Létrehozva: 2023.03.08.

Börtönben marad Kovács Gábor, a 13 éves kisfiúval fajtalankodó LMP-s politikus

Döntött a bíróság.

Továbbra is letartóztatásban tartják az LMP egykori politikusát, ugyanis a Kaposvári Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság egy héttel korábban meghozott döntését – értesült a Magyar Nemzet. A volt ellenzéki politikus a gyanú szerint egy 13 éves kisfiúval fajtalankodott. A férfi ellen körözést adtak ki, a rendőrök pedig végül Körmend környékén kapták őt el.

Helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék az elsőfokú bíróság – harminc napra vonatkozó – végzését a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikus letartóztatásáról – közölte a Magyar Nemzetnek Vadócz Attila, a törvényszék szóvivője. 

Kovács Gábor, az egykori baloldali politikusFORRÁS: POLICE.HU

EMLÉKEZETES, A KAPOSVÁRI JÁRÁSBÍRÓSÁG A SZÖKÉS ÉS ELREJTŐZÉS, A BIZONYÍTÁS MEGNEHEZÍTÉSE, VALAMINT A BŰNISMÉTLÉS VESZÉLYE MIATT HOZTA MEG A LEGSZIGORÚBB KÉNYSZERINTÉZKEDÉSRŐL SZÓLÓ DÖNTÉSÉT EGY HÉTTEL EZELŐTT.

 

Kovács Gábor ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adtak ki február 26-án elfogatóparancsot, majd egy nappal később el is fogták a férfit.

A METROPOL SZERINT KOVÁCS  EGY 13 ÉVES KISFIÚT CSALT EL OTTHONRÓL, AKIT ORÁLIS SZEXRE AKART KÉNYSZERÍTENI.Az áldozat a történtekről odahaza beszámolt a szüleinek, akik feljelentést tettek. A feljelentés nyomán a rendőrök Kovács Gábor rokoni, ismerősi kapcsolatait figyelték, így akadtak a politikus nyomára, amint Körmend felé tartott az autójával. Nem zárható ki, hogy az egykori képviselő külföldre akart szökni. Az ügyben a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat nyomozást.

Kovács Gábor az LMP színeiben FORRÁS: ORIGO

A 67 éves férfi nem ismeretlen a somogyi közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács a 2014-es országgyűlési választáson még a Negyedik Köztársaság Párt (4K!) jelöltjeként mérettette meg magát Somogy 2. számú választókerületében, amelynek központja szülővárosa, Barcs. Ekkor mindössze 54 szavazatot kapott, ám a politizálástól ez sem vette el a kedvét: három évvel később már az LMP mutatta be őt mint a következő választáson induló jelöltjét.

Az LMP-s politikust és a kampányát a jelöltsége idején a párt nagyágyúi segítették: a nyilvános fotók és videók tanúsága szerint személyesen utaztak a határ menti településre, hogy együtt gyűjtsenek aláírást vele. Ennek ellenére néhány hónappal később, 2018 januárjában az LMP közölte, mégsem K.-t indítják az áprilisi voksoláson, az okokról pedig nem adtak tájékoztatást.

Meghosszabbították a letartóztatását a Békés vármegyei pedofilügy gyanúsítottjainak

Az eljáró ügyészség mindkét gyanúsított esetében indítványozta a korábban egy hónapra elrendelt letartóztatás meghosszabbítását – ismertették hétfőn a Békés Vármegyei Főügyészségen, hozzátéve, hogy a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az egyik letartóztatását június 5-ig, a másikét pedig június 6-ig meg is hosszabbította.

A döntésről a Beol.hu számolt be.

Mint írták:

AZ ÜGYÉSZSÉG ÚGY ÍTÉLTE MEG, HOGY AZ EGYIK GYANÚSÍTOTT VONATKOZÁSÁBAN FENNÁLL A SZÖKÉS, AZ ELREJTŐZÉS ÉS A BIZONYÍTÁS BEFOLYÁSOLÁSÁNAK A VESZÉLYE.

A másik esetében szintén a bizonyítás befolyásolásának veszélye, valamint

A BŰNISMÉTLÉS LEHETŐSÉGE VOLT A LETARTÓZTATÁS MEGHOSSZABBÍTÁSÁNAK AZ INDOKA.

Az egyik férfit szexuális erőszak bűntette, míg a másikat szexuális visszaélés bűntette miatt vonta gyanúsítottként felelősségre a nyomozó hatóság. Az ügy részleteivel kapcsolatban a sértett védelme érdekében nem adott további információkat a vármegyei főügyészség – írja a Magyar Nemzet.

A KÖZELMÚLTBAN NAPVILÁGOT LÁTOTT PEDOFILÜGYEK KAPCSÁN A KORMÁNY KIÁLLT A GYERMEKVÉDELMI SZABÁLYOK SZIGORÍTÁSA MELLETT; NAPIRENDEN A GYERMEKVÉDELMI TÖRVÉNY SZIGORÍTÁSA.

A Békés vármegyei pedofilügyben egy 13 éves kislányt a saját apja és a tanára is szexuálisan zaklathatott. A tanárról azóta kiderült, hogy korábbi munkahelyéről is távoznia kellett már kiskorúakkal folytatott szexuális közeledés miatt. Az erről szóló üzeneteinek egy része a sajtóba is kiszivárgott.

Több gyereket is megrontott egy nigériai eredetű szekta vezetőedzője - aki amúgy karateedző is - Budapesten - írja a PestiSrácok.hu. A férfi tíz éve erőszakolt meg 18 év alatti fiúkat, a BRFK a másfél éve tartó nyomozásban meg is gyanúsította 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, hatalmi, befolyási viszonnyal visszaélve elkövetett szexuális kényszerítéssel.

Hosszú ideje él vissza hatalmi helyzetével és több fiatal fiút is megronthatott egy fővárosi karateedző, aki masszőrként is dolgozott. A szexuális ragadozó gyakorlatilag ugyanazzal a módszerrel került a fiatalok közelébe, hogy kiélje aberrációit, mint Sipos Pál, aki több évtizeden át titkolhatta ferde hajlamait, míg egy nap a már felnőtté vált egykori tanítványai egyikénél elszakadt valami és kitálalt - írja a Pesti Srácok.

Négy év kizsákmányolás után az egyik sértett feljelentést tett, amelyből kiderült: amíg édesapja súlyos betegsége miatt kórházról kórházra járt, hogyan vitte édesanyja edzésre, majd masszázsra is a karateedzőhöz hetente kétszer, és ez idő alatt hogyan erőszakolta meg a férfi. A fiú arról is beszélt a nyomozóknak, miért nem tudott megszabadulni bántalmazójától, aki egy idő után megbánást tanúsított, előadta, hogy megtért, ezzel újraépítette a bizalmi kapcsolatot, hogy újra folytathassa mocskos játékait:

M-nek nagyon nagy önuralma van és nagyon jó emberismerő. Ő tudta, hogy egy-egy alkalommal meddig mehet el valakinél. Én az első alkalom után hazamentem és próbáltam elfelejteni az egészet, és nem megyek többet se masszírozásra, se edzésre. Otthon próbáltam játszani, és felejteni. A következő masszásidőpont lett volna egy hét múlva, nem akartam elmenni, a szüleim nem tudták, hogy M. nem heteroszexuális és nem feltételezték, hogy bármit csinálna velem, én meg nem mondtam el nekik. Persze hogy nem mondtam el, mert korábban sem tudtam velük beszélni semmilyen problémámról, akkor erről sem tudok. Én akkor már sírtam, mindent bevállaltam, hogy nem játszok egy hétig -

mondta a fiú.

Kamugyülekezet + sportiskola = sok-sok gyerek

A vallomásokban a gyülekezet, illetve csoportjainak neve is szerepel. A Pesti Srácok szerint a szektának több vidéki nagyvárosban van központja. Miközben Miskolcra, Szombathelyre, Pécsre, Bécsbe járt magába szívni, majd terjeszteni az igét, valamilyen budapesti szárnyat is építeni kezdett, és külön név alatt egy budapesti gyülekezetet is alapítani akart. Saját szervezetéhez rögtön egy sportiskolát is társított, a bérelt ingatlanban pedig harcművészeteket oktatott gyerekeknek.

A SPORTISKOLA KÖZÖSSÉGI OLDALÁN TALÁLT RENGETEG FOTÓ ALAPJÁN ÁLLÍTHATÓ, HOGY ÓVODÁS KORTÓL KAMASZKORIG JÁRTAK ODA A KÖRNYÉKBELI FIATALOK.A Pesti Srácok megkereste a nigériai gyökerű, Magyarországon dinamikusan terjeszkedő gyülekezetet, amelynek budapesti képviselőjeként is ismerik sokan F. M.-et. A megkeresés után 24 óra alatt eltüntetett minden posztot, képet, videót az internetről.

A lap birtokába került egy levél, amelyet egy éve írt egy elkeseredett édesanya a gyülekezetet vezetőknek. Az özvegyasszony drámai történetét tárta fel, hogyan került 2019-ben akkor 16 éves fia a gyülekezeten keresztül F. M. markába.

Az én konkrét esetemben a 16-ik évében járó fiamat rontotta meg, kihasználva az édesapja elvesztése okozta fájdalmát. előbb barátságos pártfogóként, később a Szentírást felhasználva lelki tanítóként, végül pedig csábítóként hálózta be a vele egynemű fiamat

– írta az édesanya. Egy másik érintett szülő azt mondta a lapnak, M. felszívódott. Lakcímén két napja nem látták, ahogy az edzőteremnél sem. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Haalandot keresik, Ancelotti szemöldöke legyőzte Guardiolát - mutatjuk a legjobb BL-negyeddöntős mémeket

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

magyarnemzet.hu

Kitörhet a harmadik világháború Zelenszkij kérésére? + videó

life.hu

Megműtötték Csonka Andrást: hetekig kímélnie kell magát

mandiner.hu

Magyarország háborús veszélybe sodródik az amerikai agytröszt szerint

origo.hu

Undorítóan zaklatta a veronai buszbaleset halottjainak hozzátartozóit egy férfi

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt

POLITIK

Újabb orosz támadások Ukrajnában

POLITIK

Be akarják tiltani a dohányzást a britek