Létrehozva: 2023.05.13.

A dollárbaloldal tovább követeli a fegyverszállítást

Tordai Bence élen jár ebben.

Hónapok óta gátlástalanul követeli Karácsony Gergely pártjának társelnöke, Tordai Bence, hogy küldjünk fegyvereket Ukrajnának, újra és újra előáll vele, legutóbb néhány napja. Bár a magyar emberek egyértelműen kifejezték a tavalyi választásokon, hogy békét akarnak, óriási többséggel elutasítják a dollárbaloldal hisztérikus háborúpárti kampányát, Tordai továbbra is bele akarja sodorni Magyarországot a háborúba. Annak ellenére is, hogy nyilvánvaló, hogy a fegyverszállítások nem segítik elő a békét, a háború elhúzódása pedig csak még több emberéletet követel.

Tavaly áprilisban, az országgyűlési választásokon a magyar emberek nagy többsége nyilvánította ki, hogy a béke pártján áll, és elutasítja a baloldal háborúpárti kampányát. Az ukrajnai háború kitörése óta rengetegen haltak meg, millióknak kellett elhagyniuk az otthonukat, és nyilvánvalóvá vált, hogy a brüsszeli szankciók és a nyugati fegyverszállítmányok nem segítik elő a békét.

A HÁBORÚ ELHÚZÓDÁSA PEDIG MÉG TÖBB EMBERÉLETET KÖVETEL.

A dollárbaloldal mindezek ellenére továbbra is a háború pártján áll, nyilvánvalóan külföldi pénzelőik akarata szerint. Újra és újra hangoztatják azon ötleteiket, amelyek (mint ahogy az elmúlt több mint egy évben nyilvánvalóan kiderült) egyáltalán nem hozzák közelebb a fegyverszünetet és a béketárgyalásokat.

A baloldal egyik leggátlástalanabb politikusa azóta sem nyugszik, folyamatosan a háború mellett kampányol. 

kampányol.    

Tordai Bence már számtalanszor megismételte: fegyvereket küldene Ukrajnába

FOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

Tordai Bence, Karácsony Gergely pártjának társelnöke tavaly április 15-én a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta:

A béke, a biztonság és az igazság érdekében itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat.

Ezzel a nyilatkozatával szembesítette Tordait egy nyilvános vitaesten Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A miniszterhelyettes idézte a baloldali politikus tavaly áprilisi állásfoglalását, mire Tordai helyeselt, és megjegyezte, azért gondolja így ma is, hogy „ne kelljen szégyenkezni".

Ki kell állni a megtámadott mellett, segíteni kell őket, hogy megvédjék magukat – fogalmazott a politikus.

Március 31-én, miután az Országgyűlés elfogadta a kormánypárti békepárti parlamenti határozatot, a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea és Tordai Bence egy videóban támadta a döntést, megint kiállva a fegyverszállítás mellett. Tordai ebben úgy fogalmazott, hogy „egy olyan méltányos, az ukrán nép és az Ukrajnában élő kisebbségeknek, a kárpátaljai magyarok számára is biztonságos, megnyugtató, elfogadható békére van szükség, amelyet egyelőre a putyini Oroszország nem hajlandó megkötni. És amíg ez így van, addig nekünk támogatni kell az ukránokat, úgy, ahogy ezt a nemzetközi közösség teszi.”

Most pedig újra megerősítette, hogy csak azért is fegyvereket akar küldeni. 

„AHOGY MINDEN TISZTESSÉGES ORSZÁG KÜLD FEGYVEREKET UKRAJNÁNAK, ÚGY MAGYARORSZÁGNAK IS KÉNE” – VÁLASZOLT BOHÁR DÁNIEL RIPORTER KÉRDÉSÉRE.

A magyar választók nagy többsége a 2022-es választásokon egyértelműen kinyilvánította, hogy nem kér sem a háborúból, sem a háborús propagandából, a dollárbaloldal azonban - nyilvánvalóan amerikai megbízói elvárásainak eleget téve - ma is fegyvereket küldene Ukrajnának és hallani sem akar a tűzszünetről. Összeállításunk második részében megmutatjuk, hogyan függ össze az amerikai plakátkampány a dollárbaloldali nyilatkozatokkal.

A 2022. április 3-i országgyűlési választásokon egyértelművé vált, hogy a magyar emberek nagy többsége elutasítja azt a felelőtlen baloldali politikát, amely Magyarországot belesodorná az ukrajnai háborúba.A HAZAI BALOLDAL KEZDETEKTŐL A HÁBORÚ PÁRTJÁN ÁLL, MIKÖZBEN A MAGYAR KORMÁNY AZONNALI TŰZSZÜNETET ÉS BÉKETÁRGYALÁSOKAT SZERETNE.Minden érv a mielőbbi békekötés mellett és a háború folytatása ellen szól. A szomszédunkban zajló háborúban több százezer ember halhatott meg, több millió embernek kellett elmenekülni otthonából. Közben egész Európa a háború felé sodródik. Brüsszel és más, a háborúban érdekelt nemzetközi érdekcsoportok és spekulánsok óriási nyomást helyeznek Magyarországra, azt akarják, hogy csatlakozzunk a háborúpárti országokhoz és kezdjük el a fegyverek szállítását. Tavaly tavasszal még sisakokkal kezdték, majd jöttek a lőszerek, harckocsik, ma már a legmodernebb tankokat, rakétarendszereket szállítják, és tervben vannak a vadászgépek is.EGYRE TÖBB SZAKÉRTŐ ÉS POLITIKUS HÍVJA FEL A FIGYELMET ARRA, HOGY EZEK A LÉPÉSEK VILÁGHÁBORÚHOZ VEZETHETNEK.Az is kiderült, hogy Brüsszel a békepárti álláspontja miatt akarja megbüntetni Magyarországot, sőt el is vennék hazánk szavazati jogát. Mindemellett egész Európa az elhibázott brüsszeli szankciók káros következményeitől szenved. A Brüsszelben elfogadott gazdasági és energiaszankciók nem csillapították a háborút, és az orosz gazdaságot sem kényszerítették térdre, sőt a szankciók egekbe lökték az energiaárakat, óriási gazdasági károkat és tomboló inflációt okoztak az uniós tagországokban.

A Fidesz-KDNP frakciószövetség ezért terjesztett be az Országgyűlésnek határozati javaslatot az ukrajnai háború egyéves évfordulóján, amely egyértelmű békepárti állásfoglalást tartalmazott. A parlament kormánypárti többsége megszavazta a határozatot, amit a dollárbaloldal – hűen a megbízói által diktált politikához – elutasított. Nem sokkal ezután

HÁBORÚPÁRTI PLAKÁTKAMPÁNYT INDÍTOTT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK BUDAPESTI NAGYKÖVETSÉGE.

Az akciót az amerikai nagykövetség által finanszírozott Nyugati Pálya nevű közösségi oldal bonyolítja, mögötte pedig oldalt egy olyan cég – a Splendidea Communications Kft. – áll, amelyet Gyurcsány Ferenc régi szövetségesei vezetnek, mint például a Political Capital nevű tanácsadó intézet egyik alapítója, Somogyi Zoltán.

Somogyi Zoltán Pankotai LilivelFORRÁS: BOHÁR DÁNIEL FACEBOOK-OLDALA

A baloldal a tavalyi választási kampány idején 4 milliárd forintnak megfelelő dollárt kapott külföldről, döntő többségében az amerikai bejegyzésű Action for Democracy nevű alapítványon keresztül. A pénz kétharmada közvetlen vagy közvetett módon a spekuláns Soros Györgytől származik.

Mindebből egyértelműen kirajzolódik, hogy miért folytatja rendületlenül a dollárbaloldal a háborúpárti politikát, miközben a friss közvélemény-kutatások szerint most a tavalyi eredménynél is nagyobb fölénnyel nyerné meg a választást a Fidesz-KDNP.

 

A szélsőbaloldali provokátor mindenáron fegyvereket szállítana

De vegyük sorra, mit is hajtogattak az elmúlt egy évben a baloldali politikusok, hogyan akarták belerángatni Magyarországot a háborúba. 

Tordai Bence, Karácsony Gergely pártjának társelnöke tavaly április 15-én a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írta: „A béke, a biztonság és az igazság érdekében itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat".

Tordai Bence szelfizik

FORRÁS: FACEBOOK

Ezzel a nyilatkozatával szembesítette Tordait idén februárban egy nyilvános vitaesten Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A miniszterhelyettes idézte a baloldali politikus tavaly áprilisi állásfoglalását, mire Tordai helyeselt, és megjegyezte, azért gondolja így ma is, hogy „ne kelljen szégyenkezni". Majd újra kijelentette, hogy fegyvereket kellene szállítanunk Ukrajnának, ahogy „mindenki" teszi. Idén március 31-én a már említett békepárti parlamenti határozat elfogadása után az Országházból jelentkezett videón a Párbeszéd frakcióvezetője, Szabó Tímea és Tordai Bence, azt magyarázva, hogy miért utasították el a kormánypártok állásfoglalását.

Tordai azt mondta: „azt szeretnénk, ha Európa és a világ teljes területén abbahagynák a csatározásokat, abbahagynák a háborúskodásokat. Ehhez viszont az agresszornak kell abbahagynia a támadó hadműveleteket. Az agresszornak, jelen esetben a putyini Oroszországnak kell kivonulnia Ukrajnából. A mi békepártiságunk Ukrajna békéje mellett áll ki. Egy olyan méltányos, az ukrán nép és az Ukrajnában élő kisebbségeknek, a kárpátaljai magyarok számára is biztonságos, megnyugtató, elfogadható békére van szükség, amelyet egyelőre a putyini Oroszország nem hajlandó megkötni. És amíg ez így van, addig nekünk támogatni kell az ukránokat, úgy, ahogy ezt a nemzetközi közösség teszi."

Szintén a Párbeszéd egyik politikusa, Barabás Richárd március elején az ATV-ben azt fejtegette, hogy szerinte hazugság tűzszünetről beszélni, mert „ha most életbe lépne, az azt okozná, hogy Ukrajna területének jelentős részén ott maradnak az oroszok. Így indulna el a béketárgyalás, ami Ukrajna területi megosztottságához vezetne, ami egyébként garantálná az évtizedes vagy évtizedekig elhúzódó konfliktuszónát, egyébként Európa határán, Magyarország mellett. Ez egyébként nem érdeke sem Európának, sem Magyarországnak."

A Momentum hallani sem akar a tűzszünetről

Bedő Dávid, a Momentum parlamenti képviselője az ATV-ben arról beszélt még március elején, hogy többek között a fegyverszállítások elutasítása miatt nem szavazza meg pártja a Fidesz-KDNP békepárti határozati javaslatát. A Momentum politikusai folyamatosan háborúpárti nyilatkozatokat tettek, Hajnal Miklós például még 2022 őszén azt mondta:„...jelenleg épp a magyar kormány az, aki próbálja azt különböző módon akadályozni, hogy a Nyugat segítse Ukrajnát. És ha felhánytorgatjuk a Nyugat segítségének a hiányát '56-ban, akkor szerintem az egyetlen álláspont, ami képviselhető lenne Orbán Viktor által is, az egyébként az, hogy álljunk ki Ukrajna mellett a lehető legharcosabb, lehető legtámogatóbb módon, minden lehetséges eszközzel, hiszen ugyanezt vártuk volna a Nyugattól is '56-ban."

Tompos Márton szintén a békepárti határozati javaslat elfogadása előtt a Klubrádióban támadta a tűzszünetet. Zavaros okfejtésében azt mondta: „azt követelni, hogy legyen tűzszünet, és ezzel kitesszük Ukrajna lakosságának egy jelentős részét, illetve területének 20 százalékát az orosz hadsereg kénye-kedvének, és egyébként azzal kampányolni, hogy itt békepárti a magyar miniszterelnök, de fegyvert nem akar szállítani annak az Ukrajnának, akinek egyébként a függetlenségét és szuverenitását is elismeri, az egyrészt képzavar, másrészt nonszensz, harmadrészt pedig annyira visszautasítandó és undorító, amit azért nagyon nehéz, hát béketűrően, hogyha már egy ilyen képzavarral élhetek, nyugodtan kommentálni." 

Magyarország elleni orosz hadüzenetről beszél a Jobbik elnöke

Gyöngyösi Márton az amerikai nagykövet vacsoráján (középen Heisler András, a Mazsihisz elnöke)FORRÁS: TWITTER

Az utóbbi időben az amerikai nagykövettel feltűnően jó viszonyt ápoló Gyöngyösi Márton – akit korábbi súlyos antiszemita kijelentései ellenére egy zsidó ünnep alkalmából vendégül láttak az amerikai nagykövetségen – szintén teljes mellszélességgel állt a háborúpárti kampány mellé. A Jobbik elnöke a Spirit FM egyik műsorában március második felében kijelentette, hogy „2021. december 17-e után, aki a Kremlinnek a narratíváját visszhangozza, az hazaáruló. Merthogy a hazánk, az a háború, amit most Ukrajna Oroszországgal vív, azt Ukrajna Magyarországért is vívja, lévén, hogy Magyarország számára is hadüzenet érkezett, nemcsak Ukrajna számára." A műsorvezető közbevetette, hogy a kormány azt mondja, egyik fél sem tudja megnyerni a háborút, tehát azért kellene fegyverszünet, mert parttalan öldöklés zajlik. Majd feltette a kérdést Gyöngyösinek: ez orosz párti narratíva lenne? Erre a Jobbik elnöke azt felelte: „Hát, ez orosz párti narratíva, tehát az, aki csak annyit mond, hogy legyen béke, és nem mondja azt, hogy legyen igazságos béke, az 1956. november 4-e békéjét kívánja az ukránoknak."

Az MSZP is a háború mellett kampányol

Az MSZP is kivette a részét a dollárbaloldal háborúpárti kampányából. Harangozó Tamás parlamenti képviselő nemrég az ATV-ben beszélt arról, hogy kell béketárgyalás, de annak mindig megvannak a feltételei. „És általában az a feltétele, hogy valamelyik fél olyan pozícióban van, hogy tárgyalnia kell, mert egyébként katonailag vagy valamilyen más okból, például politikailag, úgy meggyengült, hogy nem tudja tartani tovább azt a pozíciót, amit ő elért. Ugye az orosz el akarja foglalni Ukrajnát, az ukrán el akarja zavarni az oroszt Ukrajna területéről. Jelen pillanatban az a baj, hogy vágyhatunk erre, de én nem látom azt a pontot, hogy akár katonailag, akár politikailag bármelyik fél meggyengült volna annyira, hogy úgy üljön le érdemben tárgyalni."

 


   

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter nyilvánosan gúnyolódott Varga Judit saját bántalmazásáról szóló drámai vallomásán - videó

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Egyszerűen a folyosón felejtették, egyetlen orvos sem pillantott rá” – Tamara 12 órát szenvedett magára hagyva a kórház folyosóján, belehalt

hirtv.hu

Újabb helyen mérettetné meg magát Magyar Péter

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat