Létrehozva: 2023.02.13.
Módosítva: 2023.02.13.

Toborzó kampányt tart a Magyar Honvédség

Csúcstechnológiás modern eszközök.

Országos toborzókampányt indít a Magyar Honvédség, hogy minél többen megismerhessék az általuk kínált szolgálati formákat és életpálya-lehetőségeket. A toborzókampány nyitórendezvényét hétfőn tartották Budapesten, a Bálnában. Rengeteg érdeklődő fiatal vett részt a hétfői toborzó napon, amely külön érdekességekkel várta az oda látogatókat. Szimulátorok, modern harcjárművek, lőfegyverek, és különböző bemutatók is nagy sikert arattak. Az eseményen a Honvéd Vezérkar főnöke és a honvédelmi miniszter is kifejtették, miért fontos, hogy a csúcstechnológiás eszközöket fiatalok használják, és minél többen csatlakozzanak a Magyar Honvédséghez. Faragó Fanny és Pálinkás Szilveszter, a kampány arcai. Pálinkás főhadnagy és Rozs Gergely hadnagy az Origónak meséltek arról, mit ad nekik a szolgálat. 

A toborzó megnyitása. Faragó Fanny és Pálinkás Szilveszter a kampány arcai a honvédelmi miniszterrel egy színpadon

2023-ban nagyszabású toborzó kampányt indít a Magyar Honvédség, amelynek nyitó eseményét a budapesti Bálnában tartották. Az esemény sajtótájékoztatóján a honvédelmi miniszter kifejtette, hogy

Magyarországnak megfelelő elrettentő erőt felmutatni képes, komoly, tiszteletreméltó hadseregre van szüksége, és ehhez jól kiképzett, feladatukat ismerő, megfelelően felszerelt, elszánt, magas morálú, magabiztos, fizikailag is fitt, nyelveket beszélő magyar fiatalokra van szükségünk.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy azt ajánlja a magyar fiataloknak, hogy lépjenek szövetségre, és dolgozzanak együtt a jövőben. Csatlakozzanak ahhoz a magyar haderőhöz, amelyet most építenek. A miniszter kifejtette, hogy a közel egy évig tartó toborzó kampányban meg fogják mutatni, hogy a Magyar Honvédséget milyenné fogják tenni.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett, hogy zajlik a Honvédség fiatalítása, amely a belső struktúrában teszi majd azt lehetővé, hogy

MINÉL TÖBB FIATAL, JÓL KIKÉPZETT, ELSZÁNT TISZT KERÜLHESSEN PARANCSNOKI POZÍCIÓBA, ÉS ŐKET KIEGÉSZÍTENDŐ VÁRJÁK A CIVIL ÉLETBŐL ÉRKEZŐKET IS.

Már várják a fiatalok jelentkezését

FOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

Miért érdemes és értékes a Magyar Honvédségben szolgálni?

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy látja, hogy a bátorság a magyarság nemzeti erénye, "fegyverrel foglaltunk ezer évvel ezelőtt hazát, és azzal is védtük meg sok évszázadon keresztül", és nincs ez másként ma sem, amikor a magyar katonák ott vannak Koszovóban a KFOR-misszióban, Boszniában, Irakban és ott voltak Afganisztánban is. A magyar katonák a világ bármely pontján helyt állnak – emelte ki a miniszter. Emlékeztetett arra is, hogy folyamatos a haderő fejlesztése, ami egy hight-tech haderőt jelent. Elérték ugyanis azt, hogy a NATO által is elvárt, a hazai GDP 2 százalékát fordítják védelmi kiadásokra, és ezen belül 20 százalékot az új eszközök beszerzésére fordítanak. Megjegyezte:

NEM VÉLETLEN, HOGY A HADERŐKET ÉRTÉKELŐ EGYIK NEMZETKÖZI SZERVEZET KÖZÉP-EURÓPA EGYIK LEGÜTŐKÉPESEBBJÉNEK NEVEZTE A MAGYAR HADERŐT A NAPOKBAN.

Folyamatos a haderő fejlesztése, ami egy hight-tech haderőt jelent

FOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

Folyamatosan zajlik az elavult eszközök cseréje, és eljutottak már most oda, és ez még csak az út eleje, hogy a magyar katona kezében már Magyarországon gyártott csúcstechnológiás kézifegyverek vannak, amelyek a legmodernebb optikákkal kerülnek kiegészítésre. Modern éjjellátó berendezések érkeznek, az egyenruhájuk tetszetős, de modern és biztonságot nyújtó, az egyéni felszerelésük teljesen készen van, ezek beszerzése most is zajlik. A kiberhadviselés egy olyan új, modern eszköztárat sorakoztat fel, amely a digitális eszközrendszerek használatán alapul, és a nap 24 óráján egy folyamatos készenlétet igényel. Zajlik a szárazföldi erők építése is.

Megérkeztek az első Lynx KF41 modern harcjárművek, amelyeknek a gyártása ezzel egy időben megindult Zalaegerszegen, és az év közepétől már használhatják is. Megérkeztek a török gyártmányú, négy kerékhajtású Gidran járművek is, amelyek Magyarországon kerülnek összeszerelésre, valamint az önjáró lövegek is, amelyek folyamatosan érkeznek.

A LÉGIERŐ FEJLESZTÉSE IS JÓ ÜTEMBEN HALAD, MERT AZ IZRAELI FEJLESZTÉSŰ VASKUPOLA ELEMEIT HASZNÁLÓ RADARRENDSZEREK ÉRKEZNEK IDÉN, ÉS A NORVÉG-AMERIKAI RAKÉTARENDSZER, A NASAMS RÉSZVÉTELÉVEL EGY TELJESEN BIZTONSÁGOS LÉGVÉDELMET FOG ADNI HAZÁNKNAK.

Mindezeket az új lendületet kapó magyar védelmi innováció szervezi egy olyan digitális ökoszisztémába, amelynek a működtetésére várják a magyar fiatalokat.

Szeretnénk, ha ennek a high-tech haderőnek az aktív részesei lennének a magyar fiatalok!

– jelentette ki a honvédelmi miniszter. Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a magyaroknak mindig fontos volt, hogy erős közösségekben tudjanak működni, és ennek legalapvetőbb egysége a család. Kifejtette, hogy ez fontos a Honvédség keretein belül is. A magyar hagyományok, a nemzeti kincsestár legfontosabb kincse a katonai erény. Ezek őrzői lesznek azok a fiatalok, akik ezzel egy közösséghez, egy családhoz csatlakoznak. Kiemelte: a hadsereg olyan közösség, ahol meg lehet érezni az összetartozás élményét, a haza szolgálatának magasztos dicsőségét.

Mi készen állunk, az a kérdés, magyar fiatalok, és ti készen álltok-e?

– tette fel a kérdést a miniszter, utalva a kampány szlogenjére.

Itt mindenki megtalálhatja a számítását

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a magyar katonák több mint ezer éve harcolnak, hogy a Kárpát-medencében Magyarországnak ne csak otthona, hanem hazája legyen. Ennél magasztosabb cél és hivatás nem létezik – emelte ki. A Honvéd Vezérkar főnöke arról is szólt, hogy reméli, egyre többen csatlakoznak a Magyar Honvédséghez, és töltik meg tartalommal esküjük szövegét, amelyet egy régóta szolgáló és egy frissen esküt letett katona teljesen máshogyan él át.

Ruszin-Szendi Romulusz arról is beszélt, hogy „a legjobb toborzó az elégedett katona". Amellett, hogy szinte csak elégedett katonákkal találkozik, és ő is szeret katona lenni, vannak nehéz, embert próbáló feladatok, ugyanakkor mindenki megtalálhatja a számítását. Hangsúlyozta:

MINDEN MAGYAR BÜSZKE LEHET A MAGYAR KATONÁKRA, AKIKRE A SZOMSZÉDOS ORSZÁGOK ÉS A NATO-SZÖVETSÉGESEK IS SZÁMÍTHATNAK.

Az altábornagy a haderő újjászervezéséről azt mondta, hogy régóta nem nyúltak hozzá a Magyar Honvédség szervezetéhez, de

MINÉL TÖBB KIKÉPZETT, BEVETHETŐ, HARCOLÓ KATONÁRA VAN SZÜKSÉG, EZÉRT DRASZTIKUSAN CSÖKKENTETTÉK A BÜROKRÁCIÁT, AZ ADMINISZTRÁCIÓT.

A Honvéd Vezérkar főnöke szerint fontos a katonai hivatás, amely sokat adFOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

 

Emlékeztetett arra: április 7-én lesz a 175. évfordulója annak, hogy Mészáros Lázárt hadügyminiszterré nevezték ki. Ennek apropóján egy kihívást indított el a vezérkari főnök, ebben négyfős csoportoknak kell lefutniuk 175 kilométert április 7-ig. A vezérkari főnök egyben felhívta Szalay-Bobrovniczky Kristófot, csatlakozzon hozzá, és Pálinkás Szilveszterhez, a toborzókampány egyik arcához, valamint Rozs Gergelyhez, aki januárban kezdte meg alapkiképzését, és együtt teljesítsék a távot.

Mutassuk meg, hogy nem vagyunk pudingok, nem vagyunk tejszínhabok

– fogalmazott a vezérkari főnök. A honvédelmi miniszter elfogadta a kihívást.

Rozs Gergely hadnagy interjút ad az Origónak a toborzó napon, a Bálnában. Rozs korábban megmérettette magát az Exatlonban és az Ázsia Expresszben isFOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

Rozs Gergelyt sportolói múltja segíti

Rozs Gergely hadnagy az Origónak adott interjúban elmondta, hogy édesapja honvéd volt, és ez adta neki a mintát. Testnevelő-edzőként végzett Pécsen, és ezt a szakmai tapasztalatát szeretné kamatoztatni. A hadnagy kifejtette, hogy mindig is csapatjátékosnak tartotta magát, szeretné megtapasztalni a Honvédségen belül a bajtársiasságot.

A Honvédség olyan, mint egy család, ahol olyan értékeket és kapaszkodókat kaphat egy fiatal, amely révén biztonságban érezheti magát, hiszen ez a szolgálat kiszámíthatóságot biztosít, egy második családot ad

– fejtette ki. Hozzátette:

AZÉRT CSATLAKOZZANAK A FIATALOK A HONVÉDSÉGHEZ, MERT VÁLLT VÁLLT VETVE KÜZDHETÜNK NEMCSAK EGYMÁSÉRT, HANEM A HAZÁNKÉRT IS.

 

A főhadnagy a világ legjobb katonai akadémiáján tanulhatott

Pálinkás Szilveszter főhadnagy az esemény után az Origo kérdésére kifejtette, hogy szerinte az ő példája egy jó minta lehet a fiataloknak, hiszen 2017-ben csatlakozott a Honvédséghez katonai előképzettség nélkül, majd három éven belül a Honvédség biztosította számára, hogy a világ legjobb katonai akadémiáján tanuljon az Egyesült Királyságban, továbbá számos más országban, és együtt dolgozhatott a világ legjobb különleges katonai egységeivel. Leszögezte:

Úgy gondolom, hogy ez minden fiatal számára motiváció lehet.

Pálinkás Szilveszter kifejtette, hogy

A KÖZÖSSÉG EREJE ELSÖPRŐ, A BAJTÁRSIASSÁG CSALÁDDÁ KOVÁCSOL, ÉS AZ EXTRÉM FIZIKAI- ÉS SZELLEMI KIHÍVÁSOK RÉVÉN OLYAN KÉPESSÉGEKET SZEREZNEK ITT A FIATALOK, AMELYEKET EGYARÁNT TUDNAK A KATONAI ÉS A CIVIL ÉLETÜKBEN IS HASZNÁLNI.

Pálinkás Szilveszter főhadnagy interjút ad az OrigónakFOTÓ: LADÓCZKI BALÁZS - ORIGO

Már lehet jelentkezni

Mai nappal országos kampányt indítottak el, amely több hónapon keresztül, tervezetten az év végéig azt célozza meg, hogy minél több magyar ember és fiatal megismerhesse a Magyar Honvédség által kínált szolgálati formákat és életpálya lehetőségeket. Három hívószóval lehet leírni a kampány lényegét: bátor katona, high-tech hadsereg és összetartó közösség. Eddig sem tétlenkedtek a Magyar Honvédség toborzói, de a következő időszakban még intenzívebben igyekeznek minden médiafelületen, a fiatal korosztály által jobban használt közösségi médiában és országszerte nagyobb toborzó rendezvényeken is megmutatkozni és felhívni a társadalom, és azon belül kiemelten a fiatalabb korosztály figyelmét a Magyar Honvédség által nyújtott karrierutakra.

A fiatalok jelentkezését a megújult iranyasereg.hu oldalon várják.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

Ők a 7 leggondoskodóbb csillagjegyek! Te köztük vagy ?

magyarnemzet.hu

Karácsony Gergely nagyot ment: pontosan tudja, hogy reggel 17 óra 03-kor mennyien vannak a buszon

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

travelo.hu

Videó: Romantika a fellegekben - A pilóta az utasok előtt kérte meg a légiutas-kísérő kezét

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?