POLITIK

Szerző Ripost

2 hónapja

Soros Györgytől jöhetett a pénz a dollárbaloldalhoz

Így látja az MSZP volt kommunikációs igazgatója.

Az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György arról írt új munkahelye, az amerikaiak által finanszírozott Szabad Európa Rádió honlapján, hogy a magyarországi dollároldalhoz a külföldi pénzek nagy része Soros György milliárdostól jöhetett, méghozzá Bajnai Gordon volt kormányfő közreműködésével. Néhány napja Orbán Viktor miniszterelnök is utalt arra, hogy a dollárbaloldalt Soros pénzelheti. Ahogy az közismert: korábban a dollárbaloldal folyamatosan azt hazudta, hogy amerikai magyar állampolgárok mikroadományaiból származnak a külföldi bevételeik, most azonban kiderült, hogy ez nem igaz, ahogy azt sejteni lehetett: a pénz elsősorban Sorostól érkezett. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának a legfrissebb jelentése alapján a magyarországi dollárbaloldal összesen 4 milliárd forintnál is többet kaphatott külföldről.

A washingtoni Kongresszus által az amerikai adófizetők pénzéből finanszírozott Szabad Európa Rádió online felületén az MSZP egykori kommunikációs igazgatója, Kerényi György január 30-án arról cikkezett, hogy a dollárbaloldalhoz a pénz nagyrészt Soros György amerikai milliárdostól érkezhetett.

Kerényi egész konkrétan ezt írta: „2022-ben a politikai eliten kívülről érkező Márki-Zay Péter nemcsak előválasztási győzelmével robbantott, hanem a csúnyán elbukott választás után azzal is, hogy nyilvánosságra hozta: mozgalma majdnem kétmilliárd forintot kapott a kampány idején, ráadásul Amerikából.

 

Bejelentését mégsem nevezhetjük kísérletnek a politikai kampány transzparenssé tételére.

A BAJNAI GORDON ÁLTAL LESZERVEZETT PÉNZ VALÓS FORRÁSÁT TOVÁBBRA SEM ÁRULJA EL SENKI (BÁR A NEVE A TÁMOGATÁSRÓL SZÓLÓ MEGBESZÉLÉSEKEN SEM KERÜLT ELŐ, DE MINDENKI TÉNYKÉNT KEZELI, HOGY NAGYRÉSZT A BAJNAIVAL JÓ KAPCSOLATBAN LÉVŐ SOROS GYÖRGYTŐL ÉRKEZETT), A PÁRTOK VERSENGÉSÉBEN FELHASZNÁLT TÁMOGATÁS EGY CIVIL SZERVEZETHEZ JÖTT."

Emlékeztetőül: a magyarországi dollárbaloldal korábban folyamatosan azt hazudta, hogy amerikai magyar állampolgárok mikroadományaiból származnak a külföldi bevételeik, most azonban kiderült, hogy ez nem igaz, ahogy azt sejteni lehetett:A PÉNZ NAGYRÉSZT EGYETLEN „AMERIKÁS" MAGYARTÓL, SOROS GYÖRGYTŐL ÉRKEZETT.

Orbán Viktor: Vajon melyik derék honfitársunk áll a dollárbaloldal mögött?

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott, szokásos péntek reggeli (január 27.) interjújában már utalt arra, hogy az amerikai milliárdos pénzelheti a magyarországi dollárbaloldalt.

 

A kormányfő egész konkrétan ezt mondta:

Remélem, hogy majd a vizsgálatok végén az is ki fog derülni, hogy pontosan kik is adták a pénzt. Azt már tudjuk, hogy milyen technikákkal jött be. Ez egy Soros-féle hálózat, Soros-rendszer ugyanazok a technikák. Nyilván a pénz forrásánál is meg fogjuk találni ezt a derék magyar honfitársunkat, Soros Györgyöt...

 

A dollárbaloldali kampányfinanszírozási botránya dióhéjban

A rendszerváltás óta példátlan baloldali kampányfinanszírozási botrány 2022 nyarán robbant ki, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal bukott kormányfőjelöltje egy interjúban elárulta, hogy az Egyesült Államokból kapott pénzt kampányra a baloldal. Összefoglalva, eddig arról volt szó, hogy az Amerikai Egyesült Államokban közvetlenül a választások előtt alapított Action for Democracy (AfD) nevű szervezet, amelyet Karácsony Gergely volt várospolitikai főtanácsadója, egyben Bajnai Gordon korábbi tanácsadója, Korányi Dávid vezet,1,86 MILLIÁRD FORINTOT UTALT ÁT A MÁRKI-ZAY PÉTER-FÉLE MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOMNAK (MMM), AMELY A PÉNZ NAGY RÉSZÉT, MINTEGY 1,4 MILLIÁRD FORINTOT TOVÁBBADOTT A BAJNAI-KÖZELI ÉRDEKELTSÉGBE TARTOZÓ DATADATNAK.

Bajnai Gordon akkori miniszterelnök Korányi Dávid kül- és biztonságpolitikai szakállamtitkárral sétál a Capitolium előtt sajtótájékoztatója után washingtoni látogatása alkalmából, 2009. december 3-án.

FORRÁS: MTI/BELICZAY LÁSZLÓ

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága elé terjesztett szakszolgálati jelentés arra jutott, hogy ez a cégcsoport emellett közvetlenül is kapott közel 148 milliót az amerikai székhelyű NGO-tól, sőt arra is fény derült, hogy az AfD szintén közvetlen finanszírozással támogatta, mégpedig egymilliárd forinttal, az Oraculum 2020 nevű céget, amely a szocialista-közeli Ezalényeg.hu működtetőjeként ismert, ám ez utóbbi az összeg felét szintén továbbadta a DatAdatnak.

MINDEZ AZT JELENTI, HOGY A MÁRKI-ZAY RÉSZÉRŐL VÉLETLENÜL (?) BEVALLOTT 1,8 MILLIÁRDON FELÜL MÉG 1,2 MILLIÁRDOT JUTTATTAK A TENGERENTÚLRÓL A MAGYARORSZÁGI BALOLDALNAK, EGÉSZEN PONTOSAN ANNAK DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ- ÉS BAJNAI-KÖZELI DIGITÁLIS TECHNOLÓGUSAINAK ÉS KAMPÁNYSZERVEINEK.

2023. január 25-én mindezek mellett a titkosítás alól feloldott iratokból az is kiderült, hogy

A KORÁNYI-FÉLE ACTION FOR DEMOCRACY ÁLTAL FOLYÓSÍTOTT ÖSSZEG NAGYJÁBÓL 160 MILLIÓ FORINTTAL MAGASABB AZ EDDIG NYILVÁNOS UTALÁSOK SZALDÓJÁNÁL.Az ezen amerikai szervezettől kapott végösszeg tehát 3,174 milliárd forint, amelynek 58 százalékát Márki-Zay Mindenki Magyarországa Mozgalma kapta meg, amely saját bevallása szerint a pénz egy részét 2023 elején is költötte.

Az is kiolvasható a parlamenti bizottság számára készült második részjelentésből, hogy egy másik fontos baloldali kampányszervezet,AZ ORACULUM 2020 KFT. – AZ EZALÉNYEG MŰKÖDTETŐJE – 2021 SZEPTEMBERE ÉS 2022 FEBRUÁRJA KÖZÖTT EGY TITOKZATOS SVÁJCI ALAPÍTVÁNYTÓL 887 MILLIÓ FORINTOT KAPOTT.

A magyarországi dollárbaloldal összesen tehát 4 milliárd forintnál is többet kaphatott külföldről.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiadták a riasztást: érkezik a jégeső és a szélvihar

origo.hu

Válaszolt Oroszország Brüsszel világháborús provokációjára

borsonline.hu

Puzsér Róbert lecigányozta az ismert műsorvezetőt

magyarnemzet.hu

Scholz Orbánt kritizálta és mindannyiunkat megterhelő háborúról beszélt

ripost.hu

Ezeket a zöldségeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben

hirtv.hu

4,1-es erősségű földrengést mértek Bécsújhelynél

origo.hu

Mellnagyobbító műtétre kaphatnak támogatást ezek az OnlyFans-modellek

mindmegette.hu

Így készül a hamis fonott kalács húsvétra - tej- és gluténmentesen

ripost.hu

Kiesett a Honvédelmi Minisztérium ablakán egy nő

ripost.hu

Tragédia történt: lezuhant egy repülőgép Horvátországban

ripost.hu

Nem hiszed el, kibe botlott Szabó Franciska Floridában

mindmegette.hu

Muskátli gondozás: ha ezt az 5 szabályt betartod, színpompásak lesznek a virágaid!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Balatoni körkép: milyen árak lesznek idén a büfékben?

POLITIK

Minden második választó a kormánypártokat támogatja

POLITIK

Gyurcsány beismerte: A dollárbaloldal Magyarország ellen dolgozik

POLITIK

A baloldalon Gyurcsányék a legerősebbek, Karácsonyék szinte láthatatlanok

POLITIK

Eddig egyetlen egy amerikai elnököt tartóztattak le, és nem Trump az!

POLITIK

A nyugati energiavállalatok profitját követeli Ukrajna

POLITIK

Cuki cicás videók miatt nem kap elég lőszert Ukrajna? Ez nem vicc

POLITIK

Ki az aki felmosná a padlót Joe Bidennel?