Létrehozva: 2023.05.04.

Ki ült a hírhedt vacsorán a "zsidólistázó" pártelnök mellett?

Miért hallgat a híres színész?

Sokan kérdezik most, hogy miért nem határolódik el az antiszemita pártelnöktől?

Az antiszemita Jobbik-elnök meghívása az amerikai követség széderestéjére, Biden embere, a nagykövet az RTL Klub sorozatszínészét, Nagy Ervint is meghívta az amerikai követségre, aki elégedetten ott pózolt Gyöngyösi Márton mellett.  Nagy Ervin ugyanis politikai aktivista, a Gyurcsány-Bajnai-világ kimondott rajongója.

Nagy Ervin legutóbb a Biden-adminisztráció magyarországi helytartója, David Pressman által tartott széderesten vett részt, ahová a Magyarországot rendszeresen fenyegető, a független igazságszolgáltatásba is beavatkozó amerikai nagykövettől meghívást kapott. Az eseményen közvetlenül amellett a Gyöngyösi Márton mellett ült, aki korábban listázni akarta a magyarországi zsidókat, és aki megfigyelőként vett részt a krími népszavazáson. Gyöngyösi botrányos részvételével és felháborító meghívásával kapcsolatban megszólaltak a magyarországi zsidó szervezetek és az ügy nemzetközi hullámokat is vert, így érthetően mindenki Gyöngyösi gyalázatos meghívásával foglalkozott. Természetesen nem állítjuk, hogy az RTL Klub sorozatszínének jelenléte hasonló jelentőséggel bír, mint a nyíltan antiszemita Jobbik-elnök meghívása egy zsidó ünnepre, de azért érdemes végiggondolni: miért hívták meg a közepesen sikeres színészt?

Nagy Ervin közvetlenül Gyöngyösi Márton mellett ül a David Pressman által tartott széderestenFORRÁS: TWITTER

Bajnai Gordon rajongója

Nagy Ervin 2017-ben interjút adott a baloldali HVG-nek. Az interjúban a magyar emberekre nézve elképesztően sértő gondolatokat fogalmazott meg, és a Gyurcsány-Bajnai világot, Karácsony Gergely tartótisztjének regnálását sírta vissza.

Jobban szeretnék az unalmas Bajnai Gordon irányítása alatt élni. De a társadalom még nem tart ott, hogy egy kedves, intelligens belvárosi kultúrlény kelljen neki─ fogalmazott a színész. Kedves, intelligens, belvárosi kultúrlény...

De további hajmeresztő állítások is elhangzottak tőle, úgymint:

(...) a magyar nép alkotta meg magának Orbánt. Megint akartak maguknak egy Kádár Jánost, egy új apukát, mert még mindig nem szeretnék önállóan maguk intézni a dolgot. Remélem, hogy lassan kinőjük.

Vagyis, Nagy Ervin szerint a magyar társadalom, amely négyszer egymás után, kétharmados többséggel Orbán Viktorra szavazott, cselekvésképtelen, ostoba emberekből áll, akik képtelenek megérteni, hogy mi a jó nekik.

Nagy Ervin, virággal a kezében, itt éppen Karácsony Gergely előtt hajbókol

FOTÓ: KONCZ MÁRTON - ORIGO

Alpári támadások kormánypárti képviselők ellen

2019-ben Nagy Ervin kocsmai stílusú, alpári káromkodásokkal teletűzdelt interjút adott.AZ INTERJÚBAN KOCSIS MÁTÉT KÉPZŐDMÉNYNEK NEVEZTE, A MAGYAR POLITIKAI ÉLETET PEDIG EGY PÖCEGÖDÖRHÖZ HASONLÍTOTTA. A SZÍNÉSZ AZ INTERJÚ EGY PONTJÁN EXPLICIT FENYEGETÉSEKET FOGALMAZOTT MEG.

Ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznekmondta magából kikelve. Valahogy Nagy Ervin kreatív energiái azóta sem váltották le a kormányt, tegyük hozzá.

 

Vidnyánszky Attila gyalázása

A Katona József Színház, finoman fogalmazva, nem marasztalt, egykori színésze hosszú interjút adott, amiben a legtekintélyesebb magyar színházrendezőt, a Nemzeti Színház igazgatóját - természetesen minden alap nélkül -, VIDNYÁNSZKY ATTILÁT HAZUGNAK NEVEZTE.Attila szerintem nagyon sokszor hazudik─ mondta az SZFE-t fenntartó kuratórium elnökéről.
Az interjúban az is elhangzott a színész szájából azzal összefüggésben, hogy aspirál-e politikai karrierre, hogy
nincs olyan párt, az még nem született meg,amiben szerepet vállalna.

EZT AKÁR ELSZÓLÁSNAK IS TEKINTHETJÜK, HOGY EZEK SZERINT A JÖVŐBEN TERVBEN VAN EGY POLITIKAI FORMÁCIÓ, AMINEK FONTOS - STÍLSZERŰEN - AKTORA LEHET NAGY ERVIN?

A baloldali színész-aktivista egyébként ekkoriban (2020 őszén) az SZFE modellváltásának ügyében folytatott álszabadságharcot Magyarország demokratikusan megválasztott kormánya ellen.

 

Ha nincs Karácsony, akkor Márki-Zay Péter is jó Nagy Ervinnek

A dollárbaloldal előválasztási színjátéka során Nagy Ervin bejelentette, hogy a végül nyertesként kihozott Gyurcsány-jelölt, Márki-Zay Péter szekerét fogja tolni. Egy ATV-s interjúban ekkor hosszan ecsetelte, hogyNAGYON CSALÓDOTT A MAGYAR DEMOKRÁCIA ÁLLAPOTÁT ILLETŐEN.A szokásos baloldali áldozatszerepbe helyezkedve azt mondta, hogy
(...) milyen köveket fognak rám dobni ezért, nem nagyon érdekel, mert szétfeszít, hogy mindennap valami olyan méltatlanságba akadok bele, ami engem irritál állampolgárilagpróbálva ezzel azt a hangulatot kelteni, mintha Magyarországon bárkinek is félnie kéne attól, hogy szólás- és véleményszabadságát gyakorolja, azzal éljen.

A magyar Zelenszkij?

A Zelenszkij ukrán elnökhöz hasonlóan tűsarkúban pózoló, gyakran háborús retorikát alkalmazó színész egy baloldali rádióadásban utalásokat tett arra vonatkozóan, hogy a jövőben nem tartja kizártnak a példaképe, Zelenszkij elnök útjára lépését.

Nagy Ervin színész és baloldali politikai aktivista

FORRÁS: MTI/MOHAI BALÁZS

Ha az ember másra vágyik, és a karrierje lefele tendál, akkor szokott előfordulnimondta a Klubrádiónak azzal kapcsolatban, hogy el tudná-e képzelni magát egy olyan szerepkörben, mint amit Zelenszkij tölt be Ukrajnában. Egy biztos: a karrierje lefelé tendál, évek óta

Elképesztő méretű nemzetközi botrányt okozott Joe Biden embere, David Pressman azzal, hogy meghívta egy széderestre a közismert antiszemitát, Gyöngyösi Mártont. Persze az amerikai nagykövet előállt egy borzasztóan szánalmas magyarázattal, de nem kért bocsánatot a cselekedete miatt. Pressman lépése az Egyesült Államokban is felháborodást okozott, egy szervezet már a leváltását követeli. Izraelben is szégyennek nevezték Biden emberének eljárását.

Nem tudom, ön hány széderestén volt már, én életem első éveitől kezdve évről évre mindegyiken részt vettem. És ilyenkor általában az én házamban erős viták folytak, de ez párbeszéd volt, általában olyan ügyekről, mint elnyomás és szabadság. Az az európai parlamenti képviselő, akire ön célzott, nem annak ellenére, hanem éppen azért lett meghívva az én széderestémre, mert visszataszító, undorító antiszemita és LMBTQ-ellenes nyelvezetet használt, olyan nyelvezetet, amit mi offenzívnek tartunk, és amit ő azóta állítólag megtagadott. És amikor készen állt arra, hogy leüljön közénk, felvegyen egy kipát, körbevéve leszbikus, meleg és zsidó közösséggel az asztalomnál, és beszéljen ezekről az ügyekről, ez jelentős dolog volt. Nagyon fontosnak gondolom, hogy folytassuk a párbeszédet minden nézőpontot képviselő magyarokkal, még azokkal is, akikkel totálisan nem értünk egyet  

- ezzel a szánalmas magyarázattal próbálta tompítani Joe Biden embere, David Pressman budapesti amerikai nagykövet azt a hatalmas nemzetközi botrányt, amit azzal okozott, hogy meghívta egy széderestére a közismert antiszemitát, Gyöngyösi Mártont. Fontos megjegyezni, hogy

GYÖNGYÖSI AZÓTA SEM TAGADTA MEG A KIJELENTÉSEIT, NEM KÉRT ÉRTE BOCSÁNATOT.

Széderest a zsidólistázó Gyöngyösivel

A botrány előzménye, hogy még április 6-án azt írta Pressman az amerikai nagykövetség oldalán, hogy „Csodálatos Széder-estet tartottunk, amelyen különböző nézőpontokat és tudományágakat képviselő, más-más háttérből érkező magyarokkal közösen gondolkodhattunk el a szabadság jelentésén. Boldog Pészahot!". Látható:

ITT SZÓ SINCS ARRÓL, HOGY "VITÁZTAK" VOLNA; BIDEN EMBERE, PRESSMAN EKKOR MÉG CSAK "KÖZÖS GONDOLKODÁSRÓL" ÍR.

Az, hogy a Mazsihisz képviselői és Gyöngyösi Márton egy asztalnál ülve ünnepeltek, azért is meglepő volt, mert pár éve még pont a jobbikos politikus antiszemita kijelentései miatt Tömegtüntetés a nácizmus ellen néven tartott tüntetést az MSZP-vel és a Hit Gyülekezetével közösen a szervezet.

Az antiszemita Gyöngyösi a következő kijelentésével okozott botrányt a Parlamentben:Itt lenne az ideje annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak.

"A Fidesz ellenzi a rasszizmust. Te miért nem teszed?"

Biden emberének lépése nem meglepő módon nemzetközi botrányt is okozott a magyarországi mellett. Shea Bradley-Farrell, a washingtoni Counterpoint Institute politikai elemzőintézet igazgatója, az Alapjogokért Központ vendégkutatója David Pressmannek címzett Twitter-bejegyzésében azt írta:

Nagykövet Úr! Teljesen össze vagyok zavarodva. Gyöngyösi Márton közismert antiszemita és holokauszttagadó.

Majd idézte a Jobbik EP-képviselőjét, aki korábban azt nyilatkozta: „Hazánk a cionizmusnak lett alárendelve... miközben mi, az őslakosok csak a statisztaszerepet játsszuk."

Bradley-Farrell gondolatait azzal zárta, hogy

„A FIDESZ ELLENZI A RASSZIZMUST. TE MIÉRT NEM TESZED?"

„Határozottan elítéljük a Biden-kormányzat szankcióit szövetségesünk, Magyarország ellen" – ezt pedig már a Republikánusok a Nemzeti Megújulásért szervezet írta a Twitter-oldalán. Úgy vélik, „ez súlyosan aláássa nemzetbiztonságunkat, és tovább erősíti Kína kezét Közép- és Kelet-Európában".

 Pressman nagykövetet azonnal le kell váltani– fogalmazták meg követelésüket.

David Pressman, Biden embere antiszemitát vendégel meg

David Pressman, Biden embere világossá tette, hogy nem érdekelt az Orbán-kormánnyal való együttműködésben, most pedig a pészahot arra használta fel, hogy meghívjon otthonába egy olyan Orbán-ellenes főszereplőt, akinek az antiszemitizmusa sokkal rosszabb, mint amivel Orbánt valaha (egyébként hamisan) vádolták

 - minderről pedig már a European Conservative írt. 

Pressman céljai világosak, de azoknak az amerikaiaknak, akiknek jogos aggodalmaik vannak az antiszemitizmussal kapcsolatban, fel kellene tenniük a kérdést: vajon az ő erőfeszítései segítik vagy ártanak az antiszemitizmus legyőzése ügyének? - olvasható a cikkben.

Elizabeth Rimini, egy ismert izraeli politikai szakértő, aki korábban arról írt könyvet, hogyan lehet legyőzni a demokráciát azzal, hogy olyan személy kerüljön a kormányfői székbe, aki a legkevesebb szavazatot kapja, élesen kikelt Pressman ellen.

A politikai elemző Twitter-oldalán egy olyan bejegyzést osztott meg, amelyben szégyennek nevezték, hogy pont a Biden-kormányzat által kinevezett diplomata fogadta azt az antiszemita politikust, aki 2012-ben a zsidók listázásáról beszélt.

Pedofil díszvendég az óvodai nevelési konferencián

Pressman lépése Magyarországon is hatalmas botrányt okozott.

Gyöngyösi Márton a pészahi széderasztalnál körülbelül olyan, mint egy pedofil díszvendég az óvodai nevelésről szóló konferencián vagy a »néppártosodott Ku-Klux-Klan« vezetője a Martin Luther Day ünnepségen. Érthetetlen, odaengedése pedig tapintatlan, udvariatlan 

– fogalmazott Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője, majd hozzátette:

Félreértés ne essék! A zsidóság hisz a megtérés, a tsuva erejében. 2012-ben azt az álláspontot képviseltem, hogy Szegedi Csanádnak, a Jobbik levitézlett, zsidó származású alelnökének meg kell adni a lehetőséget, hogy megtérjen. Ennek feltétele a közismerten rasszista pártból való kilépés, saját tévelygésének jóvátétele, értsd: közismertségének arra való felhasználása, hogy korábbi rasszista ideológiájának veszélyeire hívja fel a figyelmet. Saját személyes történetének példáján keresztül nyilvánosan lépjen fel korábbi elvei és a rasszizmus ellen.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője pedig a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában úgy vélte, hogy Biden embere, David Pressman legitimálja az antiszemita kijelentéseket azzal, hogy Gyöngyösi Mártont, a Jobbik elnökét meghívta az amerikai nagykövetségen tartott széderestre.A rendszerváltoztatás óta eltelt több mint harminc év legnagyobb felháborodást kiváltó antiszemita megnyilatkozása Gyöngyösi Mártonhoz kapcsolódik– jelentette ki Deutsch Tamás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rossz hírt kaptak a nyaralni vágyók - több üdülőhelyet is érinthet a rendelet

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

life.hu

Esküvői játékok, amik összehozzák a násznépet a nagy napon

vg.hu

Csányi Sándor bejelentette: története legnagyobb bevásárlására készül az OTP – ugrik az árfolyam

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna