Létrehozva: 2023.02.27.

Húsvétig biztos előzetesben maradhat a neves magyar divattervező

Ha így dönt a bíróság.

A Fővárosi Főügyészség, egyetértve a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezésével, indítványozta, hogy két hónappal hosszabbítsák meg – a baloldali közszereplőként elhíresült – Herczeg letartóztatását április 23-ig – írja a Magyar Nemzet.

 

A karácsony után tehát a húsvétot is börtönben töltheti a drogkereskedelemmel és -fogyasztással megalapozottan gyanúsított Herczeg Zoltán divattervező.A lap megtudta, hogy a napokban a nyomozást folytató Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezte a Fővárosi Főügyészségen, hogy indítványozzák: hosszabbítsa meg a nyomozási bíró Herczeg Zoltán és gyanúsított-társa február 23-án lejáró letartóztatását. 

A Fővárosi Főügyészség ma indítványozta mindkét letartóztatás meghosszabbítását újabb két hónappal, április 23-ig. Az indoklás szerint azért, hogy biztosítható legyen a gyanúsítottak rendelkezésre állása, illetve mert szabadlábra helyezésük vagy enyhébb kényszerítő intézkedés esetén befolyásolhatnák a nyomozást.

A nyomozási bíró jövő héten dönt az indítványról.

Ismert: a BRFK nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél – Herczeg Zoltán gépkocsijában és lakásán – összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Herczeg beismerte, hogy fogyaszt kábítószert, ám a -kereskedelmet tagadja. A Magyar Nemzet azonban úgy tudja, egyéb bizonyítékokkal a nyomozó hatóság alá tudta támasztani a drogkereskedelem megalapozott gyanúját.

Herczeg egyébként az elmúlt években aktív közéleti szerepet is vállalt, különböző ellenzéki hangvételű műsorokban szerepelt, tüntetéseken szólalt fel, támogatta Márki-Zay Pétert is a tavalyi kampányban.

A BRFK jelenleg kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben. Ha a vád bebizonyosodik, Herczeg akár 8 év börtönt is kaphat.

Mint ahogy azt az Origo is megírta, az ismert baloldali divattervezőt október 21-én vették őrizetbe kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem gyanújával. A Blikk információi szerint Herczeg Zoltán összetört a börtönben.

A lap úgy tudja, Herczeg Zoltán le van sújtva a fogva tartása miatt, rettenetesen csalódott, és nagyon rosszul érzi magát odabent. A Blikknek Herczeg Zoltán egyik jó barátja azt mondta, a divattervező újra és újra végigpörgeti magában az elmúlt hetek eseményeit, és egyre több fájdalmas következtetésre jut.

A drogkereskedelem gyanúja miatt letartóztatott, botrányos életű divattervező amiatt bánkódik leginkább, mert úgy fest,

AZ AZ ILLETŐ DOBHATTA ŐT FEL, AKIT ÉVEKIG A BARÁTJÁNAK HITT.

Herczeg Zoltánt október 21-én vették őrizetbe kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem gyanújával

FOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

Úgy egy évtizede ismerik egymást, és ugyan Zoli igazi barátai közül többen is figyelmeztették, hogy vigyázzon vele, mert kétes híre van, bízott benne. Csak most, utólag lett gyanús neki is, hogy ez az illető nagyon agitálta, hogy vásároljon tőle, mert később már nagyon drága lesz. Ahogy visszaidézi, egy ideje mindenáron próbálta rávenni őt a vásárlásra, és Zoli most úgy gondolja, hónapok óta figyelhették őket, és arra várhattak, mikor bólint rá a vásárlásra.

Vagyis a droggal lebukó divattervező bizalmi köre azt állítja, hogy csak azért volt nála kábítószer, mert rávették a vásárlásra.

H. Zoltánról tudni kell, hogy Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt szövetségese, önkormányzati képviselőjelölt is volt Szerencsen. Az O1G pólókat is áruló H. Zoltán segédkezett a Mindenki Magyarországa Mozgalom zászlóbontó eseményén is, továbbá Hadházy Ákosnak adott öltözködési tanácsokat.

Jómagam, mint önkéntes, civil aktivista, és mint divattervező, designer hozzáadtam a privát munkámat, tehetségemet, tapasztalatomat és kapcsolati tőkémet a rendezvény munkálataihoz, az elnökségi tagokat styling-olom, ill. a terem dekorációjáért felelek többek közt

– írta korábban a divattervező. Bejegyzésében H. Zoltán a Márki-Zay Péter által fémjelzett társulás politikusairól és a mozgalom nyakkendőiről osztott meg képeket.

A divatgururól az is tudható, hogy két éve a hódmezővásárhelyi balliberális polgármester egyik fő támogatója, a borsodi időközi választáson elszenvedett kudarc után a vidéki embereket hibáztatta egészen közönséges stílusban.

Szerinte a vidéki emberek többsége annyira tájékozatlan, igénytelen és korlátolt – ha tetszik: hülye vagy funkcionális analfabéta –, hogy a balliberális manna helyett arra vágyik, Orbán Viktor „sz.rjon” a szájába, s gőzük sincs arról, hogy az „ürülék” helyett mást is fogyaszthatnának. Mert ezek szerint beérik a fekáliával, ugyanis lövésük sincs a nagy magyar valóságról – állította H. Zoltán, aki olyan kijelentéseket is tett már, hogy „szégyelli, hogy magyar”.

Szerinte a vidéki emberek többsége annyira tájékozatlan, igénytelen és korlátolt – ha tetszik: hülye vagy funkcionális analfabéta –, hogy a balliberális manna helyett arra vágyik, Orbán Viktor „sz…rjon” a szájába, s gőzük sincs arról, hogy az „ürülék” helyett mást is fogyaszthatnának. 

Mert ezek szerint beérik a fekáliá­val, ugyanis lövésük sincs a nagy magyar valóságról – állította Herczeg, aki olyan kijelentéseket is tett már, hogy szégyelli, hogy magyar. A divattervező egyszer már belekóstolt a dílerkedésbe, igaz, csak a filmvásznon. Herczeg Zoltán Novák Erik filmjében, a 2014-ben bemutatott Fekete levesben vállalt szerepet. A rendező egy akkori, a Civilnaplón megjelent cikkben a film elkészítése kapcsán elmondta: Herczegnek nem előre megírt szöveget kellett megtanulnia, hanem improvizált.

Bukás hollywoodi módra 

Hazai divatsikerein felbuzdulva Herczeg Zoltán 2013-ban úgy gondolta, megveti a lábát az Egyesült Államokban. A történet úgy kezdődött, hogy Michael Madsen hollywoodi filmsztár Magyarországon forgatott, és betért a dizájner budapesti boltjába. Nagyon tetszettek neki a ruhák, majd felajánlotta, hogy csináljanak egy közös márkát Amerikában. Az extravagáns ruháiról ismert tervezőnek gyakorlatilag az összes félretett pénze elment, és a vízuma is csak három hónapra volt érvényes. 

Havonta félmillió forintért laktam egy matracon. Azon gondolkodtam, hogy mi van, ha lejár a vízumom: illegálisan kint maradok vagy hazajövök. Amikor szorított az idő és a pénz, akkor döbbentem rá, hogy ez nem működik. Azért mentem ki Amerikába, hogy karriert csináljak. Ráadásul úgy, hogy itthon ismert ember voltam, ment a boltom. Kimentem egy senkinek, és úgy is jöttem vissza

– mesélte Jakupcsek Gabriella műsorában néhány éve. 

A drog lett volna az új vállalkozás?

Herczeg Zoltán letartóztatása előtt egy héttel a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy új vállalkozásba fog. A bulvárlapnak azt mondta, hogy 

felhagy a ruhatervezéssel, mert ha a világ jelenlegi állapotát nézi, akkor úgy gondolja, hogy a divat nem tartozik a legfontosabb dolgok közé.

Nemcsak Herczeg Zoltán lakásában, hanem az autójában is találtak kábítószert az ismert divattervező és egy társa ellen nyomozó rendőrök – értesült több forrásból is a Magyar Nemzet. 

 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas képeken az orosz-ukrán háború pusztítása

origo.hu

A lengyel külügyminiszter sokkolja a világot

borsonline.hu

„Gyönyörű kis napsugár volt” – Halálra gázolta az 5 éves fiút egy figyelmetlen autós

magyarnemzet.hu

Liverpool: váratlan reggeli bejelentés, Szoboszlai fotója is a hírben + videó

life.hu

Mókusszerűvé vált Jennifer Aniston arca: plasztikai sebész magyarázza el az okokat

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 3.: a Szűznél valaki kezdeményez, a Skorpió jó hírt kaphat

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: szürkezónás akcióval debütált a 2010 előtti baloldali kormányok megoldóembere

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak