Létrehozva: 2023.04.28.
Módosítva: 2023.04.28.

Itt a pápalátogatás pontos programja, percről percre

Minden részletet összegyűjtöttünk.

Április 28-án, pénteken reggel 8 óra tíz perckor indul a szentatya a Róma Fiumicino repülőteréről Budapestre, a fővárosba tíz órakor érkezik. Hivatalos állami fogadása 11 órakor lesz a Sándor-palota előtti téren. Ezt követően Ferenc pápa udvariassági látogatást tesz Novák Katalin köztársasági elnöknél, 11 óra 55 perckor találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel, 12.20-kor pedig a Karmelita kolostor épületében az állami hatóságok, a civil társadalom képviselőivel, valamint a diplomáciai testület tagjaival, amely során beszédet mond. Délután öt órakor a Szent István-bazilikában találkozik a püspökökkel, papokkal, diakónusokkal, szerzetesekkel, szeminaristákkal és a lelkipásztori munkatársakkal, akikhez a pápa beszédet intéz.

Április 29-én, szombaton reggel Ferenc pápa magánlátogatást tesz a Batthyány-Strattmann László Gyermekotthonban, majd 10 óra 15 perckor találkozik a szegényekkel és a menekültekkel az Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban, ahol beszédet intéz hozzájuk. Ezt követően a szintén a Rózsák terén található görögkatolikus templomba is ellátogat a szentatya, ahol közösen fog imádkozni a jelenlévőkkel. Délután találkozik a fiatalokkal a Papp László Sportarénában, és beszédet mond nekik. Szombati utolsó hivatalos programjaként a Nunciatúrán magánprogram keretében találkozik a magyar jezsuita provincia tagjaival.

Április 30-án, vasárnap 9.30-kor Ferenc pápa vezetésével szentmise lesz a Kossuth téren, amelyen a pápa homíliát mond, majd a szentmise végén a Regina Coeli imádságot tartja. Délután négy órakor találkozik az egyetem és a kultúra világának a képviselőivel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karán. 17 óra 30-kor kezdődik a Liszt Ferenc repülőtéren a hivatalos búcsúztatás, majd 18 órakor indul vissza Ferenc pápa repülőgépe, amely terv szerint 19 óra 55 perckor érkezik Róma Fiumicino repülőterére.

A pápa látogatásával kapcsolatos közlekedési és parkolási változásokról számoltak be a BRFK Facebook-oldalán. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a járművezetőket, hogy az alábbi forgalmi rend változások lépnek életbe a főváros területén.

Azon gépjárművek tulajdonosai, akik az érintett terület megállni tilos jelzéssel ellátott útszakaszán parkoltak, és gépjárművüket elszállították, a 06-80-180-780-as zöldszámon érdeklődhetnek arról, hogy járművüket hová szállította el az illetékes hatóság, valamint a további teendőikről. A telefonszám 2023. április 30-án 24 óráig üzemel – tájékoztattak a bejegyzésben.

Az alábbi változások lépnek életbe csütörtökön

 

Tilos megállni:

 

2023. április 27-én 20 órától – 2023. április 29-én 12 óráig a Budapest XII., Orbánhegyi út mindkét oldalán a Stromfeld Aurél út és az Istenhegyi út között, Istenhegyi út mindkét oldalán az Orbánhegyi út és a Költő utca között, Költő utca mindkét oldalán az Istenhegyi út és a Mátyás király út között, Mátyás király út mindkét oldalán a Költő utca és a Csillagvölgyi út között.

2023. április 27-én 20 órától – 2023. április 29-én 22 óráig a Budapest VII., Rózsák tere mindkét oldalán a Péterfy Sándor utcától a Dohány utcáig, Rózsák tere mindkét oldalán – Dohány utcánál – a Rózsa utcától az Izabella utcáig, Dohány utca mindkét oldalán az Alsó erdősor utcától a Rottenbiller utcáig, Péterffy Sándor utca mindkét oldalán az Alsó erdősor utcától a Rottenbiller utcáig, Izabella utca mindkét oldalán a Dohány utca és a Hutyra Ferenc utca között.

2023. április 27-én 20 órától – 2023. április 30-án 14 óráig a Budapest V. és VI., Bajcsy Zsilinszky út mindkét oldalán az Andrássy úttól a Nyugati térig.

2023. április 27-én 20 órától – 2023. április 30-án 22 óráig a Budapest VII., Damjanich utca 50. szám előtt 30 méter hosszan.

2023. április 27-én 20 órától – 2023. április 29-én 20 óráig a Budapest VII., VIII. és XIV., Rákóczi út mindkét oldalán, Szövetség utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Dohány utca között, Szövetség utca 20. szám előtt, Dohány utca 88. szám előtt, Dohány utca mindkét oldalán a Szövetség utca és az Alsó erdősor között, Baross téren a Rákóczi út és a Kerepesi út között, Kerepesi út mindkét oldalán a Baross tér és az Ifjúság útja között.

2023. április 27-én 20 órától – 2023. április 29-én 22 óráig a Budapest XIV., Ifjúság útja mindkét oldalán a Dózsa György úttól a Stefánia útig, Stefánia út mindkét oldalán – szervizút is – a Hungária körúttól a Szobránc közig, Budapest Sportaréna – Hungária körút – Volánbusz végállomása.

Ferenc pápa magyarországi tartózkodását péntekről vasárnapig folyamatosan követhetitek a HírTV-n. Az előkészületekről és a Szentatya programjáról minden részlet megtalálható a HírTV oldalán.

origo.hu

Megvan a veszprémi kézibotrány első áldozata

origo.hu

Drámai bejelentés: Lengyelország evakuálására készül a lengyel védelmi miniszter

borsonline.hu

Őrjöngenek a Netflix előfizetők: felháborító döntést hozott a szolgáltató

hirtv.hu

Ez várhat Szoboszlaira a Liverpoolban

metropol.hu

Biztonsági őrök léptek közbe Zalatnay koncertjén

mandiner.hu

A rajongók úgy bevédték Magyar Péter tévedését, mintha csak nem volna holnap – „Tóni” pedig kér egy kávét

mandiner.hu

Magyar Péter eddigi „munkássága” – ezt érte el a baloldal új reménysége

mindmegette.hu

A 10 legtutibb ebédötlet hétvégére: ezekből garantáltan duplán szed majd a család

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Kiakadt Kőgazdag Aurél: nem engedik érettségizni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Zelenszkij leváltotta saját testőrparancsnokát

POLITIK

Már 380 kínai vállalat működik Magyarországon

POLITIK

Az ukránok orosz lakótelepeket lőnek

POLITIK

20 éve nagyítóval lehetett kínai beruházást találni nálunk