Létrehozva: 2022.12.29.

A dollárbaloldal még mindig nem tisztázta, honnan is van a lé

„Habár a dollárbaloldal próbálja tagadni, de valószínűleg a Soros-birodalomból is érkezhetett pénz” -mondta Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint fél év elteltével sem látni tisztán a „dollárbaloldal” tavaszi választási kampányának külföldi adományozói ügyében.

Hollik István MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában az általa az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának nevezett ügyről közölte: a baloldal egymásnak ellentmondó kijelentéseket tesz és többször is „lebukott a hazugságaival”.

Példaként említette, hogy a baloldalon korábban azt állították: idei országgyűlési választási kampányuk javára magyar állampolgárok adakoztak, és mikroadományokból jött össze a hárommilliárd forint.

Aztán a miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter „kikotyogta”, hogy külföldiek is adhattak pénzt a kampányba. Majd Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója és az Action for Democracy nevű civil szervezet magyarországi szervezője „azt is beismerte, hogy lehettek úgynevezett intézményi adakozók is” – sorolta a kommunikációs igazgató.

Hollik István úgy folytatta: Korányi Dávid azt is elmondta, hogy nemcsak a honlapon keresztül, de e-mailben és közösségi médián keresztül is lehetett adományozni. „Ezeknek semmi nyoma nincsen” – jegyezte meg, majd felvetette, hogy honnan volt egy frissen megalakult szervezetnek e-mail-adatbázisa.

A kormánypárt kommunikációs vezetője szerint a baloldal online kampányoldalának adományozó-számlálója „bizonyíthatóan megállt 11-nél”, ami alapján egy adományozó mintegy 270 millió forinttal támogathatta a baloldal kampányát. „Na, ez minden, csak nem mikroadomány” – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: „Habár a dollárbaloldal próbálja tagadni, de valószínűleg a Soros-birodalomból is érkezhetett pénz” a kampányra. Az is erre utal – mondta Hollik István –, hogy Soros György fia a Twitter-oldalán megosztotta az Action for Democracy magyarországi választással kapcsolatos bejegyzését, azzal a megjegyzéssel, hogy „segíts a magyaroknak választani”.

„Nagyon reméljük, hogy a dollárbaloldal 2023-ban tisztázza az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának legfontosabb kérdéseit” – zárta szavait.

A globális baloldali hálózatok Magyarország elleni nemzetközi lejáratókampányának szerves része, hogy különböző propagandaanyagokkal, álhírekkel és hazugságokkal látják el a nemzetközi baloldali sajtót. Ezek koordinálását főként a Soros-hálózat karmesterének is nevezett Gerald Knaus látja el. A tőzsdespekuláns által pénzelt osztrák férfi előtt gyakorlatilag a teljes liberális média nyitva áll a világban, Sorosék a világ számos pontján végeztettek már vele lobbitevékenységet.

A dollármédia bemutatásáról szóló előző cikkeinkben végigvettük az Ezalényeg, a Telex külföldi támogatását, a 444-nek adott pénzeket, a Szabad Európa újraindítását, Gulyás Márton pénzelését, a dollármédia brüsszeli támogatásait, Soros György szerepét,a „tényfeltáró" portálok finanszírozását és egy új híroldal indítását, valamint a vidéki hálózat létrehozását.

Mostani írásunkban azt mutatjuk be, hogy a Soros-hálózat, illetve a dollármédia propagandáját miként terítik a nemzetközi médiumoknak. Ebben a folyamatban játszik kulcsszerepet Gerald Knaus, az European Stability Initiative (ESI, Európai Stabilitási Kezdeményezés) alapító elnöke. A nyílt társadalom eszméit népszerűsítő lobbiszervezet jelentős összegeket kapott a tőzsdespekulánstól:EGY 2016-OS DOKUMENTUM SZERINT – AMELYET LEGELŐSZÖR EGY SZIVÁROGTATÁSOKKAL FOGLALKOZÓ TWITTER-OLDAL KÖZÖLT – HÁROMSZÁZEZER EURÓNYI SOROS-PÉNZ ÉRKEZETT AZ ESI-HEZ.

Az állomáshelyeit feltűnően gyakran váltogató Knaus az ESI-n kívül számos egyéb fórumon is a milliárdos szólamait hangoztatta. Így az osztrák férfi tanított Ukrajnában, öt évig dolgozott Bulgáriában és Boszniában különböző NGO-knak, 2004-től Isztambulban élt, 2007-től pedig a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány ösztöndíjasa volt. Később a milliárdos spekulánssal közösen részt vett a European Council on Foreign Relations (ECFR) megalapításában.

UTÓBBI SZERVEZET NYILVÁNOS TAGLISTÁJÁN A KÉT SOROS – GYÖRGY ÉS FIA, ALEXANDER –, GERALD KNAUS, VALAMINT EGY SOR MAGYAR BALLIBERÁLIS POLITIKUS, ÍGY BAJNAI GORDON, FICSOR ÁDÁM ÉS SZIGETVÁRI VIKTOR IS FELBUKKAN.

Ironikus, hogy bár az ECFR rendszerint beszámol egy-egy politikus korrupciós ügyeiről, arról mélyen hallgattak, hogy éppen egy tagjukat, a botránya kirobbanásáig az Európai Parlament alelnöki tisztségét betöltő Eva Kailit vádolják különböző korrupciós bűncselekmények elkövetésével. Sőt, elhatárolódó nyilatkozat helyett az ECFR még annak a nyomait is megpróbálta eltüntetni, hogy Kaili bármikor is tagjuk lett volna, ami azért különös, mert a görög politikus több ízben is – például az önéletrajzában – feltüntette, hogy a szervezet tanácsában ül.

A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili is az ECFR tagja volt

FORRÁS: GETTY IMAGES/2011 GETTY IMAGES/VLADIMIR RYS

 

Visszakanyarodva Knaushoz, nem véltelenül nevezik az osztrák férfit a Soros-hálózat karmesterének, aki előtt a fősodratú liberális média kapui is döbbenetes gyorsasággal nyílnak meg. Olyan meghatározó nemzetközi sajtóorgánumokat koordinál, mint a New York Times, a The Guardian, a Der Spiegel, vagy a The Economist. Jellemzően egy-egy megszólalásával, vagy nyilatkozatával adja meg az alaphangot, amelyek azután bejárják a nemzetközi liberális sajtót.

Ez a gépezet akkor indult be igazán, amikor a migrációs krízis során

MAGYARORSZÁG SZEMBEFORDULT NÉMETORSZÁG WILLKOMMEN-KAMPÁNYÁVAL, S A DÉLI HATÁRZÁR FORMÁJÁBAN HATHATÓS VÁLASZT ADOTT AZ INVÁZIÓSZERŰ BEVÁNDORLÁSI HULLÁMRA.A 2016 októberi kvótanépszavazás kapcsán Knaus a The Economistnak már arról beszélt, hogy Orbán Viktor egyedülálló veszélyt hordoz, mivel egy szélsőjobboldali vírust jelent Európa politikai centrumára.

Az amerikai milliárdos hálózatának karmestere a 2018-as választás előtt is sorra tette a magyar miniszterelnököt démonizáló nyilatkozatokat, például a Soros-univerzum egyik kitüntetett lapjának, a New York Timesnak azt hangoztatta, hogya legrosszabb rémálmom vált valóra azzal, hogy az orbánizmus terjed.

 

Miután a Soros-hálózat által támogatott erők elvesztették a 2018-as parlamenti választást Magyarországon, Knaus a szuverenisták európai megerősödését igyekezett megakadályozni a nemzetközi médiumok segítségével. Például a liberális Die Zeit hetilapban így írt 2018 decemberében: „Orbán és Salvini legnagyobb erőssége az a képességük, hogy egy izgalmas történetet mesélnek. Ez az európai civilizáció túléléséről szól, az iszlám–afrikai tömeges bevándorlás viszonylatában, árulókkal, a háttérből a szálakat mozgatókkal és bátor hősökkel. Ez egy olyan hangulati ív, amely már Donald Trumpot is győzelemhez segítette: itt az álszent gyengék, ott pedig a határozott, cselekvő politikusok."

Gerald Knaus és Soros György

GETTY IMAGES/2019 TRISTAR MEDIA, FABRICE COFFRINI

AZ ESI IGAZGATÓJA A KÉSŐBBIEKBEN IS AZ ILLEGÁLIS MIGRÁCIÓRA ADOTT MAGYAR VÁLASZ ELTORZÍTOTT ÉRTELMEZÉSÉVEL IGYEKEZETT LEJÁRATNI HAZÁNKAT.A ZDF közszolgálati tévéadó 2019-ben készített egy dokumentumfilmet Angela Merkel német kancellár 2015-ös migrációs válságkezeléséről, ám a műfajt elég szabadon értelmezték, hiszen az alkotást Gerald Knaus gyalázkodásával indították. A Soros-koordinátor már a másfél órás film elején azt állította, hogy Orbán Viktor tudatosan katasztrófára játszott. – Orbánnak nincs semmiféle morális gátlása – hazudta Knaus a magyar miniszterelnökről. Szerinte Orbán tudatosan arra játszott, hogy a Keleti pályaudvarnál borzasztó képek készüljenek, mert azokat „belső propagandára használhatja".

A bukás

A balliberális érdekcsoportok lobbija által átszőtt Európai Parlament (EP) már hosszabb ideje küzd hitelességi válsággal, ám a néhány hete kirobbant botrány a brüsszeli székhelyű testület maradék tekintélyét is megkérdőjelezi. A vád szerint az EP több magas rangú tisztségviselője – köztük Eva Kaili alelnök – pénzt kapott Katartól azért cserébe, hogy befolyásolja az Európai Parlamentnek az öböl menti országgal kapcsolatos döntéseit. Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok, az EP pedig közben megszüntette a görög politikusnő mentelmi jogát és az alelnöki tisztségétől is megfosztotta. Kaili elismerte, hogy arra utasította apját, rejtse el az otthonában a későbbi házkutatások alkalmával megtalált készpénz nagy részét. A rendőrség több korrupciós bűncselekmény vádja alapján is nyomozást folytat, s közlésük szerint eddig csaknem 1,5 millió eurót foglaltak le a brüsszeli régióban.

Az általa évek óta folytatott hazánk elleni információs támadássorozatot az ESI igazgatója a koronavírus-járvány idején sem függesztette fel. Szisztematikusan, rendezői precizitással osztotta meg közösségi oldalán a holland köztévének a magyar egészségügyet becsmérlő riportját, amely a betegek állítólagos ellátatlanságáról szólt. A propaganda-felvételen az álmentő csalóként ismertté vált Németh Athina partnernője, Szeleczki Lilla festőművész is szerepelt, aki az édesanyja kórházi tartózkodásáról osztott meg hazugságokat. A film személyes ajánlásából úgy tűnik, hogy a holland riporter Knaus ismerőse.

KNAUS ORBÁN VIKTOR 2015. SZEPTEMBERI KÖTCSEI BESZÉDÉT IS GYAKRAN – ÉS MEGLEHETŐSEN SZABADON ÉRTELMEZVE – IDÉZTE TELEVÍZIÓKBAN, NETES PORTÁLOKNAK VAGY ÉPPEN A MÁR EMLÍTETT DIE ZEIT-ÍRÁSBAN.Például így: „Orbán 2015. szeptemberi bejelentése, hogy az »univerzális emberi jogok időszaka« most véget ért, az unió külpolitikájában is le kell, hogy csapódjon. Putyin örülhet. Le Pen is". Ide sorolható Knaus Euronews-nak adott, 2020 márciusi nyilatkozata is, amelyben sokadszorra értelmezte át a magyar kormányfő szavait. Akkor a tőzsdespekuláns megmondóembere egy gyomorforgató csúsztatással a nácizmusra próbálta asszociáltatni az olvasókat: „Orbán évek óta hangoztatja, hogy az univerzális emberi jogok kora csak liberális blabla és képmutatás, és katonai értelemben vett invázióról beszél. Már hozzászoktatta az embereket a menedékkel kapcsolatos jogok felfüggesztéséhez, és most ezt a válságot a végleges megoldás (!) megvalósítására használja fel."

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Háborús üzenetet küldött Oroszország Amerikának

metropol.hu

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

mandiner.hu

Lavinát indíthatott el Orbán Viktor, ezt pedig páratlan szorongással figyelik Kijevben

metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

mandiner.hu

„Kissinger forog a sírjában” – eddig tarthat ki Ukrajna Nógrádi György szerint (VIDEÓ)

origo.hu

G.w.M hatalmas titkot árult el születendő kisfiáról

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert