Létrehozva: 2023.05.16.

Így fúrják Gyurcsányék az uniós pénzek kifizetését

Mondvacsinált indokokkal próbálkoznak, folyamatosan.

Bár az uniós támogatásokból a kormány például a jelentős költségvetési tételt jelentő pedagógus-béremelést fedezné, a baloldal európai parlamenti képviselői az országnak járó források felfüggesztéséért harcolnak, és azért, hogy a pénzeket  inkább különböző „civileknek" adja Brüsszel.

A GYURCSÁNY-PÁRT JELENTŐS SZEREPET JÁTSZIK EBBEN AZ ÉVEK ÓTA TARTÓ AKNAMUNKÁBAN, AMELYNEK RÓNAI SÁNDOR AZ EGYIK ÉLHARCOSA.

A Gyurcsány-párti EP-képviselő a Pegasus-vizsgálóbizottság alelnökeként nyilatkozva a minap is amellett kampányolt, hogy ne érkezzenek meg Magyarországra az uniós források. – (...) Orbán Viktornak esélye sincs arra, hogy ezeket a pénzeket hazahozza záros határidőn belül. (...) Például a Pegazus-ügy is egy olyan, ami sajnos ettől eltávolította Magyarországot, mert nem jogállam, és azt mondják, amíg léteznek ezek a jogállamisági problémák, addig nem adják oda ezeket a pénzeket – mondta Rónai.

A Gyurcsány-párt "árnyék-külügyminiszterének" is hívott Rónai Sándor egyenesen büszkélkedett azzal, hogy az autópálya-koncessziók ügyében az ő kezdeményezésére indult eljárás hazánk ellen, amitől pedig saját bevallása szerint is a források visszatartását várja.

Ha csak az elmúlt néhány nap eseményeit vesszük, akkor éppen az én javaslatomra, az Európai Bizottságtól, von der Leyen asszonytól kaptam egy levelet, hogy bizony, a Bizottság is vizsgálja az autópálya-koncessziót. Ez nyilvánvalóan nem segíti azt, hogy Magyarország hozzájusson azokhoz az uniós támogatásokhoz, amelyek közel hatezermilliárd forintnyi támogatást jelentenek"– mondta Rónai tavaly augusztusban.

Nem sokkal később, 2022 szeptemberében, amikor az EP elfogadta a Sargentini-jelentés frissített változatát, a Delbos-Corfield-jelentést, ismét bebizonyosodott, hogy a Gyurcsány-párt politikai fegyverként használja a jogállamiság kérdését. Ugyanis utóbbi állítólagos hiányosságaira hivatkozva követelte Rónai, hogy a kormány egyáltalán ne kapjon uniós forrásokat, és azokat teljes egészében az önkormányzatoknak és a „civil szervezeteknek" folyósítsák. Akkor így ünnepelte a magyarellenes jelentés elfogadását: "Egyértelmű a feladatunk, meg kell védenünk az uniós pénzeket, hogy azokat a civilek és önkormányzatok kaphassák meg".

Rónai elismerte, hogy a Gyurcsány-párt EP-képviselői azon dolgoznak, hogy az uniós pénzek ne érkezzenek meg hazánkba. Bár az egyik "árnyék-kormányinfón" feltett újságírói kérdésre Molnár Csaba először tagadta, hogy pártja annak megakadályozásán dolgozna, hogy Magyarországra ne érkezzenek meg az uniós források, később lényegileg mégis elismerte, hogy ezt teszik.

A Gyurcsány-párti Molnár Csaba beismerte, hogy megpróbálják megakadályozni a Magyarországnak járó pénzek kifizetését

FORRÁS: MTI/MÓNUS MÁRTON

Ezt a Gyurcsány-párti EP-képviselő annak hajtogatásával próbálta alátámasztani, hogy a kormány szerinte „ellopja" a támogatásokat. – Azon dolgoznak a DK EP-képviselői, hogy ezek a pénzek azok ne érkezhessenek meg a fideszes oligarchákhoz, Orbán Viktor baráti, üzleti és rokoni köreihez. A célunk egyértelmű: addig ne jöjjön pénz, amíg az nem a magyar emberekhez, a magyar önkormányzatokhoz és a magyar kis- és középvállalkozásokhoz jut. Márpedig most nem oda jut – állította (pontosítsunk: hazudta) Molnár Csaba, aki „hazafias" kötelességének nevezte annak megakadályozását, hogy az uniós források „négy-öt ember zsebében tűnjenek el".

A HAZÁNK ÉRDEKEI ELLENI LOBBIZÁSBÓL NEM MARADT KI ARA-KOVÁCS ATTILA SEM.

A negyedik Gyurcsány-párti EP-képviselő egy év eleji nyilatkozatában úgy fogalmazott: „lehetetlen", hogy pártja képviselői megszavazzák az országnak járó uniós támogatások folyósítását. Mindeközben pedig állatokhoz hasonlította a kormánypárti politikusokat: „Ez olyan, mint a budapesti állatkertben megkérni az oroszlánt, hogy ugyan már répát egyen és ne nyulat, amit odaadnak neki, vagy csirkét. Nem lehet egy alapvetően a demokráciát felfogni képtelen emberről és rendszerről azt gondolni, hogy ez megjavul, az bűnös naivitás, és nyilvánvalóan minket fegyverez le leginkább".

A Gyurcsány-párt levélben kérte az uniós pénzek visszatartását az Európai Bizottságtól

A párt korábban kiadott egy közleményt, amely szerint az uniós pénzek "megmentésének" – tehát visszatartásának – érdekében Rónai Sándor, a párt Európai Parlamenti képviselője, "árnyék-külügyminisztere" levelet ír az Európai Bizottságnak. Ebben azt követelték, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó forrásokat. 

A Fidesz elítéli a baloldal viselkedését

A Fidesz közleményben ítélte el a dollárbaloldal saját hazája elleni viselkedését. Azt írták, hogy 

a Gyurcsány vezette dollárbaloldal ma is megdolgozott a guruló dollárokért, Brüsszelben ismét Magyarország ellen szólaltak fel, és azt akarják elérni, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó forrásokat.

Mivel tavaly a Fidesz-KDNP már negyedszer kapott kétharmados felhatalmazást a magyar emberektől a kormányzásra, ami még nagyobb kudarcot jelentett a dollárbaloldalnak, mindent meg akarnak tenni azért, hogy törvénytelen eszközökkel megbuktassák a magyar kormányt. Mivel az emberek bizalmát nem tudták elnyerni, így erőszakos eszközökhöz folyamodnak.

Amint folyósítják az uniós pénzeket, 561 ezer forintra nő a pedagógusok átlagbére

Mint ismert, Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára Facebook-oldalán jelezte, hogy

ÚJABB FONTOS LÉPÉS A PEDAGÓGUSBÉR-EMELÉS FELÉ: RÉSZLEGES MEGÁLLAPODÁS SZÜLETETT BRÜSSZELBEN. A FOLYÓSÍTÁST KÖVETŐEN AZONNAL 561 EZER FORINT LESZ A PEDAGÓGUSOK ÁTLAGBÉRE.

A tárca közleményben emlékeztetett arra, hogy a Belügyminisztérium célja, hogy a pedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülését emelje, a kormány ezért

JANUÁRTÓL TÍZSZÁZALÉKOS PEDAGÓGUSBÉR-EMELÉST TUDOTT MEGELŐLEGEZNI.

Amikor Magyarország megkapja a neki jogosan járó uniós forrásokat, a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű pedagógusbér-emelés következhet: az idei béremelés mértéke januárig visszamenőleg legalább 21 százalékos lesz, ezt követően – 2021-hez képest – 2024-ben 25 százalék, 2025-ben pedig 29-30 százalék lehet a béremelés mértéke – fejtették ki a béremelésről, hozzátéve, hogy a kormány vállalása, hogy 2025-re a pedagógusok átlagfizetése eléri a diplomás átlagbér nyolcvan százalékát. 

MINDEZEK ELLENÉRE HERGELI AZ EMBEREKET A DOLLÁRBALOLDAL.

A Gyurcsány-párt mélységesen hallgat

Az Origo megkereste Gyurcsányék sajtóosztályát az üggyel kapcsolatban, és az alábbi kérdéseket küldték el, de ez idáig nem kaptak válaszokat.

  • Rónai Sándoron kívül volt-e más uniós képviselő, aki aktív részese volt ezen levél megfogalmazásának?
  • Mi akarnak elérni a DK képviselői a fentebb említett levéllel?
  • Kijelenthető, hogy a DK képviselőcsoportja azon dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat?
  • "Valójában az Unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe" – fogalmazott Gyurcsány Ferenc pártelnök a Spirit FM-nek adott interjújában. Hogyan értékelhetjük elnök úr szavait? Mit szeretett volna ezzel üzenni az uniós pénzek tekintetében?

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt a saját edzőjét bohócnak nevező magyar hokis a szenzációs feljutás után

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

metropol.hu

Zokogásban tört ki Szandi kislánya miatt - egyenesen Amerikából érkezett a levél

hirtv.hu

Véres verésbe torkollott Németországban egy politikai plakát kiragasztása miatti vita

metropol.hu

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

vg.hu

Rendkívüli bejelentés: újabb váratlan üzemanyagár-csökkenés jön napokon belül

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart

POLITIK

A konzervatív erők felkészüléséről szólt a CPAC HUNGARY

POLITIK

Eszkalálódhat a háború Ukrajnában, Európát veszély fenyegeti

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött