Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2023.04.25.

A jobboldali újságírás "nagyasszonya" tart előadást a CPAC Hungary konferencián

Szakmai szempontból Sara A. Carter oknyomozó riporter előadása ígérkezik az egyik legérdekesebbnek a CPAC Hungary -n.

Szerző Ripost

Tudósított már afganisztáni lövészárokból és az iraki háború frontvonalából, feltárta az Egyesült Államok déli határa alatt húzódó csempészalagutakat, valamint bemutatta a mexikói drogkartellek és a kormány közötti korrupt összefonódásokat. Sara A. Carter oknyomozó riporter az amerikai jobboldali újságírás egyik kiemelkedő alakja, aki soha nem félt feltárni a történések lényegét, A több ízben kitüntetett riporter, aki jelenleg a legnézettebb amerikai hírtelevízó, a Fox News csapatát erősíti, a CPAC Hungary konferencia egyik legizgalmasabb szakmai előadójának ígérkezik. Noha a veterán újságírónő budapesti beszédének témája egyelőre nem ismert, a hallgatóközönségnek már akkor garantáltan lebilincselő élményben lesz része, ha Carter kizárólag a kalandos pályafutásáról fog beszélni.

A hatgyerekes Carter sosem félt feltárni a lényeget. (Twitter)

Sara A. Carter gyakorlatilag az egész életét az újságírásnak szentelte, és már egészen kicsi kora óta különös vonzalmat érez a háborús témák iránt. Ez persze nem a véletlen műve, hisz Carter egy amerikai tengerészgyalogos apa és egy kubai bevándorló édesanya lányaként látta meg a napvilágot 1980 májusában. Gyerekkorát Szaúd-Arábiában töltötte egy amerikai katonai támaszponton, majd Kaliforniában járt iskolába és egyetemre, ahol újságíró-kommunikáció szakon szerzett diplomát. Carter kétnyelvű, folyékonyan beszél spanyolul és angolul is. A kétezres évek második felében egy veterán amerikai katonához ment férjhez, házasságukból hat gyermek született.

Karrierjét tekintve Carter elképesztő pályát járt be, tucatnyi jobb- és baloldali médiumnál fordult meg. Korábban dolgozott a Los Angeles Newspaper Group, a The Washington Times és a The Washington Examiner médiavállatoknál, és számos exkluzív cikket írt a USA Today, a U.S. News & World Report, és az Arutz Sheva számára. Továbbá vendégszereplőként felbukkant a CNN, a BBC International és a C-SPAN műsoraiban. Jelenleg a jobboldali Fox News hírtelevízió oknyomozó újságírója és állandó szakértője.

Az újságírónő határvédelmi ügynökök gyűrűjében a mexikói határon (Twitter)

Carter első nagy médiavisszhangot kiváltó tudósításai a Mexikóban dúló drogháborúról, valamint a harcok nemzetbiztonsági vonatkozásáról szóltak. A 2006-ban megjelent tényfeltáró cikksorozatában titkos alagútrendszereket, a kábítószer-kereskedelem útvonalait és a mexikói hatóságok kábítószer-kereskedelemben való érintettségét mutatatta be. Ő volt az első újságíró, aki hitelt érdemlően tudta bizonyítani, hogy a mexikói hadsereg többször behatolt az Egyesült Államok területére a kartellek ellen vívott háborúja során.

2008-ban Carter Afganisztánba és Pakisztánba látogatott, ahol az ópiumfüggő afgán nők és gyermekek életét mutatta be, valamint feltárta az Al-kaida és Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet helyi tevékenységét. A közép-ázsiai régióban összesen 8 hónapot töltött, mely során egy alkalommal a pakisztáni hadseregnek kellett kimenekítenie, miután az iszlamista tálib felkelők aknavetőkkel vették tűz alá a táborát. A történtek nem vették el Carter kedvét a háborús újságírástól, és később a iraki konfliktusba is fejest ugrott, ahonnét több ízben tudósított a frontvonalról.

Oknyomozó riportjaival Carter regionális, állami és nemzetközi elismerések sorát nyerte el. Többek közt kétszer is kitüntették az országos Headliner-díjjal, valamint elnyerte a Society of Professional Journalists országosan elismerését, a Sigma Delta Chi díját és a Kaliforniai Újságkiadók Szövetségének az információszabadságról szóló törvényért járó díját.

Carter élő adásban mutatta meg az afgán és pakisztáni nők ópiumfüggőségének borzalmait (Twitter)

Gyerekei születése után Carter a könnyedebb műfajok felé fordult. 2017-ben szerződött le a Fox News hírcsatornához, ahol azóta is riporterként dolgozik, 2020 pedig saját podcast műsort, és hírportált indított, ahol az oknyomozó újságírás műfaját mutatja be a saját szemszögéből.

Korábbi fellépéseiből kiindulva, Carter a budapesti CPAC Hungary konferencián feltehetően szót ejt majd az afganisztáni, pakisztáni, iraki és a mexikói munkáiról, az amerikai kormányzati ügynökségeket behálózó korrupcióról, a woke-ideológia kultúraromboló hatásáról, valamint arról, miként hamisítja a híreket és torzítja a valóságot a baloldali  média.

 

origo.hu

Botrány a megnyitón: a biztonságiak kizavarták a német sportolókat az esőbe

ripost.hu

Ezek nem lehetnek majd a gyerekeknél szeptembertől az iskolában: itt a lista!

metropol.hu

Rajokban állnak a mentők a Balatonon: rettenetes, ami ott történt

hirtv.hu

A legnagyobb érdeklődést a frakcióvezetők vitája váltotta ki Tusványoson + videó

ripost.hu

„Harcosként emelkedsz fel az angyalok közé” – összeomlott a gyásztól a magyar olimpikon

magyarnemzet.hu

Elárulta a szakértő, hogy játszhatja ki Magyarország az ukránok olajstopját

ripost.hu

Most már hivatalos Harry herceg hazatérése: de vajon hogy fogadja őt a királyi család?

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. július 26.: az Ikreknek és az Oroszlánnak izgalmas találkozást, a Mérlegnek döntést hoz a péntek

ripost.hu

Akikért hiába teszel meg bármit: ez a 4 csillagjegy a leghálátlanabb mind közül

ripost.hu

Belép a Merkúr a Szűz jegyébe: ennek a 3 csillagjegynek segít rendbe hozni az életét

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kijev kifogy a katonákból: a főparancsnok nehezen tud erősítést küldeni a frontra

POLITIK

Ki vezeti most Amerikát? Mindenki a tévelygő, tántorgó Bidenen nevet - videó

POLITIK

Hatalmas biztonsági akció zajlik Párizsban a pénteken kezdődő olimpia előtt

POLITIK

Válságcsoport alakult Németországban Trump várható győzelme miatt

POLITIK

Nem hagyjuk, hogy Ukrajna zsaroljon bennünket

POLITIK

Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK

Jó hangulatú román-magyar tárgyalások

POLITIK

7 embert tartóztattak le Belgiumban terrorizmus-gyanú miatt