Létrehozva: 2023.03.05.
Módosítva: 2023.03.07.

Trump azonnal véget vetne a háborúnak

Nagy figyelmet keltő beszédet mondott.

A volt elnök a CPAC amerikai konzervatív konferencia záróbeszédében Washingtonban arról beszélt, visszavonná Joe Biden intézkedéseit. Az Egyesült Államok végtelen háború felé való további sodródásának megállítását ígérte Donald Trump újbóli elnökké választása esetére.

Nagy visszhangot kiváltó beszédet mondott szombaton Donald Trump  a CPAC amerikai konzervatív konferencia záróbeszédében Washingtonban. Az előző elnök, aki tavaly novemberben hivatalosan is bejelentette újraindulását, szónoklatában az ukrajnai háborúra utalva az amerikai történelem legveszélyesebb időszakának nevezte a jelenlegit. Kijelentette, ha ő lett volna az elnök tavaly februárban, Oroszország nem támadja meg Ukrajnát, és hozzátette, meg tudna akadályozni egy harmadik világháborút.

Óriási hibának nevezte, hogy Oroszországot és Kínát egymás mellé sodorták az Egyesült Államok jelenlegi vezetésének hozzájárulásával. Megjegyezte, hogy 2017 és 2021 közötti regnálása idején Oroszország nem indított katonai akciót, Kína tiszteletben tartotta az Egyesült Államokat, és Iránt sikerült elszigetelnie. A 2024-es elnökválasztási kampányának kulcsmondataként említette, hogy az emberek harcosa és igazsága lesz, sőt, az ő nevükben büntetéseket is ígért.

Donald Trump a Joe Biden vezette kormányzatot az Egyesült Államok történetének legkorruptabb vezetőjének, az elnököt és fiát, Hunter Bident bűnözőknek nevezte. Azt mondta, hogy megválasztása esetén eltávolítja hivatalukból a nem választott bürokratákat, akik a szövetségi hatóságokat politikai fegyverként használják.

Beszédében hatékony határvédelmet ígért, a déli fal meghosszabbítását, és azt, hogy hivatalba lépésének első napján intézkedik a határőrség megerősítéséről, valamint a kitoloncolások felgyorsításáról. Bírálta a demokrata adminisztrációt és a demokrata városvezetőket a puha büntetőpolitikáért, amely véleménye szerint okozója a nagyvárosi bűnözés növekedésének.

Azt mondta, harcolni fog a szülők jogaiért, és törvényt ígért arról, hogy az iskolavezetőket kötelezően a szülők válasszák meg. Minden olyan jogszabály eltörlését is kilátásba helyezte, amely a Biden-adminisztráció idején született, és amely lehetővé teszi a gyerekek nemváltó beavatkozásait. A korábbi elnök kijelentette, hogy befejezi, amit hivatalban elkezdett, és Amerikát ismét naggyá teszi - ami utalás a korábbi kampányszlogenjére, a Make America Great Again mondatra.

A CPAC-konferencián hagyomány, hogy a résztvevőket szavaztatják arról, kit látnának legszívesebben elnöknek. A szombati zárónapon, nem sokkal Donald Trump beszéde előtt hozták nyilvánosságra a szervezők, hogy a Washingtonban tartott esemény több ezer látogatójának hatvankét százaléka voksolt Donald Trumpra, míg húsz százalék Ron DeSantis floridai kormányzóra, akit esélyes kihívónak tartanak, bár eddig hivatalosan nem jelentette be, hogy versenybe száll a republikánus elnökjelölti pozícióért a 2024-es elnökválasztáson.

Az amerikai First Lady világos utalást tett férje, Joe Biden újraindulására a 2024-es elnökválasztáson egy pénteki interjúban.

Jill Biden ötnapos afrikai útjának utolsó állomásán az AP hírügynökségnek adott interjúban úgy fogalmazott, hogy sokkal több nem maradt hátra, minthogy kitalálják, az elnök hol és mikor jelenti be hivatalosan is az újraindulását.

Férje szándékával kapcsolatban úgy fogalmazott, „hányszor kell még elmondanom, hogy elhiggyék”, majd Joe Bidenre utalva hozzátette, hogy „még nem fejezte be, amit elkezdett, és ez az, ami számít”.

Az elnök szintén pénteken az ABC News-nak adott interjúban felesége szavaihoz kapcsolódva leszögezte, hogy

ő komolyan gondolja, amit mond, de még vannak feladatok előtte, mielőtt belevágna egy „teljes gőzzel” működő kampányba.

Az elnök tavaly ősz óta többször megismételte, hogy szándékában van elindulni egy második elnöki ciklusért a választáson 2024-ben, de ezt hivatalosan még nem jelentette be.

Egyidejűleg elnöki tanácsadói arra utaltak, hogy a hivatalos bejelentés áprilisban lehet, hasonlóan a demokrata elődhöz, Barack Obamához, aki szintén az elnökválasztást megelőző év áprilisában jelezte hivatalosan, hogy versenybe száll az újraindulásért.

Az elnök indulását kétkedéssel fogadók legtöbbször Joe Biden életkorát hozzák fel, ugyanis a jövő évi választás idején 82 éves lesz, illetve, ha egy újabb ciklusra megválasztják, akkor annak végén már 86 év felett lesz.

A republikánus párton belül elkezdődött a versenyfutás az elnökjelölti pozícióért, habár az előválasztások kezdetéig még egy év van. Donald Trump tavaly novemberben, Nikki Haley korábbi az amerikai ENSZ-nagykövet és dél-karolinai kormányzó február első felében, míg Vivek Ramaswamy vállalkozó a héten jelentette be hivatalosan, hogy versenybe száll.

A lehetséges indulók között említik még Ron DeSantis floridai kormányzót, Mike Pompeo korábbi külügyminisztert és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatóját, valamint Mike Pence egykori alelnököt.

Felvétel készült az amerikai elnökről, ahogy ismét elesik egy lépcsőn, ezúttal Varsóban történt az eset.

Az Egyesült Államok elnöke nemrég Varsóba látogatott, egy felvétel szerint ismét megbotlott egy lépcsőn, mielőtt felszállt volna az elnöki különgépre – írta a Világgazdaság. Joe Biden négynapos lengyelországi és ukrajnai látogatásának zárásaként a NATO keleti szárnyának vezetőivel találkozott, hogy biztosítsa őket, az amerikai kormány odafigyel azokra a fenyegető veszélyekre, amelyeket az ukrajnai háború gerjesztett.

 A 80 éves elnök éppen beszállni készült a repülőgépbe, amikor elesett a lépcsőn, de miután felállt, a beszállás előtt még intett a gép előtt várakozóknak. A Fehér Ház nem reagált az elnök elesését mutató videóra, de a felvétel két évvel azután készült, hogy az amerikai elnök háromszor megbotlott és elesett egy lépcsőn a marylandi andrews-i bázison. Biden tavaly nyáron a delaware-i háza közelében is elesett, ahol testőreivel biciklizett. Az elnököt az ügynököknek kellett talpra állítaniuk, utána Biden gyorsan megnyugtatta az egybegyűlteket, hogy nem esett baja.

A Fehér Ház korábbi orvosa, Ronny Jackson republikánus képviselő azzal vádolta a jelenlegi amerikai kormányzatot, hogy a Joe Biden elnök mentális egészségével kapcsolatos igazságot próbálja eltitkolni legutóbbi orvosi vizsgálata után – írta meg az Oroszhirek.hu.
 Csütörtökön a Fehér Ház kiadott egy összefoglalót Biden egészségi állapotáról, amely egy kórtörténeti áttekintésen és egy „részletes fizikai vizsgálaton” alapult. Ebben megállapították, hogy az elnök „továbbra is egészséges, életerős, 80 éves férfi”, és teljesen alkalmas feladatai ellátására.

Az amerikai elnököknek nincs jogi kötelezettségük arra, hogy évente orvosi vizsgálaton essenek át, és annak eredményeit nyilvánosságra hozzák, de hagyományosan ezt választják, és minden kormányzat maga dönti el, hogy milyen vizsgálatoknak vetik alá az elnököt.

Ronny Jackson, aki Donald Trump és Barack Obama korábbi elnökök alatt a Fehér Ház orvosaként szolgált, pénteken éles kritikát fogalmazott meg Biden vizsgálatával kapcsolatban, azt állítva, hogy az amerikai közvélemény „semmit sem tanult” belőle.

„Szed valamilyen gyógyszert a mentális hanyatlásának kezelésére? Ez a vizsgálat egy vicc volt. ELTUSSOLÁS!!!” – írta a Twitteren közzétett bejegyzésében.

Arra is rámutatott, hogy elődjével ellentétben Biden nem vett részt kognitív teszten. „Trumpnak volt, neki miért nem? Biden gondolkodási és érvelési képessége ELTŰNT! Neki NEM KELLENE elnöknek lennie!!!” – tette hozzá Jackson.

A Fox News Digitalnak nyilatkozva a republikánus képviselő azt is állította, hogy „az amerikaiak többsége látja, hogy Biden mentális egészsége teljes hanyatlásban van”. A továbbiakban rámutatott, hogy az elnök vizsgálata „még inkább megerősíti, hogy ez a kormányzat még mindig hajthatatlan az igazság eltitkolásában”.

A Biden mentális állapotáról szóló információk hiánya „riasztó” – mondta a volt orvos, hozzátéve, hogy három levelet küldött a Fehér Háznak, amelyben az amerikai elnök mentális állapotának felmérését követelte, de mindegyiket figyelmen kívül hagyták.

„Mindenki láthatja, hogy valami nincs rendben – az eltussolásnak véget kell vetni” – jelentette ki.

Jackson megjegyzései a Harvard CAPS-Harris pénteken közzétett új közvélemény-kutatásának eredményei szerint az amerikaiak 57 százaléka kételkedik Biden mentális alkalmasságában, 67 százalékuk pedig úgy véli, hogy túl idősnek tűnik az ország vezetéséhez.

Az amerikai elnök elmeállapotával kapcsolatos találgatásokat visszatérő baklövései támasztják alá. A hónap elején, amikor Biden igyekezett bemutatni kormánya nemek közötti sokszínűségét, azt mondta, hogy „a kormányomban dolgozó nők több mint fele nő”.

Egy másik, mára már elhíresült incidensre szeptemberben került sor, amikor az elnök egy tömeghez szólva Jackie Walorski képviselőt szólította fel. A nő autóbalesetben halt meg, és maga Biden is gyászolta halálát – írta meg az Oroszhirek.hu.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

origo.hu

Itt van Oroszország feltétele a békéhez!

borsonline.hu

Az unokatestvérem nem hívott meg az esküvőjére - bosszúból 700 ezer forintot számláztam ki neki

hirtv.hu

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

vg.hu

Csányi Sándor bejelentette: története legnagyobb bevásárlására készül az OTP – ugrik az árfolyam

origo.hu

Katasztrófával fenyegeti a NATO-t Oroszország

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.