Létrehozva: 2023.05.05.
Módosítva: 2023.05.07.

Donald Trump: Orbán Viktor egy nagyszerű vezető

Üzent Magyarországra a volt amerikai elnök.

A konzervatívok történelmi csatát vívnak marxista globalistákkal és a kommunistákkal az egész világon, "olyan barbárokkal szemben, akik le akarják rombolni a szabadságunkat és a hagyományainkat" - mondta Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC Magyarország konferencia pénteki budapesti zárónapjának megnyitóján sugárzott videoüzenetében.

Trump hangsúlyozta, hogy a nyugati civilizáció komoly bajban van, meg kell menteni, és ezért Európában és Amerikában is "össze kell fogni, hogy megvédjük határainkat, zsidó-keresztény értékeinket, identitásunkat és életmódunkat".

Nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy üdvözölheti a budapesti CPAC-konferencián összegyűlt "szabadságszerető hazafikat", akikkel együtt "hiszünk abban, hogy a hit és a család alkotja egy jó és szabad társadalom alapját", illetve hogy "egy nemzet határok nélkül egyáltalán nem is nemzet".

DONALD TRUMP SZERINT A HAGYOMÁNYOK, A JOG URALMA, A SZÓLÁSSZABADSÁG ÉS MINDEN EMBERI ÉLET ISTEN ADTA MÉLTÓSÁGA AZOK AZ ESZMÉK, AMELYEK ÖSSZEKÖTIK A KONZERVATÍV MOZGALMAT ÉS AMELYEK MEGMENTIK MAJD A NYUGATI CIVILIZÁCIÓT.

A volt amerikai elnök üzenetében kiemelte azt is, hogy négyéves hivatali ideje alatt megtisztelő volt számára mélyíteni az Egyesült Államok és Magyarország közötti "különleges barátságot", és emiatt köszönetet mondott Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Donald Trump üzent a magyaroknak

FORRÁS: AFP VIA GETTY IMAGES/CHANDAN KHANNA

Magyarország és egész Európa konzervatív polgárainak Donald Trump azt üzente, hogy "folytassák a harcot szabadságunk és civilizációnk védelmében".

"NYERÉSRE ÁLLUNK, ÉS VÉGIG FOGJUK CSINÁLNI" - MONDTA A VOLT AMERIKAI ELNÖK.

A konferencia zárónapjának megnyitóján beszédet mondott Kari Lake egykori amerikai televíziós műsorvezető, volt arizonai kormányzójelölt, aki azt hangsúlyozta, hogy harcolni kell a fake news, vagyis az álhírek világával szemben, amely arra törekszik, hogy "szétzúzza" az Orbán Viktorhoz és Donald Trumphoz hasonló "igazmondó" és "erős vezetőket". Olyan erős vezetőkre van szükség, akik hajlandók felvenni a harcot a médiával szemben, akik nem félnek a kritikától, és nem aggódnak amiatt, hogy megkísérlik kitörölni őket a közösségi médiából - mondta.

Kari Lake kitért arra is, nagyon jó ötletnek tartja, hogy Budapesten ültessék tárgyalóasztalhoz a háborúban álló Ukrajna és Oroszország képviselőit annak érdekében, hogy a fegyveres konfliktusnak mielőbb véget vessenek. Felidézte, hogy az Egyesült Államok eddig 170 milliárd dollárt költött Ukrajna támogatására, miközben a déli, "teljesen nyitott határon át drogkartellek érkeznek" az országba. Lake szerint "a pénzt ki kell vonni" ebből a háborúból, és le kell ültetni tárgyalni az orosz és az ukrán elnököt.
"Az édesanyák a gyermekeik számára békét követelnek" - zárta beszédét az amerikai politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken a Karmelita kolostorban tárgyalt André Venturával, a portugáliai CHEGA párt elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

A Fidesz elnöke és a portugál konzervatív pártvezető áttekintette a magyar-portugál kapcsolatokat, a nemzetállamok egyre jelentősebb szerepét a megújuló európai politikában valamint a Budapesten zajló CPAC konferencia eddigi eredményeit, melynek mindketten előadói voltak.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban munkaebéd keretében tárgyalt a CPAC Magyarország konferencia európai vendégeivel, köztük a legjelentősebb európai jobboldali pártvezetőkkel - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A meghívottak között Janez Jansa, a Szlovén Köztársaság korábbi miniszterelnöke, a Szlovén Demokraták Szövetségének elnöke, Jordan Bardella, európai parlamenti képviselő, a Nemzeti Tömörülés elnöke, Thibaut François, a francia nemzetgyűlés tagja, André Ventura, a CHEGA párt elnöke, a portugál nemzetgyűlés tagja, Martin Helme, az Észt Konzervatív Néppárt elnöke, az észt parlament tagja, Vincenzo Sofo, az Olaszország Fivérei párt európai parlamenti képviselője, Harald Vilimsky, az Osztrák Szabadságpárt európai parlamenti képviselője, Christian Hafenecker, az Osztrák Szabadságpárt főtitkára, Gerolf Annemans, a Flamand Érdek párt európai parlamenti képviselője, Rob Roos, a Válasz 21 párt európai parlamenti képviselője, Hermann Tertsch, a VOX párt európai parlamenti képviselője, Jorge Buxadé Villalba, a VOX párt európai parlamenti képviselője, Stephen Nikola Bartulica, a horvát parlament tagja, a Haza Mozgalom Párt tagja, Simone Billi, a Lega párt parlamenti képviselője, Jovan Palalic, a Szerb Néppárt parlamenti képviselője, Jerzy Kwa¶niewski, az Ordo Iuris Institute for Legal Culture elnöke, Matan Peleg, az Im Tirtzu szervezet elnöke, Daniele Scalea, a Machiavelli Intézet elnöke, Guglielmo Picchi, a Lega párt tagja, Marion Maréchal, a Reconquéte párt alelnöke, Eva Vlaardingerbroek, holland jogfilozófus voltak - sorolta Havasi Bertalan.

A baloldali ideológia célja, hogy "összezúzza a családot", de Magyarországon fellépnek ez ellen a gonosz erő ellen, és "harcolnak a gyermekek lelkéért" - jelentette ki Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor pénteken a budapesti CPAC-konferencia zárónapján. Az amerikai konzervatív vezetők, akik ma elfutnak a harc elől, sokat tanulhatnának Magyarországtól - tette hozzá.

A marxizmus a hidegháború végén kulturális marxizmussá alakult, ami az értékek szempontjából "a halál kultúráját" jelenti - közölte a Szlovén Demokrata Párt elnöke, korábbi szlovén miniszterelnök pénteken a CPAC (Konzervatív Politikai Akció Konferencia) Magyarország tanácskozáson, Budapesten. Janez Jansa azt mondta,a kulturális marxizmust képviselő, magukat a nép hangjának is nevező, de senki által meg nem választott csoportok legfontosabb szerepe az élet kultúrájának szétrombolása, mindannak a megsemmisítése, ami valódi közösséget teremt."Hozzátette: ezek a szervezetek szándékosan gyengítik vagy el is pusztítják a képviseleti demokráciát.

A nyugati civilizációt nem egy másik, fejlettebb kultúra igyekszik aláásni, nem a civilizációk összecsapásának vagyunk tanúi, hanem "a halál kultúrája barbár támadásnak" - hangsúlyozta Janez Jansa.

A baloldali ideológia célja, hogy "összezúzza a családot", de Magyarországon fellépnek ez ellen a gonosz erő ellen, és "harcolnak a gyermekek lelkéért" - jelentette ki Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor pénteken a budapesti CPAC-konferencia zárónapján.Az amerikai konzervatív vezetők, akik ma elfutnak a harc elől, sokat tanulhatnának Magyarországtól"- mondta a politikus a rendezvény Több gyermek, kevesebb háború című szekciójában.

Pénteken folytatódott a CPACFORRÁS: ORIGO

 

Szalay-Bobrovniczky: Nem látszik a háború vége

A hont fegyverrel és helyes nemzeti politikával kell védenünk - mondta a honvédelmi miniszter pénteken, a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű kétnapos fórum második napján. Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett rá:a magyarságnak történelme során sokszor kellett fegyverrel védekeznie, mert más kultúrájú, más vallású, idegen hódítók törtek rá. Egész történelmünk harcok, háborúk, szabadságharcok folyamatos láncolata, amelyben a magyar mindig helytállt, mert a magyar jó katona, ma is az"
- jelentette ki. Hozzátette: az ő feladata az, hogy ha mégis harcra kerülne sor, "jól felfegyverezve, jól kiképezve, bátran és elszántan, ahogy a magyar történelem során mindig, ismét helytálljunk és megvédjük a hazánkat".

A miniszter beszélt az ukrajnai háborúról is, kiemelve, hogy nem látszik a háború vége. Emlékeztetett rá: Magyarország álláspontja a kezdetek óta világos, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. Kiemelte: a béketárgyalások valók arra, és nem a fegyveres küzdelem, hogy a béke feltételeit meghatározzák. "Mi magyarok saját történelmünk tragikus csapásaiból tudjuk, hogy a katonai frontvonalak nem mindig egyeznek a béketárgyalások során elért fontvonalakkal" - jegyezte meg.

Lázár: Ez Magyarország három legfőbb problémája

Abban teljes egsetértés van, hogy a háború kitörése egy új világrendet, vagy éppen világrendetlenséget hoz el - mondta Lázár János a CPAC-en az Origónak. Az a kérdés, hogy a konzervatív-szuverenista erők készek lesznek-e szövetséget kötni. Nekünk magyaroknak három fő problémánk van: az egyik, hogy nem vagyunk elég nagyok területileg, nem vagyunk elég erősek katonailag, és nem vagyunk elég erősek gazdaságilag. Lázár szerint ezért szükséges, hogy szövetségesek keressünk, meg kell erősíteni a hadseregünket, és még több befektetés kell Magyarországra.Az amerikai konzervatív oldallal való szövetség ezt erősítheti.

A miniszter arról is beszélt, hogy a családtámogatások terén is erős közös pontot találhatunk amerikai barátainkkal.

Az amerikai politikusok számára Közép-Európa felértékelődött az elmúlt években, ezért ha megbízható szövetségest keresnek az amerikai konzervatívok, akkor bennünk azt megtalálhatják.

A liberális hálózat már nemcsak globális, hanem immár lokális is, képes egy kisváros konzervatív közösségébe is beépülni - jelentette ki az építési és közlekedési miniszter pénteken a CPAC Magyarország konferencián. Lázár János az Alapjogokért Központ által szervezett Együtt erő vagyunk! című rendezvény második napján azt mondta, a magyar szuverenitás ellen a tavalyi országgyűlési választásokon vívott "proxy háborúnak" az országos politikában, sőt a magyar külpolitikában húzódó mellett egy vidéki frontvonala is volt.

Míg Orbán Viktor országosan győzte le a liberálisokat, ő helyben, Hódmezővásárhelyen bizonyult erősebbnek az egyesült - és "ma már tudottan dollármilliókkal pénzelt", pontosabban, illegálisan finanszírozott - baloldali ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként is induló Márki-Zay Péternél - emlékeztetett a politikus.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott csoportképen Orbán Viktor miniszterelnök (k) és a CPAC Magyarország konferencia európai vendégei a Karmelita kolostorban 2023. május 5-én. A kormányfő munkaebéd keretében tárgyalt a konferencia európai vendégeivel, köztük a legjelentősebb európai jobboldali pártvezetőkkel

FORRÁS: MTI/MINISZTERELNÖKI SAJTÓIRODA/FISCHER ZOLTÁN

Nagyon jó ötlet Budapesten tárgyalóasztalhoz ültetni Ukrajna és Oroszország képviselőit azért, hogy a háború minél hamarabb befejeződjön; az Egyesült Államok eddig 170 milliárd dollárt költött Ukrajna támogatására, miközben délről Amerikába drogkartellek érkeznek - minderről Kari Lake beszélt a CPAC Hungaryn.

Orbán Viktor és Donald Trump igazat beszélő és béketeremtő emberek, akiket az álhírekkel próbálnak megsemmisíteni. Ezt vissza kell szorítanunk, amit erős vezetőkkel meg lehet valósítani 

– mondta Kari Lake, az Amerikai Egyesült Államok Arizona államának kormányzójelöltje a budapesti CPAC rendezvényen elmondott beszédében. Orbán Viktorról kijelentette: nagy öröm, hogy ő egy erős vezető, aki keményen dolgozik és egy kedves úriember is - olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

Hangsúlyozta: nagyon jó ötlet Budapesten tárgyalóasztalhoz ültetni Ukrajna és Oroszország képviselőit azért, hogy a háború minél hamarabb befejeződjön. Az Egyesült Államok eddig 170 milliárd dollárt költött Ukrajna támogatására, miközben délről Amerikába drogkartellek érkeznek. „A pénzt ki kell vonni" ebből a háborúból, Vlagyimir Putyinnak és Volodimir Zelenszkijnek pedig tárgyalnia kell egymással – vélekedett az amerikai politikus.

Kari Lake: Vlagyimir Putyinnak és Volodimir Zelenszkijnek pedig tárgyalnia kell egymással

FORRÁS: MTI/EPA/ETIENNE LAURENT

Erről csak álmodoznak Arizonában

A kormányzójelölt mesélt gyermekkoráról; arról, hogy vidéken nőtt fel, nyolc lánytestvére közül ő volt a legfiatalabb, és egy fiútestvére is született. Beszélt arról is, hogy közel huszonhét évig ő volt Arizona vezető hírműsorának a hangja, majd jól fizető pályafutását feladta, mert úgy érezte, nem mondanak igazat az embereknek és nem akarta kölcsönözni a hangját a propagandának. Ezután lépett a politika mezejére, amikor Arizona határait a mexikói drogkartellek ellenőrizték.Ennek hatására elhatározta, hogy falat fognak építeni és megvédik az állampolgáraikat. Egy egészséges környezetet akartak létrehozni a gyerekeknek, ahol olyan oktatásban részesülhetnek, amelynek eredményeként a társadalom hasznos tagjai válnak belőlük, de a hajléktalanságot felszámoló tervekkel is előálltak – idézte fel.

Kari Lake kiemelte: nem tudhatta, hogy Budapesten fogja meglátni az a politikát, amiről csak álmodoznak Arizonában. Mint elmondta, eljött vele a lánya, akinek a csomagjait elvesztette a légitársaság, így a lánya egész nap Budapesten kóborolt és vásárolt, de Kari Lake egy percig sem aggódott miatta, annyira biztonságban érezte. Ezt szeretné tapasztalni hazájában is – fűzte hozzá a politikus.

Most olyan rendszerünk van, amelyben a baloldal azt akarja, hogy bárki bevándorolhasson az Egyesült Államokba, és vannak olyan felmérések, amelyek szerint a világ harmada hozzánk akar jönni. Ez lehetetlenség, ezzel nem tudunk megbirkózni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjújában Matt Whitaker, Donald Trump egykori igazságügyi minisztere. Szerinte azokon a helyeken, ahol a konzervatív gondolat virágzik, ott az emberek is boldogabbak.

A nemzet érdekét szolgáló, szabályozott bevándorlási rendszert ajánlott a magyar kormány figyelmébe Matt Whitaker, az Egyesült Államok korábbi igazságügyi minisztere a Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjúban a CPAC Hungary 2023 nemzetközi csúcstalálkozón. A politikus a migráció kérdéséről azt mondta: az Egyesült Államok a legnagylelkűbb ország a világon az emberek befogadásában. Hozzátette, egymilliónál is több ember találhatott otthont törvényesen az országukban, de a szabályozatlan és törvénytelen bevándorlást megengedhetetlennek tartja, mert az aláássa a jogállamiságot, illetve egy országnak azt a képességét, hogy ellenőrizze, ki és miért jön be. Úgy vélekedett, a törvénybe foglalt rendszer szolgálja a nemzeti érdekeiket. 

Most olyan rendszerünk van, amelyben a baloldal azt akarja, hogy bárki bevándorolhasson az Egyesült Államokba, és vannak olyan felmérések, amelyek szerint a világ harmada hozzánk akar jönni. Ez lehetetlenség, ezzel nem tudunk megbirkózni

– hangsúlyozta. Úgy folytatta:

én csupán azért emelem fel a hangomat, hogy a törvényt tartsák be, azaz illegálisan senki se jöhessen az országba, és ha nálunk akarsz letelepedni, akkor azt törvényesen és jogszerűen tedd.

Matt Whitaker, Donald Trump egykori igazságügyi minisztere szerint meg kell menteni Amerikát (Fotó: Havran Zoltán)

Szerinte a választott tisztségviselők és a kongresszus túl sokáig hagyta figyelmen kívül ezeket a maguktól értetődő megoldásokat. Kifejezte, hogy ő nem bevándorlásellenes, hanem a törvényes bevándorlás pártján áll, mert például kedvesének az édesapja is kubai bevándorló volt 1961-ben. – Akik viszont megszegik a törvényt, azok nem maradhatnak az országban – egyértelműsítette. – Az is gondot jelent nekünk, hogy terrorista tevékenységek célpontjai vagyunk, a hazánk biztonsága és szuverenitása a tét – hívta fel a figyelmet az egykori miniszter.

Matt Whitaker a média baloldali és liberális elfogultságáról kijelentette: ez valóban létező jelenség. Felidézte, hogy mielőtt Elon Musk átvette a Twitter irányítását, a jobboldali hangokat elnyomták. – Szükségünk van egy „gondolatpiacra”, ahol mindenki megszólalhat, ahol mindenfajta információnak és véleménynek meg kell jelennie – vélekedett. Úgy fogalmazott: 

most egy olyan hely lett a világhálóból, ahol az „előnyben részesített beszéd” kiemelt helyzetben van, és általában a baloldali, woke-ideológiát preferálják azokkal a konzervatív, hagyománytisztelő értékekkel szemben, amelyek Istenben és az emberek egyediségében hisznek. Harcolnunk kell az elnyomás ellen!

Úgy látja, vannak olyan magáncégek, amelyek a kormány érdekében cselekednek, és ezek igazán próbára teszik az amerikai alkotmány első, szólásszabadságról szóló kiegészítését. A volt miniszter arra biztatott, hogy azok, akiknek hozzá hasonlóan van véleményplatformjuk, továbbra is bátran hallassák a hangjukat, mert „meg kell menteni a köztársaságot”. – A konzervatív gondolatok jobbak, mert ha ránézek néhány államra a hazámban, mint például Iowára, ahol születtem, vagy Floridára, esetleg Texasra, ezeken a helyeken a konzervatív gondolat virágzik és ezzel együtt az emberek is boldogabbak. Ez azért lehetséges, mert több szabadságot kapnak, beleértve az egyén szabadságát is – mutatott rá.

– Óriási támogatója vagyok annak, hogy mindenki fejezze ki a véleményét és mutassa meg magát. Ha rá tudjuk ébreszteni az embereket, hogy ezek a dolgok működnek, akkor tényleg előnyben vagyunk 

– mondta Matt Whitaker.


 


 

 



 

 

origo.hu

Felismerhetetlen a magyar tévézők egykori kedvence, MacGyver - így néz ki manapság

origo.hu

Poloska Peti offon van - videó

borsonline.hu

„Több pénzt kért...” – Hajdú Péter kitálalt, 45 millióért lépett volna a ringbe az RTL sztárja

mandiner.hu

Akcióba lépett a magyar titkosszolgálat Petikére állított kétezer ügynöke

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

hirtv.hu

Nógrádi György figyelmeztetése a háborús pszichózis kapcsán + videó

origo.hu

Kiderült, valójában hogyan ismerkedett meg gazdag barátjával Berki Mazsi

mindmegette.hu

Szaftos, ízletes lesz a végeredmény: így készül a Hasselback csirkemell

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

„Tudni kell viselkedni” – kiverte a biztosítékot a Házasság első látásra bombázója

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter őrjöngve, káromkodva támadt egy templomi menetre

POLITIK

Meglepően őszintén beszélt egy ukrán tábornok

POLITIK

Nyugati katonák Ukrajnában? Megszólalt a NATO-főtitkár és az orosz kémfőnök

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Az ENSZ-főtitkár az újabb izraeli offenzíva ellen

POLITIK

Karácsony 2019-es kampányát is külföldről pénzelhették

POLITIK

Tusk szerint a lengyeleknek háborúval kell szembenézniük

POLITIK

Erről a belorusz bázisról indulhat az új orosz támadás