Létrehozva: 2023.03.01.
Módosítva: 2023.03.01.

Letartóztatták a pedofil LMP-s képviselőjelöltet

Rendőrkézen a megrontó.

Letartóztatta a bíróság az LMP egykori, szexuális visszaéléssel gyanúsított képviselőjelöltjét – értesült a Magyar Nemzet. K. Gábort hétfőn késő este fogták el a rendőrök Körmend közelében, a gyanú szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott. A végzés nem jogerős.

Harminc napra nem jogerős végzéssel szerda délután elrendelte a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság – közölte megkeresésünkre Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője. A bíróság a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt hozta meg a legszigorúbb kényszerintézkedésről szóló döntését.

Ismert, K. Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki elfogatóparancsot vasárnap, majd egy nappal később el is kapták. 

A Metropol szerint K. egy 13 éves kisfiút csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A feljelentés nyomán a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a politikus nyomára, amint hétfőn Körmend felé tartott az autójával. 

Nem zárható ki, hogy az egykori képviselő külföldre akart szökni. 

Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Fotó: police.hu

Az LMP-s politikus jelöltsége idején a kampányát a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele. 

Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem K.-t indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

 Ide tartozik, hogy lapunk ma közölt egy videófelvételt, amin Hadházy Ákos személyesen kampányolt K. Gábor mellett még 2017-ben. Hadházy, aki ekkor a párt társelnöke volt, nagyon jó jelöltként jellemezte K.-t a helyi Nagyatád TV riporterének.

Videófelvétel is bizonyítja, hogy Hadházy Ákos személyesen kampányolt a pedofília miatt hétfőn őrizetbe vett K. Gábor mellett még 2017-ben. K. az LMP színeiben szerette volna megméretni magát a 2018-as parlamenti választáson. Hadházy, aki ekkor a párt társelnöke volt, nagyon jó jelöltként jellemezte K.-t a helyi Nagyatád TV riporterének. A gyanú szerint az őrizetbe vett férfi egy 13 éves kisfiúval kezdeményezett orális szexet.

– A képviselőjelölt-állítás időszaka zajlik, itt is egy nagyon jó jelöltet találtunk K. Gábor személyében, aki már kétszer volt önkormányzati képviselő – mondta Hadházy Ákos 2017 őszén a Nagyatádi TV-nek nyilatkozva.

Hadházy, aki láthatóan ismeri a pedofilbotrányba keveredett politikust, ebben az időszakban az LMP társelnöke volt, a párt pedig gőzerővel készült a 2018-as országgyűlési választásokra.

A Hadházy azért kampányolt a most pedofíliával vádolt K. Gábor mellett, mert a férfi Somogy megye 2. számú választókerületében tervezett indulni. K. korábban két ciklusig volt Nagyatádon önkormányzati képviselő.

 

Lehet, hogy menekülni akart

Mint közismert, K.-t 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsítják, a rendőrség vasárnap elfogatóparancsot adott ki ellene, majd hétfő este el is kapták. A Metropol szerint a 67 éves férfi egy 13 éves diákot csalt el otthonról, akit orális szexre akart kényszeríteni. Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek.

Az LMP pedofília miatt körözött volt politikusára hétfő este csaptak le a rendőrök Vas vármegyében – értesült az akcióról elsőként a Magyar Nemzet.

A feljelentés nyomán a rendőrök K. Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a politikus nyomára, amint hétfőn Körmend felé tartott az autójával. A hatóságok szerint nem zárható ki, hogy K. külföldre akart szökni.

 

Miért cserélték le?

Az eset kapcsán a Blikk arról írt: az elfogott politikus a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként indult, majd három évvel később az LMP színeiben kampányolt. A zöld párt honlapján még hétfőn is az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagjaként jelent meg K. Gábor neve, ám a párt hétfői közleménye szerint 2017-ben kilépett a politikai formációból.

Annyi bizonyos, hogy Hadházy hiába korteskedett mellette, 2018 januárjában mégsem K.-t indították a Somogy megyei választókerületben. A jelöltcsere okait azóta is homály fedi.

A pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus, Kovács Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték a rendőrök, így sikerült nyomára akadni hétfőn, amint Körmend felé tartott az autójával – tudta meg lapunk. Rendőri forrásaink szerint a körmendi rokonaihoz mehetett. Kiemelték: nem zárható ki, hogy Kovács Gábor külföldre akart utazni, Barcs közvetlenül határos Horvátországgal, Körmend pedig tíz percre van a rábafüzesi, magyar–osztrák határállomástól. A megalapozott gyanú szerint Kovács orális szexre kényszerített egy 14 év alatti gyereket Barcs környékén.

A zöldpárt egykori képviselőjét egy 14 év alatti gyermek ellen elkövetett szexuális visszaéléssel gyanúsítják.

 

Ahogy arról a Magyar Nemzet ma reggel beszámolt, a rendőrség elfogta és őrizetbe vette az LMP pedofília gyanúja miatt körözött volt politikusát, az információt a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette, hozzátéve, hogy a férfira tegnap este csaptak le Vas vármegyében az egyenruhások.

 

Elsőként a Blikk értesült arról, hogy hogy a Kaposvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást. Eközben a Metropol újabb részleteket tudott meg a bűncselekményről. Eszerint a 67 éves férfi, az LMP egykori politikusa múlt szombaton egy 13 éves diákot csalt el otthonról. Mint a portál cikkében olvasható, később, egy még pontosan nem azonosított helyszínen, az erdő szélén, egy autóban a kiskorú kárára súlyos szexuális visszaélést követett el, ezután pedig a gyermekkorú áldozat a történtekről otthon beszámolt a szüleinek, akik azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. 

 

A Metropol megjegyzi, hogy a botrány kirobbanása után az LMP holnapjáról minden információ eltűnt a pedofíliával gyanúsított politikussal kapcsolatban.

 

A Blikk írt arról, hogy az ellenzéki párt oldalán a törlés előtt az volt olvasható, hogy Kovács az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja. Az adatlapjából az is kiderült, hogy két cikluson keresztül a Barcshoz közeli Nagyatádon volt önkormányzati képviselő. Az LMP  később sajtóközleményben arról számolt be, hogy Kovács Gábor jogviszonya 2017-ben megszűnt a párttal. Egyébként Kovács a 2014-es országgyűlési választáson a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Újabb pedofilbotrány robbant ki Írországban

Az uniós ország első nyíltan homoszexuális városi tanácsosának kellett lemondania, ugyanis kiderült, hogy szexuálisan bántalmazott egy fiút az interneten – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Az írországi Galway első nyíltan LMBTQ városi tanácsosa lemondott, miután pedofilbotrányba keveredett.

Sajtóértesülések szerint Owen Hanley-t először 2019-ben választották be a városi tanácsba, és nemcsak az első nyíltan LMBTQ -tanácsosként, hanem a legfiatalabb tanácstagként is történelmet írt. A férfiról most azonban kiderült, hogy egy tinédzser fiút szexuálisan zaklatott az interneten.

Január 1-jén a 16 éves sértett két videót osztott meg a Twitteren, amelyekben azzal vádolta meg Owen Hanley-t, hogy 16 éves korától kezdve molesztálta és zaklatta őt.

Szexuális visszaélés és kiskorúakkal szemben elkövetett erőszak áldozata vagyok. Owen Hanley tette ezt velem. Mr. Hanley „Irish Jock” néven egy hamis Twitter-fiókot működtetett. Tinédzsernek adta ki magát, és úgy keresett meg a Twitteren, ugyanis tudta, ki vagyok a szociáldemokratáknál folytatott korábbi szerepvállalásaimnak köszönhetően

– mondta az áldozat, Jamie Mac Giolla Bháin, aki egyébként a szociáldemokraták aktivistája.

Bháin elmondta, hogy „Irish Jock” sokszor rávette, küldjön magáról pikáns, meztelen képeket.

A fiatalember azt állította, hogy miután rájött, Hanley áll a Twitter-fiók mögött, szembesítette a városi tanácsost a szexuális visszaéléssel, és bemutatta neki a bizonyítékokat. Hanley tagadta a vádakat, de közvetlenül ezután a Twitterről törölték a Hanley által működtetett fiók minden nyomát, és a profilképeit is eltávolították.

A videók nagy felháborodást keltettek Írországban, és ennek hatására január 4-én Hanley bejelentette, hogy lemond a tisztségéről.

Hanley gyakran lobbizott az LMBTQ-emberekért. Nem sokkal megválasztása után védelmébe vett egy orvost, aki gyermekeken végzett nemváltó beavatkozásokat, és megtámadott egy ír informátort, aki megpróbálta figyelmeztetni az ír egészségügyi hatóságokat az egyik nemváltó klinika veszélyeire. Donal O’Shea endokrinológus szakorvos ugyanis aggodalmának adott hangot, hogy a Tavistock nem biztonságos a fiatalok számára, és hangsúlyozta, hogy mentális egészségügyi támogatásra van szükségük azoknak a serdülőknek, akik transzneműnek hiszik magukat.

A teljes cikk az Újabb pedofilbotrány robbant ki az EU-ban címen érhető el a V4NA hírügynökség oldalán.

 

 

origo.hu

Látványos képek, így tetőzik a Duna Budapesten

ripost.hu

Egy általános iskolás gond nélkül megoldja, de neked vajon sikerül kitölteni ezt a tesztet?

vg.hu

Mit evett II. Erzsébet királynő a Gundelben? Pár napig étlapra teszik a különleges menüt – képgaléria

ripost.hu

A Mars belép a Bika jegyébe: ennek a 3 csillagjegynek valóra válnak az álmai

hirtv.hu

A Hősök terén tartotta meg a választás előtti utolsó nagygyűlését Magyar Péter

ripost.hu

Ez gyorsan ment: Jürgen Klopp megtalálta új csapatát, már alá is írt nekik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. június 9.: A Bika céltudatos, a Rák boldog vasárnap

ripost.hu

Károly királynál és Kamilla királynénál is eltört a mécses, könnyekben törtek ki

ripost.hu

Titokzatos férfi oldalán tűnt fel a TV2 sztárja, lesifotó készült róluk

ripost.hu

Érkezik az újhold: ennek a 3 csillagjegynek megnyitja a változás kapuját

ripost.hu

„Sajnos ez az igazság” – tovább dagad a botrány az elhunyt Berki Krisztián miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Macron a leállított Mirage-okkal erősíti Ukrajna légvédelmét

POLITIK

Ma van az egymillió találkozás napja. Orbán Viktor bárkihez bekopoghat

POLITIK

Élelmiszer-rekvirálás, hadigazdálkodás: ez vár a németekre háború esetén

POLITIK

Vitézy Dávid a legnépszerűbb főpolgármester-jelölt

POLITIK

Orbán Viktor: Kérem az embereket, erősítsék meg a kormányt a béke érdekében

POLITIK

Gyurcsány kénytelen volt nyíltan beállni Karácsony mögé

POLITIK

Macron már szervezi a nyugati háborús koalíciót

POLITIK

Egyértelmű, a Nyugat nem akar békét, érdekük a háború