Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2023.03.22.
Módosítva: 2023.03.22.

A Biden család nagy összeget vágott zsebre Kínától

Banki dokumentumok a bizonyíték.

Banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Joe Bidenék pénzt kaptak Kínából − írta a Mandiner. Az amerikai elnök korábban tagadta, hogy bármi köze lenne Kínához. Szerinte nem igaz, hogy a családja több mint egymillió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől. A banki dokumentumok alapján azonban a Biden-család több tagja is kapott nagyobb összegeket. Az elnök fia, Hunter Biden elismerte a kifizetéseket.

Banki nyilvántartás bizonyítja, hogy Joe Biden családja kapott pénzt Kínából − írta a Mandiner az amerikai képviselőház vizsgálóbizottságának Twitter-bejegyzését szemlézve.

A republikánus vezetésű képviselőházi testület múlt csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök néhai fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól, a CEFC-től.

Előremenekülés

A Mandiner szerint előremenekülésként értelmezhető Joe Biden fiának, Hunter Biden jogi szóvivőjének múlt csütörtöki azon nyilatkozata, hogy igazából történtek kifizetések, azonban a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült. Egyben azzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe.

Közben kiderült: nem vonatkoznak az Egyesült Államok szankciói arra a két orosz oligarchára, akik üzletelnek az amerikai elnök, Joe Biden családjával. Pedig az USA csaknem 900 orosszal szemben vezetett be szankciókat – írta ugyancsak a Mandiner egy amerikai jobboldali portálra hivatkozva. Az amerikai Breitbart úgy fogalmaz, a szankciók alól rejtélyes módon mentességet kapó oligarchák egyike több tízmillió dolláros ingatlan-ügyleteket bonyolított Hunter Bidennel, az apja Joe Biden alelnökségének idején.

Akit Hunter Biden ügyei érdekelnek, az kérdezze a Biden családot – így reagált a Fehér Ház szóvivője az oligarchák mentességét firtató kérdésekre, egyben közölte nem hajlandó az ügyről beszélni.

Elvesztette hitelességét Amerika

Elvesztette hitelességét Amerika, mind a nemzetközi porondon, mint pedig saját határain belül – fogalmazott Halkó Petra. A Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádióban azt mondta: miközben Joe Bidenre rossz fényt vet családi botránya, addig az átlagemberek jelentős többsége elfordult az amerikai elnöktől.

Az amerikai képviselőház, a kongresszus felügyeleti és elszámoltathatósági bizottsága vizsgálatsorozatot indított az amerikai elnök és fia korrupciógyanús ügyleteinek kivizsgálására.

Ehhez a legfontosabb bizonyítékokat az elnök fiának egy korábban elhagyott számítógépén találták meg. A testület többek közt vizsgálni fogja azokat a kétes eredetű és névtelen adományokat, amelyeket a Biden család kapott Kínából és Ukrajnából. Emellett górcső alá veszik a nemrég festőművésznek állt Hunter Biden több százezer dollárért eladott festményeit is. Sokak szerint emögött egyértelműen pénzmosás áll.

Mindemellett a bizottság arra is szeretne választ kapni, hogy Joe Biden a befolyását felhasználva juttatta-e előnyös üzleti kapcsolatokhoz a fiát. A gyanú szerint ugyanis a regnáló elnök még az Obama-adminisztráció alelnökeként segített Hunternek bekerülni az ukrán Burisma nevű gázipari óriáscég igazgatótanácsába havi 50 ezer dolláros javadalmazásért, holott a fiának nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata az energiaszektorban.

A számítógépén talált dokumentumok szerint az elnök fia ezer szálon kötődött egy kínai energiavállalathoz is. Tőlük több mint másfél millió dollárt és nagy értékű ajándékokat, köztük egy 3 karátos gyémántot is kapott, amiért látszólag semmilyen legális szolgáltatást nem nyújtott cserébe.

Az amerikai elnök fia kategorikusan megtagadta az együttműködést. Ügyvédjén keresztül azt írta, hogy ő magánszemély, ezért a bizottság által kért iratokat nem köteles beszolgáltatni.

Az utóbbi időszakban egymást érik a botrányok Joe Biden körül. A közelmúltban több házkutatást is tartottak az elnök otthonában és nyaralójában is illetéktelenül tárolt kormányzati iratok miatt. Biden wilmingtoni otthonában minősített titkos iratokat találtak az FBI nyomozói.

Közel 50 százaléka az amerikai állampolgároknak elégedetlen Joe Bidennek a politikájával, sőt mi több, úgy látják, hogy rossz irányba haladnak országukban a folyamatok, és egyre rosszabbul élnek, és ilyen kilátásokkal rendelkeznek a jövő generáció számára is. Mindezzel ellentétben viszont a Joe Biden adminisztráció nem kíván ezzel szembesülni, nem kívánja a felelősségét vállalni mindennek, hiszen egyre csak azt hangsúlyozzák a különféle nyilatkozataikban, hogy az eddigi intézkedéseik helytállóak és helyesek voltak –mutatott rá Halkó Petra Századvég vezető elemzője.

A demokrata elnök korábban tagadta, hogy családja több mint egymillió dollárhoz jutott volna Kínából fia üzlettársán keresztül, azonban a most nyilvánosságra hozott dokumentum ennek szöges ellentétéről tanúskodik.

Az amerikai elnök a Fehér Ház előtt újságírói kérdésre válaszolva tagadta azt, hogy fia, Hunter Biden üzlettársa, illetve egy kínai üzleti vállalkozás számlájáról 2017-ben több mint 1 millió dollár érkezett volna családtagjaihoz, amiről a Kongresszus alsóházának felügyeleti bizottsága számolt be banki adatok alapján.

A republikánus vezetésű képviselőházi testület csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök elhunyt fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól a CEFC-től.

Még csütörtökön Hunter Biden jogi szóvivője megerősítette, hogy történtek kifizetések, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült, és az üzleti tevékenységük ellenértéke volt. Emellett azzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe.

A banki átutalási bizonylatokat a felügyeleti bizottság elnöke, James Comer republikánus képviselő kötelező erejű igényléssel kapta meg a Bank of America pénzintézettől.

A törvényhozási testület tájékoztatása szerint ezekből az derül ki, hogy 2017 márciusában, alig két hónappal azután, hogy Joe Biden alelnöki megbizatása megszűnt a Fehér Házban, egy kínai vállalat 3 millió dollárt utalt át Hunter Biden üzlettársának, aki egy másik cégnek ebből több mint 1 millió dollárt juttatott el, ahonnan három hónapon keresztül a Biden család tagjai nagyobb összegű átutalásokhoz jutottak, összesen több mint 1 millió dollár értékben.

A vizsgálattal a republikánusok arra keresnek választ, hogy a Biden család felhasználta-e Joe Biden alelnöki pozícióját annak érdekében, hogy jövedelmező külföldi üzletekhez jusson.

A Kongresszus alsóházában, a Képviselőházban azután indult vizsgálat a Biden család üzleti ügyeiről, hogy január elején a republikánusok átvették a többséget.

A Fehér Ház szóvivője a többi között úgy reagált a banki átutalásokról szóló hírekre, hogy a republikánusoknak az elnök családja ellen indított bizarr támadások helyett inkább arra kellene összpontosítaniuk, hogy az elnökkel együttműködve hozzájáruljanak az amerikai családok egészségügyi kiadásainak csökkentéséhez és az ellátásuk javításához.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Migránsok okozták balesetet a Liszt Ferenc repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt - fotó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

hirtv.hu

Hídpénzbotrány: Kiderült, hol landolhatott a Lánchíd-felújításból „kiszedett” másfélmilliárd forint

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra