A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK
POLITIK

Szerző Ripost

2 hónapja

31 százalékkal nőtt a termékenységi ráta Magyarországon tíz év alatt

A válások száma 66 százalékkal csökkent.

Talán csak nem ezt hívják sikeres családpolitikának?

Családpolitikáról, gyermekvédelemről, genderkérdésekről és aktuális európai demográfiai kihívásokról szervezett nemzetközi konferenciát március 25-én Szófiában a Rod International bolgár konzervatív, családvédelmi szervezet, ahol Magyarországot az Alapjogokért Központtól Szakáli István Loránd képviselte.

A konferencián a Bulgáriát érő kihívások bemutatása mellett lengyel, szerb és magyar szervezetek képviselői szólaltak fel, akik a saját országaikban tapasztalható helyzetről számoltak be. Magyarországot az eseményen Szakáli István Loránd, az Alapjogokért Központ Vezető közgazdásza képviselte, aki előadásában egyebek mellett áttekintést nyújtott a 2010-óta eltelt időszak család- és gyermekvédelmi, valamint az erőszakos genderpropaganda visszaszorítását célzó intézkedéseiről, továbbá a családpolitika terén elért eredményekről. 

Ez utóbbi téren fontos aktualitás, hogy "az Eurostat adatai alapján 2011 és 2021 között az Európai Unióban Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben, 31 százalékkal a termékenységi ráta" - fogalmazott az Alapjogokért Központ képviseletében Szakáli. "Míg a 2010-es évek elején (2011-ben 1,23 százalék) ez a mutató Magyarországon volt a legalacsonyabb az EU-ban, addig tíz év alatt, az 1,61 százalékos rátával sikerült felzárkózni az európai középmezőnyhöz" - tette egyértelművé a demográfiai előrelépést az Alapjogokért Központ szakértője.

Szakáli a konferencián úgy értékelt, "miközben egész Európa demográfiai kihívásokkal küzd, rendkívüli eredmény, hogy a magyar kormány tudatos, következetes, a gyermekvállalást és a munkaalapú társadalom megteremtését célzó intézkedéseinek köszönhetően Magyarországon tapasztalható a legnagyobb pozitív irányú pozitív változás a gyermekvállalás terén". Ugyanakkor - folytatta - "az is komoly eredménynek tekinthető, hogy az Eurostat adatai alapján, 2010-hez képest 2020-ra szintén Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben, 66 százalékkal a 100 házasságra jutó válások száma".

A szófiai konferenciával kapcsolatban azt is érdemes kiemelni, hogy napjainkra a magyar családpolitikai és gyermekvédelmi intézkedések példaként szolgálnak az európai család-, és életpárti, valamint a demográfiai kihívásokat nem a migráción keresztül megoldani kívánó szervezeteknek és politikai irányzatoknak. "Nem véletlen, hogy ennek fényében Magyarországra rendkívüli nyomás nehezedik annak érdekében, hogy az eddig folytatott politikáján változtasson, mind az uniós intézmények, a Bizottság és a Parlament, mind pedig a genderpropaganda terjesztésében érdekelt külföldről finanszírozott NGO-k részéről" - mutatott rá Szófiában Szakáli, majd a jövő feladatait tekintve úgy összegzett, "ebben a helyzetben mindennél fontosabb a konzervatív, Isten, Haza, Család hármas jelszavát zászlóikra tűző szervezetek nemzetközi együttműködésének erősítése és egymás támogatása."

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország megfenyegette az egyik Európai Uniós országot

origo.hu

Szabó Zsófi képtelen leállni a bikinis fotókkal - kép

hirtv.hu

A béke tüzei is lesznek a magyar tüzek ma este az egész világon

ripost.hu

Ajaj! Tóth Andi újra szakított? „Elegem lett. Egyikőnk sem engedett”

mandiner.hu

Bréking: lengyelek is részt vettek az Oroszország elleni támadásban (VIDEÓ)

origo.hu

Gépfegyverrel fenyegették meg Polgár Árpádot

mindmegette.hu

Citrom és fokhagyma: ezzel a filléres házi csodaszerrel búcsút inthetsz a meszesedésnek

ripost.hu

Ezt nem teszi zsebre: Dopeman csúnyán beszólt ByeAlex-nek

ripost.hu

Nagy a baj, rossz hír érkezett a börtönbe zárt Galambos Lajcsiról

ripost.hu

Két szemtanú is megszólalt: megdőlt a Suhajda Szilárd halálával kapcsolatos teória

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A Nemzeti Összetartozás Napja: Ez ad erőt a magyarságnak!

POLITIK

Berágtak a lengyelek Brüsszelre: "Ez már a botrány kategóriája"

POLITIK

A Biden-család sötét oldala: Kábítószer és prostituáltak: új fotók

POLITIK

Lakásból lopták ki Újpesten Lufit, a kiskutyát, a rendőrség nyomoz

POLITIK

Trianon tragédiájából született a Nemzeti Összetartozás Napja

POLITIK

A magyarság minden tagja része az egységes nemzetnek

POLITIK

Varsó ellenzi az EU új tervét a kötelező migránselosztási mechanizmusra

POLITIK

12 ezer ukrán férfi menekült el a sorozás elől