Létrehozva: 2023.03.15.

Gyurcsány új kedvence Abd El Rahim Ali

Ali mindenes lett a pártban.

Testőr, hiperaktivista, ha kell sprayvel fújkál.

Gyurcsány új üdvöskéje volt az egyike azoknak, akik festékkel fújták le Szálasi Ferenc feleségének síremlékét. Abd El Rahim Ali azonban eddig testőr volt a pártban, feladata az volt, hogy a sajtó munkatársai ne tudják végezni a munkájukat.

A Demokratikus Koalíció (DK) ifjúsági tagozatának elnökségi tagja jelentette be a párt idei,  március 15-i rendezvényét, amiből arra lehet következtetni, hogy a párt komolyabb feladatokkal fogja megbízni a közeljövőben. Többek között ő volt az, aki pár nappal ezelőtt festékkel fújta le Szálasi Ferenc feleségének síremlékét is. 

Mint ismert, a DK-t az összefogás jegyében sem az antiszemita kijelentéseiről ismertté vált jobbikos Bíró László támogatása, sem Z. Kárpát Dániel karlendítős videója nem zavarta korábban.

Abd El Rahim Ali azonban nem most bukkant fel a DK holdudvarában. Feladata eddig az volt, hogy a párt rendezvényein akadályozza a sajtó képviselőit a munkavégzésben.

 Egy tavaly márciusi felvétel tanúsága szerint a Mediaworks operatőre elé rendszeresen odaállt, hogy az ne tudjon felvételeket készíteni Dobrev Kláráról, a riportereket pedig nem engedte a politikusok közelébe.

A Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának az elnökségi tagja jelentette be a párt március 15-i rendezvényét. Ráadásul Gyurcsány üdvöskéje, Abd El Rahim Ali egyike volt azoknak, akik a múlt héten fekete festékkel fújták le Lutz Gizellának – Szálasi Ferenc feleségének – a síremlékét. Ugyanakkor korábban nem zavarta a DK-t, hogy nyíltan szélsőjobboldali politikus mellett kampányoljanak.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője utcafórumot tartott (Fotó: Kurucz Árpád)
Új üdvöskét talált Gyurcsány Ferenc. Fotó: Kurucz Árpád

Ugyanakkor korábban nem zavarta a DK-t és az ifjúsági szervezetét, hogy szélsőjobboldali jelöltet támogassanak. A mai napig megtalálható Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, hogy a Del aktivistái is segítették a jobbikos Bíró Lászlónak a kampányát, amikor 2020-ban időközi választáson indult Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hatodik választókörzetében. 

Emlékezetes, hogy a kampány során derült ki, hogy Bíró korábban a zsidó embereket tetűcsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevezte a közösségi médiában.

Most a DK teljes mellszélességgel védelmezi a párt új kedvencét, miután ma a Del hírt adott róla, hogy a botrányos akció miatt napok óta halálos fenyegetéseket kap Abd El Rahim Ali, ezért a párt feljelentést tesz a rendőrségen. Egyébként Gyurcsányéknak van miből válogatniuk a kedvencek közül, hiszen egyre-másra igazolnak át a DK-ba más baloldali pártok politikusai. Legutóbb Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja döntött úgy, hogy átlép a Gyurcsány-pártba. A március 15-i, politikai eseményekről szólva pedig megjegyzendő, hogy a baloldali pártok közül egyedül a DK tart önálló nagyrendezvényt, amit azzal hirdetnek, hogy hosszú idő után mond beszédet egy színpadon Gyurcsány Ferenc, valamint Dobrev Klára, a párt árnyékkormányának a vezetője és a DK európai parlamenti képviselője.

Átlép a DK-ba Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő is, valamint együtt fog dolgozni a párt frakciójával  – adta hírül a Demokratikus Koalíció a Facebook-oldalán. 

Varga az árnyékkormány miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a Gyurcsány-párthoz. Mint írták, a bejelentésből Varga Ferenc politikai és szakmai tapasztalatai, valamint eredményei mellett az is kiderül, hogy a jövőben az úgynevezett árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni.

Hangsúlyozták: a Demokratikus Koalíció üdvözli Varga Ferenc csatlakozását, és büszkék arra, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettük. Közölték: az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjon a megélhetési válságból és európai jólétben élhessen és Varga Ferencnek mind a képviselői munkához, mind az árnyékkormánnyal kapcsolatos feladataihoz sok sikert kívántak.

A baloldalon kőkemény érdekek mentén zajló durva politikai játszmákat láthatunk, a lapokat Gyurcsány Ferenc osztja, ami a választók többségében visszatetszést kelt – fejtette ki lapunknak Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője, akit annak apropóján kérdeztünk, hogy nemrég kiderült: Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő is a DK-ban folytatja a politizálást.

Az utóbbi időben számos, korábban más párthoz tartozó politikus hagyta hátra korábbi közösségét a DK kedvéért. A pártban folytatja például 2022-től Molnár Gyula, az MSZP korábbi elnöke; Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd korábbi pártigazgatója és korábbi ország­gyűlési képviselője; Buzinkay György, a Momentum korábbi elnökségi tagja, a párt alapító tagja; de november óta a DK frakciójában politizál Szűcs Balázs erzsébetvárosi alpolgármester (korábban az LMP, majd Párbeszéd tagja), valamint Déri Tibor egykor momentumos újpesti polgármester is csatlakozott a rivális párthoz.

Az elvtelen politizálás velejárója, hogy az egykor Gyurcsány-ellenes karrierpolitikusok közül többen mára éppen a szemkilövető volt miniszterelnökkel kötnek szövetséget vagy lépnek be a pártjába

– fejtette ki Pálfalvi Milán. A Nézőpont Intézet elemzője szerint azért csatlakozik egyre több áruló a DK-hoz a dollárbaloldalon, mert már nem látják maguk előtt a biztos jövőt korábbi pártjuknál. – A bezzeg-MSZP ideje a végéhez közeledik, a Jobbik vergődik és próbálja leválasztani magáról a neve miatt vele azonosítható gaztetteket, sikertelenül. A Momentum erőtlen, gyenge, építeni nem tudnak, csak rombolni, lásd Nolimpia, a Párbeszéd vagy az LMP pedig csak mások hátán volt képes bejutni a parlamentbe – sorolta a Nézőpont Intézet elemzője.

A vonzás törvénye

Elmondta, mostanra az átigazolások a vonzás törvénye szerint alakulnak. A Nézőpont Intézet aktuális kutatásából az látszik, hogy 12 százalékkal továbbra is Gyurcsány Ferenc pártja a legerősebb ellenzéki erő, 

Dobrevék erősödése és növekedési potenciálja azonban véges az ellenzéki oldalon.

Abban reménykedhetnek, hogy a kis pártok akár testületileg is közelednek majd hozzájuk és végül be is olvadnak a DK-ba – vélekedett az elemző. Ha a Momentum megtartja viszonylagos önállóságát, és az összes kis párt támogatottsága Gyurcsány Ferencéknél összpontosulna, még akkor is csak a Fidesz támogatottságának a felét érnék el, egy ellenzéki teljes összefogás esetén pedig még mindig csak 48 százalékon állnának. A kérdés tehát közel sem a kormányzóképesség, hanem az, hogy kié a meghatározó szerep a dollárbaloldalon belül – hívta fel a figyelmet Pálfalvi Milán.

Gyorsan mém lett az interneten Gyurcsány szorító öleléséből

„Mi is üdvözöljük Ráczné Földi Juditot a Parlamentben!” – írta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ahhoz a képhez, amelyen Gyurcsány Ferenc köszönti a frissen beiktatott Ráczné Földi Judit országgyűlési képviselőt.

 

A DK elnöke átöleli és lefogja mindkét kezét a politikusnőnek. 

Az interneten hamar terjedni kezdett a félreérthető (vagy éppen félre nem érthető) kép, amelyből hamar mémek is születtek. 

Vadai Ágnes reakciója

Már Kocsis Máté is felhívta a figyelmet Vadai Ágnes reakciójára. A DK-s országgyűlési képviselő láthatóan meglepődött a jelenetet látva. A kommentelők érthető módon Gyurcsány feleségének, Dobrev Klárának a reakciójára is kíváncsiak lettek volna. 

Gyurcsány Ferenc átöleli Ráczné Földi Juditot. Vadai Ágnes csodálkozik.
Gyurcsány Ferenc átöleli Ráczné Földi Juditot. Vadai Ágnes csodálkozik Forrás: Facebook

Egy másik szögből is félreérthetetlennek tűnik a mozdulatsor: 

A helyszínen sok fotó is készült Forrás: Facebook

A Konverzió nevű Facebook-oldal is megzenésítette az esetet: 

Diszkóban érezte magát Gyurcsány? Forrás: Facebook/Konverzió

A jelenet videón is megtekinthető, a felvételen Orbán Viktor miniszterelnök reakciója is látható: 

Gyurcsány Ferenc szorító öleléséről egyébként nemcsak Ráczné Földi Judit tudna mesélni, hanem a többi baloldali párt is, amelyek politikusai folyamatosan igazolnak át a Demokratikus Koalícióba, legutóbb például egy volt jobbikos országgyűlési képviselő, Varga Ferenc jelentette be, hogy a DK-ban folytatja.

Átlép a DK-ba Varga Ferenc korábbi jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő is, valamint együtt fog dolgozni a párt frakciójával  – adta hírül a Demokratikus Koalíció a Facebook-oldalán. 

Varga az árnyékkormány miskolci rendezvényén, a színpadon jelentette be, hogy csatlakozik a Gyurcsány-párthoz. Mint írták, a bejelentésből Varga Ferenc politikai és szakmai tapasztalatai, valamint eredményei mellett az is kiderül, hogy a jövőben az úgynevezett árnyékkormány nemzetiségi önkormányzatokért felelős kormánybiztosaként fog dolgozni.

Hangsúlyozták: a Demokratikus Koalíció üdvözli Varga Ferenc csatlakozását, és büszkék arra, hogy újabb politikus kötelezte el magát mellettük. Közölték: az árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjon a megélhetési válságból és európai jólétben élhessen és Varga Ferencnek mind a képviselői munkához, mind az árnyékkormánnyal kapcsolatos feladataihoz sok sikert kívántak. 
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús bejelentést tett az Egyesült Államok

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

vg.hu

Meghalt a férfi, aki hajléktalanból lett lottónyertes

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

magyarnemzet.hu

Migránspárti genderaktivistát indítottak Magyar Péterék a VII. kerületben, majd kihátráltak mögüle

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

ripost.hu

Itt vége! Fekete-fehér képpel búcsúzott a TV2 sztárja

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott