Létrehozva: 2023.03.21.

Már megint egy pedagógus-pedofil botrány!

7 éves gyereket zaklatott a tanár Zalában.

Az elmúlt napokban hívták fel az Origo figyelmét aggódó szülők egy zalai esetre, amely még tavaly tavasszal történt. A hozzánk eljutott információk szerint a Nagykanizsai Tankerületi Központ (NTK) 2022 áprilisában indított vizsgálatot szülői jelzések alapján egy pedagógus ellen, aki az egyik ottani intézményben tanított alsós diákokat.

Tavaly tavasszal derült fény arra, hogy egy zalai település iskolájában egy pedagógus megengedhetetlen módszereket alkalmazott óráin. A gyerekek és a szülők történetei bántalmazásról, zsarolásról, szexuális zaklatásról szóltak. A rendőrség jelenleg is eljárást folytat a 61 éves férfival, mint gyanúsítottal szemben.

A BEJELENTÉSEK ARRÓL SZÓLTAK, HOGY A PEDAGÓGUS FIZIKAI KÉNYSZERÍTÉST ALKALMAZOTT, ÉS SZEXUÁLIS ZAKLATÁSNAK, LELKI BÁNTALMAZÁSNAK, ZSAROLÁSNAK TETTE KI A GYERMEKEKET.

A vizsgálat nyomán feljelentés is született. Értesüléseink szerint az intézmény vezetője a szülőkkel folyamatosan tartotta a kapcsolatot, a tanulók iskolapszichológusi ellátásban részesültek.

Az Origo által megismert történetet mind a tankerület, mind a rendőrség megerősítette. Mint azt az NTK írta, az egyik fenntartásukban levő intézmény vezetőjeaz előző tanévben jelzett problémát egy pedagógus nem megfelelő tanítási módszereivel kapcsolatban. Az intézmény vezetőjének tájékoztatása szerint a pedagógus nem ismerte el az ellene felhozottakat, és kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését. Az ügyben feljelentés történt, információink szerint büntetőeljárás van folyamatban– közölte a tankerület.

Ezután kérdéseinkkel a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz fordultunk, ahol közölték: az ügyben a rendőrség kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt szakértők bevonásával folytatja az eljárást egy 61 éves férfival szemben. Hozzátették: az ügyben 2022. április 12-én indult nyomozás.

Bite Zsolt

FORRÁS: TIKTOK

Az elmúlt hónapokban több ilyen eset derült ki. Februárban robbant Bite Zsolt ügye, amely után nyilvánvalóvá vált: cselekvésre van szükség a gyermekek védelmében. Mint ismert, Bite Zsolt a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola azóta kirúgott tanára a közösségi médiában dicsekedett azzal, hogy 15 éves szeretője van. Mindezeken felül kiderült: a férfi homoerotikus videókat is gyártott magáról, amelyhez diákok is hozzáférhettek, illetve arról is beszélt, hogy „a 14 évesek buknak rá".

Miután Bite Zsolt videói nyilvánosságra kerültek, feljelentés született az ügyben. A hatóságok házkutatást is tartottak nála, a nyomozás jelenleg is folyamatban van.

Az elmúlt hetek súlyos iskolai pedofilbotrányai után Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa átfogó vizsgálatot indított az általános, valamint középfokú iskolában és szakképző intézményekben. 

A gyermekek védelemhez és gondoskodáshoz való jogának érvényesülésével kapcsolatban az alapvető jogok biztosa hivatalból átfogó vizsgálatot indított általános, valamint középfokú iskolában és szakképző intézményben a tanulókat érő szexuális zaklatással, bántalmazással szembeni hatékony fellépés és az ezek megelőzésével kapcsolatos körülmények, intézkedési lehetőségek megfelelő feltérképezése, javaslatok megfogalmazása érdekében - tudatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. 

FORRÁS: AFP

A közlemény szerint

KOZMA ÁKOS CSAKNEM EZER FENNTARTÓT KERESETT MEG A KÖZNEVELÉSI ÉS SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEKBEN FOLYTATOTT HIVATALBÓL INDÍTOTT ELJÁRÁS KERETÉBEN.A fenntartókon keresztül minden magyar köznevelési és szakképző intézménytől kért adatokat az alapvető jogok biztosa - tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy a valós helyzet és átfogó kép feltárása céljából a vizsgálat keretében kiemelten fontos az egyes intézmények tapasztalatainak, gyakorlatának, véleményének, javaslatainak és helyzetének összehasonlítható formában való megismerése.

Az átfogó vizsgálat keretében az alapvető jogok biztosa ismételten tájékoztatja az érintett szülőket, gyermeket és pedagógusokat, hogy a gyermekek jogainak sérelme, vagy annak veszélye esetén lehetőségük van akár elektronikus formában a [email protected] címen, akár személyesen az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala fővárosi ügyfélszolgálatán, vagy a hivatal tavaly megnyílt területi irodáiban (Győr, Szeged, Debrecen, Székesfehérvár, Miskolc és Pécs) az alapvető jogok biztosának eljárását kérniük. Bejelentéseiket továbbá ingyenes zöldszámon (+36-80-215-000) is fogadja a hivatal - írták a közleményben.

Megdöbbentő pedofilbotrányok: a baloldal is érintett

Mint arról az Origo korábban beszámolt, megdöbbentő pedofilbotrányokra derült fény az elmúlt napokban, az esetek az egész országot megrázták. Bite Zsolt óbudai tanár ügye után egy baloldali politikusról is kiderült, hogy orális szexre kényszerített egy 13 éves fiút, de nem csak ezek voltak a nagyon súlyos pedofil bűncselekmények, amelyek napvilágot láttak, ezért a kormányzat arra készül, hogy szigorítja a gyermekvédelmi törvényt.

Kiderült az is, hogy letartóztatták az LMP egykori képviselőjelöltjét, akit szexuális visszaéléssel gyanúsítanak. Kovács Gábort pár hete fogták el a rendőrök, a gyanú szerint a baloldali politikus orális szexre kényszerített egy 13 éves kisfiút a Barcs környéki erdős területen, miután elcsalta otthonról. A 67 éves férfit, aki önkormányzati képviselő és országgyűlési képviselőjelölt is volt, korábban az MSZP és az LMP is támogatta.

SŐT, A SZÉLSŐBALOLDALI BOTRÁNYPOLITIKUS, HADHÁZY ÁKOS KIFEJEZETTEN JÓ KAPCSOLATOT ÁPOLHATOTT A PEDOFILLAL.

Videófelvétel is bizonyítja ugyanis, hogy Hadházy személyesen kampányolt a pedofília miatt őrizetbe vett Kovács Gábor mellett még 2017-ben.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

„Mindent elvesztettem, ő volt a társam” – félrediagnosztizálták a 28 éves, a 3 gyermekes édesanyát, belehalt

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert