Létrehozva: 2023.01.18.
Módosítva: 2023.01.18.

Egyre több pénzt öl Soros a médiába

Szinte önti bele a pénzt.

Soros legalább 131 millió dollárt adott médiacsoportoknak 2016-2020 között - írja a Tűzfalcsoport.

„Ez az ember alapjaiban akarja megváltoztatni a világot" - mondta Brent Bozell, a Media Research Center alapítója.Bozell szemrehányást tett Soros Györgynek, amiért az MRC Business tanulmánya szerint mindössze négy év alatt dollármilliókat fektetett be a globális média befolyásolására.

Soros 2016 és 2020 között legalább 131 111 250 dollárt juttatott 253 újságíró- és aktivista médiacsoportnak világszerte, hogy terjessze radikális baloldali eszméit az abortuszról, a marxista gazdaságról, az Amerika-ellenességről, a rendőrség forrásmegvonásairól, a szélsőséges környezetvédelemről és az LMBT-fanatizmusról"- írták Joseph Vazquez és Daniel Schneider elemzők.

Az MRC Business, a konzervatív Media Research Center részlege, bemutatta egy háromrészes sorozat részeként második jelentését, amely Soros nemzetközi médiára gyakorolt befolyásának mértékét vizsgálja. Az MRC alapítója és elnöke, Brent Bozell a Fox Business Network egyikműsorában jelent meg, hogy megvitassa a spekuláns ügyeiben egészen mélyre leásó tanulmányt a Soros által a sajtóorgánumokra költött összegekről.

Ez egy elképesztő szám, 131 millió dollár 2016 és 2020 között, ez sokkal több, mint bármely szervezet, bármely alapítvány, bárki más, valószínűleg a világon ilyesmire adna"-mondta Bozell. „Ez egy olyan ember, aki alapjaiban akarja megváltoztatni a világot" – tette hozzá a milliárdos spekuláns felforgató tevékenységére utalva.

Soros alapjaiban meg akarja változtatni a világot

FORRÁS: IMAGINECHINA VIA AFP/DYCJ - IMAGINECHINA/DYCJ

Az MRC Business tanulmányának első része megállapította, hogy Soros világszerte kapcsolatban áll médiaszervezetekkel, köztük a Marshall Projecttel, a Biden-kormányzat azóta megszüntetett Disinformation Governance Boardjával, a Project Syndicate-tel, a Poynter Institute's International Fact-Checking Networkkel, az NPR-rel, a ProPublicával és a Free Press-szel. A tanulmány második része a szélsőbaloldali milliárdos költekezését vizsgálja.

Soros 2000 és 2014 között 103 236 632 dollárt pumpált olyan médiacsoportokba, amelyek szélsőséges nézeteit terjesztették az Egyesült Államokban és külföldön. Ugorjunk előre a 2016-2020 közötti időszakra, és Soros mindössze négy év alatt ismét átlépte a médiának nyújtott 100 millió dolláros mérföldkövet"- írta Vazquez és Schneider. „Könnyű Soros politikáját kritizálni. De ő egy hozzáértő befektető - akár pénzt akar keresni, akár arra használja, hogy a napirendjét keresztülvigye" – tették hozzá.

A tanulmány megállapította, hogy Soros Nyílt Társadalom Alapítványa a Soros Gazdaságfejlesztési Alap néven ismert hatásbefektetési ágát arra használja, hogy „magánszektorbeli befektetésekkel támogassa" a napirendjét olyan témákban, mint a faji egyenlőség (magyarul a Black Lives Matter szélsőbaloldali mozgalom) vagy az éghajlatváltozás.

A Soros által finanszírozott sajtóorgánumok által képviselt nézetek radikálisak és disztópikusak"- írta Vazquez és Schneider, megjegyezve, hogy a Soros pénzéből részesülő médiumok olyan írásokat tettek közzé, amelyek a nukleáris, vagyis hagyományos család „eltörlésére" szólítottak fel, palesztin terrortámadásokat igazoltak és a globális „klímalezárás" (jelentsen ez bármit is) szükségessége mellett érveltek.

Soros a médiában gyakorolt hatalmas befolyása révén a világpolitika egyik legerősebb irányítójaként betonozta be magát"- írta Vazquez és Schneider.

SOROS VOLT A BALOLDAL LEGNAGYOBB ADOMÁNYOZÓJA A 2022-ES FÉLIDŐS VÁLASZTÁSOK IDEJÉN, ÉS ÉVEK ÓTA PUMPÁLJA A PÉNZT A LIBERÁLIS POLITIKAI JELÖLTEKNEK, KÖZTÜK A HELYI ÜGYÉSZEKNEK ÉS KERÜLETI ÜGYÉSZEKNEK AZ USA-BAN. (MAGYARORSZÁGON SINCS EZ MÁSKÉPP A DOLLÁRBALOLDALLAL ÉS A DOLLÁRMÉDIÁVAL...)

„Soros médiában való részvétele még csak nem is korlátozódik a médiára fordított 131 millió dolláros kiadásaira" - írta Vazquez és Schneider. „A Soros által vezetett Lakestar Finance nevű befektetési csoport nyújtott adósságfinanszírozást, hogy támogassa a 18 Univision rádióállomás 60 millió dolláros, készpénzben történő felvásárlását a The Latino Media Network nevű, korábbi Obama- és Clinton-ügynökök által vezetett médiacsoport által."

Az ikonikus, kommunizmusellenes Radio Mambi, melyről korábban a Tűzfalcsoport beszámolt, egy spanyol nyelvű, Miamiban működő konzervatív rádióállomás is a Soros, valamint Obama és Clinton egykori munkatársai által átvett csatornák között volt. Az állomás konzervatív műsorvezetői közül azóta sokan elmentek, és nem hajlandóak Sorosnak dolgozni, mivel szerintük a felvásárlás a spanyolajkú választók számára elérhető politikai információk ellenőrzésére irányuló kísérlet.

Soros megért valamit, amit az amerikai konzervatívok soha nem értettek meg teljesen: a médiumok alapvető fontosságúak az emberek befolyásolásában"- írta Vazquez és Schneider. A média befolyása, amelyet Soros megvásárolt, elég volt ahhoz, hogy elszigetelje őt attól, hogy a legtöbb újságíró komolyan vizsgálódjon utána."

Az MRC Business tanulmányának harmadik részéből várhatóan kiderül, hogy a fősodratú médiában kik állnak kapcsolatban Sorossal.

Csak baloldali projekteket támogat a „független" brüsszeli Journalism Fund

Jelentős összegekkel támogat magyar vonatkozású médiaprojekteket egy Journalism Fund nevű, Brüsszelben bejegyzett társaság. Az alapítvány a honlapján azt írja:

A Journalismfund.eu egy brüsszeli székhelyű, polgárok által 1998-ban alapított független nonprofit szervezet, amelynek célja a független, határokon átnyúló oknyomozó újságírás előmozdítása az európai kontinensen a demokrácia támogatása érdekében."

SZPONZORÁLTJAIK AZONBAN KIZÁRÓLAG A BALLIBERÁLIS OLDALHOZ KÖTŐDNEK, ÉS FIGYELEMRE MÉLTÓ A FINANSZÍROZÓIK, A VOLT ÉS JELENLEGI PARTNEREIK LISTÁJA IS.Ezutóbbival kezdve olyan nevek találhatóak a listán, mint: a Flamand Kormány, az Európai Parlament, az Európai Bizottság, Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata (OSF) és az OSF égisze alá tartozó Nyílt Társadalom Kezdeményezés Európáért, valamint a német szakszervezeti szövetséghez közeli Hans Böckler Alapítvány, vagy az ugyancsak a nyílt társadalomért küzdő Adessium Alapítvány.

A támogatott magyarországi újágírók között tizenegy főt sorol fel a Journalism Found oldala, köztük például Tóth Balázst, az OSF bőkezű támogatását élvező Helsinki Bizottság ügyvédjét, mint a szintén „Soros-támogatott" Átlátszó.hu szerzőjét, Erdélyi Katalint és Sarkadi Nagy Mártont – mindketten ugyancsak „átlátszósak".

A magyar vonatkozású projektekre 400 forint körüli euro árfolyammal számolva körülbelül egy lakás árát, 28 millió forintot költöttek el eddig. A témák egytől-egyig kormánykritikusak. Van, amelyik a „független média" leépítésével foglalkozik, és olyan is, amely a magyar migrációs politika „embertelenségeivel". A baloldalhoz köthető korrupciós ügyekkel viszont egy sem.

ÉRDEMES VETNI EGY PILLANTÁST AZ ALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÓIRA ÉS JELENLEGI VEZETŐIRE IS.

Az igazgatóság tagja többek között Willem Debeuckelaere, aki korábban több, liberális jogvédő szervezetben is fontos pozíciót töltött be. 1983 és 1988 között az Emberi Jogok Flamand Ligájának elnöke, 2020 óta pedig az Emberi Jogok Védelmének és Képviseletének Szövetségi Intézete tagja. Nem mellesleg a belga belügyminiszter kabinetfőnöke.

Hans Wolters annál a Külkapcsolatok Európai Tanácsánál volt úgynevezett COO, amelynek Soros alapítványa az egyik fő szponzora.

Az alapítók közül pedig például Kurt Vandenberghe az Európai Bizottság „Green New Deal" programjának tanácsadója, míg Anne Fortaz EB védelmi iparral és piacpolitikával foglalkozó részlegének vezetője. Köznapi értelmében egyik sem független vagy civil pozíció.

Ezek alapján nehéz más következtetést levonni, minthogy a Journalism Fund célja nem a „demokrácia támogatása", hanem egy politikai filozófiáé, a „nyílt társadalomé", amelyben a nemzetek feloldódnak és a hagyományos értékek végleg eltűnnek, de legalábbis „múzeumi látványossággá" silányulnak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes fordulat: ezért halhatott meg Diego Maradona

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság