Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
Létrehozva: 2023.04.25.

A jobboldali újságírás "nagyasszonya" tart előadást a CPAC Hungary konferencián

Szakmai szempontból Sara A. Carter oknyomozó riporter előadása ígérkezik az egyik legérdekesebbnek a CPAC Hungary -n.

Szerző Ripost

Tudósított már afganisztáni lövészárokból és az iraki háború frontvonalából, feltárta az Egyesült Államok déli határa alatt húzódó csempészalagutakat, valamint bemutatta a mexikói drogkartellek és a kormány közötti korrupt összefonódásokat. Sara A. Carter oknyomozó riporter az amerikai jobboldali újságírás egyik kiemelkedő alakja, aki soha nem félt feltárni a történések lényegét, A több ízben kitüntetett riporter, aki jelenleg a legnézettebb amerikai hírtelevízó, a Fox News csapatát erősíti, a CPAC Hungary konferencia egyik legizgalmasabb szakmai előadójának ígérkezik. Noha a veterán újságírónő budapesti beszédének témája egyelőre nem ismert, a hallgatóközönségnek már akkor garantáltan lebilincselő élményben lesz része, ha Carter kizárólag a kalandos pályafutásáról fog beszélni.

A hatgyerekes Carter sosem félt feltárni a lényeget. (Twitter)

Sara A. Carter gyakorlatilag az egész életét az újságírásnak szentelte, és már egészen kicsi kora óta különös vonzalmat érez a háborús témák iránt. Ez persze nem a véletlen műve, hisz Carter egy amerikai tengerészgyalogos apa és egy kubai bevándorló édesanya lányaként látta meg a napvilágot 1980 májusában. Gyerekkorát Szaúd-Arábiában töltötte egy amerikai katonai támaszponton, majd Kaliforniában járt iskolába és egyetemre, ahol újságíró-kommunikáció szakon szerzett diplomát. Carter kétnyelvű, folyékonyan beszél spanyolul és angolul is. A kétezres évek második felében egy veterán amerikai katonához ment férjhez, házasságukból hat gyermek született.

Karrierjét tekintve Carter elképesztő pályát járt be, tucatnyi jobb- és baloldali médiumnál fordult meg. Korábban dolgozott a Los Angeles Newspaper Group, a The Washington Times és a The Washington Examiner médiavállatoknál, és számos exkluzív cikket írt a USA Today, a U.S. News & World Report, és az Arutz Sheva számára. Továbbá vendégszereplőként felbukkant a CNN, a BBC International és a C-SPAN műsoraiban. Jelenleg a jobboldali Fox News hírtelevízió oknyomozó újságírója és állandó szakértője.

Az újságírónő határvédelmi ügynökök gyűrűjében a mexikói határon (Twitter)

Carter első nagy médiavisszhangot kiváltó tudósításai a Mexikóban dúló drogháborúról, valamint a harcok nemzetbiztonsági vonatkozásáról szóltak. A 2006-ban megjelent tényfeltáró cikksorozatában titkos alagútrendszereket, a kábítószer-kereskedelem útvonalait és a mexikói hatóságok kábítószer-kereskedelemben való érintettségét mutatatta be. Ő volt az első újságíró, aki hitelt érdemlően tudta bizonyítani, hogy a mexikói hadsereg többször behatolt az Egyesült Államok területére a kartellek ellen vívott háborúja során.

2008-ban Carter Afganisztánba és Pakisztánba látogatott, ahol az ópiumfüggő afgán nők és gyermekek életét mutatta be, valamint feltárta az Al-kaida és Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet helyi tevékenységét. A közép-ázsiai régióban összesen 8 hónapot töltött, mely során egy alkalommal a pakisztáni hadseregnek kellett kimenekítenie, miután az iszlamista tálib felkelők aknavetőkkel vették tűz alá a táborát. A történtek nem vették el Carter kedvét a háborús újságírástól, és később a iraki konfliktusba is fejest ugrott, ahonnét több ízben tudósított a frontvonalról.

Oknyomozó riportjaival Carter regionális, állami és nemzetközi elismerések sorát nyerte el. Többek közt kétszer is kitüntették az országos Headliner-díjjal, valamint elnyerte a Society of Professional Journalists országosan elismerését, a Sigma Delta Chi díját és a Kaliforniai Újságkiadók Szövetségének az információszabadságról szóló törvényért járó díját.

Carter élő adásban mutatta meg az afgán és pakisztáni nők ópiumfüggőségének borzalmait (Twitter)

Gyerekei születése után Carter a könnyedebb műfajok felé fordult. 2017-ben szerződött le a Fox News hírcsatornához, ahol azóta is riporterként dolgozik, 2020 pedig saját podcast műsort, és hírportált indított, ahol az oknyomozó újságírás műfaját mutatja be a saját szemszögéből.

Korábbi fellépéseiből kiindulva, Carter a budapesti CPAC Hungary konferencián feltehetően szót ejt majd az afganisztáni, pakisztáni, iraki és a mexikói munkáiról, az amerikai kormányzati ügynökségeket behálózó korrupcióról, a woke-ideológia kultúraromboló hatásáról, valamint arról, miként hamisítja a híreket és torzítja a valóságot a baloldali  média.

 

origo.hu

Újabb letartóztatások történtek a Fico elleni merénylet kapcsán

ripost.hu

Dubajban és New Yorkban is sztár a 14 éves Sávolt Karolina

borsonline.hu

Könnyek közt búcsúzott a TV2 szépsége: Pszichológushoz fogok menni ezután

magyarnemzet.hu

Meglepődtek, amikor Orbán Viktor lépett a műhelybe + videók

metropol.hu

Felhőszakadás miatt adták ki a riasztást: rövid idő alatt rengeteg csapadék hullhat

vg.hu

Iráni elnök: beazonosították a lezuhant helikopter pontos helyszínét – minden egységet odarendeltek

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában