Létrehozva: 2023.04.24.
Módosítva: 2023.04.24.

Ellepték a patkányok a Márki-Zay Péter vezette Hódmezővásárhelyt - videók

Játszótéren szaladgálnak, a lépcsőházakba is bemennek, a gyerekek félnek. A vásárhelyiek számtalanszor jelezték az önkormányzat felé a tarthatatlan állapotokat, mégsem történt semmi.

A Promenad24 kint járt a helyszínen, a fotókon és videón is látszik, hogy egymást érik a méretes patkánygödrök a játszóeszközök mellett és a lakóházak tövében. 

Tarthatatlan a helyzet Hódmezővásárhelyen, a Márki-Zay Péter vezette várost ellepték a patkányok. A Promenad24 tegnap elsőként írta meg, a Szabadság téri játszótéren a rágcsálók egész kolóniája telepedett meg, a családok által látogatott játszóparkban szabályos lakórendszert építettek ki maguknak. Olvasónk, Ferenc videót is küldött lapunknak arról, milyen áldatlan állapotok uralkodnak a Szabadság téren, mely tele van hatalmas gödrökkel, patkányjáratokkal. 

„Kettő, három, négy! Egy egész család! Remélem, hogy ez az önkormányzatnak elég bizonyíték lesz. Hoppá, ott jön az anyapatkány is!” – 

mondja a férfi a felvételen.

A környéken élők a közegészségügyi veszélyek miatt aggódnak. Nemcsak a játszótéren tűnnek fel ugyanis a számos fertőzést terjesztő szőrös állatok, de a Promenad24-nek több lakó is arról számolt be, hogy rendszeresen bejárnak a környező lépcsőházakba is. A gyerekek rettegnek, az ott élők undorodnak. A portálunknak nyilatkozó szülők, nagyszülők közül sokan felháborodásuknak adtak hangot, hogy bár a probléma több hónapja fennáll, s rendszeresen jelzik is a városnak, mégsem történik semmi, az önkormányzat nem oldja meg a patkánykérdést.

„Borzasztó, ami a Szabadság téren van. Lassan nem merünk a játszótérre menni a gyerekekkel, de a lépcsőházakban is aggódunk, mikor melyik lakásban és hol tűnik fel patkány. Közel egy éve még egy lakossági fórum is volt itt a helyszínen a városvezetők részvételével, ahol felhívták a polgármester és az illetékesek figyelmét a lyukakra, és azóta sem csinálnak semmi. A patkányok már lassan egy éve beköltöztek ide, s egyre többen vannak, elszaporodtak. Csak a legtöbbször akkora itt a fű és a gaz is, hogy nem látszanak ki belőle. De nemcsak a rágcsálók miatt nem szeretjük odavinni a kicsiket, hanem a gödrök miatt se. Némelyik annyira mély, hogy ha egy gyerek belelép vagy beleszalad, simán kitörik a bokája” 

– panaszkodott a Promenad24-nek Andrea.

„Nap mint nap itt rohangálnak a patkányok a Szabadság téri tömbházak között. Simán felszaladnak a lépcsőházakba, több lakásban is találtak már döglött patkányt, de olyan eset is előfordult, hogy valaki lapáttal kergette és verte agyon a saját otthonában a rágcsálót” 

– árulta el Mária.

A helyszínen járva a Promenad24 is készített videót a patkányjáratokról, a lakóházak közötti játszóteret ellepő lyukakról, s olvasói fotókat is mutatnak.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

mindmegette.hu

Madárinfluenza: minden ötödik bolti tej fertőzött volt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.