POLITIK

Szerző Ripost

1 hónapja

A szólásszabadság legnagyobb ellenségei

A woke és a cancel culture.

Szerző Ripost

De mit is jelent ez?

Szánthó Miklós kifejtette: a „neomarxista progresszivizmus” nemcsak nyomást kíván alkalmazni politikai érvek mentén, hanem megpróbálja eltörölni a különböző, köztük a konzervatív politikai érveket és megközelítéseket a médiában.

Az Európai Unió alakuló, új médiaszabályozásáról szólva úgy vélekedett, hogy bár az eredetileg semleges lenne, például kiegyensúlyozottságot vár el, de valójában politikai érdekeket szolgál. Az európai médiaszabályozás a fake newszal kíván harcolni, miközben az egyik legnagyobb fake news a politikai korrektség, amivel viszont Brüsszel nyilván nem áll szemben – mondta.

Szánthó Miklós szerint az Európai Bizottság szinte hivatalossá tette a kettős mércét.

Erre példaként hozta fel, hogyha a magyar vagy lengyel nemzeti kormány változtat a médiaszabályozáson, akkor az botrány, a sajtószabadságot féltik; a magyar médiahatóság miatt tíz éve botrány volt, miközben most az Európai Bizottság egy hasonló médiahatóság létrehozását tervezi, a „jogállam és a demokrácia jegyében”.

Koltay András, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke intézménye fő feladatának az egységes, átlátható médiapiaci felügyeletet nevezte meg.

Az uniós szabályozásról azt mondta, a javaslatok sok olyan elemet próbálnak szabályozni, ami tagállami nemzeti hatáskör.

Azt mondta, a magyar kormány kritikus a javaslattal szemben, és a médiahatóság is hasonló állásponton van, ugyanakkor az NMHH részt vesz az európai jogalkotási folyamatban. Koltay András attól tart, hogy bizonyos „soft” szabályozások kötelező erejűvé válhatnak a jövőben.

Vaszily Miklós, az Indamédia társtulajdonosa a digitális forradalom „megnyerésének” módjairól rendezett panelbeszélgetésen egyebek mellett arról beszélt, hogy ha egy portál az előfizetőitől függ, akkor feltehetően véleménybuborékot alakít ki, az előfizetők ugyanis azt szeretnék olvasni, amiben hisznek.

Vaszily Miklós szerint fontos a felhasználók személyre szabott tartalmakkal való támogatása, bár – mint megjegyezte – ez is az egymást erősítő vélemények kialakulásához vezethet.

Az online média nyereséges üzleti modelljeiről rendezett panelbeszélgetésen Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia kifejtette, hogy az új technológiáknak köszönhetően a „demokratizálódás” nagyon pozitív folyamata figyelhető meg a médiában. Úgy érvelt, hogy korábban a néhány médiamogul által irányított orgánumokban az átlagember számára nem volt elérhető az újságírás, azonban az internetnek köszönhetően már bárki előállíthat tartalmakat, köztük akár videókat, és ez több embernek ad lehetőséget a megnyilatkozásra. Jair Netanjahu kiemelte, hogy a megváltozott médiakörnyezetben azok lehetnek sikeresek, akik olyan különleges, speciális tartalmakat állítanak elő, ami azonnal megragadja a figyelmet, és „átüt” az információs zajon.

Magyarország példa a világ többi konzervatív országának – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, akit az Egyesült Államok egyik legnézettebb konzervatív hírcsatornáján kérdeztek élő adásban. Szánthó Miklós az interjú részleteiről közösségi oldalán számolt be pénteken.

Az interjúban Szánthó Miklós elmondta, hogy a magyar jobboldal teljesítménye irányt mutathat a világ többi konzervatív politikai közössége számára. Washingtoni látogatása alatt többek között erre hívta fel a sikeres „magyar recept” iránt érdeklődők figyelmét.

A főigazgatót a One America News Network (OANN) élő adásában kérdezték Magyarországról és a hazai jobboldal sikereiről, ahol elmondta: „Hazánkban nemcsak beszélnek a hagyományos értékek védelméről, de azoknak a gyakorlati politikában is érvényt szereznek.” Kiemelte azt is, hogy Magyarország képes a család intézményének megvédésére, és megóvja a gyermekeket az LMBT-ideológiától és a genderpropagandától.

Az Alapjogokért Központ idei terveire vonatkozó kérdésre pedig elárulta, hogy 2023-ban is szeretnék megtartani a CPAC Hungary rendezvényt, mely kapcsán megfogalmazta céljukat is, hogy legalább olyan sikeres legyen, mint a tavalyi volt.

Magyarországot, Orbán Viktor miniszterelnököt és a CPAC Hungaryt a globális baloldal részéről érő támadások kapcsán hangsúlyozta, hogy „mindez igazolja azt, hogy jó úton járunk, és egyre nagyobb sikereket érünk el”.

A mi legfőbb feladatunk a közeljövőben az, hogy elmélyítsük, és kibővítsük a nemzeti erők nemzetközi összefogását, amennyire csak lehet – közölte bejegyzésében Szánthó Miklós.

Májusban ismét megszervezik a nagysikerű CPAC Hungary-t

„Együtt erő vagyunk!" – ezzel a mottóval rendezi meg idén újra az Alapjogokért Központ a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi dzsemboriját, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) Budapesten. A május 4-én és 5-én tartandó CPAC Hungary főszónokának a szervezők ebben az évben is Orbán Viktort, Magyarország miniszterelnökét kérték fel - ismerteti a részleteket bejegyzésében az Alapjogokért Központ.

A CPAC eredetileg a '70-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban. Az akkor az „Isten, haza, család" értékvilágára összpontosító, több mint 1500 embert – köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert – megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki: szövetségeseinkkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki. 

A főszónok ismét a miniszterelnök lesz

FORRÁS: AFP/ATTILA KISBENEDEK

Nem hiába. A Központ partnere, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC egyébként is zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének, az idei CPAC Hungary fókuszában pedig a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni. A magyar kormányfő a tavalyi rendezvényen elmondta a konzervatív sikerrecept 12 pontját, több között azt is: a saját szabályaink szerint kell játszanunk, barátokat kell keresnünk és közösséget kell építenünk.

 

A magyar jobboldal ebben a folyamatban pedig szellemi és politikai motorként tud működni. A 2023-as CPAC Hungary ennek megfelelően egyedülálló platformot fog biztosítani arra, hogy észak- és dél-amerikai, európai, japán, izraeli és ausztrál szövetségeseinkkel közösen mondhassuk el: „United we stand" – azaz „Együtt erő vagyunk!"

 


 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Különös dologra vállalkozott a TV2 következő Nagy Ője

mandiner.hu

Magyarország akarata ellenére ül össze a NATO-Ukrajna bizottság

mindmegette.hu

Durva! Ez a legbizarrabb étel, amit Kamarás Iván valaha evett

magyarnemzet.hu

„Nem valószínű, hogy az ukránok ki tudják szorítani az oroszokat”

origo.hu

Még több pénzhez akar jutni képeivel Molnár Anikó

ripost.hu

Kétszer annyi ideig virágzik a tulipán ezzel a trükkel

origo.hu

Ingyenes programdömping a Pesti Vigadóban(x)

life.hu

Sztárok, akik depresszióval küzdöttek(x)

ripost.hu

"Megkerülhetetlen, hogy néha találkozzanak" - kitálalt a barát az egykori sztárpárról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Áremelkedések? Brüsszelt teszi felelőssé a legtöbb magyar

POLITIK

Bevallotta a 13 éves tini: ő fojtotta meg 4 éves kistestvérét

POLITIK

Egyre erősebb a migránsellenes hangulat Németországban

POLITIK

A hír igaz: Varga Judit elválik a férjétől

POLITIK

A németek kétharmada ellenzi a vadászgépek szállítását Ukrajnának

POLITIK

Brüsszel kísérleti határvédelmi projektet indít. Feltalálják a magyar módszert?

POLITIK

Tovább folytatódnak a zavargások Párizsban

POLITIK

Már a kereskedőket hibáztatják a svédek