Létrehozva: 2023.03.26.

31 százalékkal nőtt a termékenységi ráta Magyarországon tíz év alatt

A válások száma 66 százalékkal csökkent.

Talán csak nem ezt hívják sikeres családpolitikának?

Családpolitikáról, gyermekvédelemről, genderkérdésekről és aktuális európai demográfiai kihívásokról szervezett nemzetközi konferenciát március 25-én Szófiában a Rod International bolgár konzervatív, családvédelmi szervezet, ahol Magyarországot az Alapjogokért Központtól Szakáli István Loránd képviselte.

A konferencián a Bulgáriát érő kihívások bemutatása mellett lengyel, szerb és magyar szervezetek képviselői szólaltak fel, akik a saját országaikban tapasztalható helyzetről számoltak be. Magyarországot az eseményen Szakáli István Loránd, az Alapjogokért Központ Vezető közgazdásza képviselte, aki előadásában egyebek mellett áttekintést nyújtott a 2010-óta eltelt időszak család- és gyermekvédelmi, valamint az erőszakos genderpropaganda visszaszorítását célzó intézkedéseiről, továbbá a családpolitika terén elért eredményekről. 

Ez utóbbi téren fontos aktualitás, hogy "az Eurostat adatai alapján 2011 és 2021 között az Európai Unióban Magyarországon nőtt legnagyobb mértékben, 31 százalékkal a termékenységi ráta" - fogalmazott az Alapjogokért Központ képviseletében Szakáli. "Míg a 2010-es évek elején (2011-ben 1,23 százalék) ez a mutató Magyarországon volt a legalacsonyabb az EU-ban, addig tíz év alatt, az 1,61 százalékos rátával sikerült felzárkózni az európai középmezőnyhöz" - tette egyértelművé a demográfiai előrelépést az Alapjogokért Központ szakértője.

Szakáli a konferencián úgy értékelt, "miközben egész Európa demográfiai kihívásokkal küzd, rendkívüli eredmény, hogy a magyar kormány tudatos, következetes, a gyermekvállalást és a munkaalapú társadalom megteremtését célzó intézkedéseinek köszönhetően Magyarországon tapasztalható a legnagyobb pozitív irányú pozitív változás a gyermekvállalás terén". Ugyanakkor - folytatta - "az is komoly eredménynek tekinthető, hogy az Eurostat adatai alapján, 2010-hez képest 2020-ra szintén Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben, 66 százalékkal a 100 házasságra jutó válások száma".

A szófiai konferenciával kapcsolatban azt is érdemes kiemelni, hogy napjainkra a magyar családpolitikai és gyermekvédelmi intézkedések példaként szolgálnak az európai család-, és életpárti, valamint a demográfiai kihívásokat nem a migráción keresztül megoldani kívánó szervezeteknek és politikai irányzatoknak. "Nem véletlen, hogy ennek fényében Magyarországra rendkívüli nyomás nehezedik annak érdekében, hogy az eddig folytatott politikáján változtasson, mind az uniós intézmények, a Bizottság és a Parlament, mind pedig a genderpropaganda terjesztésében érdekelt külföldről finanszírozott NGO-k részéről" - mutatott rá Szófiában Szakáli, majd a jövő feladatait tekintve úgy összegzett, "ebben a helyzetben mindennél fontosabb a konzervatív, Isten, Haza, Család hármas jelszavát zászlóikra tűző szervezetek nemzetközi együttműködésének erősítése és egymás támogatása."

 

origo.hu

Mbappé, irány a McDonald's, pénzen nem lehet sikereket venni - íme, a legjobb mémek a PSG égéséről

origo.hu

Titokzatos ajándék jelent meg Berki Krisztián sírján

borsonline.hu

Fokozódik a botrány: máris megjött T. Danny válasza az exének, Kecskés Enikőnek

vg.hu

A kínai elnök Magyarországon: így védik a világ egyik legfontosabb emberét – Hszi Csin-ping kínai Rolls-Royce-szal érkezik Orbán Viktorhoz

metropol.hu

Biztonsági őrök léptek közbe Zalatnay koncertjén

vg.hu

Megint bejött a japánok számítása, itt a hibridek aranykora

origo.hu

Lemondott a teljes orosz kormány

mindmegette.hu

Megállíthatatlanul terjed a magyarok körében, egyre többen isszák ezt reggelire

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.delmagyar.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Macron szerint elkerülhetetlen az összecsapás Oroszországgal

POLITIK

20 év után először jön kínai elnök hazánkba

POLITIK

Magyar Péter új embere évek óta fúrja a rezsicsökkentést.

POLITIK

Már 2019-ben megindultak Karácsonyhoz a guruló dollárok