Létrehozva: 2023.03.03.
Módosítva: 2023.03.03.

Már készül az új gyermekvédelmi törvény!

Őszre lesz belőle átfogó jogszabály.

Máris készül az új gyermekvédelmi jogszabály.

 

Az új szabályozás elkészítésekor a gyakorlati tapasztalatokat, a nemzetközi példákat és a tudományos álláspontokat is figyelembe veszik – erről a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt. Rétvári Bence hangsúlyozta: a szülők elvárják, hogy gyermekeik biztonságban legyenek az oktatási intézményekben.

„Az iskolák elsöprő többségében a gyermekek biztonságban vannak, ugyanakkor nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy ha adott esetben valahol a gyermekek veszélybe kerülnek. Meg kell védjük a gyermekeket minden magyar iskolában” – fogalmazott Rétvári Bence.

Az Országgyűlés 2021 nyarán fogadta el a gyermekek védelméről szóló törvényt, tavaly áprilisban pedig ezzel kapcsolatban népszavazást is volt, melynek eredménye szerint 3,7 millió magyar mondott nemet a genderpropagandára.

 

Két hete robbant ki a fővárosi pedagógiai asszisztens körüli botrány. A csaknem 40 éves férfi egyebek mellett arról beszélt, hogy egy 15 éves fiú a szeretője. Közösségimédia-felületein részletesen beszámolt szexuális életéről.

A férfit azóta elbocsátották, az ombudsman pedig átfogó vizsgálatot indított többek között abban az óbudai iskolában is, ahol a pedagógiai asszisztens dolgozott. Nyomoz a rendőrség is, gyermekpornográfia miatt.

Az eset sajnos nem egyedi. Egy hete derült ki az is, hogy egy 13 éves lányt ronthatott meg egy történelemtanár Békés vármegyében. A gyermeket ráadásul a nevelőapja adhatta át pénzért a pedofil hajlamú tanárnak. A két férfit őrizetbe vették.

Közben letartóztatták a pedofíliával vádolt volt LMP-s politikust is. Arcát eltakarta, miközben megbilincselve, vezetőszáron vitték a kaposvári bíróságra. A 67 éves Kovács Gábort azzal gyanúsítják, hogy elcsalt otthonról egy 13 éves fiút, akivel szemben egy autóban szexuális visszaélést követett el. A kisfiú otthon elmondta, hogy mit tett vele a férfi, a szülők pedig azonnal értesítették a rendőrséget.

Személyesen Hadházy Ákos kampányolt mellette még 2017 őszén Somogyban. De végül mégsem ő lett az LMP helyi jelöltje a 2018-as országgyűlési választásokon, hogy miért, azt homály fedi.

Az undorító pedofil botrányba keveredett baloldali politikust nemcsak az LMP és Hadházy Ákos, hanem az MSZP is támogatta – erről ír az Origo. A portál kiderítette: Kovács Gábor szocialista színekben indult a nagyatádi választókerületben a 2002-es önkormányzati választáson.

A bántalmazás és szexuális erőszak visszaszorítása érdekében plakátokat helyezett ki az iskolákban az Integrált Jogvédelmi Szolgálat. Arra hívják fel a diákok figyelmét, hogy van hova fordulniuk segítségért. A gyermekjogi képviselők az ország összes településén jelen vannak. Egy ingyenesen hívható zöldszámot is működtetnek, amin bárki tehet bejelentést, ha erőszak áldozatává vált.

„Arra szeretnénk fölhívni a gyerekek figyelmét, hogy a gyerekjogi képviselők segítenek. Bármikor kérdezhetnek tőlük. Szóljanak, hogy ha olyan sérelmük van, ha úgy érzik, hogy valami probléma adódik” – mondta Novák Krisztina, az Integrált Jogvédelmi Szolgálat főigazgatója.

Gyermekeink védelme érdekében ősszel szigorítjuk a törvényeket – közölte a kormány a közösségi oldalán. Azt írták: a gyermek szent és sérthetetlen!

Mondjuk ki őszintén és tisztán, ez pedofília – szögezte le Bagdy Emőke az Origónak a nagy felháborodást kiváltó ügyről, amikor diákkal létesített szexuális viszonyt egy pedagógiai asszisztens. Bagdy Emőke szerint ha bármiféle más elnevezést gyártott is rá az új nevezéktan,

ez akkor is a pedofília kategóriájába esik, mert a még fejlődésben lévő ifjúság traumatizálásáról van szó, 

annak kapcsán pedig, ha tettekre is sor kerül, megrontásáról – hangsúlyozta.

A szakember álláspontja szerint, azért kell ezt nyíltan kimondani, mert az a szemlélet, amit az LMBTQ-mozgalom a legnagyobb lendülettel és szívóssággal előidézett az utóbbi időben, az a fajta szabadosság irányába vezető szexuális tolerancia követelménye, hogy nézeteikre mondjunk igent és tágítsuk ki a normalitás határait, már szinte nem teszi lehetővé a jelenségek közmegegyezéses, eredeti néven nevezését.

Annak kapcsán, hogy mit lehetne tenni a 15 éves diákkal szexuális kapcoslatot létesítő pedagógiai asszisztens ügyében, Bagdy Emőke úgy értékelt, hogy ebben a „katyvaszban” nincsenek nyilvános közmegegyezések arról, hogy mi jó és mi nem jó. Hangsúlyozta, hogy bár a gyermekvédelmi törvény elég nyilvánvalóan kimondja, de nem foglal büntetőszankciókkal állást.

A szakember arra szólított fel, hogy 

mondjuk már ki, hogy büntetendő mindaz, ami a gyermeket fejlődésében testileg-lelkileg-kapcsolatilag károsítja, aminek traumatikus nyoma marad a személyiségben, vagy ami egy olyan útra viszi, ami a természetestől eltéríti, és büntetendő az is, aki ennek irányába erőfeszítést tesz. A pedofília szexuális deviancia és büntetendő! 

„Állítsuk fel azokat a határokat, amelyekkel minden épeszű ember egyetért”. Példaként hozta fel a nyugati egyetemeket, ahol divat az irányzathoz sorolódni, a szélsőségek úttörő hőstettek. 

A pedagógiai asszisztens botránya kapcsán elmondta: 

ha mi nem statuálunk példát ezzel a konkrét esettel kapcsolatban, ha nem mondjuk ki azt, hogy »ezt nem engedjük!«, akkor nagy baj lesz.  Muszáj éles határt vonni: állapítsuk meg, mi a jó és a rossz, hol vannak a határok és a törvény foglaljon állást! Mert ez egy büntetendő cselekmény.

Az Origónak adott interjúban Bagdy Emőke beszélt többek között a szexuális fejlődés zavartalanságának fontosságáról, és kitért arra is, hogy milyen hatalmas károkat okozhat a genderideológia, ha egy fejlődésben lévő gyermekre vagy kamaszra erőltetik.

Bagdy Emőke február 15-én tett nyilatkozatában leszögezte, hogy semmiképpen sem szabad normálisnak tekinteni egy olyan deviáns szexuális kapcsolatot, amelynek egyik résztvevője egy 15 éves fiú, a másik pedig egy csaknem 40 éves férfi. 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elmaradt a nyár, júniusban még a hó is esett

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

mandiner.hu

Egész Európa arról beszél, mi történt Brüsszelben

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Orbán Viktor: Június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!

POLITIK

Meloni Tunéziában küzd az illegális migráció ellen

POLITIK

Brüsszelben félnek a nemzetállamoktól

POLITIK

Ismét fegyverszállítást sürgetett Ukrajnába a NATO-főtitkár

POLITIK

- Ne lőjenek! - mondta Orbán Viktor az újságíróknak