Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2023.04.09.

Sorosék így irányítják Bident

Ki és bejárnak a Fehér Házba.

Alexander Soros apja de facto „nagykövetévé" vált az amerikai elnöknél a New York Post szerint. Legalább 14 alkalommal tett látogatást a Fehér Házban Alexander Soros, Soros György „szélsőbaloldali királycsináló" fia, mióta Joe Biden elnök hivatalba lépett. 

Alexander Soros

FORRÁS: GETTY IMAGES VIA AFP/2018 GETTY IMAGES/BENNETT RAGLIN

Alexander Soros, aki a közösségi médiában is szívesen dicsekszik a világ vezetőivel fenntartott kapcsolataival,A FEHÉR HÁZ LÁTOGATÁSI NAPLÓJA SZERINT TIZENNÉGYSZER JÁRT A FEHÉR HÁZBAN 2021. OKTÓBER 29. ÉS 2022. DECEMBER 2. KÖZÖTT, TEHÁT CSAK KICSIVEL TÖBB MINT EGY ÉV ALATT.

 

Legutóbbi útjai közé tartozik, hogy tavaly december 1-jén meglátogatta Ron Klain, akkori fehér házi kabinetfőnök tanácsadóját, Nina Srivastavát, aki Biden elnökválasztási kampányában is dolgozott. Később, aznap este a fiatalabb Soros egyike volt annak a 330 embernek, akik részt vettek a Fehér Házban megrendezett állami vacsorán, amelyet az elnök és Jill Biden first lady adott Emmanuel Macron francia elnök és Macron felesége, Brigitte tiszteletére.

NEM VILÁGOS, HOGY MIRŐL TÁRGYALTAK A TALÁLKOZÓKON, MIVEL A FEHÉR HÁZ EGYELŐRE NEM VÁLASZOLT A POST MEGKERESÉSEIRE, AHOGY SOROS SZÓVIVŐJE SEM KÍVÁNT NYILATKOZNI.

Mike Howell, a konzervatív Heritage Foundation Oversight Project igazgatója szerint „a fiatalabb Soros könnyű hozzáférése a Fehér Házhoz aggasztó, tekintve, hogy a Soros család már eddig is óriási károkat okozott az országnak.

Soros programja a halál és a pusztítás programja, a nyitott határok és a nyugati civilizáció felszámolása nevében"– fogalmazott. Matt Palumbo, a „The Man Behind the Curtain: Inside the Secret Network of George Soros" (Az ember a függöny mögött: Soros György titkos hálózatának belsejében) című könyv szerzője szerint „a Soros család befolyása a Fehér Ház politikájára még soha nem volt ilyen erős. Az egész Fehér Házban jelen vannak Sorosék, és a fia gyakorlatilag az apja új képviselője" – mondta Palumbo a Postnak.

Míg Soros György a háttérben dolgozik, addig a fia nyíltan politizál

FORRÁS: AFP/FABRICE COFFRINI

MÍG AZ IDŐSEBB SOROS JELLEMZŐEN IGYEKSZIK KEVESEBB FELTŰNÉST KELTENI, ÉS BEFOLYÁSÁT A NYÍLT TÁRSADALOM ALAPÍTVÁNYON ÉS AZ ÁLTALA ALAPÍTOTT EGYÉB CIVIL SZERVEZETEKEN KERESZTÜL GYAKOROLNI, ADDIG FIA POLITIZÁLÁSA SOKKAL NYITOTTABBAN FOLYIK.  

Alexander Instagram-oldalának áttekintése azt mutatja, hogy 2018 óta legalább kilenc alkalommal látogatott el Schumerhez, a szenátus demokrata többségi vezetőjéhez, és nyolcszor pózolt Nancy Pelosi korábbi demokrata házelnökkel. Az oldalán szerepelnek még Barack Obama volt elnökkel, Kamala Harris alelnökkel és más prominens demokrata pártiakkal készült közös fotók is, amelyeket az általa szervezett, vagy más eseményeken készítettek.

Az alig több mint egy év alatt 14 fehér házi találkozó azt sugallja, hogy a fiatalabb Sorosnak óriási politikai befolyása van a Biden-kormányban, olyan kapcsolatai lehetnek a Fehér Házban, mint amilyennel csak néhány kiválasztott rendelkezik"

– mondta Tom Fitton, a Judicial Watch konzervatív jogi megfigyelőcsoport elnöke.

Egyre több jel utal arra, hogy nem Biden irányít

FORRÁS: GETTY IMAGES/2022 GETTY IMAGES/ALEX WONG

Scott Walter, a Capital Research Center konzervatív agytröszt elnöke szerint az idősebb Soros öt gyermeke közül Alexander az, aki a leginkább alkalmas arra, hogy végül átvegye a család hálózatának a vezetését.

APJÁHOZ HASONLÓAN Ő IS SZOROS KAPCSOLATOKAT ÁPOL A FEHÉR HÁZ ÉS A KONGRESSZUS VEZETŐIVEL, AKIK HAJLANDÓAK A CSALÁD AKARATÁT TELJESÍTENI"– mondta Walter a Washington Examinernek, amely elsőként szellőztette meg az ifjabb Soros fehér házi látogatásait.

Nem csoda, hogy a Biden-kormányzatban mindenütt megtalálhatók a külügyminisztériumtól a belpolitikai tanácsig a volt munkatársaik és az alapítványaik, és lobbistáik támogatottjai"– tette hozzá.

Hazudott a Washington Post című amerikai lap tényellenőrzője Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns és a New York-i kerületi ügyész, Alvin Bragg kapcsolatáról. Nem tudják, mi a különbség a személyes találkozás és a támogatás között. 

Ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban Donald Trump volt amerikai elnök a New York-i bíróság előtt, miután kedden hivatalosan is vád alá helyezték.

A Donald Trump elleni 16 oldalas vádirat 34 vádpontból áll, amelyek mindegyike üzleti adatok meghamisítását tartalmazza. A volt elnök hétfőn utazott New Yorkba, majd kedden szállították át a manhattani Trump-toronyházból a bíróságra, miután a nyomozók hivatalosan letartóztatták. A volt elnököt nem bilincselték meg, és az előzetes várakozásokkal ellentétben nem készült róla, az ilyen esetben megszokott, gyanúsítotti fotó sem.

Trump ügyvédei kiábrándítónak és sablonszövegnek nevezték a vádakat. Azt is mondták, a vádiratban „nem szerepelnek tények”.

Arra a kérdésre, hogy Trump hogyan reagált a vádakra, Blanche azt mondta, hogy a volt elnök „pontosan úgy viselkedik, ahogy más tenné, ha vele történne meg ez ... frusztrált, ideges".

De motivált. Ez nem fogja megállítani.

A vádemelést követően Donald Trump Floridába repült, a mar-a-lagói birtokán tartott beszédében kijelentette:

Az egyetlen bűn, amit elkövettem, hogy félelem nélkül megvédtem a nemzetet azoktól, akik el akarják pusztítani.

Az ellene vádat emelő Alvin Bragg manhattani ügyészről azt mondta,

SZÉLSŐBALOLDALI ÜGYÉSZ, AKI MÖGÖTT SOROS GYÖRGY ÁLL,

 

és semmi mást nem akar Bragg, csak "elkapni" őt és egy életre lecsukni. Emlékeztetett arra is, Bragg lánya, Kamala Harris alelnöknek dolgozott, és azt mondta, az egész Bragg család Trump-gyűlölő.

Az Origo korábban hosszú cikkben foglalkozott Soros és Alvin Bragg kerületi ügyész kapcsolatáról.

Bragget 2021 novemberében választották meg kerületi ügyésznek, miután elődje, Cyrus Vance Jr. visszavonult. 

Miután Cyrus Vance Jr. bejelentette, hogy nem indul újra a pozícióért, Soros György lecsapott a lehetőségre, és egymillió dollárt adott a Color of Change nevű politikai akcióbizottságnak, amely Bragg megválasztására költötte az összeget.

A Soros-alapítvány hivatalos honlapján elérhető adatok szerint a Color of Change kitüntetett helyet foglal el Soros György szívében.

 

AZ ELMÚLT ÉVEKBEN KÖZEL 4,5 MILLIÓ DOLLÁRT ADOMÁNYOZOTT A SZERVEZETNEK.

Color of Change, Nyílt Társadalom Alapítványoktól érkező támogatásokFORRÁS: ORIGO

A Washington Examiner című lap szerint míg Soros közvetve támogatta Bragg jelöltségét, addig a családja közvetlenül.

A feljegyzésekből kiderül, Jonathan Soros, Soros György fia 2021 áprilisában 10 000 dollárral járult hozzá Bragg kampányához. Bragg 2021 áprilisában 10 000 dollár kampánypénzt is zsebre tett Jennifer Allan Sorostól, Jonathan feleségétől.

Az amerikai úgynevezett tényellenőrzők megpróbálták elkenni a kapcsolatot Bragg és Soros között.

A Red State című lap összesítése szerint a „tényellenőrzést” az NBC nevezetű amerikai sajtótermék egyik riportere, Ben Collins kezdte.

Donald Trump, Donald Trump Jr. és Ron DeSantis mind azt állították, hogy Alvin Bragg »Soros által támogatott« vagy vele szövetséges, mióta a vádirat nyilvánosságra került. A valóságban Soros »soha nem találkozott vagy beszélt Alvin Bragggel« a CNBC múlt heti beszámolja szerint

– írta a Twitteren Collins.

Úgy tűnik, hogy

A LIBERÁLIS RIPORTER NEM TUD KÜLÖNBSÉGET TENNI A „SOROS ÁLTAL TÁMOGATOTT”, A „SZÖVETSÉGES”, ÉS A „SOHA NEM TALÁLKOZOTT VAGY BESZÉLT ALVIN BRAGG-GEL” KÖZÖTT...

A Washington Post munkatársa, Glenn Kessler magabiztosan magyarázta a magyarázhatatlant. Szerinte Soros soha nem finanszírozta közvetlenül Bragget, hanem egy olyan csoportot támogatott, amely pártfogolta Bragget és más, ügyésznek készülő liberális jelölteket.

Megállapítása szerint a Sorosról és Braggről szóló állítások „többnyire hamisak”.

A Washington Postnál sem tudnak különbséget tenni támogatás és személyes kapcsolat között. 

És itt jön a képbe az internet népe, amely tényellenőrizni kezdte a tényellenőrt.

Volt olyan felhasználó, aki megosztotta a Washington Post azon cikkét, ami épp azzal foglalkozik, hogy a Soros által finanszírozott szervezetek hogyan befolyásolnak helyi ügyészi választásokat.

Még Elon Musk, a Twitter tulajdonosa is beszólt a „tényellenőrzőnek”.

Az egyetlen dolog, ami lángol, az Kessler gatyája

– írta. 

A lényeg:

TELJESEN MINDEGY, HOGY SOROS BESZÉLT-E BRAGG-GEL VAGY TALÁLKOZOTT-E VELE. SOROS TÁMOGATTA BRAGGET ÉS TOVÁBBI 74 MÁSIK BŰNPÁRTI KERÜLETI ÜGYÉSZJELÖLTET. A COLOR OF CHANGE ÁLTAL BRAGG KAMPÁNYÁBA ÖMLESZTETT PÉNZ PEDIG SOROS SZERVEZETEIBŐL SZÁRMAZOTT. 

Alvin Bragget 2021 novemberében választották meg kerületi ügyésznek, miután elődje, Cyrus Vance Jr. visszavonult. Bragg a 37. kerületi ügyész New York megyében (szokás manhatteni kerületi ügyésznek is nevezni), de

MINDÖSSZE AZ ÖTÖDIK A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ ÓTA

(ráadásul úgy, hogy egyikük ideiglenes ügyészként mindössze 10 hónapig töltötte be a pozíciót).CYRUS VANCE JR. 12 ÉVEN KERESZTÜL VOLT KERÜLETI ÜGYÉSZ, MINDJÁRT ELSŐ ALKALOMMAL 91 SZÁZALÉKOS TÖBBSÉGGEL VÁLASZTOTTÁK MEG, DE KÖZVETLEN ELŐDJE, ROBERT MORGENTHAU 34 ÉVIG VOLT HIVATALBAN.

Ez is jól mutatja, hogy szinte megtörhetetlen pozícióról van szó, aminek oka, hogy az ügyészek rengeteg pénzt tudnak összegyűjteni a kampányukra, amivel a kihívóik általában nem tudnak versenyezni.

MIUTÁN CYRUS VANCE JR. BEJELENTETTE, HOGY NEM INDUL ÚJRA A POZÍCIÓÉRT, SOROS GYÖRGY LECSAPOTT A LEHETŐSÉGRE, ÉS EGYMILLIÓ DOLLÁRT ADOTT A COLOR OF CHANGE PAC-NAK, AMELY BRAGG MEGVÁLASZTÁSÁRA KÖLTÖTTE AZ ÖSSZEGET.

A Color of Change PAC egyébként egy baloldali csoport, amely magát az Egyesült Államok legnagyobb online faji igazságossági szervezetének nevezi - írta korábban a V4NA nemzetközi hírügynökség.

BRAGG MEGDÖBBENTŐ ELVEKET VALL, AMELYEK MIATT NEW YORKBAN ELSZABADULT A BŰNÖZÉS.

Eltörölte például a készpénzes óvadékot, ami azzal járt, hogy megrögzött bűnözők azonnal szabadlábra kerültek, és újabb bűncselekményeket követtek el. A rablásokat (tehát, amikor valakitől erőszakkal - az esetek nagy részében fegyverrel fenyegetve - elveszik a pénzét vagy valamilyen vagyontárgyát) átminősítette lopásokká, így kisebb büntetéseket szabtak ki a bűnözőkre. Mindjárt egyik első feljegyzésében pedig azt közölte hogy néhány úgynevezett "kisebb vétség" miatt nem fog vádat emelni. Ezek a jobbára afroamerikaiak által elkövetett vagyon elleni bűncselekmények voltak.

Alvin Bragg

FORRÁS: TWITTER

 

Bragg korábban főügyészhelyettesként dolgozott a New York-i Állami Főügyészségnél, valamint New York déli kerületében. Ezt követően a Racial Justice Project nevű fekete polgárjogi szervezet társigazgatója volt a New York-i Jogi Egyetemen. 

Bragg és Soros kapcsolata

BRAGGET GYAKORLATILAG SOROS GYÖRGY ÉS CSALÁDJA JUTTATTA AZ ÜGYÉSZI POZÍCIÓBA. 

Ahogy azt írtuk, Soros a Color of Change PAC nevű pénzgyűjtő alapnak adományozott, amely a progresszív ügyészeket támogatja, akiknek célja, hogy bizonyos, jórészt a feketék által elkövetett bűncselekményeket vagy egyáltalán ne üldözzenek, vagy jóval kisebb büntetéssel sújtsanak. Ez a PAC  a pénz jelentős részét arra fordította, hogy támogassa Bragget 2021-es kampányában.

Jonathan Soros és felesége, Jennifer Allan Soros pedig közvetlenül is hozzájárult Bragg kampányához - derült ki a Fox News Digital által áttekintett New York-i kampányfinanszírozási nyilvántartásból.

SOROS TÖBB TUCAT SZÉLSŐBALOLDALI KERÜLETI ÜGYÉSZJELÖLTNEK NYÚJTOTT ANYAGI TÁMOGATÁST, AMIVEL A BÜNTETŐ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSI RENDSZER JELENTŐS ÁTALAKÍTÁSA A CÉLJA.A milliárdos spekuláns évtizedek óta nagy összegeket fordít az amerikai büntetőpolitika megváltoztatására. 

A woke ügyészek elképesztő bűnözési hullámot zúdítottak az Egyesült Államokra

A szélsőbaloldali, „woke” kerületi ügyészek beszivárgása az igazságszolgáltatási rendszerbe a bűnözés elszabadulásával járt. Céljuk nem a jogállamiság, a biztonság biztosítása, a bűnözők üldözése és az ártatlanok védelme, hanem egy szélsőbaloldali ideológiai harc. Elvük az, hogy a bűnözőket nem szabad börtönbe zárni. Közülük is a legszélsőségesebb Alvin Bragg, aki a Fox News szerint hivatalba lépésekor az ország legradikálisabb és legveszélyesebb politikai döntéseit hajtotta végre.

STRATÉGIÁJA A BŰNÖZÉS ELLENI HARCBAN GYAKORLATILAG AZ, HOGY NEM HARCOL ELLENE. A LOPÁSOKÉRT MÁR VÁDAT SEM EMELT, A FEGYVERES RABLÁSOKAT LOPÁSOKKÁ MINŐSÍTETTE LE.

Legnagyobb felháborodást kiváltó döntése az volt, amikor vádat emelt egy egyszerű, idős boltos ellen, aki önvédelemből késsel megszúrta a rátámadó rablót, aki meghalt. A bolt biztonsági kamerájának felvétele bizonyította, hogy az idős fehér férfi megpróbálta elkerülni az összetűzést, odaadta volna a pénzt a rablónak, de az mégis rátámadt. Bragg ennek ellenére ragaszkodott a fehér férfi elleni vádemeléshez, a döntése azonban akkora felháborodást váltott ki, hogy kénytelen volt visszavonni.

Bragg és woke ügyésztársai tevékenysége miatt elszabadult a bűnözés az Egyesült Államokban. Azzal, hogy elengedik a visszaeső, erőszakos bűnözőket, demoralizálják a rendőröket, akik nem akarják az életület kockáztatni azért, hogy egy fegyveres rablót elfogjanak, ha úgyis szabadon engedik. Emiatt rekordszámú rendőr hagyja el hivatását más állásért, vagy vonul korai nyugdíjba. A toborzás is rekord mélypontra jutott.

A Trump elleni nyomozás

Alvin Bragg annak ellenére indított nyomozást Trump ellen, hogy ezt korábban szövetségi ügyészek már elvetették, és még a Biden vezette kormány igazságügyi minisztériuma sem merte folytatni.

Donald Trump a New York-i Trump-toronyba érkezik 2023. április 3-án, egy nappal bírósági meghallgatása előtt

FORRÁS: MTI/AP/BRYAN WOOLSTON

Bragg múlt héten emelt vádat Donald Trump ellen, amit kedden a manhattani baloldali esküdtszék megszavazott.

Trump szóvivője az ügyre reagálva Soros György által finanszírozott radikális baloldali demokrata ügyésznek nevezte Bragget, a volt amerikai elnök boszorkányüldözésnek és a választásba való beavatkozásnak nevezte az eljárást, majd lemondásra szólította fel Bragget, mivel törvénysértést követett el azzal, hogy a sajtónak szivárogtatott ki részleteket az üggyel kapcsolatban.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas botrányba keveredett Majka

origo.hu

Milliókat képes megölni az orosz Sátán II, a Földön nincs olyan pont, ahová ne érne el

borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

mandiner.hu

Toporzékol a Bloomberg: Orbán túlságosan ügyesen használja ki Oroszország, Kína és a Nyugat konfliktusát

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

mandiner.hu

Elképesztő felvételek: így gázolt át az ukrán falun az orosz hadsereg

origo.hu

Kulcsár Edina és G.w.M: még meg sem született a második baba, máris jöhet a harmadik

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

magyarnemzet.hu

Stratégiai fontosságú lehetett a DK-nak, hogy egy belső bizalmi emberük legyen a főváros rendészeti parancsnoka

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti szerelvényt. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér

POLITIK

Kijev kirobbanthatja a III. világháborút

POLITIK

Karácsony-káosz, ezt kapták öt év alatt a budapestiek

POLITIK

Egy hét alatt 380 orosz támadás Ukrajnában