Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2023.03.15.

Gyurcsány új kedvence Abd El Rahim Ali

Ali mindenes lett a pártban.

Testőr, hiperaktivista, ha kell sprayvel fújkál.

Gyurcsány új üdvöskéje volt az egyike azoknak, akik festékkel fújták le Szálasi Ferenc feleségének síremlékét. Abd El Rahim Ali azonban eddig testőr volt a pártban, feladata az volt, hogy a sajtó munkatársai ne tudják végezni a munkájukat.

A Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági tagozatának elnökségi tagja jelentette be a párt idei,  március 15-i rendezvényét, amiből arra lehet következtetni, hogy a párt komolyabb feladatokkal fogja megbízni a közeljövőben. Többek között ő volt az, aki pár nappal ezelőtt festékkel fújta le Szálasi Ferenc feleségének síremlékét is. 

Mint ismert, a DK-t az összefogás jegyében sem az antiszemita kijelentéseiről ismertté vált jobbikos Bíró László támogatása, sem Z. Kárpát Dániel karlendítős videója nem zavarta korábban.

Abd El Rahim Ali azonban nem most bukkant fel a DK holdudvarában. Feladata eddig az volt, hogy a párt rendezvényein akadályozza a sajtó képviselőit a munkavégzésben.

 Egy tavaly márciusi felvétel tanúsága szerint a Mediaworks operatőre elé rendszeresen odaállt, hogy az ne tudjon felvételeket készíteni Dobrev Kláráról, a riportereket pedig nem engedte a politikusok közelébe.

A Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának az elnökségi tagja jelentette be a párt március 15-i rendezvényét. Ráadásul Gyurcsány üdvöskéje, Abd El Rahim Ali egyike volt azoknak, akik a múlt héten fekete festékkel fújták le Lutz Gizellának – Szálasi Ferenc feleségének – a síremlékét. Ugyanakkor korábban nem zavarta a DK-t, hogy nyíltan szélsőjobboldali politikus mellett kampányoljanak.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője utcafórumot tartott (Fotó: Kurucz Árpád)
Új üdvöskét talált Gyurcsány Ferenc. Fotó: Kurucz Árpád

Ugyanakkor korábban nem zavarta a DK-t és az ifjúsági szervezetét, hogy szélsőjobboldali jelöltet támogassanak. A mai napig megtalálható Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, hogy a Del aktivistái is segítették a jobbikos Bíró Lászlónak a kampányát, amikor 2020-ban időközi választáson indult Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hatodik választókörzetében. 

Emlékezetes, hogy a kampány során derült ki, hogy Bíró korábban a zsidó embereket tetűcsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevezte a közösségi médiában.

Most a DK teljes mellszélességgel védelmezi a párt új kedvencét, miután ma a Del hírt adott róla, hogy a botrányos akció miatt napok óta halálos fenyegetéseket kap Abd El Rahim Ali, ezért a párt feljelentést tesz a rendőrségen. Egyébként Gyurcsányéknak van miből válogatniuk a kedvencek közül, hiszen egyre-másra igazolnak át a DK-ba más baloldali pártok politikusai. Legutóbb Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja döntött úgy, hogy átlép a Gyurcsány-pártba. A március 15-i, politikai eseményekről szólva pedig megjegyzendő, hogy a baloldali pártok közül egyedül a DK tart önálló nagyrendezvényt, amit azzal hirdetnek, hogy hosszú idő után mond beszédet egy színpadon Gyurcsány Ferenc, valamint Dobrev Klára, a párt árnyékkormányának a vezetője és a DK európai parlamenti képviselője.

Átlép a DK-ba Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő is, valamint együtt fog dolgozni a párt frakciójával  – adta hírül a Demokratikus Koalíció a Facebook-oldalán. 

Varga az árnyékkormány miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a Gyurcsány-párthoz. Mint írták, a bejelentésből Varga Ferenc politikai és szakmai tapasztalatai, valamint eredményei mellett az is kiderül, hogy a jövőben az úgynevezett árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni.

Hangsúlyozták: a Demokratikus Koalíció üdvözli Varga Ferenc csatlakozását, és büszkék arra, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettük. Közölték: az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjon a megélhetési válságból és európai jólétben élhessen és Varga Ferencnek mind a képviselői munkához, mind az árnyékkormánnyal kapcsolatos feladataihoz sok sikert kívántak.

A baloldalon kőkemény érdekek mentén zajló durva politikai játszmákat láthatunk, a lapokat Gyurcsány Ferenc osztja, ami a választók többségében visszatetszést kelt – fejtette ki lapunknak Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője, akit annak apropóján kérdeztünk, hogy nemrég kiderült: Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő is a DK-ban folytatja a politizálást.

Az utóbbi időben számos, korábban más párthoz tartozó politikus hagyta hátra korábbi közösségét a DK kedvéért. A pártban folytatja például 2022-től Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke; Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi pártigazgatója és korábbi ország­gyűlési képviselője; Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, a párt alapító tagja; de november óta a DK frakciójában politizál Szűcs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester (korábban az LMP, majd Párbeszéd tagja), valamint Déri Tibor egykor momentumos újpesti polgármester is csatlakozott a rivális párthoz.

Az elvtelen politizálás velejárója, hogy az egykor Gyurcsány-ellenes karrierpolitikusok közül többen mára éppen a szemkilövető volt miniszterelnökkel kötnek szövetséget vagy lépnek be a pártjába

– fejtette ki Pálfalvi Milán. A Nézőpont Intézet elemzője szerint azért csatlakozik egyre több áruló a DK-hoz a dollárbaloldalon, mert már nem látják maguk előtt a biztos jövőt korábbi pártjuknál. – A bezzeg-MSZP ideje a végéhez közeledik, a Jobbik vergődik és próbálja leválasztani magáról a neve miatt vele azonosítható gaztetteket, sikertelenül. A Momentum erőtlen, gyenge, építeni nem tudnak, csak rombolni, lásd Nolimpia, a Párbeszéd vagy az LMP pedig csak mások hátán volt képes bejutni a parlamentbe – sorolta a Nézőpont Intézet elemzője.

A vonzás törvénye

Elmondta, mostanra az átigazolások a vonzás törvénye szerint alakulnak. A Nézőpont Intézet aktuális kutatásából az látszik, hogy 12 százalékkal továbbra is Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb ellenzéki erő, 

Dobrevék erősödése és növekedési potenciálja azonban véges az ellenzéki oldalon.

Abban reménykedhetnek, hogy a kis pártok akár testületileg is közelednek majd hozzájuk és végül be is olvadnak a DK-ba – vélekedett az elemző. Ha a Momentum megtartja viszonylagos önállóságát, és az összes kis párt támogatottsága Gyurcsány Ferencéknél összpontosulna, még akkor is csak a Fidesz támogatottságának a felét érnék el, egy ellenzéki teljes összefogás esetén pedig még mindig csak 48 százalékon állnának. A kérdés tehát közel sem a kormányzóképesség, hanem az, hogy kié a meghatározó szerep a dollárbaloldalon belül – hívta fel a figyelmet Pálfalvi Milán.

Gyorsan mém lett az interneten Gyurcsány szorító öleléséből

„Mi is üdvözöljük Ráczné Földi Juditot a Parlamentben!” – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ahhoz a képhez, amelyen Gyurcsány Ferenc köszönti a frissen beiktatott Ráczné Földi Judit országgyűlési képviselőt.

 

A DK elnöke átöleli és lefogja mindkét kezét a politikusnőnek. 

Az interneten hamar terjedni kezdett a félreérthető (vagy éppen félre nem érthető) kép, amelyből hamar mémek is születtek. 

Vadai Ágnes reakciója

Már Kocsis Máté is felhívta a figyelmet Vadai Ágnes reakciójára. A DK-s országgyűlési képviselő láthatóan meglepődött a jelenetet látva. A kommentelők érthető módon Gyurcsány feleségének, Dobrev Klárának a reakciójára is kíváncsiak lettek volna. 

Gyurcsány Ferenc átöleli Ráczné Földi Juditot. Vadai Ágnes csodálkozik.
Gyurcsány Ferenc átöleli Ráczné Földi Juditot. Vadai Ágnes csodálkozik Forrás: Facebook

Egy másik szögből is félreérthetetlennek tűnik a mozdulatsor: 

A helyszínen sok fotó is készült Forrás: Facebook

A Konverzió nevű Facebook-oldal is megzenésítette az esetet: 

Diszkóban érezte magát Gyurcsány? Forrás: Facebook/Konverzió

A jelenet videón is megtekinthető, a felvételen Orbán Viktor miniszterelnök reakciója is látható: 

Gyurcsány Ferenc szorító öleléséről egyébként nemcsak Ráczné Földi Judit tudna mesélni, hanem a többi baloldali párt is, amelyek politikusai folyamatosan igazolnak át a Demokratikus Koalícióba, legutóbb például egy volt jobbikos országgyűlési képviselő, Varga Ferenc jelentette be, hogy a DK-ban folytatja.

Átlép a DK-ba Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő is, valamint együtt fog dolgozni a párt frakciójával  – adta hírül a Demokratikus Koalíció a Facebook-oldalán. 

Varga az árnyékkormány miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a Gyurcsány-párthoz. Mint írták, a bejelentésből Varga Ferenc politikai és szakmai tapasztalatai, valamint eredményei mellett az is kiderül, hogy a jövőben az úgynevezett árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni.

Hangsúlyozták: a Demokratikus Koalíció üdvözli Varga Ferenc csatlakozását, és büszkék arra, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettük. Közölték: az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjon a megélhetési válságból és európai jólétben élhessen és Varga Ferencnek mind a képviselői munkához, mind az árnyékkormánnyal kapcsolatos feladataihoz sok sikert kívántak. 
 

 

origo.hu

Sokak bánatára nem lehet ott az olimpián a szuperszexi orosz úszónő - galéria

ripost.hu

Olimpiai megnyitó, fotókon a magyar csapat érkezése

borsonline.hu

Felfedte az univerzum: 3 csillagjegy a múltban rekedt, ez az ő átkuk

magyarnemzet.hu

„Milák minden lépését megtervezte ebben a háborúban”

ripost.hu

Összeroppant a gyásztól Katus Attila

vg.hu

Párizs 2024: példátlan, ami a kínai úszókkal történik – ez már Amerikának is sok

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

mindmegette.hu

Ingyen jutott pisztáciához az Aldiban egy magyar vásárló, nem hiszed el, hogyan csinálta

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

ripost.hu

„Harcosként emelkedsz fel az angyalok közé” – összeomlott a gyásztól a magyar olimpikon

ripost.hu

Szándékosan fellibbent Tolvai Reni miniruhája - Forró fotó

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kijev kifogy a katonákból: a főparancsnok nehezen tud erősítést küldeni a frontra

POLITIK

Ki vezeti most Amerikát? Mindenki a tévelygő, tántorgó Bidenen nevet - videó

POLITIK

Hatalmas biztonsági akció zajlik Párizsban a pénteken kezdődő olimpia előtt

POLITIK

Válságcsoport alakult Németországban Trump várható győzelme miatt

POLITIK

Nem hagyjuk, hogy Ukrajna zsaroljon bennünket

POLITIK

Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK

Jó hangulatú román-magyar tárgyalások

POLITIK

7 embert tartóztattak le Belgiumban terrorizmus-gyanú miatt