Létrehozva: 2023.01.12.
Módosítva: 2023.01.12.

Így csodálta Gurmai Zita Eva Kailit a brüsszeli botrány főszereplőjét

Valósággal rajongott érte.

A brüsszeli korrupciós botrány központi alakja, Eva Kaili letartóztatott baloldali EP-képviselőről már korábban kiderült, hogy Gyurcsánynéval kiváló kapcsolatban van. Most olyan képek kerültek elő, amelyek Kaili és az MSZP egyik vezető politikusának, Gurmai Zitának kapcsolatát bizonyítják.

A képek tanúsága szerint az MSZP frakcióvezető-helyettese,

GURMAI ZITA LÁTHATÓAN JÓ KEDVVEL ÉS NAGY ELISMERÉSSEL HALLGATJA A NEMRÉG LETARTÓZTATOTT KAILIT,

párttársát, akivel korábban a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége EP-frakcióban közösen foglaltak helyet.

Eva Kaili és Gurmai Zita  FORRÁS: ORIGO

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Eva Kailit december elején tartóztatták le súlyos brüsszeli korrupciós botrány vezető alakjaként. Eddig annyi biztos, hogy Kaili és társai pénzért Katar és Marokkó érdekeiért is dolgoztak az EP-ben.

A belga rendőrség az üggyel összefüggő házkutatások során közel 1,5 millió eurót foglalt le, ebből a hírek szerint Kaili lakásán 600 ezer eurót találtak 50 eurósokban, más helyekről pedig újabb 900 ezer euró került elő.

Jól ismeri a korrupciós botrányba keveredett Eva Kailit Gyurcsányné is. Ahogy azt Menczer Tamás külügyi államtitkár nyilvánosságra hozta, Kaili Gyurcsány feleségének kérésére szavazott meg egy Magyarország elleni jelentést. 

Ráadásul mindketten a Külkapcsolatok Európai Tanácsának is tagjai. Gyurcsányné és Kaili közösen támogatta az ECFR háborúval kapcsolatos közleményét is, amelyben a legszigorúbb szankciókat követelték a háború kitörésekor.

Egyre egyértelműbb, hogy a december elején kirobbant brüsszeli korrupciós botrány az EU elmúlt 70 évének legsúlyosabb válságát okozza. Szinte napról napra emelkedik az ügyben érintett EP-képviselők és NGO-vezetők száma, újabb és újabb bizonyítékok kerülnek elő ellenük.

Tavaly év végén robbant a hír, hogy egy korrupciós ügyben zajló nyomozás során a belga hatóság letartóztatta a görög szociáldemokrata EP-alelnököt, Eva Kailit és több társát.

KAILIT – AKI TÖBB ESETBEN IS NYILATKOZATBAN ÍTÉLTE EL HAZÁNKAT – FELMENTETTÉK ALELNÖKI TISZTSÉGE ALÓL, MIUTÁN 1,5 MILLIÓ EURÓNYI KÉSZPÉNZT FOGLALTAK LE AZ ÜGYBEN ZAJLÓ HÁZKUTATÁSOKBAN.Az exalelnök élettársa, Francesco Giorgi vallomásának „köszönhetően" csakhamar kiderült, hogy az EP-s vádlottak pénzt fogadtak el lobbitevékenységért cserébe Katartól és Marokkótól is. A kenőpénz tisztára mosásához NGO-kat is felhasználhattak.

Eva Kaili, a korrupciós botrányba belebukott EP-alelnök egy athéni rendezvényenFORRÁS: NICK PALEOLOGOS/SOOC/AFP VIA GETTY IMAGES

 

Amit látunk, csak a jéghegy csúcsa

Bármilyen felháborító korrupciós műveletekre derült azonban fény az elmúlt hetekben, kiderült, hogy mindez csak a jéghegy csúcsa, és jóval több baloldali és liberális EP-képviselő lehet érintett a bűnügyben.

KÖREIKBŐL KERÜLTEK KI AZOK IS, AKIK AZ ELMÚLT ÉVEKBEN HAMIS KORRUPCIÓS VÁDAKKAL IGYEKEZTEK MEGHURCOLNI MAGYARORSZÁGOT.

A baloldali európai tisztviselők sok millió eurós megvesztegetési botránya nemcsak tovább rombolja az eddig sem túl erős Brüsszel és EU iránti bizalmat, deMINDEN JEL SZERINT MAGA ALÁ TEMETHETI A JELENLEG FENNÁLLÓ RENDSZERT IS.A korrupciós ügyre Rober Golob szlovén miniszterelnök azzal reagált egy friss Politico-podcastban: „Gyakorlatilag semmilyen ellenőrzés nem történt a parlamentben, ez számomra tényleg elképesztő". Ő is megerősítette a széles körben terjedő nézetet, hogy

A BOTRÁNY AZ EGÉSZ EU HITELESSÉGÉT FENYEGETI, AMINEK KÜLÖNÖS JELENTŐSÉGE VAN A JÖVŐ ÉVI EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK ELŐTT.

Eva Kaili jelenleg a brüsszeli Haren börtönben ül, még nem tett vallomást.

 

Soros György emberei is gyanúba keveredtek

Ahogy arról az Origo beszámolt: a korrupciós érintettség gyanúja miatt nemrégiben kezdeményezték az olasz Andrea Cozzolino és a belga Marc Tarabella képviselők mentelmi jogának felfüggesztését – akik Soros György brüsszeli emberei. Mindketten annak a baloldali frakciónak, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) a tagjai, amelyben Gyurcsányné és a DK politikusai is helyet foglalnak.

A SÚLYOS KORRUPCIÓS VÁDAKKAL ILLETETT KÉT KÉPVISELŐ SZEREPEL SOROS LEGSZOROSABB SZÖVETSÉGESEINEK LISTÁJÁN, NYILVÁNVALÓ TEHÁT, HOGY AZ ÜZLETEMBER-SPEKULÁNS ÉRDEKEIT KÉPVISELTÉK AZ UNIÓS DÖNTÉSHOZATALBAN.

Sorra buknak le Magyarország „vádlói”

Mint azt az Origo ugyancsak megírta: korrupciógyanús ügyek derültek ki Ursula von der Leyen EB-elnök körül is, miután nem sikerült tisztáznia a koronavírus elleni vakcinák beszerzésének körülményeit. Von der Leyen ugyanis (azóta rejtélyes módon „eltűnt") sms-ekben „tárgyalt" egy 35 milliárd eurós EU-s oltóanyagügyletről a Pfizer főnökével, Albert Bourlával.

Ursula von der Leyen FORRÁS: AFP/GEERT VANDEN WIJNGAAERT

 A fentiek nyomán úgy tűnik, hogy AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN MINDENNAPOSSÁ VÁLT MAGYARORSZÁG ELLENI EU-S TÁMADÁSOK ÉS VÁDASKODÁSOK CSAK AZT A CÉLT SZOLGÁLTÁK, HOGY ELTERELJÉK A FIGYELMET A GYANÚS BRÜSSZELI ÜGYLETEKRŐL ÉS AZ AZOKAT MŰKÖDTETŐ MECHANIZMUSOKRÓL.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

hirtv.hu

Iránytű Intézet: Magyar Péteré a legerősebb ellenzéki párt, de a Fideszt nem veszélyezteti + videó

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába