Létrehozva: 2023.04.11.

Joe Biden mégis újraindul az elnöki székért?

Sejtelmes bejelentés.

oe Biden amerikai elnök hétfőn a washingtoni Fehér Ház hagyományos húsvéti tojásgurító eseményének megnyitóján úgy nyilatkozott, hogy még legkevesebb három, négy, de akár öt ilyen rendezvényen is szeretne részt venni, amivel arra utalt, hogy újra indulna az elnökválasztáson.

 

 

Joe Biden utalt rá, hogy újraindulna az elnökválasztáson

Joe Biden és felesége a washingtoni Fehér Ház hagyományos húsvéti tojásgurító eseményén

Fotó: ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Biden, aki tavaly töltötte be a 80. életévét, az eseményen egy újságírói kérdésére válaszolva ugyanakkor annyit ismételt csak meg, hogy tervezi az indulást az újraválasztásért, de „még nem állnak készen ennek bejelentésére”.

Az elnök és felesége helyi idő szerint reggel nyitotta meg a Fehér Ház erkélyéről a gyerekek számára szervezett tojásgurítást, amely 145 éves hagyomány. Az idei eseményre mintegy 30 ezer embert várnak az elnöki rezidencia déli parkjába, ahol reggel 7 és este 7 óra között kilenc turnusban érkeznek a kisorsolt családok. A rendezvényen különböző programokat kínálnak a gyerekek számára. Maga a tojásgurítás egy ügyességi feladat, amelynek lényege, hogy a kijelölt pályán egy bottal kell végig terelni a tojást.
Az idei esemény kiemelt témája az oktatás, amelyet a first lady, Jill Biden választott, aki korábban maga is tanárnő volt.
A tojásgurítás hagyománya 1878-ból származik, amikor az akkori elnök, Rutherford B. Hayes húsvét alkalmából megnyitotta a Fehér Ház kertjét a gyerekek előtt, akiket a törvényhozás, a Capitolium parkjából jogszabályban tiltottak ki. A hagyomány szerint az elnök azt mondta, hogy aki a Fehér Ház kertjén szeretné végig gurítani a húsvéti tojást, szabadon megteheti azt.

Felbolydult az aréna, amikor Donald Trump korábbi republikánus elnök szombat este megjelent a UFC 287. gáláján Miamiban - számol be minderről a Magyar Nemzet. A stadion példátlan lelkesedéssel, tombolva ünnepelte a Soros-ügyész által üldözött, sikeres elnököt.

A KÜZDŐSPORT RAJONGÓI LÁTHATÓAN AZ EGYKORI ELNÖKÖT IS SZERETIK, HISZEN VASTAPSSAL FOGADTÁK, MAJD A „USA" RIGMUST SKANDÁLTÁK.

De nemcsak a közönség, hanem a sportolók is az egykori elnök támogatóiként mutatkoztak be, külön köszöntötték Trumpot, sőt az est egyik sztárja, Jorge Masvidal úgy fogalmazott: „a történelem legnagyobb elnöke látogatott ma el ide, imádom őt". Majd az előválasztási küzdelemben reménytelen helyzetben levő Ron DeSantisra utalva azt mondta: Egyúttal itt, Floridában van a legjobb kormányzó, tartsuk meg Floridát szabadnak és republikánusnak.

JOE BIDENRE CÉLOZVA PEDIG HOZZÁTETTE: TUDJUK KIT PEDIG NE ENGEDJÜK A HATALOM KÖZELÉBE, VÁLTSUK LE ŐT.

Trump megjelenése a UFC-gálán egyúttal azt is jelzi, hogy a 2024-es republikánus elnökjelöltségért induló politikus a Soros-ügyész üldözése ellenére, érthetően nem kíván visszahúzódni mar-a-lagói birtokára, folytatni kívánja a megjelenéseit és a kampányt is.

Utóbbira példa, hogy a stábja a minap egy kampányvideót tett közzé az abszurd vádemelési eljárással kapcsolatban. Ebben hangsúlyozzák:az idióta ügyészek általi vádak Trump hasznára válnak, mert a választók átlátnak a politikai üldöztetésen. Az egyetlen vád, ami az egykori elnököt érheti, hogy azoktól védte az országot, akik el akarják pusztítani, és akik most így avatkoznak be a választásokba.

DONALD TRUMP A KAMPÁNYVIDEÓBAN ELLENÁLLÁSRA BUZDÍT, ÉS AZT IS MONDJA, HOGY ÚJRA NAGGYÁ TESZIK AMERIKÁT.

A legtöbb közvélemény-kutatás szerint egyébként Donald Trump nyerne, ha most tartanák a választásokat. A Rasmussen felmérése szerint Trump Joe Biden előtt mintegy hét százalékponttal, 47:40 százalékra vezet, míg a republikánus előválasztási harcban Ron DeSantis előtt a Reuters/Ipsos szerint 37 százalékponttal, 58:21 százalékra.

HATALMAS ELŐNYÉVEL – EGY MÁSIK FELMÉRÉSRE HIVATKOZVA – TRUMP JOGOSAN BÜSZKÉLKEDETT A TRUTH SOCIAL NEVŰ KÖZÖSSÉGIMÉDIA-OLDALÁN.

A Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson kedden összefoglalta a Trump elleni vádemelési ügyet és „az ország történetében valaha megkísérelt legmerészebb választási beavatkozásnak” nevezve azt.

Carlson szerint: „Ha kételkedik ebben, akkor azt javasoljuk, hogy tekintse meg alaposan a ma nyilvánosságra hozott vádiratot. Donald Trumpot, mint azt valószínűleg már hallották, 34 különböző bűncselekménnyel vádolják. Közelebbről megvizsgálva a bűncselekményekről kiderül, hogy ugyanarról a 34-szer megismételt bűncselekményről van szó, és ez a bűncselekmény az üzleti nyilvántartások első fokon történő meghamisítása”.

A manhattani ügyész azt állítja, hogy ugyan Donald Trump a saját pénzét küldte – teljesen legális okból kifolyólag – különböző embereknek, nem számolt el azzal megfelelően az irodai nyilvántartásában. Ezzel vádolják őt. És még ha azt, amit Alvin Bragg szerint Trump elkövetett, valójában meg is tette, Trumpot nem lehetne megvádolni, mert lejárt az elévülési idő

mondta a műsorvezető.

Carlson hozzátette, hogy „Bragg azt állította, hogy Trump azért hamisította meg az üzleti feljegyzéseket, hogy valami más, sokkal súlyosabb törvényt szegjen meg”.

Mi a súlyosabb bűncselekmény? Nos, fogalmunk sincs, mert Bragg nem mondta el nekünk"

– folytatta, majd hozzátette: „A vádiratban nem szerepel súlyosabb bűncselekmény. Donald Trumpot nem vádolják más, súlyosabb bűncselekménnyel. Tehát a mai estétől kezdve egy olyan vádiratunk van, amely nem állít konkrét törvénysértést. Nos, ez természetesen alkotmányellenes, de egyben bohózat is.”

Trump a médiacirkuszra reagálva Alvin Bragg New York-i kerületi ügyészt ostorozta, kijelentve, hogy „a bűnöző a kerületi ügyész, mert törvénytelenül hatalmas mennyiségű információt szivárogtatott ki a nagy esküdtszéknek, amiért felelősségre kellene vonni”.

Közben Joe Bidennek a következő kérdést tették fel: politikai szempontból megosztó-e az elődje elleni vádemelés?

Az amerikai elnök erre úgy reagált, hogy

CSAK ÜLT ÉS NEVETETT.

A büntető igazságszolgáltatással való visszaélés a Donald Trump elleni eljárás, jelentette ki egy híres ügyvéd. A magát liberális demokratának valló Alan Dershowitz szerint ez nagyon veszélyes Amerikára nézve - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Alan Dershowitz amerikai ügyvéd szerint "a büntető igazságszolgáltatási rendszer átpolitizálásának szélsőséges példája" a Donald Trump volt amerikai elnök elleni vádemelés.

És ez nagyon, nagyon veszélyes Amerikára nézve

– tette hozzá Dershowitz a Sky News Australia műsorának adott interjújában.

Mint ismert, kedden hivatalosan is vád alá helyezték Donald Trumpot az ügyész kezdeményezésére. A Trump elleni 16 oldalas vádirat 34 vádpontból áll, amelyek mindegyike üzleti adatok meghamisítását tartalmazza. A vádemelés alapja állítólagos hallgatási pénzek kifizetése egy színésznőnek a 2016-os elnökválasztási kampány idején. 

Alvin Bragg, akinek a kezdeményezésére vád alá helyezték a volt elnököt, jelentős demokrata hátszéllel lett ügyész.

SOROS GYÖRGY AMERIKAI OLIGARCHA, A DEMOKRATA PÁRT EGYIK LEGNAGYOBB MECÉNÁSA 1 MILLIÓ DOLLÁRT ADOTT A COLOR OF CHANGE PAC-NAK, AMELY ALVIN BRAGG MEGVÁLASZTÁSÁRA KÖLTÖTTE AZ ÖSSZEGET.

A Color of Change PAC egyébként egy baloldali csoport, amely magát az Egyesült Államok legnagyobb online faji igazságossági szervezetének nevezi.

FORRÁS: ORIGO

Alan Dershowitz az interjúban magát liberális demokratának nevezi, aki nem szavazna Trumpra. A volt republikánus elnök elleni eljárást azonban „a büntető igazságszolgáltatási rendszerrel való botrányos visszaélésnek" nevezi.

SZERINTE SZÖRNYŰ PRECEDENST TEREMT, HA AZ ÜGYÉSZEK, AKIK AZ EGYIK PÁRTHOZ KÖTŐDNEK, AZ ELLENZÉKI PÁRT EMBEREI ELLEN FOGNAK ELJÁRNI.

Bragg most arra törekszik, hogy „elkapja" Trumpot, lényegében azért, hogy segítsen őt legyőzni akkor, amikor a Demokrata Párt vezetője ellen indul.

Dershowitz szerint az ügy, amelyben az igazságügyi minisztérium vizsgálatot folytat annak kapcsán, hogy Trump floridai otthonában titkos információkat találtak a Fehér Házban töltött időszakából, jogilag erős, de politikailag "lehetetlen".

"Nem tudnak ellene fellépni, hacsak nem lépnek fel Joe Biden és Pence alelnök ellen is" – mondta Dershowitz, hozzátéve, hogy nem hiszi, hogy Biden ellen is eljárást indítanának. Mint ismeretes, Joe Biden elnökről nemrég kiderült, hogy titkos anyagokat – amelyek egy része szigorúan titkos – rejtett el három különböző helyen, például az egyik otthonában, a garázsban.

Dershowitz hozzátette, az amerikai jogrendszer végét jelentené, ha Trumpot elítélnék. Ez egy szörnyű nap lenne, de nem hiszi, hogy ez megtörténik, tette hozzá.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

hirtv.hu

Rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg az Egyesült Államok Oroszországgal szemben

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

travelo.hu

A világ egyik legszebb túrája a híres, két sziklafal közé szorult kőtömbre vezet

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

"Droidok" – Kiakadt a megcsalással vádolt énekesnő, Marics Peti tagad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak