Létrehozva: 2023.03.13.

Magyarország ellenségei Brüsszelben...

... mind háború pártiak

Élen jár közöttük Guy Verhofstadt.

Guy Verhofstadt ultraliberális európai parlamenti képviselő újra és újra nyilvánvalóvá teszi magyarellenességét. Retorikájában visszatérő elem, hogy az Európai Tanácsban el kell venni Magyarország szavazati jogát és az egyébként meg járó támogatásokat is – hogy éppen miért, azt mindig Verhofstadt aktuális hangulata határozza meg. Most éppen a magyar kormány békepártisága miatt támadja hazánkat. Az Origo sorozata bemutatja Magyarország brüsszeli, háborúpárti ellenségeit.

Politikai nyomásgyakorlással – Magyarország Európa Tanácsbeli szavazati jogának megvonásával – próbálta eltéríteni a magyar kormányt békepárti álláspontjáról a magyargyűlöletéről ismert belga liberális EP-képviselő, Guy Verhofstadt. Sérelmezte például, hogy Orbán Viktor „még mindig szabotálja az Oroszország elleni szankciókat".

Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselőt gyakran foglalkoztatja Magyarország megbüntetése

FORRÁS: AFP/EMMANUEL DUNAND

Ahogy hazánk következetesen, a háború kirobbanása óta a tűzszünetet, a béketárgyalásokat és a béke mielőbbi elérését szorgalmazza,

VERHOFSTADT, A BUKOTT BELGA KORMÁNYFŐ NAGY VEHEMENCIÁVAL ÉRVEL AZ OROSZORSZÁG ELLENI SZANKCIÓK MELLETT.Érvelése ugyan nem túl hiteles, amióta bevallotta, hogy ezek a szankciók valóban „a nullával egyenlőek". Álláspontja szerint hiába nem rendítik meg Oroszországot a szankciók,

AZ EURÓPAIAKNAK CSAKAZÉRTIS ÁLDOZATOT KELL HOZNIUK, UKRAJNA MELLETTI KIÁLLÁSUK BIZONYÍTÉKAKÉNT.A szankciós politika elvakult támogatásában Verhofstadt odáig ment, hogy kijelentette: valahányszor él Magyarország vétójogával a szankciós döntéshozatal során,

ANNYISZOR KELL MEGDUPLÁZNI A HAZÁNKTÓL VISSZATARTOTT UNIÓS FORRÁSOK ÖSSZEGÉT. „EGY VÉTÓ: 5,8 MILLIÁRD EURÓ. KÉT VÉTÓ: 11,6 MILLIÁRD EURÓ. HÁROM VÉTÓ: 23,2 MILLIÁRD EURÓ" – SOROLTA.

Nem érdekelte, lesz-e fűtés ezen a télen

A belga politikus a háború kezdete óta sürgeti az orosz földgáz- és kőolajszállítmányok azonnali leállítását is, NÉHÁNY HÓNAPJA MÉG AZ SEM ÉRDEKELTE, HOGY AZ ELŐTTÜK ÁLLÓ TELET HOGY VÉSZELNÉK ÁT AZ EURÓPAI CSALÁDOK ÉS AZ IPAR OROSZ GÁZ ÉS KŐOLAJ NÉLKÜL.

Elvakultságában azért követelt szavazatijog-megvonást hazánktól, mert a magyar kormány nem engedte, hogy a magyar háztartások, a magyar ipari létesítmények energiaellátás nélkül maradjanak.

FORRÁS: FACEBOOK/SZIJJÁRTÓ PÉTER

„Állítsuk meg Putyin hadigépezetét! Igen, szenvedni fogunk az orosz olaj és gáz betiltása miatt (...), de túléljük" – fogalmazott a hazánkat radikálisan támadó, magát mégis liberálisnak tartó politikus, aki ráadásul valamiért rögeszmésen ragaszkodik ehhez az állásponthoz.

Azonban mégsem lehet teljesen elégedetlen, hiszen az Európába érkező orosz energiahordozók mennyisége a Moszkva és Brüsszel között kibontakozott feszültség miatt csökkent –A FÖLDGÁZ, A VILLANY ÉS AZ ÜZEMANYAGOK ÁRA PEDIG EGY CSAPÁSRA BRUTÁLISAN MEGEMELKEDETT AZ EGÉSZ KONTINENSEN.

Békepártisága miatt kirúgná az EU-ból Magyarországot

Nem elég, hogy a vele azonos szellemiségű brüsszeli politikusokkal kiharcolták, hogy az európaiak fizessék meg a háború árát,

VERHOFSTADT MÉG A HÁBORÚT IS GLOBÁLISSÁ TENNÉ.Hazánkat amiatt támadta, mert nem csatlakozott Ukrajna fegyveres támogatói közé: ő maga viszont tankokat követelt Ukrajnának. „Küldjék a tankokat most!" – szólított fel a liberális EP-képviselő,MINTHA KÜLDETÉSÉNEK TEKINTENÉ, HOGY A HÁBORÚT ELNYÚJTSA ÉS EGÉSZ EURÓPÁT LÁNGRA LOBBANTSA.Magyarellenességében és Ukrajna-pártiságában az EP-politikus odáig merészkedett, hogy kijelentette: Magyarország helyére fel kell venni az EU tagállamai közé Ukrajnát. Jobbnak látná tehát a belga liberális, ha Magyarország, amely a háború kitörése óta a béke pártján áll, kikerülne az Unióból, és a helyére egy jelenleg háborúban álló ország, a korrupcióban fuldokló Ukrajna kerülne, ki tudja, milyen háborús viszonyok közé sodorva minden EU-tagállamot. 

Frans Timmermans az Oroszország elleni szankciók egyik vezéralakja, Soros György jó barátja, és az egyik leginkább magyargyűlölő brüsszeli politikus. A zöld átállásért felelős biztos rendszeresen spórolásra szólítja fel az elhibázott brüsszeli szankciók miatt már így is hatalmas energiaszámlákkal küzdő európaiakat, ő maga azonban képmutató módon egy igazi energiavámpír. Ráadásul miközben a unió lakossága egyre nehezebben viseli a háború gazdasági következményeit, ő szinte örül a háborúnak, mert az szerinte gyorsítja a zöld átállást.

Az Oroszország elleni szankciók egyik élharcosa Frrans Timmermans az Európai Bizottság alelnöke, aki már a háború kitörése után, tavaly márciusban az európai emberekkel akarta megfizettetni a háború árát. A zöld átállásért felelős biztos akkor úgy fogalmazott:

Az európaiak azzal segíthetnek a Vlagyimir Putyin elleni harcban, ha lejjebb kapcsolják a fűtést otthonukban. 

 

A magyargyűlölő Frans Timmermanst nem kell bemutatni, a szélsőségesen bevándorláspárti politikus folyamatosan támadja hazánkat, és Soros György egyik legfontosabb szövetségese.

Frans Timmermans és Soros György

FORRÁS: V4NA

Korábban úgy fogalmazott, hogy „nincs kétségem afelől, hogy [Soros] szabadság, demokrácia és az általános jogegyenlőségen alapuló nyílt társadalmak melletti elköteleződése igazi és őszinte. [...] Ez egy olyan elköteleződés, amelyet egész eddigi pályafutásom során magam is osztottam, és

amelyhez az utolsó lélegzetemig tartani fogom magam.

Az ukrajnai háború kitörése óta az elhibázott brüsszeli szankciók miatt az európai lakosok komoly gazdasági nehézségekkel néznek szembe, az elszálló energiaárak mindenkit érintenek, rengeteg embernek okoz nehézséget a rezsi kifizetése. Timmermanst azonban ez láthatóan nem zavarja. Mint fogalmazott:

A MI DÖNTÉSEINK HATÁROZZÁK MEG, HOGY MENNYI ENERGIÁT FOGYASZTUNK ÉS HOGY MENNYIRE VAGYUNK ERŐSEK AZ OROSZORSZÁGGAL SZEMBENI REAKCIÓINKBAN.

A politikus képmutatása azonban egészen megdöbbentő, hiszen miközben takarékoskodásra kéri az európaiakat, hatalmas luxusban él, számolt be róla az Origo a V4NA alapján. 

Amellett, hogy Brüsszel közelében, egy luxustelepülésen él, Brüsszeltől mindössze másfél órányi autóútra van egy másik luxusvillája is. A házban 12 szoba található, az épület pedig “G” energiabesorolású címkével rendelkezik, amely az egyik legrosszabb az Európai Uniós skálán.

Timmermans tehát a brüsszeli szankciók követelésével nehezíti az európaiak életét, de olyan tanácsokkal is ellátja a rezsiszámlákkal küzdő lakosokat, mint hogy ne mossanak annyit, inkább szellőztessék ruháikat.

Nem rég pedig az is kiderült, hogy

TIMMERMANS SZINTE ÖRÜL A HÁBORÚNAK, MERT AZ SZERINTE GYORSÍTJA A SZÁMÁRA LÁTHATÓAN CSAK SZAVAK SZINTÉN FONTOS „ZÖLD ÁTMENETET”.

Novemberben ugyanis arról beszélt a COP27-klímacsúcson, hogy nem szabad hagyni, hogy bárki elhitesse a polgárokkal, hogy Oroszország ukrajnai inváziója visszalépéshez vezet a fosszilis energiahordozók használatában. Szerinte az ellenkezője igaz: az orosz háború gyorsítja az átállást.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Félelmetes katonai szövetség jött létre a NATO ellen

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

Öröm és bánat egyszerre: megszülettek a két gyermekét eltemető nagymama ikerunokái, de egyikük már az angyalok közt van

magyarnemzet.hu

Jó hír a válságba zuhant magyar válogatottnak a bohócos nap végén

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott

POLITIK

Jelentősen nőtt Magyarországon az ázsiai befektetések száma

POLITIK

A migrációs válság a magyar EU-elnökség középpontjában

POLITIK

Macron újra NATO katonák Ukrajnába küldéséről beszél