Joe Biden 5 millió dollár kenőpénzt kapott egy ukrán oligarchától!

KÜLFÖLD
POLITIK

Szerző Ripost

2 hónapja

Nyomoznak a DK politikus ügyében

Csalás és okirathamisítás.

Mustó Gézát, a Dobrev Klára vezette árnyékkormány belügyminiszterét is érintheti egy csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt indult nyomozás – derült ki a Magyar Nemzet birtokába került tanúvallomásokból. Az ügy Mustó Géza nevelőapjának halálához kötődik. M. F. 2014. december 24-én került kórházba Vácon, miután otthonában fejsérülést szenvedett. 

A IX. kerületi Rendőrkapitányság csalás és hamis okirat felhasználása miatt nyomozást folytat Mustó Géza, vagyis Dobrev Klára árnyék-belügyminiszterének ügyében. A DK-s politikus egy végrendelet átdátumozása miatt került a hatóság látókörébe, a dokumentumot úgy használták fel egy hagyatéki eljárásban, hogy arról Mustó végig tudhatta: hamis adatokat tartalmaz. 

Mustó Gézát, a Dobrev Klára vezette árnyékkormány belügyminiszterét is érintheti egy csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt indult nyomozás – derült ki a lapunk birtokába került tanúvallomásokból. Az ügy Mustó Géza nevelőapjának halálához kötődik. M. F. 2014. december 24-én került kórházba Vácon, miután otthonában fejsérülést szenvedett. 

A válságos állapotban levő férfihoz a baleset másnapján bementek a családtagjai és barátai és aláíratták vele a végrendeletét. Az orvosi iratok szerint M. F. ekkor fél méterről sem tudta megmondani, hogy hány ujjat mutatnak neki. 

A tanúk vallomása alapján a kórházi látogatás során felolvasták a végrendeletet, majd a jelenlevők közül többen aláírásukkal hitelesítették azt. Eközben azonban világos volt mindenki számára, így a jelen levő Mustó Géza is tudhatta, hogy a dokumentum nem ott és nem akkor kelt, mint ahogy az a papíron fel van tüntetve. M. F. néhány nappal később elhunyt a váci kórházban.

A végrendeletet a hagyatéki eljárás során is felhasználták, Mustó és jogi képviselője ekkor sem jelezte, hogy az azon levő keltezés hamis lehet. Így történt, hogy a dokumentum alapján végül osztályos egyezséget kötöttek az örökösök, vagyis M. F. özvegye, Mustó Géza és egyetlen testvére, M. B. A., akik a végrendeletnek megfelelően osztozkodtak az örökségen. 

Az árnyékminiszter fivérét, M. B. A.-t évekkel később az egyik végrendeleti tanú tájékoztatta arról, hogy a dokumentumon meghamisították a keltezést.

A férfi ekkor feljelentést tett, amelyben az áll, hogy az osztályos egyezség miatt mintegy 25 millió forintos kár érte.

Azt, hogy a végakarat nem ott és nem akkor kelt, mint ami az iraton szerepel, mindkét tanú megerősítette rendőrségi vallomásában, amelyet 2022 júliusában és augusztusában tettek.

A Magyar Nemzet kérdéssel fordult a Fővárosi Főügyészséghez a nyomozás kapcsán, a vádhatóság válaszában kiemelte: 

a nyomozó hatóság az eljárást korábban megszüntette, azonban a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség – panasz alapján – a megszüntető határozatot felülvizsgálta és azt 2022 decemberében hatályon kívül helyezte. A nyomozás hamis magánokirat felhasználásának vétsége és a csalás bűntett gyanúja miatt jelenleg folyamatban van, az ügyben gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor.

Dobrev Klára árnyék-belügyminiszterével kapcsolatban már eddig is számos visszás ügyet tárt fel a Magyar Nemzet. Mustó Géza korábban azt hazudta magáról, hogy „gazdasági szakember”, ám csupán egy művelődésszervezői diplomája van. A DK-hoz köthető Nyugati Fény nevű portálon jelent meg egy-egy bemutatkozó anyag az árnyékminiszterek tollából, ebben Mustó arról írt, hogy húsz évig vállalkozó volt. Ez könnyen ellenőrizhető: az Opten cégadatbázisban ennek nyomát sem látni.

A politikus Kőbányán alpolgármester, ahol többek között azt terjesztette magáról, hogy vezető pozícióban dolgozott egy Budapest környéki amerikai kontaktlecsegyártó cégnél.

Mindössze egy olyan céget találtunk, amelyre ráillik ez a leírás, a társaságnál azonban érdeklődésünkre azt közölték, hogy még sosem hallottak Mustóról.

Legutóbb Mustó Géza azt hazudta a Facebook-oldalán, hogy Dobrev Klára társaságában rendvédelmi szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt. Ezt követően lapunk megkereste a Rendőr Szakszervezetek Védegyletét, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetét, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetét és a Független Rendőr Szakszervezetet, és kiderült, hogy Mustó állításával ellentétben nem folytattak velük semmilyen tárgyalást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási ukrán kudarc, összeomlott a támadás

origo.hu

30 évvel fiatalabb énekesnővel jött össze a 72 éves színész - fotó

borsonline.hu

A villámárvíz áldozatai lettek Gáspár Zsoltiék - helyszíni fotók

vg.hu

Ukrán titkosszolgálat: orosz katonák elismerték a kahovkai vízerőmű felrobbantását

ripost.hu

„Akkor beszéljünk erről!” – Tóth Andi szembement Marics Petivel

vg.hu

Megszólalt Putyin az ukrán ellentámadásról: óriásiak a veszteségek

origo.hu

Bizonytalan a gázellátás jövője

mindmegette.hu

Vigyázat! Agyhártyagyulladást okozhat egy kedvelt Aldis termék - ha ilyet vettél, ne fogyaszd el!

ripost.hu

Erre senki sem számított, Schumacher felesége meglepő döntésre szánta rá magát

ripost.hu

Fogadjunk, hogy nem ismered fel! Így néz ki ma a Dallas Bobbyja

delmagyar.hu

Vérplazmát adni menő! Legyél te is donor!(x)

origo.hu

A HANGSZÓRÓ, AMI ÖRÖKRE SZÓL(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

8 millió forintot akar fizettetni a be nem fogadott migránsok után Brüsszel

POLITIK

A genderlobbi betámadta a közlekedési táblákat is

POLITIK

Novák Katalin a Swiss Economic Forumon tart előadást

POLITIK

Kiderítettük: több helyen is zajlanak az illegális gyorsulási versenyek - videó

POLITIK

Putyin: az ukrán támadás elkezdődött

POLITIK

Rövidesen megkezdődik az atomfegyverek telepítése Fehéroroszországba

POLITIK

Orbán Viktor fontos szerepet játszhat az EU Kína-politikájában

POLITIK

Meddig tarthat és terjedhet még a háború?