Soros György a háború folytatására buzdít, szerinte az emberélet nem számít

KÜLFÖLD
POLITIK

Szerző Ripost

2 hónapja

Amerikában sem mindenki támogatja a genderőrületet

Nagy jelentőségű állásfoglás.

A katolikus egészségügyi intézmények orvosai nem végezhetnek el nemváltó műtéteket, s nem alkalmazhatnak hormonkezeléseket pácienseiken, mert ezek nem járulnak hozzá az emberek jólétéhez, sőt, kártékony beavatkozások – tudatta az amerikai katolikus püspöki konferencia, amely a nemváltás minden formáját elutasítja. A Breitbart amerikai hírportál beszámolója szerint iránymutatásukban a püspökök azt írják: a „nemi identitászavarra” felajánlott beavatkozások nem tartják tiszteletben az emberi lénynek az alapvető felépítését, a test és a lélek belső egységét, amelyben a test nemileg megkülönböztethető. 

A püspökök arra is felhívják a figyelmet, hogy isten a maga képére teremtette az embert, de az emberek maguk nem teremthetik meg és nem sajátíthatják el az emberi természetet. Senki sem a rossz testben születik meg, az emberi lélek sosem kerülhet más testbe vagy a rossz testbe – hangsúlyozzák. Végezetül arra ösztönzik a katolikus egészségügyi intézményeket, hogy a nemi indentitászavarban szenvedők szenvedését igyekezzenek csillapítani, de tartsák tiszteletben az emberi test alapvető rendjét.

A püspöki konferencia közleménye annak fényében érdekes, hogy az amerikai kormányzat egészségügyi államtitkára, a transzneműségét nyíltan vállaló Rachel Levine a napokban arról beszélt: a kiskorúak nemének orvosi megváltoztatása hamarosan egy normális és bevett eljárás lesz. Egy egészségügyi szakembereket összefogó országos szervezet, a Do No Harm elnöke, Stanley Goldfarb erre reagálva azt mondta: nincsen bizonyítékunk arra, hogy a nemet módosító hormonokkal és pubertásgátlókkal kezelt gyerekek mentális egészsége javult volna, sőt a Washingtoni Egyetem kutatása éppen az ellenkezőjét állapította meg.

Továbbra is megosztó a gyermekeket érintő transzneműség kérdése az Egyesült Államokban. Amíg Rachel Levine egészségügyi miniszterhelyettes a Biden-adminisztráció támogatását hangsúlyozza a fiatalok nemválasztása tekintetében, addig más államok a hazánkéhoz hasonló gyermekvédelmi törvényeket hoznak. Noha az elmúlt években radikálisan megnőtt a nemüket megváltoztató serdülők száma, mára egyre többen megbánják egykori elképzelésüket.

A kiskorúak nemének orvosi megváltoztatása hamarosan egy normális és bevett eljárás lesz a tengerentúlon – tett ígéretet az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánszolgálati Minisztériumának (HHS) egészségügyi miniszterhelyettese, Rachel Levine.

– Pozitív és optimista vagyok, hogy ebben az irányban fogunk haladni, már csak azért is, mert a Biden-adminisztrációban a kiskorúak szabad nemválasztása a legmagasabb támogatást élvezi

– idézte a transzneműségét nyiltan vállaló négycsillagos tábornokot a Fox News amerikai hírtelevízió.

– Politikailag ez a téma ingoványos talaj volt, és noha továbbra is kihívásokra számítok, remélem, hogy mind politikailag, mind társadalmilag ez a kérdés hamarosan már nem lesz egy aknamező – fogalmazott Levine.

 

Kijelentései nagy vihart kavartak. Andy Harris, a képviselőház orvosokat összefogó csoportjának republikánus vezetője szerint „elítélendő, ha egy kormánytisztviselő kiskorúak nemi szervének megcsonkítását népszerűsíti”.

Egy egészségügyi szakembereket összefogó országos szervezet (Do No Harm) elnöke, dr. Stanley Goldfarb szintén megkongatta a vészharangokat az egészségügyben tapasztalható „woke”-aktivizmus miatt.

– Nincsen bizonyítékunk arra, hogy a nemet módosító hormonokkal és pubertásgátlókkal kezelt gyerekek mentális egészsége javult volna

– fogalmazott Goldfarb a Fox Newsnak. Hozzátette, hogy a Washingtoni Egyetem kutatása éppen az ellenkezőjét állapította meg az ideológiai alapon elindított ilyen kezelésekről.

Osztja viszont miniszterhelyettese véleményét az amerikai elnök. „Ez nem úgy működik, hogy egy gyerek egy nap felébred és kitalálja, hogy másik neműnek gondolja magát” – vélekedett a transzneműekről Joe Biden.

Az elnököt megcáfolva azonban ma már egyre több és több olyan történet lát napvilágot, amikor a fiatalok meggondolták magukat a transzneműségüket illetően.

A New York Post amerikai lap Chloe esetét hozza fel példának, aki 12 évesen „döntötte el”, hogy transznemű lesz, majd egy évvel később – szülői beleegyezéssel – már pubertásgátlókat és hormonokat szedett. Tizenöt évesen orvosi úton eltávolították a mellét (masztektómia), ám egy évvel később rájött, hogy hibát követett el, valójában tud azonosulni a biológiai nemével, csak össze volt zavarodva, amikor előállt a transzneműségével.

Nem tudok csendben maradni, meg akarom osztani a történetemet

– nyilatkozta a lapnak a lány, aki mára ugyan újra nőként éli az életét, ám élete végéig viseli az átalakítás következményeit.

Dr. Lisa Littman, a Brown Egyetem korábbi professzora szerint a fiatalok „gyorsan kialakuló nemi diszfóriája” a pubertás időszakában gyakran a serdülők érzékenységének és befolyásoltságának tudható be, többek között a közösségi média révén.

Noha a demokrata szövetségi kormány támogatja a gyermekek transzneműségét, ez nem minden államban van így. Floridában például Ron DeSantis kormányzó vezetésével már tavaly elfogadtak egy – a hazánkéhoz hasonló – gyermekvédelmi törvényt, amely megtiltja a szexuális irányultsággal és a nemi identitással kapcsolatos témák tantermi oktatását az óvodától az általános iskola harmadik osztályáig. Majd ezt követően is csupán a gyermekek korának megfelelő tájékoztatást engedélyezi.

Más államokban, mint Texas, New Hampsihire vagy éppen Georgia, hasonló törvényeken dolgoznak. Míg Minnesotában Peggy Flanagan kormányzóhelyettes szerint a szülőknek „hinniük kellene” a gyermeküknek, amikor elmondják, hogy „kik is ők valójában”. Szerinte a nemváltáshoz szükséges gyógyszerek életmentőek, így azon dolgozik, hogy az északi államot egy „transzmenekült állammá” tegye.

Az amerikai betegségmegelőzési és járványügyi központ (CDC) jelentése szerint a tengerentúlon 2017 óta közel megduplázódott azon fiatalok száma, akik transzneműnek vélik magukat. Ez az Egyesült Királyságban még drámaibb, ott 2009 és 2019 között a biológiai férfiak esetében ezer, a nőknél 4400 százalékkal nőtt a nemváltó kezelésre utalt gyermekek aránya.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Soros megírta a háború folytatásának forgatókönyvét – Az emberélet nem számít

origo.hu

Kétségbeesetten nyilatkozott Schobert Norbert

metropol.hu

Legalább egy évet várnia kell Suhajda Szilárd családjának

ripost.hu

Döbbenetes állapotban vannak a Dollyéktól mentett kutyák

mandiner.hu

Ferenc pápa felébredt és jól van – ez volt az első kérdése a műtét után

origo.hu

Durva hír terjedt el Majkáról

astronet.hu

A Plútó visszalép a Bak jegyébe, ami hatalmas változásokat hoz

ripost.hu

Szoboszlai és magyar társa ugyanahhoz a sztárcsapathoz kerülhet

mindmegette.hu

Főzz bodzát az eperlekvárba, és a végeredménytől odalesz a család!(x)

life.hu

A hólyaghurut leggyakoribb okai: nem mindig a hideg a ludas(x)

ripost.hu

Megszólalt a sztárok kutyatrénere: ezt mondta Tóth Andiról és Bailey-ről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kiderítettük: több helyen is zajlanak az illegális gyorsulási versenyek - videó

POLITIK

A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK

Berágtak a lengyelek Brüsszelre: "Ez már a botrány kategóriája"

POLITIK

A Biden-család sötét oldala: Kábítószer és prostituáltak: új fotók

POLITIK

Felrobbantották a Togliatti–Odessza ammóniumvezetéket

POLITIK

Csernobilhoz hasonlít az ukrán gát felrobbantása?

POLITIK

Mennyire népszerű az ukrán elnök Európában?