POLITIK

Szerző Ripost

1 hónapja

Házkutatást tartott az FBI minősített iratok ügyében Joe Biden nyaralójában

Titkos iratokat kerestek.

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) házkutatást tartott Joe Biden elnök nyaralójában szerdán a korábban fellelt, szabálytalanul őrzött, minősített hivatalos iratok utáni vizsgálat részeként – jelentette be az elnök ügyvédje.

Bob Bauer közölte, hogy a Rehoboth Beachen fekvő ingatlan átkutatása a beleegyezésükkel történt, és teljes mértékben együttműködnek a hatósággal.

A szövetségi nyomozók január 20-án átvizsgálták Joe Biden elnök wilmingtoni otthonát is, a Delaware állambeli házkutatás 13 órán át tartott. Ezen ingatlan garázsában az elnök jogászai két alkalommal – decemberben és januárban – is találtak minősített iratokat, részben Joe Biden alelnöki időszakából, részben szenátori tevékenységének idejéből.

A jelenlegi elnök otthonában talált bizalmas dokumentumokról először január elején a CBS televízió számolt be. Akkor elnöki jogászok megerősítették, hogy még november 2-án, néhány nappal a félidős választások előtt egy washingtoni hivatali épületben, az elnök által korábban használt iroda szekrényeiben találtak minősített, köztük szigorúan titkos felirattal ellátott iratokat. A bejelentés szerint azonnal értesítették az állami iratok őrzéséért felelős Nemzeti Levéltárat, amely néhány nappal később jelezte az igazságügyi minisztériumnak, hogy a tucatnyi irat a birtokában van.

A CBS hivatalos forrásokra hivatkozva a napokban hírül adta, hogy november közepén az FBI vizsgálatot tartott a kérdéses washingtoni irodaházban, ahol egyébként a Biden Penn Center nevű politikai elemzőintézet működött.

A Joe Bidennél talált minősített iratok felügyeletére az igazságügyi miniszter január 12-én különleges ügyészt nevezett ki.

A Szövetségi Nyomozó Hivatal (FBI) emberei már két hete is házkutatást tartottak Joe Biden amerikai elnök delaware-i házában, és újabb, bizalmas minősítésű iratokat találtak, amelyeket átadtak az igazságügyi minisztériumnak.

A történteket különös színben tünteti fel egy nyilatkozat.

Matt Gaetz republikánus képviselő a Fox Newsnak azt mondta a demokraták rádöbbentek, hogy Joe Biden már nem szolgálja az érdekeiket és nem hasznos már számukra. Hozzátette: egyre több jel utal arra, hogy a Demokrata Párt ki akarja iktatni a vezetőjét. A politikus hangsúlyozta: az sem véletlen, hogy a titkosított dokumentumok azután kerültek napvilágra, hogy Biden egyre többet beszél arról, hogy ismét indulna az amerikai elnöki székért 2024-ben.

Az USA elnöke 2022-ben leginkább azért került a reflektorfénybe, mert bakit bakira halmozott. Idén fordult a kocka. Hetek óta a titkosított dokumentumok kapcsán kirobbant botrányától hangos az amerikai sajtó.

Matt Gaetz republikánus képviselő hangsúlyozta: a demokratáknak nem hozta meg a várt népszerűséget Biden, ezért inkább megválnának tőle, ehhez pedig pont kapóra jöttek a megtalált dokumentumok. Hozzátette: életszerűtlen, hogy Bident az ügyvédje „buktatja le”, majd elindul a nyomozás ellene. Az is gyanús, hogy az első iratok előkerülése után, Biden emberei nem kutattak át minden potenciális helyszínt, hogy nehogy hasonló iratok bukkanjanak fel – fűzte hozzá. 

Gaetz kiemelte: két esetben van igazán ok aggodalomra, ha a Wilmingtonban lévő otthonában tárolt minősített papírokhoz Biden fia, Hunter Biden is hozzáférhetett, illetve, ha a dokumentumok Kínával vannak összefüggésben. Hozzátette: Hunter Biden akkoriban a házban lakott és köztudott volt, hogy rendszeresen fogyasztott drogokat, így bárkinek elkotyoghatott titkos információkat.

A republikánusok szerint felháborító, hogy Biden csapata hetekig titkolózott. Az első aktacsomagot november 2-án találták meg Biden egykori irodájában.

A Fehér Ház azzal védekezik, hogy nem akarták “veszélybe sodorni” az igazságügyi minisztérium folyamatban lévő vizsgálatát.

A republikánusok azt is sérelmezik, hogy a demokrata adminisztráció kettős mércét alkalmaz. Véleményük szerint Biden felhasználta az igazságügyi tárcát, hogy lecsaphasson Trumpra. Ráadásul amikor a korábbi elnöknél találtak hasonló iratokat, akkor egyből robbant a bomba és azonnal értesült az ügyről a sajtó. Biden esetében több mint két hónap telt el, mire beismerték, hogy a demokrata vezetőnél is kétes papírokat fedeztek fel.

Az pedig szintén nem vette ki jól magát, hogy az újraindulást fontolgató Biden korábban felelőtlennek nevezte Trumpot, miközben ő maga is „hazavitt” titkos iratokat. Ahogy az sem, hogy a demokrata elnök megpróbálta elbagatellizálni az ügyét.

A CNBC által közzétett legfrissebb felmérések szerint már nem csak a demokraták, hanem az amerikaiak is szeretnének megszabadulni az elnöktől.

A lakosok több mint 60 százaléka szerint Biden nem alkalmas az elnöki tisztség betöltésére.

Mindeközbe sorra jelennek meg a megdöbbentő cikkek az elnök fiáról.

Kábítószerfüggő volt, rendszeresen szórakoztatta magát prostituáltakkal, és a legmagasabb szintű kínai hírszerzéshez kötődő üzletemberekkel üzletelt Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia abban az időszakban, amikor az elnök delaware-i házában élt, ahol már korábban titkosított amerikai állami dokumentumokat talált az ügyészség.

A Breitbart amerikai portál a Hunter Biden laptopjáról kiszivárgott dokumentumok alapján azt állítja, hogy az elnök fia 2017 és 2019 között élt a delaware-i címen, és ebben az időszakban jelentős üzleti kapcsolatokat épített ki a Kínai Kommunista Párt hírszerzésének legmagasabb köreihez tartozó üzletemberekkel.

A cikk szerint aggasztó összefüggés fedezhető fel az amerikai elnök delaware-i otthonában talált, az Egyesült Államok titkosított információit tartalmazó dokumentumok és a Biden család kínai üzleteinek sikerei között.

Az igazi kémjátszma

A Breitbart szerint Joe Biden állami tisztségvállalása már az elejétől fogva segítette családja sikereit. A kínai titkosszolgálatok üzleti köreivel pedig már 2015 végén elkezdődött üzletelni Hunter Biden, amikor az apja alelnöki tisztséget látott el az Obama-adminisztrációban.

Hunter Biden ebben az időben kezdett közeledni ahhoz a kínai CEFC energiavállalathoz, amelynek igazgatósága a kínai titkosszolgálatokhoz kötődött. A vállalat egyik vezetőjéről, Patrick Hóról még ő is azt írta, hogy „Kína kémfőnöke”.

Kínai drágakő és kínai dollármilliók

Később a közeledésből személyes találkozó és üzlet lett. Hunter 2017 elején Miamiban találkozott a CEFC vezetőjével, Je Csian-minggal, akitől első körben kapott egy 80 ezer dollár értékű gyémántot. Az értékes drágakő Hunter Biden e-mailjeinek tanúsága szerint a későbbi válása során a vagyonmegosztás körüli civakodás tárgya is volt, amely szintén erősíti azt az állítást, miszerint értékes ajándékot fogadott el a kínai hírszerzés köreitől.

Hunter Biden laptopjáról származó fénykép, amelyen a CEFC elnökétől, Je Csien-mingtől (Ye Jianming) kapott gyémánt látható (Forrás: Breitbart)

 

Kilenc nappal a miami találkozó után azonban már nem tárgyi ajándék érkezett Hunterhez, hanem keményvaluta.

Joe Biden fia akkor két különálló, 3 millió dolláros elektronikus átutalást kapott, amelyeket a pénzügyminisztérium pénzügyi bűnözéselleni hálózata gyanúsként jelölt meg.

Biden-féle családi vagyonmegosztás

2017 áprilisa és 2018 szeptembere között a CEFC és leányvállalatai dollármilliókat juttattak el Bidenékhez (főleg Hunterhez, de a pénz egy része Joe Biden bátyjához és sógornőjéhez, James és Sara Bidenhez folyt be). Ez idő alatt Joe Biden találkozott Hunter üzleti partnereivel is, miközben szigorúan titkos és érzékeny információs dokumentumok hevertek például a Penn Biden Center szekrényében és a wilmingtoni garázsban.

A kínai CEFC üzlethálózatán keresztül a Breitbart szerint 150 millió dollárnyi pénz áramolhatott, amelynek egy része a Biden család bőröndjeiben landolt.

Az elnök fiának laptopjáról kiszivárgott levelezések alapján több utalás is beazonosítható, amelyek között van négymillió dolláros és több százezer dolláros tétel is, amelyek Hunterhez, valamint az elnök testvéréhez és sógornőjéhez vándoroltak. A gyanú szerint a családi osztozkodásból az elnök maga is részesült.

Ahogy a cikk felidézte, Peter Schweizer újságíró bestsellert írt az ügyről.

A szerző számításai alapján a Biden család 31 millió dollárt tehetett zsebre a kínai üzleteknek köszönhetően, amelyből a gyanú szerint a legmagasabb állami tisztségeket betöltő Joe Biden is részesült.

Így a nála talált titkosított állami dokumentumok tovább erősítik az Biden elnök korrupciógyanús ügyének súlyosságát.

Ráéghet Joe Bidenre a titkosított iratok hanyag kezelése miatt indult nyomozás, amely egyben rég nem látott lehetőséget adhat a republikánus többségű képviselőháznak is. A választási ígéretükben Joe Biden elnök családi vagyongyarapodásának kivizsgálását ígérő republikánusok számára nagy előrelépést jelenthet, hogy múlt héten az elnök delaware-i otthonában is államtitkokat tartalmazó dokumentumokra bukkantak, ahol a korábban szintén botrányba keveredett fia, Hunter Biden él. Hunter akkor került a médiafigyelem középpontjába, amikor elhagyta a laptopját, az arról kiszivárgott levelezések pedig azt a gyanút keltették, hogy apja révén kötött dollármilliós üzleteket például Kínában és Ukrajnában.

A szombati hír, miszerint újabb titkosított kormányzati dokumentumokat találtak Joe Biden elnök delaware-i házában, veszélybe sodorta az elnök pozícióját, s egyben tovább rontotta az igazságügyi minisztérium hitelességét – olvasható a New York Post véleménycikkében. Miután a múlt hét elején több titkosított állami dokumentumot találtak Joe Biden korábbi irodájában, a propagandamédia még azzal vette védelmébe az elnököt, hogy „ő nem Donald Trump”. Azonban néhány nappal később a hatóságok újabb titkosított dokumentumokra bukkantak az elnök delawaer-i házának garázsában, azt követően pedig a ház könyvtárában is. Végül csütörtökön a legfőbb ügyész elrendelte az eset feltárását, a propagandamédia lelkesedése pedig alább hagyott.

Falazott az elnöknek a legfőbb ügyész

A szerző arra is rámutatott, hogy bár november 2-án találták az első titkosított dokumentumokat Joe Bidennél, az információt egészen a félidős választások lecsengéséig visszatartották a nyilvánosság elől. Merrick Garland legfőbb ügyész csupán az eset részleteinek kiszivárgását követően érezte, hogy ki kell vizsgálni az ügyet.

A szerző úgy véli, az elnök számára kifejezetten rosszkor jött a botrány, mivel a képviselőházban republikánus többség jött létre. A republikánusok megfogadták, hogy lekövetik annak a több millió dollárnak az útját, amelyet Hunter Biden és Jim Biden (az elnök bátyja) külföldön kapott, és amelyből Joe Biden már az Obama-adminisztráció alelnökeként is részesülhetett. Az elnök ellenzéke azt gyanítja, hogy Joe Biden alelnökként, később pedig elnökként is szívességeket tehetett a kifizetőinek.

Ezen a ponton pedig összekapcsolódhat a titkosított dokumentumok és Hunter Biden laptopjának botránya, amelyben további gyanúra adhat okot, hogy az elnök fia, Hunter Biden abban a delawaer-i házban él, ahol a múlt héten rábukkantak a titkosított iratokra.

A kínai kommunistákat nem szeretik, de a pénzüket igen

Ahogy arra a szerző emlékeztetett, az első adag titkosított dokumentum a Penn Biden Centerben bukkant fel, amelyet az Ivy League iskola hozott létre 2017-ben Joe Bidennek, amikor leköszönt az alelnöki tisztségből. A New York Post adatgyűjtése szerint ezt követően

a Pennsylvaniai Egyetem 2017-től 2019-ig mintegy 900 ezer dollárt fizetett az intézeten keresztül Joe Bidennek,

mindezt pedig annak ellenére, hogy mindössze kilenc egyetemi hallgató kötött szerződést velük.

Az egyetem ráadásul 2014-től 2019 júniusáig 54,6 millió dollár adományt kapott Kínából. Ezek közül 23,1 millió dollárt 2016-tól névtelen felajánlásként.

A szerző kiemelte, bár a kínai kommunista párt számos amerikai egyetemet finanszírozott, hogy megvásárolja a szimpátiájukat, illetve kémeket delegáljon.

A Pennsylvániai Egyetemre érkezett több tízmillió dollár azonban „véletlenül” egybeesett Hunter Biden kínai vállalkozásainak megjelenésével.

Zsíros üzletek Kínában és Ukrajnában

A szerző szerint Hunter Biden az apja előretolt embere volt, aki segített áthidalni a család magánvagyonának gyarapítása és Joe Biden köztisztsége között meglévő törvényi akadályokat. Mint felidézte, Joe Biden már 2013-ban, az Obama-adminisztráció embereként is magával vitte Huntert Pekingbe, ahonnan egy másfél milliárd dolláros befektetéssel tértek vissza Washingtonba. Majd hasonló mintázat rajzolódott ki az ukrajnai üzletek kapcsán is.

Felidézve a Hunter Biden laptopjáról kiszivárgott levelezéseket, a szerző arra is rámutatott, hogy Joe Biden ragaszkodott hozzá, hogy a fia jelen legyen minden olyan egyeztetésen, amely közte és a Pennsylvaniai Egyetem akkori rektora között zajlott. Később az egyetem és a Penn Biden Center együttműködésén keresztül bukkant fel Kathy Chung is, aki Hunter ajánlása révén került az akkori alelnök csapatához. Chung tehetséges összekötőnek bizonyult Hunter üzleti terveinek megvalósításához az Egyesült Államok kormány által.

2015-ben például összehozott egy videókonferenciát Joe Biden akkori alelnök és Carlos Slim mexikói milliárdos között, amelynek az volt a célja, hogy megolajozza Hunter üzleti terveit. Legutóbb pedig meghívta Huntert és a Biden családot arra a külügyminisztériumi ebédre, amelyet Joe Biden elnök a kínai elnök, Hszi Csin-ping tiszteletére rendezett.

Amint a cikk rámutatott, a titkosított dokumentumok miatt kirobbant botrány óta az ügyészség Kathy Chungot is kihallgatta. A Pennsylvaniai Egyetem korábbi rektora, Amy Guttmann azonban szerencsésebbnek bizonyult, mivel Joe Biden elnöki győzelmét követően az Egyesült Államok berlini nagykövete lett.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bikinis fotója mellett borult ki Horváth Éva

origo.hu

Megrázó felvételek Kárpátaljáról: magyar óvodások a légiriadóra ébrednek fel

mindmegette.hu

7 mennyei csokoládés sütemény, ami a húsvéti csokinyuszit is nyugdíjba küldi

vg.hu

Orosz-ukrán háború 396. nap - friss hírek

life.hu

Hózápor várható: 9 vármegyére adtak ki figyelmeztetést

hirtv.hu

Párbeszéd-Zöldek néven folytatja munkáját a Párbeszéd

travelo.hu

Expedíció indul a Csendes-óceánba hullott meteor darabjainak felkutatására

ripost.hu

Csak úgy repülnek rólad a kilók, ha így iszod a vizet

ripost.hu

Bulgária nem küld fegyvereket Ukrajnának

ripost.hu

Sokkot kapott a 12 éves szegedi lány, a villamoson akarta elrabolni egy férfi

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Áremelkedések? Brüsszelt teszi felelőssé a legtöbb magyar

POLITIK

Bevallotta a 13 éves tini: ő fojtotta meg 4 éves kistestvérét

POLITIK

Egyre erősebb a migránsellenes hangulat Németországban

POLITIK

A hír igaz: Varga Judit elválik a férjétől

POLITIK

Magyarországon is többeket összevertek, megtámadtak

POLITIK

31 százalékkal nőtt a termékenységi ráta Magyarországon tíz év alatt

POLITIK

Minden régi szabályt felrúgnak a nemzetközi diplomáciában

POLITIK

Hatalmas sztrájkra készülnek Németországban