Létrehozva: 2023.04.22.

Nacsa Lőrinc: A „dollárbaloldal” ismét lebukott

Soros megint csak ott van a háttérben.

A „dollárbaloldalt” ismét hazugságon kaptuk, lebuktak, mert kiderült, hogy a dollárok Soros György pénztárcájából „gurultak” a baloldalhoz – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője szombaton videónyilatkozatában.A frakciószóvivő azt mondta: miközben a „dollárbaloldal” kézzel-lábbal próbálja tagadni, hogy a régi szövetségesektől, Soros Györgytől kapták volna a kampánypénzeket, az igazság lassan utat tör magának.

Maga Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester főtanácsadója és a pénzosztást felügyelő Action for Democracy alapítvány „magyarországi helytartója” is tagadta, hogy Soros Györgytől származnának a dollárok.

Igaz egy cinkos mosollyal azért hozzátette, hogy őt bizony nem zavarná, ha tőle érkezne a pénz

– folytatta a politikus.

Közölte, sajtóinformációk szerint azonban a „dollárbaloldal” külföldi finanszírozása ezer szállal kötődik Soros Györgyhöz: az amerikai pénzek legalább kétharmada a milliárdostól származik.

Hangsúlyozta:

itt az ideje, hogy a „dollárbaloldal” felhagyjon a hazudozással és válaszoljon három nagyon egyszerű kérdésre:

„egész pontosan mennyi pénz érkezett Soros Györgytől; továbbra is áramolnak-e Soros-dollárok a dollárbaloldalhoz és a dollármédiához; végül mit kért cserébe a dollárokért a Soros-féle hálózat?”

„A dollárbaloldalnak most már nincs hova menekülnie a válaszok elől, álljanak elő a farbával” – hangoztatta Nacsa Lőrinc.

A guruló dollárok Soros-dollárok – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A lap megbízható forrásokból úgy értesült, hogy a baloldalhoz juttatott amerikai kampánypénzek több mint kétharmada – közvetve vagy közvetlenül – Soros Györgytől származik. A 2022-es kampányfinanszírozási botrány kapcsán nyomozások is indultak.

Nem hiszem, hogy Soros György konkrétan adományozott volna pénzt nekünk, de Kati Marton és barátai nagyon sokat tettek azért” – ezt válaszolta Márki-Zay Péter a Magyar Hang tavaly augusztusi műsorában arra a kérdésre, hogy az amerikai tőzsdespekulánstól is jutott-e pénz a baloldal választási kampányára.

A Magyar Nemzet viszont megbízható forrásokból úgy értesült:

a tavalyi választás során a baloldalhoz érkező dollármilliók több mint kétharmada közvetlenül, illetve közvetett módon Soros Györgytől származik.

Az amerikai szálakat a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter sem tagadta. A részleteket azonban egy titkosszolgálati vizsgálat derítette ki. Ebből kiderült: Karácsony Gergely volt főtanácsadója, a Korányi Dávid által létrehozott Action for Democracy nevű amerikai szervezet közel 3,2 milliárd forintot utalt át hazánkba a választások előtt. A guruló dollárokból jutott a DK-közeli Ezalényeg.hu kiadójának, az Oraculum 2020. Kft.-nek, a Bajnai Gordon-féle DatAdat cégcsoportnak, valamint a Gemius Hungary Kft.-nek. De még Svájcból is érkezett utalás az ellenzék számláin.

Gyurcsány Ferenc korábban minderre azt mondta: „Nem tudom, hogy érkezett-e, azt meg végképp nem, hogy kampányra.

A magyar baloldal hónapokon át tartó tagadását az is cáfolhatja, hogy Soros György és fia, valamint Kati Marton vállaltan szoros kapcsolatot ápol, amit egy 2018. márciusi fénykép is bizonyít. Alexander Soros ugyanis korábban a Twitter-oldalán tette közzé a guruló dollárok botránya mögött álló Action for Democracy szervezet egyik reklámját, amelyet még a New York-i Times Square-en is kivetítettek, és amelyben az amerikai polgárokat arra kérték, hogy segítsenek a magyaroknak választani.

Mindezeken túlmenően a Magyar Nemzet azt is feltárta, hogy az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt néhány nappal Korányi Dávid is részt vett Münchenben egy konferencián, ahol ott volt Soros György fia is.

Később a megafonos Rákay Philip cáfolta a mikroadományok legendáját, amikor bemutatta, hogy a kampány idején mindösszesen 11 támogatót mutatott az Action for Democracy adománygyűjtő felülete.

A Magyar Nemzet arra is emlékeztet, hogy 2023 január végén arról írt az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György – a kizárólag az amerikaiak által finanszírozott Szabad Európa Rádió honlapján –, hogy a magyarországi dollároldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól érkezhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével.

A dollármédiára január végén hívta fel a figyelmet Orbán Viktor, miután nyilvánosságra kerültek a baloldal külföldi finanszírozásáról szóló titkosszolgálati jelentések. A miniszterelnök akkor azt mondta: mindenkinek feltűnt már az a jelenség, hogy a baloldal olyan álláspontokat képvisel, ami rossz Magyarországnak.

Már régóta itt van ez a kérdőjel a levegőben, hogy miért csinálják ezt? Ezekben az ügyekben a baloldal álláspontja mind rossz Magyarország számára. És erre most megkaptuk a választ. Mert ezért kapják a pénzt. Ők azért képviselik ezeket az álláspontokat, mert fizetik őket” – fogalmazott Orbán Viktor.

Hogy lett egyre erősebb a dollármédia külföldi függősége

– ezt mutatja be a Magyar Nemzet írása. A lap cikksorozatának első részében arról írnak, hogy Soros György mellett Brüsszel és Washington is a dollármédiumok fontos, esetenként szinte kizárólagos fenntartója.

A Soros-hálózat legnagyobb magyarországi szereplői közül több is üzemeltet blogokat. Ezek közül volt, amely korábban a HVG online kiadásán jelent meg, egy időben az Indexhez tartozó blog.hu-n, manapság pedig a 444-en – írja a cikk szerzője, aki szerint erre példa a Helsinki Bizottság, amely mindhárom említett helyen felbukkant. Szintén több helyen megfordult a TASZ vagy éppen a Drogriporter felülete. Ezek ma már mind a Soros-blogon keresztül kommunikálnak.

A lap példaként említi a Biden-adminisztrációhoz ezer szállal kötődő DRL nevű szervezetet, amely két évre 740 ezer dollárral, azaz mintegy 300 millió forinttal támogatja a Telex oktatóközpontját.

A cikkből kiderül az is, hogy a 444.hu a partnereivel 400 millió forintot kapott Brüsszeltől. A pénzt egy tényellenőrző és képzéseket szervező projektre kapták, ami a Political Capital koordinálásában valósulhat meg a szintén Soros által finanszírozott Mérték Médiaelemző Műhely, valamint az Idea Alapítvány és az AFP részvételével. A szerző ennek kapcsán megjegyzi: érdekesség, hogy napjainkban a Political Capitallel hajtja végre háborúpárti kampányát Biden embere, David Pressman.

Nagyon úgy néz ki, hogy több dollár gurult be a választások óta, mint azok előtt összesen

– mondta egy internetes videóban Hollik István. A FIDESZ Kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a pénz nagyobb részéről még mindig nem tudni, hogy honnan érkezett. És miközben a dollárok özönlenek, Gyurcsányék mélyen hallgatnak.

Itt az ideje, hogy végre elárulják: kitől származik ez a temérdek pénz, ki a végső forrás, a legtöbb pénzt ki küldi a dollárbaloldalnak. Tehát mondják meg végre, hogy a pénzcsap másik végén Soros György áll-e, s ezt azért kérdezzük, mert nem lenne előzménynélküli, hiszen korábban is volt már ilyenre példa” – fejtette ki.

Hollik István szerint a dollárbaloldal önszántából nem fog lemondani a külföldről érkező milliárdokról, ezért a Fidesz-KDNP minden szükséges szabályozási lépést megtesz azért, hogy megállítsa a magyar belpolitika durva külföldi befolyásolását.

Hollik István kifejtette: bár korábban úgy tűnt, hogy a dollárbaloldal külföldi finanszírozása egyszeri alkalom volt, és „Gyurcsány Ferencék kampányszámláinak” fedezését szolgálta a 2022-es választások előtt, egyre több olyan információ jelenik meg, amely szerint „egy folyamatosan, több csatornán keresztül működtetett hálózatról” van szó.

Megdöbbentőnek minősítette, hogy

a tavaly áprilisi választások óta több dollár gurult be az országba, mint az előtt összesen.

Úgy vélekedett: a pénzt a baloldali pártok, a dollármédia és a civilek azért kapják, mert készülnek a következő választásra.

Ez a folyamat szerinte „elfogadhatatlan és mélységesen antidemokratikus”, hiszen aki küldi a pénzt, az fittyet hány a magyar emberek véleményére, pénzzel akarja befolyásolni a magyar politikát. Akik pedig elfogadják a pénzt, azok „dollárokból akarják felülírni” a magyar emberek döntését – vélekedett.

Hollik István szerint

az már világos, hogy „a dollárbaloldal pártjaihoz, a dollármédiához és a hozzájuk kapcsolódó álcivil szervezetekhez” érkezik a pénz, de az még nem tisztázott, hogy pontosan honnan érkezik az összegek nagyobbik része.

Szerinte, mivel erre sem Gyurcsány Ferenc, sem Márki-Zay Péter, sem Karácsony Gergely volt főtanácsadója nem volt hajlandó válaszolni, „adódik a kérdés, hogy a finanszírozó nem Soros György-e”. Mindez nem lenne előzmény nélküli – vélte –, hiszen „Soros György már korábban is támogatott Magyarországon baloldalhoz kötődő kezdeményezéseket, civil szervezeteket”.

Kijelentette:

elképzelhetetlen, hogy Magyarországon ne a magyar emberek döntsék el, hogy ki és hogyan kormányozza az országot, hanem külföldről, milliárdokkal megvett politikusok döntsenek erről.

Éppen ezért – mondta – a kormányzat olyan szabályozást terjeszt az Országgyűlés elé, amellyel be lehet zárni minden – korábban a dollárbaloldal által kihasznált – kiskaput. Ezzel egyszer és mindenkorra meg fogják gátolni, hogy a magyar belpolitikába ilyen durván, ennyi pénzzel, külföldről be lehessen avatkozni – szögezte le.

Hollik István vélekedése szerint szintén a Magyarország irányába megnyilvánuló nyomásgyakorlási kísérletek sorába illik az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által finanszírozott plakátkampány, és a budapesti székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank három vezető tisztségviselőjének szankciós listára helyezése.

Mindezek mögött szerinte az áll, hogy

az orosz-ukrán háború kapcsán a nyugati szövetségi rendszerben egyedül Magyarország áll a béke pártján, ezért minden eszközzel nyomást próbálnak gyakorolni a kormányra.

Aláhúzta: a kabinetnek a magyar nemzeti érdek az első, ennek képviseletétől sem dollármilliók, sem az amerikai nagykövet által bejelentett nyomásgyakorlás, sem plakátkampány nem fogja eltántorítani.

Magyarország marad a béke pártján, és ez így lesz minden nyomásgyakorlás ellenére – jelentette ki a kormánypárt kommunikációs igazgatója.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról

origo.hu

Drámai közelségbe került a III. világháború

magyarnemzet.hu

Nekiment Von der Leyennek a horvát elnök a tervezet TikTok-tilalom miatt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

travelo.hu

Magas árakkal igyekszik elriasztani a turistákat az olasz Riviéra ékszerdoboza

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak