Létrehozva: 2023.05.18.

Floridában mától tilos a kiskorúak nemátalakító műtétje

DeSantis kormányzó végig vitte az ügyet.

Szerző Ripost

Gyermekek védelmében és LMBTQ-kérdésekben hozott törvényeket írt alá és emelt törvényerőre Florida kormányzója szerdán.

Floridában törvényerőre emelkedett a kiskorúakon végzett nemátalakító beavatkozások tilalma

Ron DeSantis: Florida a józan ész menedékhelyeként és a normalitás bástyájaként marad meg

Fotó: AFP/Ronda Churchill

Ron DeSantis kormányzó a nyilvánosság előtt tartott ceremónián úgy fogalmazott, hogy Florida a józan ész menedékhelyeként és a normalitás bástyájaként marad meg.

Az állam vezetőjének aláírásával törvényerőre emelt szabályozások között szerepel, hogy Floridában megtiltják a kiskorúakon végzett nemátalakító orvosi beavatkozásokat, a műtéti és gyógyszeres eljárásokat egyaránt.
A jogszabály általánosan megtiltja, hogy nemváltoztató orvosi eljárásokat állami forrásokból finanszírozzanak.
Egy másik jogszabály előírja, hogy az iskolákban sem tanárok, sem diákok nem kényszeríthetők arra, hogy olyan, a nemre utaló névmást használjanak, amely nem egyezik a születéskori nemmel. Transznemű diákok rendszerint elvárják az iskolájuktól, hogy a választott nemüknek megfelelően utaljanak rájuk, illetve sok esetben ezt az iskola írja elő többi diákja és tanárai számára.
Az aláírt floridai jogszabályok között van egy, amely a gyermekek védelmére hivatkozva betiltja azt, hogy gyerekek látogassanak úgynevezett "drag show"-kat, amelyeket általában transznemű női előadók tartanak, többnyire kihívó öltözékben.
Ron DeSantis kormányzó aláírta azt a törvényt is, amely előírja, hogy a nyilvános mosdókat és öltözőket csak a megjelölt nemhez tartozók használhatják, és megtiltja, hogy azokban ellenkező neműek önkényesen megjelenjenek. Ez a jogszabály azokra a vitákra reagál, hogy elsősorban oktatási intézményekben a transznemű diákok használhatják-e a biológiai nemüktől eltérő mosdókat zuhanyzókat és öltözőket.

„Floridában úgy gondoljuk, hogy csak az a helyes, hogyha a legsúlyosabb bűncselekményeket a lehető legszigorúbb módon büntetjük” – fogalmazott Florida állam republikánus kormányzója a Híradó.hu szerint. Ron DeSantis a múlt hétfőn írt alá egy új bűnügyi tárgyú törvénycsomagot is, amely a halálbüntetés kirovását is lehetővé teszi azokra a pedofil elkövetőkre, akik 12 év alatti gyermekek ellen szexuális erőszakot követnek el.

A törvénnyel „világossá tesszük, hogy Floridában kiállunk a gyermekek védelme mellett, ugyanis sajnálatos módon társadalmunkban nagyon sok szexuális bűncselekményt követnek el 12 év alatti gyermekek sérelmére. Ezen szörnyű bűncselekmények elkövetői gyakran sorozatos elkövetők, és ha valaki egyszer megteszi, hogy egy gyereket megerőszakol – és ezek nagyon fiatal gyerekek, néha hat-, hét- és nyolcévesek –, akkor ezt jó eséllyel újra meg fogja tenni, hacsak nem állítjuk meg őket, és nem nyerik el méltó büntetésüket – fogalmazott DeSantis.

A kormányzó továbbá arra is rávilágított, hogy ez az új intézkedés az amerikai legfelsőbb bíróság által hat-hét éve hozott döntést is megkérdőjelezi, amely szerint nem lehet halálbüntetést alkalmazni olyan bűncselekmények esetében, mint a nemi erőszak, még akkor sem, ha az elkövetők számos esetben 12 év alatti gyermekeket bántalmaztak.

„Úgy gondoljuk, hogy ez a döntés rossz. (…) Ezzel a törvényjavaslattal tehát egy olyan eljárást lehet kezdeményezni, amely lehetővé teszi, hogy megtámadjuk ezt a precedenst, és azt mondhassuk, hogy Floridában úgy gondoljuk, hogy a legsúlyosabb bűncselekményekért a legszigorúbb büntetés jár” – fűzte hozzá.

Ron DeSantis floridai republikánus párti kormányzó korábban aláírta azt a törvényjavaslatot is, amely alapján kötelező lesz beilleszteni a floridai állami középiskolák tananyagába a kommunizmus áldozatainak emléknapját, és minden év november 7-én iskolai rendezvényen megemlékezni róla. A jogszabály célja, hogy az emléknappal arra a több száz millió emberre emlékezzenek, akik a kommunista rezsimek áldozatául estek világszerte.

A mostani intézkedés DeSantis kormányzó és a republikánus párti törvényhozók azon lépéseinek szerves folytatása, amellyel szeretnék még határozottabban elítélni a kommunizmus ideológiáját. A kormányzó rendelkezésének természetesen politikai üzenete is van, főleg a radikális baloldalra lecsúszott Demokrata Párt felé, amely a republikánusok szerint a marxizmus értékrendjét és módszereit próbálja újra éleszteni egy új csomagolásban. Ilyen a Joe Biden elnök kormányzata által létrehozott Dezinformációs Hivatal is, amelyről DeSantis úgy nyilatkozott, ezzel a demokraták megpróbálnák elnémítani a tiltakozó hangokat, és uralkodóvá tenni saját rezsimjük által támogatott politikai narratívát. Ez ellenkezik a szabad társadalmak elvével, mondta a kormányzó.

 

A floridai republikánus politikus szerint a történelmi tudat igenis fontos. Úgy fogalmazott: „diákjaink minden évben tanuljanak a kommunizmus gonoszságáról, a kommunista rezsimeket vezető diktátorokról és a több száz millió emberről, akik szenvedtek és szenvednek ennek súlya alatt.”


Az amerikai radikális baloldalra utalva hozzátette, még mindig vannak olyan emberek, akik ma is nyíltan hirdetik a szocializmus és a kommunizmus erényeit. DeSantis kijelentette, hajlandónak kell lennünk ahhoz, hogy megszólaljunk, ha olyan dolgokat látunk, amik nincsenek összhangban országunk értékrendjével.



A Dezinformációs Hivatallal kapcsolatban leszögezte, ezzel a testülettel a baloldali politikusok megpróbálják marginalizálni a másként gondolkodókat. „Nincs olyan ortodoxia, amelyet a kormány ránk kényszeríthet” – mondta a kormányzó, hozzátéve, hogy a Dezinformációs Hivatalt meg kell szüntetni. A kormányzó szerint a testület révén a baloldal a jövőben a közösségi portáloknak utasításokat akar osztogatni azzal kapcsolatban, milyen tartalmakat szeretnének tiltólistán látni.

DeSantis úgy fogalmazott, a baloldaliak pánikba esnek ha nem tudják ellenőrzésük alatt tartani a társadalmi vitát. A kormányzó nemrég rendeletet adott ki a floridai Disney World szórakoztató park speciális adókedvezményeinek megszüntetéséről azután, hogy a Walt Disney vezetősége heves támadást indított a azon új floridai törvény ellen, amely a magyar gyermekvédelmi törvényhez hasonlóan megtiltja az iskolákban a radikális gender ideológia és szélsőséges fajelmélet terjesztését.

Tiltják a nemváltoztató hormonokat

Egy új alabamai törvény szerint mostantól bűncselekménynek számít, és akár 10 éves börtönbüntetéssel is sújtható, ha egy orvos pubertáskori hormonális fejlődést gátló gyógyszereket ír fel 19 év alatti, nemet változtató tizenéveseknek. A jogszabály csak egy azon számos, a biológiai nem átalakítását akadályozó, illetve büntető törvény közül, amelyet republikánusok által vezetett tagállamokban fogadtak el.

Ezeket a törvényeket azzal a céllal fogadták el, hogy egyrészt korlátozzák a nemiséggel és nemi identitással kapcsolatos beszélgetéseket az alsóbb iskolai osztályokban és évfolyamokban, másrészt megtiltsák az iskolásoknak, hogy a születési nemükkel ellentétes iskolai mellékhelyiséget használjanak, vagy ellenkező nemű sportcsapatban versenyezzenek. Négy, transznemű gyermeket nevelő alabamai család pert indított annak érdekében, hogy egy bíróság alkotmányellenesnek mondja ki az új alabamai törvényt. A washingtoni szövetségi igazságügyi minisztérium a felperesek oldalán csatlakozott a perhez.
 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Presser Gábor és Koncz Zsuzsa árulásai – megszólal Nagy Feró

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

borsonline.hu

Földi pokol: közel jár az összeomláshoz a rákbeteg Katalin hercegné

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

travelo.hu

Videó: Egy tanuló pilóta durván a kifutóhoz csapta a gépet, amelyen 345-en utaztak

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart

POLITIK

A konzervatív erők felkészüléséről szólt a CPAC HUNGARY

POLITIK

Eszkalálódhat a háború Ukrajnában, Európát veszély fenyegeti

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött