Létrehozva: 2023.03.20.

A gyerekek nemváltoztatása hamarosan elfogadott lesz...

Jelentette ki az USA minisztere-helyettese.

Az Egyesült Államok egészségügyi miniszterhelyettese, Rachel Levine szerint „a gyerekek nemének megváltoztatása hamarosan teljesen elfogadott lesz” – számol be a Fox News amerikai hírtelevízió. Levine csatlakozott Joe Biden amerikai elnökhöz, aki frontális támadást indított a gyermekek nemátalakító beavatkozásait betiltó floridai orvosi testületekkel szemben.

Az USA egészségügyi-miniszterhelyettese.

Levine a Hartfordban található Connecticut Children’s Medical Centerben tartott gyermekgyógyászati nagyviziten dicsérte a „nemeket megerősítő ellátást.”

A célkeresztben: Florida

Ismert: miniszterhelyettesi kinevezésekor Levine még a „transznemű fiatalok” pártfogójaként emlegette önmagát, ekkor még nem beszélt a gyermekek nemátalakításáról.

Az 1957-ben született gyermekgyógyász Levine, akit az amerikai sajtóban Dr. Rachel Levine-ként emlegetnek, élete nagy részét Richard L. Levine néven, férfiként élte le. Nevének megváltoztatását és azt, hogy az utóbbi esztendőkben női nevet vett föl, és női ruhában jár, többek között arra használta fel, hogy elfedje egy súlyos botrányát, amelyet korábban, az egészségügyi igazgatásban követett el, amikor a koronavírus-fertőzéssel kezelt betegeket a kórházból visszaküldte az idősotthonokba.

Levine a connecticuti kórházi viziten ráerősített Joe Biden amerikai elnök kirohanására a floridai orvosi testületek ellen, amelyek tavaly novemberben megszavazták a pubertásblokkolók, a nemi hormonok és a nemi hovatartozást megerősítő műtétek betiltását a gyermekek esetében, és elítélően nyilatkozott floridai orvos kollégáiról.

Joe Biden elnök a képviselőházi demokraták éves konferenciáján a Hyatt Regency Hotelben 2023. március 1-jén, a marylandi Baltimore-ban a floridai orvosi testületekről azt mondta: „Egyszerűen szörnyű, amit csinálnak”.

A kicsik „megcsonkítását támogatja”

Mindeközben Ron DeSantis republikánus floridai kormányzó panaszt nyújtott be egy floridai szórakozóhely ellen, amiért az egy közelmúltbeli drag-showban szexuális tartalmú műsor látványának tették ki a gyermekeket.

Andy Harris képviselő, a képviselőházi orvosok frakciójának tagja és az életvédő frakció társelnöke szerint „elítélendő, hogy egy kormánytisztviselő – nemhogy az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának helyettes államtitkára – a kiskorúak nemi szerveinek megcsonkítását támogatja, hogy az az Egyesült Államokban bevett gyakorlattá váljon.”

Borzalmas károkat okoznak a pubertásblokkolók

„Orvosként büszke voltam arra, hogy támogattam a Protect Children’s Innocence Act-et (a gyermekek ártatlanságának védelméről szóló törvényt), amely betiltaná a transznemű kiskorúak nemi diszfóriájának kezelésére használt káros orvosi eljárásokat, beleértve a pubertásblokkolókat és azokat a műtéteket, amelyek során a kiskorúak úgy változtatják meg a testüket, hogy az a biológiai nemüktől eltérő nemnek feleljen meg” – mondta Harris.

Majd így folytatta: „Sok gyermekorvos, különösen gyermek-endokrinológusok, komoly aggodalmukat fejezték ki a pubertásblokkolók, hormonblokkolók és a nemi átalakító műtétek kiskorúaknál történő alkalmazásával kapcsolatban. Ezek az orvosok tudják, hogy ezek a gyógyszerek és eljárások hatással lehetnek a gyermekek csontnövekedésére, termékenységére, valamint a mell- és prosztatarák kockázatára. Meg kell védenünk a gyermekeinket!” – idézte a képviselőt a Fox News.

Újabb amerikai állam kíván a nemváltó fiatalok menedékévé válni. A minnesotai kormányzó ugyanis nemrég aláírt egy rendeletet, amivel legalizálja az ilyen jellegű beavatkozásokat.

Tim Walz minnesotai kormányzó nemrég egy végrehajtási rendeletet írt alá, hogy megvédje és támogassa azokat, akik orvosi nemváltoztató beavatkozásokat keresnek vagy kapnak Minnesota államban – írja a v4na.com.

Beláthatatlan károk

A portál emlékeztetett rá, hogy a dokumentum arra válaszul született, hogy több amerikai állam nemrégiben arra törekedett, hogy betiltsa a kiskorúak úgynevezett nemi hovatartozást megerősítő ellátását, azzal az indokkal, hogy komoly bizonyíték arra, hogy az ilyen szélsőséges beavatkozások nem tesznek beláthatatlan károkat a fiatalokban.

Minnesota szolidáris az LMBTQ közösséggel

„Minnesota ma csatlakozik más államokhoz és egyre több önkormányzathoz szerte az országban, amelyek szolidaritást vállaltak az LMBTQ közösséggel. Kiállunk e közösség mellett azzal, hogy fenntartjuk a menedéket azok számára, akik a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi szolgáltatásokat keresnek és nyújtanak” – áll a végzésben.

Walz rendelete a nagy „szakmai” szövetségek, például a Transznemű Egészségügyi Világszövetség (WPATH) iránymutatásainak is engedelmeskedik, amely tavaly elismerte az eunuchot, mint érvényes nemi identitást, amellyel még a gyerekek is rendelkezhetnek.

Míg Minnesotában a nemi hovatartozást megerősítő egészségügyi szolgáltatások legálisak és védettek, a végzés rámutat az USA más részein tapasztalható fejleményekre, ahol az ilyen jellegű beavatkozásokhoz való hozzáférést korlátozzák, és egyes esetekben kriminalizálják.

A végzés hivatkozik azokra az államokra, amelyek olyan törvényeket hoztak, amelyek előírják, hogy a szülők ellen vizsgálatot kell indítani, ha gyermekeik számára nemváltoztatást kérnek, azt állítva, hogy ezek az intézkedések súlyos veszélyt jelentenek azon fiatalok egészségére, akik magukat az ellenkező neműnek vallják.

Svédország, Finnország, Anglia és legutóbb Norvégia is megvizsgálta a gyermekek nemváltoztatásával kapcsolatos bizonyítékokat, és azokat olyan rossz minőségűnek találta, hogy mindegyik nemzet felhagyott az affirmatív ellátási modellel, és visszatért az óvatosabb pszichoterápiás megközelítéshez e sérülékeny csoport kezelésében.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

mindmegette.hu

Kolbászos rakott kel: már az étel illatától elcsábulsz

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna