Létrehozva: 2022.12.20.

Újabb dollármédium indulhat Soros György és a Biden-kormány támogatásával

A Rockefeller Alapítvánnyal együtt új médiaszervezetet akarnak létrehozni.

Az amerikai kormány Soros György alapítványával, a Rockefeller Alapítvánnyal és másokkal együtt új médiaszervezetet akar létrehozni Magyarországon Internews in Hungary néven.

A Telex főszerkesztője, Dull Szabolcs korábban arról számolt be, hogy a most induló „oktatási" projektjüket az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) több mint 740 ezer dollárral (majdnem 300 millió forint) támogatja. A Telex vezetője azt azonban „elfelejtette" megemlíteni, hogy a DRL a washingtoni Külügyminisztérium egyik szerve, amely az amerikai adófizetők pénzéből működik. Emlékeztetőül: a 2022-es országgyűlési választási kampányban a magyarországi baloldal részére több mint 3 milliárd forintnak megfelelő dollár érkezett az Egyesült Államokból, a támogatás forrása ugyanakkor még mindig nem tisztázott. Pontosabban: hazugság, hogy mikroadományok voltak.

A Gyurcsánynéval bizonyítottan szoros kapcsolatot tartó, híváslistája alapján a bukott miniszterelnök feleségével rendszeresen tárgyaló Dull Szabolcs, a régi indexesek új blogjának főszerkesztője úgynevezett címlapsztoriban közölte, hogy „Indul a Telex Akadémia” – számolt be az Origo.

A cikk alapján egyfajta oktatóközpontot akarnak működtetni a blog munkatársai, más szóval szintet lép a baloldali propagandagyár. A tájékoztatás szerint lesznek ingyenes és fizetős képzéseik is. A fizetős képzés arra utal, hogy nyerészkedni kívánnak az amerikai adófizetők pénzéből. Az Idea Alapítvánnyal közösen tanároknak, önállóan pedig 15-25 év közötti diákoknak szerveznek képzéseket.

A Telex Akadémia szakmai igazgatója Munk Veronika tartalomfejlesztési vezető, azaz a leváltott főszerkesztő, ügyvezető igazgatója pedig Pusztay András.

A cikk utolsó bekezdése a legérdekesebb: „A programunk ötletével több különböző, nyílt pályázaton is indultunk, végül az amerikai DRL (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) támogatja két évre 740 740 dollárral. Ezt a pénzt nem a Telex működésére fordítjuk, hanem teljes egészében a fiataloknak szóló ingyenes programunkra és az oktatóközpont beindítására.”

Bár a főszerkesztő nem említi meg, de a DLR (magyarul: demokrácia, emberi jogok és munkaügyek hivatala) az amerikai külügyminisztérium (United States Department of State) egyik osztálya.

Mivel állami szerv, ezért az amerikai adófizetők pénzéből működik, amit a washingtoni szövetségi Kongresszusnak kell megszavaznia.

A baloldali lap az „oktatási” médiaprojektjére kapott bő 740 ezer dolláros támogatás 294 millió forintnak felel meg, azaz közel 300 millió.

Az origo úgy fogalmaz, hogy nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy a súlyos megélhetési válsággal küszködő amerikai adófizetők tízmillióit senki nem kérdezte meg arról, vajon örülnek-e annak, hogy az adójukból működő Biden-kormányzat magyarországi propagandistáknak utalja át a pénzüket, ahelyett, hogy az ő életkörülményeiken javítana.

A hazai közbeszédet hetek óta feszítő témája az idei országgyűlési választási kampányban érkezett amerikai pénzek. A támogatás forrása mind a mai napig nem világos.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának titkosszolgálati forrásokra hivatkozó jelentése értelmében a Bajnai Gordon embere, Korányi Dávid által vezetett Action for democracy nevű amerikai alapítány 1 848 603 106 forint támogatást utalt Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt egyesületének, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM).

Ebből az összegből az MMM 2022 márciusa és júliusa között mintegy 1,4 milliárd forintot fizetett ki a Bajnai-Ficsor-Dessewfy körhöz köthető DatAdat-csoportnak. Egy baloldali propagandaorgánum, az ezalényeg.hu kiadója, az Oraculum 2020 kft 1 milliárd forintot, a DatAdat Professional Kft.-nek 148 millió forintot, a Gemius Hungary Adatfeldolgozó és Kutató Kft. 3,5 millió forintot kapott az Action for Democracytól.

A Nemzetbiztonsági Bizottság jelentősen alapján 3 014 643 717 forintnak megfelelő dollár érkezett Amerikából a Korányi által vezetett alapítványon keresztül a magyarországi baloldalhoz. Innen ered a dollárbaloldal jelző.

Most az Origo friss cikke nyomán a legújabb kezdeményezésről, a hamarosan induló Internews-ról közölt összeállítást. A portál szerint ennél a hálózatnál találkozik az amerikai adófizetők és Soros György pénze.

Forrásainak 80 százaléka Amerikából származik

A portál felidézte, hogy „A helyi hangok. Globális változás” mottóval működő Internews nevű médiumot 1982-ben hozták létre. 1986-ban jegyezték be az amerikai jog értelmében „nonprofit szervezetként” Kaliforniában Internews Hálózat néven.  Az Internews európai verzióját 1995-ben indították, központja Londonban van. Az amerikai hálózati portál saját bevallása szerint „médiafejlesztéssel” foglalkozik egy sor országban.

A Wikipédia szerint az Internews forrásainak 80 százaléka az Egyesült Államok kormányától származik, de beszámolóikból tudható, hogy a támogatók között a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, de például a Google és a Facebook is felbukkan.

Nem Magyarország az egyetlen célország

2022. november 5-én jelent meg a hír, miszerint „az amerikai kormány – együtt Soros György alapítványával, a Rockefeller Alapítvánnyal és másokkal – új média szervezetet akar létrehozni Magyarországon Internews in Hungary néven”. Az információt a Független Hírügynökség (FüHü) oldalán publikálták. Az Internews egy olyan nemkormányzati szervezet, amelyet az Egyesült Államokban alapítottak a média támogatására. Nem Magyarország az egyetlen célország: Ukrajna, Lengyelország, Románia, Örményország és Georgia-Grúzia is szerepel a programban, melynek célja „erős független média létrehozása”.

Az amerikai törekvésről a jobboldali Breitbart portál is beszámolt, kiemelve, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-kormányzat egy Magyarországon irodát nyitó ellenzéki médiaszervezetet finanszíroz. Az indulásról szóló értesüléseket alátámasztják az Internews weboldalain található álláshirdetések is, amelyek szerint a csoport most „egy amerikai kormány által finanszírozott projekthez keres munkatársakat”, a projekt székhelye Budapesten lesz.

Főszerkesztőt kerestek

2022. december 6-án számolt be róla a magyar sajtó, hogy továbbra is keresi magyarországi főszerkesztőjét az Internews nevű, magát függetlennek nevező, de valójában a nemzetközi baloldalhoz köthető médiavállalkozás. A LinkedIn nevű közösségi álláskereső portálon is megjelent hirdetésben az olvasható, hogy budapesti helyszínre szeretnének főszerkesztőt találni. Ideális jelöltjüket eredetileg októberig tervezték kiválasztani, de hirdetésük még december elején is aktív volt.

Bár az Internews vállalt céljai között is szerepel a „független média támogatása” a tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy hazánkban a baloldalhoz köthető médiumokhoz szoktak gurulni a dollárok. Korábban, 2016-ban már az Internews is megjelent Magyarországon: a Soros György-féle alapítvány mellett ők is finanszírozták a Direkt36 nevű oldalt. A projekt akkoriban háromszereplős volt: a Direkt 36 mellett a Soros Györgyhöz köthető blog és az általa finanszírozott  Transparency International is részt vett benne.

„A helyi hangok. Globális változás” mottóval működő Internews nevű médiumot 1982-ben hozták létre. 1986-ban jegyezték be az amerikai jog értelmében „nonprofit szervezetként” Kaliforniában, méghozzá Internews Hálózat néven.  Az Internews európai verzióját 1995-ben indították, központja Londonban van. Az amerikai hálózati portál saját bevallása szerint „médiafejlesztéssel” foglalkozik egy sor országban. 

A WIKIPÉDIA SZERINT AZ INTERNEWS FORRÁSAINAK 80 SZÁZALÉKA AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK KORMÁNYÁTÓL SZÁRMAZIK, DE BESZÁMOLÓIKBÓL TUDHATÓ, HOGY A TÁMOGATÓK KÖZÖTT A SOROS GYÖRGY-FÉLE NYÍLT TÁRSADALOM ALAPÍTVÁNY, DE PÉLDÁUL A GOOGLE ÉS A FACEBOOK IS FELBUKKAN. 

Az Internews 40 éves történetét ünnepelte néhány napja Kaliforniában

FORRÁS: TWITTER

2022. november 5-én jelent meg a hír, miszerint „az amerikai kormány – együtt Soros alapítványával, a Rockefeller Alapítvánnyal és másokkal  – új média szervezetet akar létrehozni Magyarországon Internews in Hungary néven”. Az információt a végletesen elfogult, balliberális Független Hírügynökség (FüHü) oldalán publikálták. A FüHü szerint:Az Internews egy olyan nemkormányzati szervezet, amelyet az Egyesült Államokban alapítottak a média támogatására. Nem Magyarország az egyetlen célország: Ukrajna, Lengyelország, Románia, Örményország és Georgia-Grúzia is szerepel a programban, melynek célja "erős független média létrehozása"Az amerikai törekvésről a jobboldali Breitbart portál is beszámolt, kiemelve, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-kormányzat egy Magyarországon irodát nyitó ellenzéki médiaszervezetet finanszíroz. Ahogy azt az Origo megírta, az indulásról szóló értesüléseket alátámasztja az Internews weboldalain található számos álláshirdetés, amelyek szerint.

A CSOPORT MOST "EGY AMERIKAI KORMÁNY ÁLTAL FINANSZÍROZOTT PROJEKTHEZ" KERES MUNKATÁRSAKAT, AMELYNEK SZÉKHELYE A HIRDETÉSEK SZERINT BUDAPESTEN LESZ. 

2022. december 6-án a Magyar Nemzet írta meg, hogy „továbbra is keresi magyarországi főszerkesztőjét az Internews nevű, magát függetlennek nevező, de valójában a nemzetközi baloldalhoz köthető médiavállalkozás. A LinkedIn nevű közösségi álláskereső portálon is megjelent hirdetésben az olvasható, hogy budapesti helyszínre szeretnének főszerkesztőt találni. Ideális jelöltjüket eredetileg októberig tervezték kiválasztani, de ez sikertelennek bizonyulhatott, mivel hirdetésük még mindig aktív volt december elején.  

 

A hirdetés azóta eltűnt, de nem tudni, hogy sikeres volt-e a főszerkesztőkeresés. 

EGYELŐRE ARRA SEM ADTAK ALAPOS MAGYARÁZATOT AZ INTERNEWS RÉSZÉRŐL, HOGY MI SZÜKSÉG VAN A SZÁMOS MÁS, KÜLFÖLDRŐL FINANSZÍROZOTT DOLLÁRMÉDIUM MELLETT EGY ÚJABBRA.

Az azonban sorozatunk eddigi részeiből is kiderült, hogy amikor dollárok gurulnak magyarországi médiumokhoz, azok kizárólag baloldali szerkesztőségekhez vándorolnak.  

Joe Biden és Soros György közösen akarja befolyásolni a magyar politikát

FORRÁS: ORIGO

Bár az Internews vállalt céljai között is szerepel a szokásos, „független média támogatása” fordulat, ez azonban gyakorlatuk szerint a kormánnyal szemben ellenséges, vállaltan a balliberális politikai erőket támogató médiumokat jelent. Korábban, 2016-ban ugyanis az Internews – a dollármédia támogatására – már megjelent Magyarországon: a Soros-féle alapítvány mellett ők is finanszírozták a Direkt36 nevű balliberális oldalt, ahogy azt a Magyar Idők is megírta. A projekt akkor háromszereplős volt: a Soros-blog mellett a szintén régóta a milliárdos spekuláns által pénzelt Transparency International is részt vett benne. A Direkt 36 és a Soros-blog dollármédiumként való működését nemrégiben mutattuk be részletesen.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már megint Magyar Péteren röhög mindenki - mémek!

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

life.hu

Biztos, hogy eddig te is rosszul készítetted a bolognait - legendás séf árulta el, mi a hiba

magyarnemzet.hu

Vége a szappanoperának: ő lesz a Barcelona vezetőedzője a következő idényben

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert