a nemzetközi Levélíró Maratonon.

A beszámolójuk szöveges részéből viszont kiderült, hogy a felsorolt, a magyar társadalom szempontjából teljesen érdektelen akcióikon kívül azért csináltak mást is. Például aktívan hozzájárultak Magyarország uniós elítéléséhez. Idézik is:

Kutatási eredményeinkre építve részletes jelentéssel járultunk hozzá az Európai Bizottság jogállamisági jelentéséhez. A nyolc civil partnerünkkel közösen írt beadványunkban az igazságszolgáltatás, a független intézmények, a korrupció, a sajtó és a civil szervezetek helyzetéről készítettünk látleletet, és felhívtuk a figyelmet arra, hogy a vizsgált területek mindegyikén romlás volt tapasztalható a korábbi évhez képest. A Bizottság júliusban megjelent jelentése – összhangban a beadványunkkal – mindegyik területen súlyos hiányosságokat talált, és most először konkrét ajánlásokat is megfogalmazott a kormány számára.

Döntő szerepet játszottak a gyermekvédelmi népszavazás elszabotálásában is.

 

Egy 14 szervezetből álló civil koalíció vezetőjeként – a Háttér Társasággal közösen – országos kampányt indítottunk Fontos a 2X néven, hogy (...) érvénytelenül szavazzanak.

Az AI tevékenységéhez anyaszervezetén túl az Európai Bizottság járult hozzá a legnagyobb mértékben, de a „szponzorai" között a holland és a belga nagykövetség is megjelenik. Ami a brüsszeli forrásokat illeti, tárgyévben folyósított összegek alatt különböző sorokon 77 832 555 forintot tüntetett fel az AI, továbbá van még 215 656,14 eurós tétel, ami 370 forintos árfolyamon számolva 79 792 771 forint.

Egy másik nemzetközi szervezet, a Transparency International (TI) hazai nyúlványa ehhez képes „összezsugorodott". A 2021-es 66 778 000 forintos eszközállománya tavaly csak 37 760 000 forintot tett ki. Csökkent a támogatásaik és az adományaik mértéke, de összes bevételük így is 122 556 000 forint volt, ami döntően „(a)z Európai Unió költségvetéséből vagy más államtól, nemzetközi szervezettől" származott (több mint 88 millió forint). Az SZJA 1%-okból pedig tavaly és előtte is 4,3 millió forint folyt be a TI számlájára.

A szervezet közszektort érintő programjait legnagyobb mértékben Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózata támogatta; a közhasznúsági jelentés szerint „uniós pénzek monitorozására" 17 903 000 forintot kaptak az OSF-től.

A TI-T TOVÁBBRA IS TANÁCSADÓKÉNT FOGLALKOZTATJA A VI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT, DE AMI ENNÉL IS ÉRDEKESEBB: A KARÁCSONY GERGELY ÉS A SZIVÁRVÁNYKOALÍCIÓ „BALSZÉLE" ÁLTAL ERŐLTETETT RÉSZVÉTELI KÖLTSÉGVETÉST, MINT KONCEPCIÓT A TRANSPARENCY IS NÉPSZERŰSÍTI, MÉGHOZZÁ AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK NAGYKÖVETSÉGÉNEK PÉNZÉN.

Pressmanék 5,2 millió forintot utaltak át erre a célra. A finanszírozók közül érdemes még kiemelni az Európai Bizottságot, amit valamennyi, a kormány politikáját bíráló szervezet mögött megtaláltak. Valamint a holland nagykövetséget, amely a Magyarországgal szemben megfogalmazott kritikák során gyakran idézett korrupció érzékelési index elkészítéséhez járult hozzá anyagilag.

Cseh Katalin, Donáth Anna, Ara-Kovács Attila, Dobrev Klára, Molnár Csaba, Rónai Sándor, Ujhelyi István - ők azok a magyarországi baloldaliak, akik megfosztanák Magyarországot az európai uniós elnökségtől, csak azért, mert Magyarország békepárti - írja Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ.

Szép kis tabló...

"E képviselők ma dönthettek volna másként. Dönthettek volna úgy, hogy nem asszisztálnak Magyarország alaptalan zsarolásához és hazánk jó hírének további rombolásához. Dönthettek volna úgy, most az egyszer végre hazánk mellé állnak az Európai Parlament Soros-manipulálta szélsőséges baloldala helyett. Hallgathattak volna a lelkiismeret szívhangjára, hallgathattak volna arra, hogy a pártpolitikai szembenállást félretéve ne a Fidesz álláspontja, hanem az ország érdekei mellett tegyék le a garast, és Magyarország mellett szavazzanak. Nem tették. Ma sem tették meg ezt, sokadjára" - írják, majd hozzáteszik: 

"Nekik nem a magyarok és Magyarország érdekei, hanem Soros György bizalma és támogatása fontos. Ezért újra és újra a nevüket adják a legabszurdabb uszításhoz is, és csak azért is szembeszavaznak az ország legalapvetőbb nemzeti érdekeivel"

Most még megtehetik. De alig egy év múlva a magyarok útilaput köthetnek e társaság talpára, hogy milliós fizetéseiket végleg Soros-zsoldra cserélhessék- írják végül.

  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elrabolták és meg akarták ölni a TV2 sztárját

origo.hu

Hatalmas ajándékkal lepte meg Majka a születésnapját ünneplő feleségét

metropol.hu

Elvitte a betegség a magyar színésznőt: férjét és két lányát hagyta hátra

mandiner.hu

Még várok, hátha a magyar média fölfogja, Orbán Viktor nem indult a szlovákiai választáson

life.hu

Briliáns, mégis filléres módszerrel könnyen elpusztítható a járdalapok között növő gaz

mandiner.hu

Az a helyzet, hogy Robert Fico nem a magyarok reménysége, hanem a legkisebb rossz

origo.hu

Borzalmas orosz rejtély: hatodik típusú találkozás volt az egyetemisták megmagyarázhatatlan halála?

travelo.hu

Megbolondultak a juhok, miután lelegeltek egy kannabisz-ültetvényt Görögországban

ripost.hu

Ezek a csillagjegyek a legjobb vezetők: érdemes rájuk hallgatni

ripost.hu

Igazi hősök: három gimis kamasz mentett életet a Nyugati pályaudvaron

life.hu

A tested csodákra képes: így veszi fel a harcot a kórokozók, baktériumok ellen(x)

ripost.hu

Benedek Miklós a függőségéről vallott: Minden nap elvesztettem a fizetésemet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Járdán parkolás? Buszsáv? Mozgássérült parkoló? Karácsony Gergelyt nem érdekli a KRESZ

POLITIK

Felrobbant egy ház Esztergomban, egy TEK-es meghalt...

POLITIK

Az OTP feljelentette Karácsony Gergelyt és mozgalmát

POLITIK

Brüsszel az amerikai befektetők érdekét védi a magyar gazdákkal szemben

POLITIK

Több mint száz csapást mértek az orosz erők Ukrajnára

POLITIK

Putyin elrendelte az atomriadót

POLITIK

Bombatámadások, a hadsereget kell bevetni Svédországban