Létrehozva: 2023.02.21.
Módosítva: 2023.02.21.

A budapesti viperás támadók német terroristák barátai

Egyre több részletre derül fény.

A német rendőrség vizsgálja, hogy milyen mélységű kapcsolat lehet a múlt héten Németországban vonatfelrobbantásra készülődő szélsőbaloldali terroristák és a Budapesten embervadászatban részt vevő, két elfogott német állampolgár között- írta a Magyar Nemzet.

Kapcsolat lehet ugyanis a múlt héten Németországban vonatfelrobbantásra készülődő szélsőbaloldali terroristák és a Budapesten embervadászatban részt vevő, két elfogott német állampolgár között. A budapesti kegyetlenségek miatt körözött két, szélsőbalos bandatag módos családból származó, radikális zöld aktivistaként kezdte az erőszakos pályafutását.

A történet előzménye, hogy kritikus vasúti infrastruktúra elleni baloldali terrortámadást előztek meg Bajorországban. Néhány napja a szövetségi rendőrség helikoptere két gyanús embert fedezett fel a sínek között Adlershofnál éjszakai repülés közben. A pilóták hőkamerával észlelték a két embert, akik egy vasúti alagút közelében rejtőzködtek. A rendőrök egy hátizsákot találtak náluk, amelyben ablaktörlő folyadék ötliteres tartálya volt körülbelül két liter benzinnel feltöltve. A hátizsákban váltóruha is volt.

A rendőrök egy kétoldalas, nyomtatott A4-es papírlapot is találtak a 31 éves schwedti (uckermarki járás) Daniel K.-nál, a papíron berlini rendőrségi járművek tucatnyi rendszámát tüntették fel. Mind K., mind a rendsburgi (Schleswig-Holstein) 32 éves Eva H. rendőrségi frekvenciára állított rádiót használt. 

Mindkét terrortámadásra készülő gyanúsított ellen már  folyt nyomozás korábban bűncselekményekre való nyilvános felbujtás, foglyok kiszabadítása, birtokháborítás, testi sértés és rendfenntartó tisztviselők bántalmazása miatt.

A múltban baloldali szélsőségesek többször is vállalták a felelősséget a berlini vasúti rendszerek elleni támadásokért. A célpontok a biztosítóberendezések kábelei voltak. 

A baloldali terroristák elfogása a budapesti embervadászat vizsgálata szempontjából is fontos lehet. A német rendőrség ugyanis vizsgálja a baloldali szélsőségesek, valamint a budapesti embervadászatban részt vett és elfogott, a hírhedt Hammerbande-hoz tartozó két német állampolgár közötti kapcsolat mélységét, keresve esetleges korábbi együtt végrehajtott akciókat. 

Emlékezetes, Budapesten február 9–11-én legalább 15 fős német, olasz, magyar szélsőbaloldaliakból álló banda legalább nyolc járókelőt vert össze brutálisan, mivel katonai jellegű ruházatban voltak. Közülük négyet fogtak el eddig a magyar rendőrök, az illetékes nyomozási bíró letartóztatta a Szikra Mozgalom aktivistáját, a 42 éves magyar D. Krisztinát, a 38 éves olasz nőt, Ilaria S.-t és a 29 éves német Tobias E.-t. Bűnügyi felügyelet alá pedig a 25 éves, német Anna Christiana M. került úgy, hogy mindössze hetente kell e-mailben jelentkeznie a BRFK-n. 

Tobias Edelhoff igazoltan a Hammerbande tagja, ő, valamint  Anna Christiana M. kapcsolatban állhatott a múlt héten Németországban elfogott szélsőbaloldali terroristákkal.

Német lapok szerint a budapesti kegyetlenségek miatt körözött, két szélsőbalos Hammerbande-tag módos családból származó, zöld aktivistaként kezdte a pályafutását

Az antifa hírhedt rohamosztaga, a Hammer-Bande (Kalapács banda) tagjai rendeztek embervadászatot Budapesten.

Clara Judith Wittkugel 2019-ben az éghajlatváltozás miatt radikalizálódó civil szervezet tagja volt, jó családi háttere van, tipikus zöldpárti szavazó szülőkkel a középosztályból. 

Wittkugel 2019-ben (Forrás: https://archive.md/5Xmgf)

Moritz Christian Leopold Schröter is jó iskolába járt, neve önmagában is mutatja előkelő származását. A szülei szintén módos középosztálybeli zöldpárti szavazók, akik évente háromszor repülnek külföldre nyaralni.

Szabályos embervadászatot folytatott február 9–11-én az a legalább 15 főből álló antifasiszta különítmény, amelynek tagjai terepruhás, bakancsos emberekre támadt orvul Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) már az első támadás után 24 fős külön nyomozócsoportot állított össze, aminek létszáma aztán 45 főre bővült.

Mint azt Nyerges Béla alezredes, a BRFK nyomozó főosztály egyik osztályának vezetője  elmondta: nem túlzás kijelenteni, hogy hajtóvadászatot indítottak az elkövetők ellen. Közösség tagjai elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Budapesten a múlt hétvégén négy helyszínen zömmel külföldi és magyar antifasiszta aktivisták kegyetlen módon, csoportosan, orvul támadva viperákkal, vascsövekkel, ólombélésű kesztyűkkel, speciálisan átalakított kalapácsokkal félholtra vertek a nyílt utcán embereket, akiket előbb hátulról leütöttek, majd a földre került védtelen áldozatot véresre verték és rugdosták, végül könnygázzal lefújták. 

Valamennyiüknek az volt a „bűne”, hogy terepmintás ruhában, fekete bakancsban és dzsekiben voltak, ám a rendőrség eddigi adatai szerint egyikük sem a kitörés napi szélsőjobboldali megemlékezésre igyekezett.

Február 11-én volt az 1945-ös budapesti kitörés évfordulója, erre emlékezve tartották meg a becsület napját. A II. világháborús szovjet ostromgyűrűből való kitörés emlékére főként szélsőjobboldali szervezetek jelentettek be rendezvényeket. A rendőrség ezeket elutasította, azonban így is több hazai és külföldi szélsőjobboldali szervezet tagjai jelentek meg a magyar fővárosban. Párhuzamosan külföldi antifasiszta csoportok, köztük a hírhedten radikális Antifa tagjai is Budapestre érkeztek.

Négy támadás, nyolc áldozat

A rendőrség eddigi adatai szerint közülük kerülhetett ki az a minimum 15 fős különítmény, ami négyszer is falkamódra támadott meg ártatlan embereket Budapesten, a nyílt utcán.

Ólommal bélelt kesztyű, speciális kialakítású kalapács, sokkoló - Antifa-fegyverek (Fotó: a szerző)

A banda nyolc tagja elsőként február 9-én 11 óra 25 perckor az V. kerületben, a Fővám téren három lengyel turistát rohant le. 

Viperákkal hátulról leütötték a főváros nevezetességeivel ismerkedőket, a földön tovább ütötték, rúgták őket. A mindössze egyperces támadásban két lengyel súlyos, nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, harmadik társuk megúszta végtagzúzódásokkal, és felrepedt a fejbőre.

Másnap szintén nyolcfős banda támadt rá Gazdagréten egy dohányboltba tartó, negyvenéves trafikosra. 

Hátulról leütötték, majd viperákkal ütötték a fejét, rugdosták a földön fekvő, mit sem értő áldozatot, majd gázspray-vel lefújták. 

Ettől az áldozattól sem pénzt akartak, látszott, hogy azt sem bánnák, ha áldozatuk belehalna a verésbe. A trafikosnak is az volt a „bűne”, hogy katonai jellegű ruházatban tartott a munkahelyére.

Ugyanezen a napon a belvárosi Bank utcában koncertről hazafelé tartó magyar házaspárt támadott meg öt bandatag. 

A férj súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Néhány óra múlva, már február 11-én hajnalban egy német házaspárt az I. kerületi Mikó utcában támadott meg hat bandatag, ők is egy koncertről tartottak hazafelé.

A nyomozók szerint a sértetteket kizárólag a ruházatuk köti össze, olyan ruhadarabokat viseltek, amiket bárki hordhat, fekete bakancs vagy katonai, terepmintájú ruha, amik azt sugallhatták a támadóknak, hogy esetleg szélsőjobboldali emberek, akik a kitörés napjára érkeztek Budapestre. Ugyanakkor az áldozatok egyike sem a megemlékezésre készült.

Az Antifa szerepét erősíti, hogy a gazdagréti támadás áldozatát egy külföldi nő még a belvárosban megkérdezte, hogy ő is a kitörés napjára érkezett-e. A férfi válaszolt, hogy dehogy, ő munkába megy éppen. A nő egyike volt a későbbi támadóknak.

A banda módszere az volt, hogy néhányan szorosabban, a többiek kicsit távolabbról követték a későbbi áldozatokat tömegközlekedéssel és gyalog is. Előfordult, hogy 11 fő követte az áldozatot, de a támadást csak nyolcan hajtották végre. 

Hajtóvadászat

A rendőrség hajtóvadászatot indított az antifás támadók után. 

Már szombaton a ruházatuk alapján felismertek néhányat, akiket aztán követni kezdtek a nyomozók, és végül a belvárosban, egy taxiban fogták el őket: egy német férfit, egy német nőt és egy olasz nőt. Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk. Később elfogtak egy magyar nőt is a lakásán, aki az eddigi adatok szerint részt vett a támadásokban.

– Meglepő volt látni a támadásokról készült felvételeket, hogy milyen nagy számban vettek bennük részt nők. Volt olyan támadás, ahol a támadók fele nő volt – ismertette Nyerges Béla alezredes.

Az elfogottak tagadnak, a külföldiek semmiben sem tanúsítanak együttműködést, még arra sem válaszoltak, hogy mikor, miért jöttek Budapestre. A magyar nőt a gazdagréti és a Fővám téri támadásban való részvétellel gyanúsítják, amiben az olasz nő is részt vett. A német nő az előkészületekben vett részt, a következő támadásokra készült fel. A német férfinak a Bank utcai támadásban volt szerepe.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb drámai lépés, újabb európai uniós, NATO-ország hergeli az oroszokat

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

mandiner.hu

Új őrület hódít a Nyugaton: megérkezett a nyílt antiszemitizmus az LMBTQI-jogok és a zöldmánia mellé

ripost.hu

Most jött: dráma a Szabadság hídon, nagy erőkkel vonultak ki a hatóságok

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

origo.hu

Kiderült, mit vár el a lányától Kulcsár Edina

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Szijjártó Péter: Ha atomháború lesz, minden és mindenki elveszik

POLITIK

Ukrajnában felfüggesztették az emberi jogokat

POLITIK

A 7.kerületi polgármester hallgat a vejével kapcsolatban

POLITIK

Az olasz maffia és a hídpénzes-számlagyár összekapcsolódtak