Létrehozva: 2023.03.11.

Orbán Viktor: Magyarország nem enged Brüsszelnek

A gyermekvédelem ügyében nem hátrálunk.

Magyarország nem fog engedni Brüsszelnek a gyermekvédelem ügyében – erről péntek reggel beszélt Orbán Viktor a rádióban. A miniszterelnök azt mondta: Brüsszelben azt követelik, hogy a gyermeknevelés ügyében szüntessük meg a szülők elsőbbségét, ugyanakkor a szülők joggal várják el a kormánytól, hogy a gyermeknevelés maradjon az ő felelősségük és az iskolában ne népszerűsíthessenek olyan életfelfogást, amelyhez nem járultak hozzá – hangzott el az M1 Híradójában.

„Nincs rendben, hogy egy 14. életévét betöltött fiatalt, szexuálisan kihasználhat egy nála sokkal idősebb felnőtt. Mindez nem maradhat következmények nélkül” – figyelmeztetett Schittl Eszter, a CitizenGo kampányigazgatója az M1 48 perc című műsorában.

Békés Bence publicista – aki korábban a TASZ aktivistája volt –, pedig azt mondta: az egyes intézmények félnek a gyakran Soros-szervezeteknek aposztrofált NGO-k büntetőjogi fenyegetéseitől.

Bite Zsolt, aki pedagógiai asszisztensként azzal hergelte a közvéleményt, hogy egy 15 éves fiú a szeretője egy nyilvános videójában azzal dicsekedett, hogy őt, mint LMBTQ-aktivistát ingyen védelmezik olyan szervezetek, mint a TASZ, az Amnesty International, a Helsinki Bizottság és bármikor kimenti őt a tanártüntetéseket szervező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

Számos pedofil-botrányra fény derült

Az elmúlt hetekben több pedofil-botrányra is fény derült. A gyanú szerint az egyiket Kovács Gábor volt LMP-s politikus követhette el, akit azóta letartóztatott a bíróság.

A 67 éves férfi másfél hete otthonából csalt el egy 13 éves gyermeket, akivel szemben szexuális visszaélést követett el. A rendőrséget a szülők értesítették, miután a kisfiú elmondta, hogy mit tett vele a volt politikus.

„A szexuális kisebbségek jogainak összemosása a pedofiliával, vagy a kiskorúak veszélyeztetésével, az éppen Brüsszel törekvése, éppen a külföldről finanszírozott NGO-k törekvése”
– mutatott rá ifj. Lomnici Zoltán.

„A 18 éven felüliek esetében semmilyen tiltó szabályt nem vezetett be a kormány a gyermekvédelmi törvény módosításával. Az ugyanis valóban összeegyeztethetetlen lenne a jelenlegi uniós és nemzetközi jogi környezettel”– emlékeztett rá az alkotmányjogász, aki az M1-en megerősítette:

a gyermekek védelmét szolgáló intézményrendszer kiépítése Magyarország szuverén joga.

Közben Varga Judit igazságügyi miniszter ellenkérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a magyar gyermekvédelmi törvény miatt indított uniós kötelezettségszegési eljárásban.

Áthidalhatatlan szakadékot lát az úgynevezett genderügyben Brüsszel és Magyarország között a kormányfő. Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában kijelentette: a szülők joggal várják el a mindenkori kormánytól, hogy a gyermeknevelés maradjon a szülők felelőssége és az iskolában ne népszerűsíthessenek olyan életfelfogást, amelyhez a szülők nem járultak hozzá.

„Az én felfogásom szerint, legalábbis a szülők joggal várják el a mindenkori kormányzattól, hogy segítsen nekik megvédeni a gyerekeiket, és a kormány segítse a szülőket abban, hogy a gyermekneveléshez való joguk kizárólagos maradjon és senki ne nyúlhasson hozzá a gyerekükhöz. Se fizikai, se szellemi értelemben. Ez a vita fennáll Brüsszellel, ez egy akkora szakadék, a két álláspont között olyan szakadék van, hogy nem látom, hogy miképpen lehetne áthidalni. És miután mi nem fogunk engedni, ezért majd Brüsszelnek kell majd a végén engednie”

– hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor közölte: a nemi identitást elbizonytalanító propaganda a gyermekeket védő normák lazulásához vezetne, ami után megnövekedne a pedofil bűncselekmények száma Magyarországon. Az ezzel kapcsolatos jogszabálymódosítás ősszel várható.

Áthidalhatatlan szakadékot lát az úgynevezett genderügyben Brüsszel és Magyarország között a kormányfő. Orbán Viktor pénteken, a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kijelentette: „miután mi nem fogunk engedni, végül Brüsszelnek kell”.

Börtönben marad az LMP pedofíliával gyanúsított egykori politikusa – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap azt írja: a Kaposvári Törvényszék helybenhagyta a bíróság elsőfokú döntését. Kovács Gábort azzal gyanúsítják, hogy egy 13 éves fiúval szemben követett el szexuális visszaélést. Több hasonló megrázó eset is történt a közelmúltban, emiatt a kormány azt tervezi, hogy ősszel tovább szigorítja a gyermekvédelmi törvényt.  

Vezetőszáron vitték a bíróságra egy hete a pedofíliával gyanúsított volt LMP-s politikust. Kovács Gábor az arcát végig eltakarta. A szökés és elrejtőzés veszélye miatt egy hónapra elrendelték a letartóztatását.

A Kaposvári Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú végzést – tudta meg a Magyar Nemzet. Vagyis mint írják: börtönben marad az LMP pedofíliával gyanúsított egykori politikusa. A portálnak a bíróság szóvivője elmondta: a legszigorúbb kényszerintézkedés mellett döntöttek.

A 67 éves férfi – a gyanú szerint – másfél hete elcsalt otthonról egy 13 éves gyereket, akivel szemben szexuális visszaélést követett el. A kisfiú otthon elmondta, mi történt, a szülők pedig azonnal értesítették a rendőrséget.

Hadházy Ákos személyesen kampányolt a pedofíliával vádolt politikus mellett még 2017 őszén Somogyban. Az Origo pedig kiderítette, hogy az MSZP is támogatta, 2002-ben szocialista színekben indult az önkormányzati választáson.

A nagyatádiak remélik, a legszigorúbb büntetést kapja Kovács Gábor

A nagyatádiakat sokkolta a városban élő volt LMP-s politikus pedofil botránya. A Metropolnak többen is azt mondták: remélik, hogy a legszigorúbb büntetést kapja.

Több hasonló, gyermekek ellen elkövetett megrázó esetre is fény derült a közelmúltban. Néhány hete a közösségi médiában büszkélkedett azzal egy 40 éves fővárosi pedagógiai asszisztens, hogy 15 éves fiú a szeretője. Bite Zsolt részletekbe menően beszámolt szexuális életéről.

Az Origo írt egy másik felkavaró esetről. Egy békési általános iskola tanára szexuálisan bántalmazott egy 13 éves kislányt. A lap szerint a gyermeket már 10 éves kora óta molesztálta a saját apja is, sőt ő volt az, aki a kislányát felajánlotta a tanárnak.

Fiatal fiúkat rontott meg az edző

A Pesti Srácok pedig arról számolt be, hogy egy fővárosi sportiskolában – masszázsnak álcázva – több fiatal fiút is megronthatott egy dzsiudzsicuedző. A portálnak nyilatkozott egy volt edzőtársa, aki szerint két évtizede tart a férfi aberrációja, és erről mindenki tudott, de mégis hallgatott.

F. M. behízelgő modorával csalt közel magához kiszolgáltatott, nehézsorsú fiatalokat, számtalan tizenéves fiúval fajtalankodhatott – állítja a férfi volt edzőtársa, Kollárik József. Azt mondja, most már ő is bánja, hogy nem fordult sokkal előbb a rendőrséghez, mert akkor az edző nem tett volna tönkre teljesen normális tinédzsereket.

„Ne legyenek újabb áldozatok, és hát az egészben az a rossz, hogy ezt, ha valaki végignézi, akkor nem veszi komolyan. És az a borzasztó, hogy ezt igenis komolyan kell venni, el kell menni, bejelentést kell tenni” – sorolta Kollárik József.

Az Országgyűlés 2021 nyarán fogadta el a gyermekvédelmi törvényt. Az utóbbi hetek pedofil botrányai miatt azonban a kormány úgy döntött, hogy tovább szigorítja. A jogszabálymódosítás ősszel várható.

Meg kell erősíteni a jelzőrendszert, hogy visszaszoríthassák a pedofil botrányokat az iskolákban – mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. A szakember ugyanakkor kiemelte: nem szabad, hogy a médiában felkapott ügyek miatt megrendüljön a tanárokba vetett bizalom Magyarországon. Az elmúlt hetekben egy pedagógiai asszisztens, egy tanár és egy politikus is szexuális botrányba keveredett kiskorúakkal.

Sokkolta a nagyatádiakat a városban élő volt LMP-s politikus pedofil botránya. A Metropolnak többen is azt mondták, hogy mélyen megvetik a férfit, és remélik, hogy a legszigorúbb büntetést kapja.

A politikust azzal gyanúsítják, hogy elcsalt otthonról egy 13 éves gyereket, aki ellen egy erdőben szexuális visszaélést követett el. A kisfiú otthon elmondta, hogy mit történt vele, a szülők pedig azonnal értesítették a rendőrséget.

Hadházy Ákos képviselő személyesen kampányolt a pedofíliával vádolt politikus mellett, és az MSZP is támogatta korábban az egyik önkormányzati választáson.

Az Origo szerint a baloldali pártok hallgatásba merültek. Megkeresésükre csak Hadházy Ákos reagált, aki – ahogy írják – hisztériás rohamot kapott, amikor a pedofil párttársáról kérdezték.

Több hasonló esetre is fény derült az utóbbi időben.

Egy fővárosi pedagógiai asszisztens például azzal dicsekedett, hogy 40 évesen egy 15 éves fiú a szeretője. A férfit azóta elbocsátották, a rendőrség gyermekpornográfia miatt nyomoz, az ombudsman pedig az óbudai iskolában vizsgálódik az ügyben.

Egy hete derült ki az is, hogy egy történelemtanár egy 13 éves lányt ronthatott meg Békés vármegyében. A gyermeket ráadásul a saját nevelőapja adhatta át neki pénzért. A két férfit őrizetbe vették.

Ezek az esetek rossz fényt vetnek a tanárokra – erről a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke beszélt a Kossuth Rádióban. Horváth Péter szerint erősíteni kell a jelzőrendszert.

„Ezek az esetek még inkább rombolják a pedagógusokba vetett bizalmat, de szerencsére azt gondolom, hogy ha valaki belegondol jobban abba, hogy azért 170 ezer pedagógusról beszélünk és néhány ügy lát napvilágot, akkor talán azért összességében nem rendül meg a bizalom, de egész biztos, hogy ilyenek nem szabad, hogy előforduljanak.”

Fel kell lépni a pedofília ellen – mondta Földi Rita pszichológus. Szerinte a kamaszkor egy serdülőkori krízis, amikor a gyerekek belekapaszkodnak abba, amit a felnőttektől hallanak.

„Lehet ezekről beszélni osztályfőnökkel, meghívott előadókkal, tehát nem az a probléma, hogy beszélnek, hanem az, hogy terelik a gyerekeket. Tehát legalábbis az ilyen propaganda arra szolgál, személyes meggyőződésem, hogy a benne érintett egyének minél nagyobb társadalmi elfogadást érezzenek” – fogalmazott a pszichológus.

A kormány 2021 nyarán fogadta el a gyermekvédelmi törvényt. Ősszel pedig tovább szigoríthatják a jogszabályokat. Ennek az előkészítése már elkezdődött.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb borzalmas képek az orosz-ukrán háború pusztításáról

origo.hu

Kósa L. Adolf gyerekei még soha nem találkoztak egymással

borsonline.hu

Kiszivárgott a titok: ezt teszik Sarolta hercegnővel az osztálytársai

magyarnemzet.hu

Magyar hősök arcképét festették egy amerikai kórház falára

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

hirtv.hu

Itt a bizonyíték: Niedermüller Péter valóban a saját veje, Horn Gábor üzleti köreit látta el sokmilliós megbízással

origo.hu

Sokan felháborodtak a T. Danny koncertjén történt durva jelenet miatt - videó

mindmegette.hu

Ma ünnepli születésnapját Borbás Marcsi: legjobb receptjeivel köszöntjük

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való