POLITIK

Szerző Ripost

5 hónapja

Gyurcsány nem nyugszik

Magyarországot hozná minél rosszabb helyzetbe.

Gyurcsány Ferenc Facebookon közzétett bejegyzéséből világosan kiderül: a dollárbaloldal azon dolgozik, hogy Magyarországot minél rosszabb helyzetbe hozza, ezért kapták a guruló dollárokat is.

Gyurcsányék Brüsszelben is Magyarország ellen dolgoznak

Gyurcsány azt írta: 

Ezért szembemegyünk Orbán kormányával. Ahol és ahogy tudunk, nyomást gyakorlunk rá. Hogy felszabaduljon a haza. Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán korrupt, önkényre épülő világát. Az az ember csak az erőből ért. Akkor azt kell alkalmazni.


 

 

Itt tehát az újabb bizonyíték: a dollárbaloldal azon dolgozik, hogy Magyarországot minél rosszabb helyzetbe hozza.

– Valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe – mondta Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke a Spirit FM adásában ismerte el: pártja azon dolgozik Brüsszelben, hogy hazánk ne jusson hozzá a jogosan járó uniós forrásokhoz. – Nem kell hazudni, mi voltunk ott! Ez volt a dolgunk – ismerte be Gyurcsány, aki szerint nemcsak Brüsszelben, itthon is támadják Orbán Viktort. A DK elnöke korábban azt is közölte: – Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán korrupt, önkényre épülő világát.

Elismerte Gyurcsány Ferenc, hogy 

a Demokratikus Koalíció (DK) brüsszeli képviselői gyakorlatilag mindent megtesznek azért, hogy hazánk ne jusson hozzá a Magyarországnak jogosan járó uniós forrásokhoz.

 – Valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csak ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe – fogalmazott a bukott miniszterelnök a Spirit FM múlt pénteki adásában. Igaz, eleinte Gyurcsány azt mondta, nem ők azok, akik aláássák Magyarország hitelességét, erről az Európai Bizottság és az Európai Parlament illetékesei határoztak. Később azonban elszólta magát, és már arról beszélt: 

a hazánkkal szemben támasztott úgynevezett 27 szupermérföldkő csak egy álca volt Brüsszel részéről.

– Most nincs az a magyar ember, aki ezt a 27-et el tudná magának mondani, én se, fejből, de mi ezen nagyon sokat dolgozunk, őszintén szólva – mondta a DK elnöke, hozzátéve, azon dolgoznak sokat, hogy ez a 27 meglegyen. 

Nem kell hazudni, mi voltunk ott! Ez volt a dolgunk

– ismerte be Gyurcsány, aki szerint nemcsak Brüsszelben, itthon is támadják Orbán Viktort.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a bukott kormányfő beismerte, nyomást gyakorolnak az Európai Unió illetékeseire, hogy hazánk elessen az uniós pénzektől. Múlt héten a közösségi oldalán Gyurcsány azt írta, szembemennek Orbán kormányával.

Ahol és ahogy tudunk, nyomást gyakorlunk rá. Hogy felszabaduljon a haza. Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán korrupt, önkényre épülő világát. Az az ember csak az erőből ért. Akkor azt kell alkalmazni

 – írta a DK-elnök, aki szerint ők azért dolgoznak, hogy kikényszerítsék „a demokratikus fordulatot”.

A dollárbaloldal ma is Magyarországot támadta Brüsszelben – közölte a Fidesz  az MTI-vel Rónai Sándor (DK) és Donáth Anna (Momentum) nyilatkozatára reagálva.

A nagyobbik kormánypárt közleményében elképesztőnek nevezték, hogy miközben háború van és az Európai Parlament súlyos korrupciós ügyekben úszik, a brüsszeli politikusok most is azzal vannak elfoglalva, hogy egyes tagállamokat bírálják.

Valójában azért támadják Magyarországot, mert nem áll be a háborúpártiak sorába, nem szállít fegyvereket, nem támogatja a káros szankciókat, nemet mond a bevándorlásra és a gyermekeket célzó LMBTQ-propagandára − jelentették ki.

Úgy fogalmaztak: a Gyurcsány vezette dollárbaloldal ma is megdolgozott a guruló dollárokért, Brüsszelben ismét Magyarország ellen szólaltak fel és azt akarják elérni, hogy az ország ne kapja meg a neki járó forrásokat.

Gyurcsány Ferenc újabb őszödi beszédet mondott – reagált Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő arra a Spirit FM-en elhangzott Gyurcsány-interjúra, amelyben a DK-vezér elismerte, hogy a kormány megbuktatásáért dolgoznak Brüsszelben a DK-s EP-képviselők. És, hogy sokat tettek azért, hogy Magyarország még mindig nem kapta meg – az egyébként jogosan járó – uniós pénzeket. A Kossuth Rádiónak nyilatkozó elemző rámutatott: Gyurcsány Ferencék ezzel nem a kormánynak ártanak, hanem minden magyar embernek.

Igen, dolgoztunk azért, hogy az Európai Unió olyan feltételeket támasszon, amelyek lebontják, de legalábbis meggyengítik Orbán korrupt, önkényre épülő világát” – mondta Gyurcsány Ferenc egy hete –, ezzel a közösségi oldalán tett kijelentésével vallotta be: a Magyarországnak járó uniós pénzek ellen lobbiznak.

A DK elnöke később a Spirit FM Harcosok klubja című műsorban is ráerősített a baloldal szándékára. Azt mondta: a hazánkkal szemben támasztott úgynevezett 27 szuper mérföldkő csak egy álca volt Brüsszel részéről.

Valójában az unió azt mondta, hogy akkor kaptok pénzt, ha fölszámoljátok a NER-t. Csakhogy ez bele van öltöztetve egy ilyen jogi köntösbe. Most nincs az a magyar ember, aki ezt a 27-et el tudná magának mondani – most én se, fejből –, de mi ezen nagyon sokat dolgozunk, őszintén szólva – hangoztatta Gyurcsány a rádióinterjúban.

A DK brüsszeli képviselőit külön kiemelte Gyurcsány Ferenc, mint akik nagyon sokat tettek és tesznek azért, hogy az EU olyan feltételeket támasszon a törvényesen járó pénzek kifizetéséért cserébe, ami a kormány bukásához vezetne.

Egészen megdöbbentő nyíltsággal beszélt Gyurcsány Ferenc arról, hogy azért dolgoznak, hogy az EU ne adja oda a nekünk egyébként jogosan járó uniós forrásokat – közölte Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a DK-s Arató Gergelynek napirend előtt azt mondta hétfőn: így már érthető, hogy Brüsszelből miért állnak elő újabb és újabb követelésekkel Magyarország felé az uniós pénzek kifizetéséért cserébe.

Amikor valaki a kalapácsot nem a szögbeverésre, hanem azt fegyverként használja – jelesül saját népe ellen –, az bűnt követ el. Ezt teszi Gyurcsány Ferenc is az uniós pénzek elleni lobbitevékenységével” – jelentette ki Pálfalvi Milán. A Nézőpont Intézet elemzője a Kossuth Rádióban azt mondta: Gyurcsány Ferenc fordítva ül a lovon, és arra játszik, hogy az unióval karöltve gyengítik a magyar kormányt.

„Az Európai Uniónak pontosan az lenne a dolga, hogy az európai polgároknak az érdekét szolgálják. Ezt kikényszeríteni, jövőre, 2024-ben, az európai polgárok fogják tudni, mégpedig az európai parlamenti választásokon” – mondta.

A magyar dollárbaloldal nyilvánvalóan hazudott abban a kérdésben, hogy bármifajta jogi probléma lenne az oka annak, hogy évek óta visszatartják a Magyarországnak jogszerűen járó európai uniós fejlesztési forrásokat – erről már Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő beszélt Gyurcsány Ferenc rádióinterjúja kapcsán.

„A valóság ezzel szemben az – hangzott a gyurcsányi beismerés –, hogy az Európai Bizottsággal közösen a magyar dollárbaloldal politikai okokból támadja Magyarországot. A magyar dollárbaloldal európai parlamenti képviselői, a magyar dollárbaloldal magyar közéletben szerepet vállaló képviselői nyilvánvalóan politikai hatalmi céloktól vezettetve áskálódnak a saját hazájuk ellen” – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Hozzátette: a gyurcsányi beismerés számos kérdést vet fel, amit tisztázni kell, és az ezzel kapcsolatos javaslatokat megküldik a kormánypárti frakciók számára.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb háború törhet ki, teljesen eltűnhet ez az ország

origo.hu

Kár volt a bikini a Baywatch sztárjára, így is kilátszik mindene - kép

metropol.hu

Kemény döntést hozott Rúzsa Magdi hármasikreivel kapcsolatban: összecsomagolt és elvitte őket

hirtv.hu

Vezércikk: „Magyarország nem szeretne újabb Gyurcsány-korszakot, akárhogy is hívják”

metropol.hu

Kulcsár Edina végre megmutatta a kis Amarát – fotó

magyarnemzet.hu

Kalasnyikovval lőtték az embercsempészek a magyar járőröket + videó

origo.hu

Újabb utazásra vitte gazdag barátja Berki Mazsit

travelo.hu

Új nevet és arculatot kap a török fapados légitársaság

she.life.hu

Nem várt problémákat okozhat a tanévkezdés miatti stressz(x)

life.hu

Minden létező gyógymódot kipróbáltál, időről időre mégis visszatér?

origo.hu

Így gondoskodik a legnehezebb időszakban is vásárlóiról a Lidl(x)

life.hu

Mozgásszervi panaszok? A BMM ortopéd és reumatológus szakorvosai segítenek(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Járdán parkolás? Buszsáv? Mozgássérült parkoló? Karácsony Gergelyt nem érdekli a KRESZ

POLITIK

Felrobbant egy ház Esztergomban, egy TEK-es meghalt...

POLITIK

Az OTP feljelentette Karácsony Gergelyt és mozgalmát

POLITIK

Brüsszel az amerikai befektetők érdekét védi a magyar gazdákkal szemben

POLITIK

Ez lehet a megoldás az ukrán gabona ügyében?

POLITIK

Kína sokat segíthet az ukrajnai béke megteremtésében

POLITIK

Mosakodni próbál a kanadai miniszterelnök

POLITIK

Rendőrökre lőttek a migránsok