Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2023.05.15.

Hazánk ellen lobbiznak a dollárbaloldal politikusai.

Nem akarják, hogy megkapjuk a pénzünket.

A baloldal EP-képviselői évek óta lobbiznak azért, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat, amelyekre számos egyéb terület mellett a pedagógusok béremeléséhez is szükség lenne. Most induló sorozatunkban a baloldali pártok Brüsszelbe delegált politikusainak azon kijelentéseit szedtük össze, amelyek szemléltetik, hogy a tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak az uniós források felfüggesztéséhez. Az első részben Gyurcsánynénak, Gyurcsány pártja árnyék-miniszterelnökének évekre visszanyúló aknamunkáját nézzük meg.

Bár a magyar kormány többször is világossá tette, elkötelezett a pedagógus-béremelés mellett, a baloldal európai parlamenti képviselői közvetve évek óta ennek megvalósulása ellen lobbiznak. Ugyanis az emeléshez szükségesek lennének a hazánknak járó uniós források, ám a Brüsszelbe delegált baloldali politikusok mindent megtesznek azért – olyan mondvacsinált okokra hivatkozva, mint a jogállamiság kérdése –, hogy a kormányhoz ne jussanak el az említett pénzek. Így lényegében épp a szivárványkoalíció havi közel 6 millió forintból gazdálkodó EP-képviselői akadályozzák a tanárok és a szakpedagógusok bérfejlesztését.

A Gyurcsány-párt jelentős szerepet játszott ebben az aknamunkában, amelyből Gyurcsányné, a Gyurcsány-párt árnyék-miniszterelnöke és EP-képviselője oroszlánrészt vállalt. Gyurcsány Ferenc felesége az Indexnek adott minapi interjúban már azt is kerek-perec elismerte: politikai tőkét kovácsolnak abból, hogy nem érkeznek meg a hazánknak járó uniós források. Az újságíró ezt firtató kérdésére ugyanis a következő választ adta: „Ha valamit az Orbán-kormány rosszul csinál, akkor nekünk az a dolgunk, hogy elmondjuk, hogyan csinálnánk mi jól. Ha ez politikai tőke, akkor igen, azt kovácsolunk. Azt mutatjuk meg, hogy van alternatíva" – fogalmazott Gyurcsányné, aki úgy vélte, ha ők lennének kormányon, az uniós pénzek már Magyarországon lennének. Bár a baloldal rendre a jobboldali kabinetet hibáztatja az inflációért, Gyurcsányné egy félmondatával azt is elárulta, hogy jól tudja: a források visszatartása jelentős mértékben járul hozzá a dráguláshoz. Gyurcsányné azt sem rejtette véka alá, hogy a Gyurcsány-párt tovább folytatja a kormány ellen irányuló – és a magyar gazdaságot hátrányosan érintő – politikát, amely immár évekre datálódik vissza.

Például 2021 februárjában Gyurcsányné arra kérte az Európai Bizottságot, hogy a magyar kormány helyett az önkormányzatoknak, valamint politikai tevékenységet folytató, ám senki által meg nem választott „civil" szervezetekhez küldjék az uniós forrásokat. – Amelyik kormány egyedül akar dönteni az uniós pénzek felhasználásáról (...), az lopni akar. Ezért a mai felszólalásomban azt kértem a Bizottságtól, hogy az ilyen kormányok helyett a pénzt inkább adják közvetlenül az önkormányzatnak és civil szervezetnek – fogalmazott akkor Gyurcsányné, aki azt hangoztatta, hogy a Magyarországnak szánt helyreállítási forrásokat „Orbánék egymás között osztogatnák".

A 2021-es esztendő októberében pedig azt sürgette Gyurcsányné, hogy Brüsszel indítson jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, s még meg is fenyegette az EU végrehajtó szervét. – Eddig várt az Európai Parlament, beperli az Európai Bizottságot, mert még mindig nem indult el Orbánék felelősségre vonása az uniós pénzek felhasználása miatt. Pedig januártól él a jogállamisági mechanizmus, vagyis az az eljárás, amivel felelősségre lehet vonni a jogállamot leépítő, az uniós pénzeket ellopó kormányokat – fejtette ki a Gyurcsány-párti képviselő, aki úgy vélte, „ideje", hogy elinduljon a hazánkat büntető jogállamisági eljárás. Ezt egyebek mellett olyan üres lózungokkal indokolta, hogy a kormány „kontroll nélkül építi le a magyar demokráciát".

A magyar jogállamiság vizsgálata ürügyén elkészített Sargentini-jelentés frissített változata, a Delbos-Corfield-jelentés létrehozásában pedig már aktív részt vállalt Gyurcsányné. A tavaly áprilisban közzétett tervezetben arra kérték az Európai Bizottságot, hogy tartózkodjon a helyreállítási alaphoz benyújtott magyar terv jóváhagyásától. A 230 módosító indítványból Gyurcsányné 27-hez járult hozzá. Nem meglepő, hogy ezen pontok egyike sem irányult arra, hogy megvédje Magyarországot. Az indítványban olyan fordulatok szerepelnek, mint például hogy az Európai Parlament „üdvözli", hogy Magyarország esetében döntöttek a jogállamisági feltételrendszerről szóló rendelet alkalmazásáról. Emellett megállapították a Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközből származó pénzeszközökkel való visszaélés kockázatát, és felszólították az EB-t, hogy tartózkodjon a magyar terv jóváhagyásától.

A magyar politikában tevékenykedő dollárbaloldali politikusok minden energiájukkal azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában Brüsszelben.

A politikus felhívta a figyelmet: hétfőn Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt azt a kijelentést tette, hogy "hazafias kötelezettsége megakadályozni, hogy az uniós pénzek megérkezzenek Magyarországra."

VÉLEMÉNYE SZERINT, "A DOLLÁRBALOLDAL ÉVEK ÓTA EGYRE ELSZÁNTABBAN ÁSKÁLÓDIK A SAJÁT HAZÁJA ELLEN, AZZAL A KÜLÖNBSÉGGEL, HOGY EZT KORÁBBAN LETAGADTÁK".

"Gyurcsány Ferenc néhány héttel ezelőtti rádióinterjújában nyilvánosan bevallotta, hogy nagyon aktívan azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá forrásokhoz, továbbá azt, hogy az Európai Bizottságnak nem jogi problémái vannak Magyarországgal, hanem politikai nyomást akar gyakorolni. Gyurcsány beismerése után, a dollárbaloldal immáron azzal büszkélkedik, hogy saját hazájuk ellen dolgoznak" - fogalmazott a politikus.

Mint mondta, "egészen gyalázatos ilyen cselekedettel büszkélkedni, már csak azért is, mert a magyar dollárbaloldal az egyetlen olyan ellenzék a 27 európai uniós országban, amelyik azért akar tenni, hogy a saját országa ne juthasson hozzá az uniós fejlesztési pénzekhez."

A többi ország ellenzéke ebben a kérdésben nem támadja hátba a saját országát, a saját polgárait, sőt inkább azért kívánnak tenni, hogy minél több uniós forráshoz jusson a hazájuk- mutatott rá.

Deutsch Tamás.

FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR - ORIGO

 

Deutsch Tamás szerint Molnár Csaba olyan kijelentéseket tett, amilyenekre csak "gazemberek vetemedhetnek."

Az, aki a közössége megbízásából, a saját nemzetének az érdekképviselője az európai politikában, gazemberséget követ el, mikor saját közössége érdekei ellen cselekszik. A magyar dollárbaloldal azért dolgozik, hogy Magyarország ne jusson hozzá azokhoz a forrásokhoz, amely által 138 ezer magyar pedagógus bérét lehetne felemelni, amivel sok százezer magyar kis- és középvállalkozás gazdasági tevékenységét elő lehetne segíteni, továbbá olyan energiaberuházásokat lehetne végrehajtani, amelyek megerősítenék az energiaszuverenitást, a rezsicsökkentés alapját- taglalta.

A képviselő szavai szerint,

"A FIDESZ ÉS A KDNP EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐI SZÁMÁRA AZ A HAZAFIAS KÖTELEZETTSÉG, HOGY MINDENT MEGTEGYENEK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY A MAGYAROKNAK JÁRÓ EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI FORRÁSOKAT AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG NE TUDJA POLITIKAI OKOKBÓL JOGSZERŰTLENÜL VISSZATARTANI, ÉS A MAGYAR EMBEREK MINÉL ELŐBB HOZZÁJUSSANAK EZEKHEZ A KIFIZETÉSEKHEZ."

"Egyetlen egy dolog érdekli a dollárbaloldalt: saját hatalmi vágyaik. Minél rosszabb helyzetben van Magyarország, annál több politikai mozgásteret remélnek. A magyar polgárok döntő többsége azonban átlát a szitán, és nem engedi meg, hogy ez a törekvés teret nyerjen" - szögezte le Deutsch Tamás.


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ismert édesanyjával fotózták a Next Top Model Hungary sztárját - képek

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

magyarnemzet.hu

Erdély is fegyverkezik, gyorsan meg is kapták az F-16-osokat

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot