Létrehozva: 2022.11.17.
Módosítva: 2022.11.17.

Kocsis Máté kezdeményezte a baloldali pártok külföldi finanszírozásáról szóló első jelentés titkosságának feloldását

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezte a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati anyag, első jelentés titkos minősítésének feloldását az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén.

Kocsis Máté erről a Facebook-oldalán írt, ahol azt közölte: a bizottság ülésén megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban.

Az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett – hangsúlyozta.

A titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményeztem ennek feloldását, hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak” – tette hozzá.

Megjegyezte:

reméli – az ügy súlyára tekintettel –, hogy ennek nem lesz akadálya, és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt.

A politikus azt közölte: a megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, amelyek „segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait”.

Megismerhették a nemzetbiztonsági bizottság tagja baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban végzett titkosszolgálati vizsgálat eredményeit. A fidesz frakcióvezetője azt írta közösségi oldalán, hogy a most következő elemző-értékelő munka is olyan tényeket hoz majd a felszínre, melyek segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát.

A nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban – számolt be róla Kocsi Máté a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus úgy fogalmazott, hogy,

„az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett.”

Hozzátette, habár a titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményezte ennek feloldását, hiszen – ahogy fogalmazott – az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak. „Remélem – az ügy súlyára tekintettel -, hogy ennek nem lesz akadálya és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt” – írta Kocsis Máté.

A frakcióvezető szerint a ma megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, melyek segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait.

A magyar baloldal a hatalom megszerzése érdekében néhány milliárd forintért cserébe bármikor hajlandó feladni Magyarország önállóságát – mondta el az Origónak adott interjúban Rotyis Bálint. A Nézőpont Intézet elemzője szerint nem lehet kétség a felől, hogy ha hatalomra kerültek volna a baloldali pártok tavasszal, akkor szívesen elfogadták volna akár a kvázi bábkormány szerepét is. Hozzátette: a baloldali kampánypénzbotrány miatt ebben a helyzetben minimum annyit el kell érni, hogy azok a politikusok, akik tudtak az amerikai pénzekről, azok visszavonuljanak a közélettől.

A rendszerváltás utáni magyar demokrácia történetében a példa nélküli külföldi beavatkozási kísérlet anyagi hátterét a New Yorkban luxuskörülmények között élő Korányi Dávid nevéhez köthető Action for Democracy nevű amerikai szervezet biztosította. Miért szörnyen aggasztó politikai szempontból, hogy ez a beavatkozás megtörténhetett?

Minden demokrácia életében a legfontosabb nap a választás napja, amikor kiderül, hogy mely pártok kerülnek kormányra, illetve ellenzékbe. A választás napján megszületett döntés a következő évekre meghatározza az adott ország sorsát. Ebből kifolyólag minden állam igyekszik mindent megtenni azért, hogy külföldi szereplők ne szólhassanak bele az eredménybe.

UGYAN A MAGYAROK NEM ENGEDTÉK, HOGY KÜLFÖLDRŐL MEGBUKTASSÁK A NEMZETI KORMÁNYT, MÉGIS RENDKÍVÜL SÚLYOS A MOSTANI ESET.

Egyrészt kiderült, hogy az amerikai demokrata körök semmibe veszik Magyarország szuverenitását, és

MÁR-MÁR KORLÁTOKAT NEM ISMERVE A MAGYAROK HELYETT AKARJÁK ELDÖNTENI, HOGY KI KERÜLJÖN KORMÁNYRA MAGYARORSZÁGON.

Másrészt a magyar baloldal pedig önként és lelkesen asszisztált ehhez a kísérlethez. Mindez világosan megmutatja, hogy

A MAGYAR BALOLDAL A HATALOM MEGSZERZÉSE ÉRDEKÉBEN NÉHÁNY MILLIÁRD FORINTÉRT CSERÉBE BÁRMIKOR HAJLANDÓ FELADNI MAGYARORSZÁG ÖNÁLLÓSÁGÁT.

Nem lehet kétség a felől, hogy ha hatalomra kerültek volna a baloldali pártok, akkor szívesen elfogadták volna akár a kvázi bábkormány szerepét is.

Az egyelőre ismeretlen adományozóktól befolyt 1,8 milliárd forint Márki-Zay Péter mozgalmán keresztül érkezett a baloldal kampányának támogatására. A guruló dollárokból bőven jutott a DatAdathoz kapcsolódó költésekre is, vélhetően ebből is finanszírozták az sms-kampányokat és Facebook-hirdetéseket is. Milyen politikai következményei lehetnek az ügynek a jövőben?

Mértékét nézve a mostani beavatkozás egészen példa nélküli a rendszerváltozás óta. Korábban mindenki számára elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy politikai oldalt annyira elvakítson a hatalomvágy, hogy feladja hazája függetlenségét. Ebben a helyzetben a közélettel foglalkozó társadalmi rétegeknek aktívan kell foglalkozniuk azzal, hogy rámutassanak minden olyan szereplőre, aki a jövőben ilyen kísérletre vetemedne.

JÓL LÁTHATÓAN A MAGYAR TÁRSADALOM JELENTŐS RÉSZÉT FELHÁBORÍTOTTA EZ AZ EGÉSZ ÜGY, EZÉRT A BALOLDALI POLITIKUSOK MEGPRÓBÁLNAK ÚGY CSINÁLNI, MINTHA NEM TUDTAK VOLNA EZEKRŐL A PÉNZEKRŐL SEMMIT.

Miután igyekeztek kihasználni a jogi kiskapukat, ebben a helyzetben minimum annyit el kell érni, hogy azok a politikusok, akik tudtak az amerikai pénzekről, azok visszavonuljanak a közélettől. Amennyiben következmények nélkül marad az ügy, akkor a külföldi érdekcsoportok egyre bátrabban fognak beavatkozni Magyarország belügyeibe.

Jelentős, ismeretlen eredetű összegekért hirdeti a kormányellenes tartalmait az a médiacsoport, amelynek tulajdonosa Márki-Zay Péter támogatásával indult az ellenzéki előválasztáson. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje országos sajtóhálózat kialakításával próbálkozik, azt azonban nem tudni, jutott-e erre a projektre is az Amerikából érkező dollárokból. Ha igen, az mit üzen a baloldalról és annak terveiről?

Márki-Zay Péter és köre már-már büszkén vállalja, hogy engedtek a külföldi befolyásnak és minden dollárt szívesen elköltenek. Az, hogy a botrány kirobbanása után továbbra is gondolkodás nélkül folytatnak drága politikai célú programokat, az arra utal, hogy

SZÁMUKRA NEM OKOZ ERKÖLCSI, ILLETVE MORÁLIS PROBLÉMÁT AZ, HA VALAKI MÁSNAK, AKÁR EGY KÜLFÖLDI ÉRDEKCSOPORTNAK A PÉNZÉT EL LEHET FOGADNI ÉS EL LEHET KÖLTENI.

Talán a baloldal már nem is érti, hogy miért is háborodik fel az egész ügyön a nemzeti oldal, illetve a magyarok többsége.

A Márki-Zay-féle politikusok számára jól láthatóan természetesnek, sőt mindennaposnak hat, ha a hatalomért cserébe ki kell árusítaniuk saját hazájuk önállóságát.

Mindaddig, amíg nem lesz az ügynek bármiféle következménye a jövőben, addig nem várhatunk változást, és ezek a politikusok és közszereplők továbbra is el fogják fogadni a külföldi pénzeket.

Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter. A legtöbb baloldali politikus és párt helyzete bizonytalan, számukra politikailag már az is végzetes lehet, ha bebizonyosodik, hogy tudtak az amerikai pénzekről

FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN/MOHAI BALÁZS

Amióta kiderült ez az ügy, a baloldali politikusok hárítanak, bűnbakot keresnek és próbálják tisztára mosni magukat. Mit rejtegetnek, és mire készül annyira Gyurcsány Ferenc?

Míg Márki-Zay Péter azzal védekezhet, hogy a mozgalma, ahova az amerikai pénzek érkeztek, az egy civil szervezet, így jogilag nem vonhatóak felelősségre, addig a pártok helyzete ennél kényelmetlenebb. A pártok ugyanis nem használhatnak fel külföldi forrásokat egy kampányban, amennyiben pedig mégis így tesznek, annak nemcsak politikai, hanem jogi következményei is vannak. A legtöbb baloldali politikus és párt helyzete bizonytalan, számukra politikailag már az is végzetes lehet, ha bebizonyosodik, hogy tudtak az amerikai pénzekről. A kivétel itt is Gyurcsány Ferenc. Miután a legtöbb magyar szemében Gyurcsány Ferenc morálisan és erkölcsileg is leírta már magát a kormányzása idején, neki elég, ha csak jogilag megússza az egész ügyet.

HA A TÖBBI BALOLDALI PÁRT ÚJABB BELSŐ VÁLSÁGBA KERÜL AZ AMERIKAI PÉNZEK MIATT, AKKOR AZT GYURCSÁNY FERENC FELHASZNÁLHATJA ARRA, HOGY A TÖRPEPÁRTOK ÉRTÉKESEBB FELÉT FELSZÍVJA, A TÖBBIEKET PEDIG KISZORÍTSA AZ ELLENZÉKI TÉRFÉLRŐL.

Gyurcsány azért hozta létre az árnyékkormányát, hogy a többi baloldali formációt eltüntesse a politikai térfélről – mondta el az Origónak adott interjúban Rotyis Bálint. A Nézőpont Intézet elemzője szerint Gyurcsány Ferenc szép lassan beolvaszthatja a baloldali törpepártokat, immáron azzal a biztos tudattal, hogy az amerikai támogatók nem fogják ebben a szándékában megakadályozni. Rotyis Bálint beszélt még arról, miért nincs esély arra, hogy az MSZP-ből kilépett Ujhelyi István a DK-hoz menjen, valamint mi az oka annak, hogy miközben teljesen hidegen hagyja az általuk vezetett Budapest leépülése, a főpolgármester tanácsadója álomvillát vásárolt magának az amerikai Connecticutban.

A Metropol értesülései szerint az amerikai milliárdosok – és a Soros-birodalom – egyik kedvenc helyén, New Yorktól autóval alig 50 percre, Connecticutban vett magának álomvillát a magyar „dollárbaloldalt" amerikai pénzből finanszírozó és irányító Korányi Dávid. Karácsony Gergely tanácsadójának luxusélete hogyan hathat a főváros baloldali vezetésének megítélésére és a magyar baloldal helyzetére?

Világosan látszik, hogy Budapest erőforrásait a jelenlegi baloldali vezetés nem arra használja fel, hogy a budapesti lakosokat képviselje, illetve életüket segítse, hanem

VALÓJÁBAN POLITIKAI UGRÓDESZKAKÉNT ÉS KIFIZETŐHELYKÉNT TEKINTENEK A FŐVÁROSRA.

Ideig-óráig ugyan lehet úgy tenni, mintha Budapestet vezetné bárki is, de az idő előrehaladtával egyre világosabbá vált, hogy

BUDAPEST SORSA SENKIT SEM ÉRDEKEL A BALOLDALON.

A baloldali politikusok és tanácsadók saját pozíciójukat arra használják fel, hogy a megszerzett erőforrásokat átcsoportosítsák abba a politikai közösségbe, ahová tartoznak. Annak, hogy Budapest gazdátlanná vált, már meg is jelentek a nyilvánvaló jelei. A Fidesz-KDNP jelöltjei az időközi választásokon sorra nyerik vissza a kerületi mandátumokat, hisz a budapestiek számára is világos, hogy a baloldalt teljesen hidegen hagyja Budapest leépülése.

Nagy port kavart a hír, miszerint Ujhelyi István kilépett az MSZP-ből. Távozásával az MSZP EP-képviselő nélkül maradt, de az sem kedvez a pártnak, hogy az utóbbi években kilépő politikusok közül sokan Gyurcsány Ferenc pártjába igazoltak át. Ön szerint hol folytathatja tovább Ujhelyi?

Gyurcsány Ferenc csupán azokat engedi be pártjába, akik szolgai módon követik a bukott miniszterelnök akaratát.

UJHELYI ISTVÁN MÁR JÓ IDEJE NEM AZ MSZP-T, HANEM SAJÁT MAGÁT ÉPÍTI BRÜSSZELBEN, MELY ÖNÁLLÓ POLITIKAI AKTIVITÁS ÖSSZEEGYEZTETHETETLEN A GYURCSÁNY-PÁRT SZELLEMISÉGÉVEL.

Amennyiben Ujhelyi István képes érzékelni a magyar politikai valóságot, akkor az sem valószínű, hogy egy sokadik baloldali törpepártot szervezne. Számára az lenne a leginkább testhezálló, hogy a mandátuma lejártával bekéredzkedne egy jól fizető brüsszeli hivatalba.

Neki eddig sem okozott erkölcsi problémát, hogy magas fizetésért támadhatta Magyarországot, annyi lenne csupán a változás, hogy a jövőben nem mint politikus, hanem mint egy jól fizetett brüsszeli bürokrata járathatja le szülőhazáját. Brüsszelben pedig a föderalista, balliberális politikusok szívesen látják.

Ujhelyi István kilépett az MSZP-bőlFOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

A rendszerváltás óta példátlan külföldi befolyásolási kísérlet – amelynek során közel kétmilliárd forintnak megfelelő amerikai dollárral finanszírozták a hazai baloldal választási kampányát – egy jól bejáratott módszertan és kapcsolatrendszer eredménye. Milyen állapotban van most a magyar baloldal, és mire készül Gyurcsány Ferenc?

A jelentős amerikai támogatás annak jele volt, hogy a magyar baloldal teljesen kiüresedett és elvesztette önállóságát. Itt nemcsak a kétmilliárd forintra érdemes gondolni, hanem arra is, hogy

A MOZGÓSÍTÁSI KÉPESSÉG, AZ INFORMATIKAI RENDSZER ÉS A POLITIKAI ÜZENETEK MIND-MIND KÜLFÖLDI KÉZBEN VOLTAK A TAVASZI VÁLASZTÁSI KAMPÁNYBAN.

 

Gyakorlatilag a baloldali pártok csupán az álarc szerepét töltötték be, mely álarc mögött Soros György és a hozzá köthető érdekcsoportok foglaltak helyet. 

A baloldal árnyékkormányaFORRÁS: MTI/KOVÁCS ANIKÓ

Gyurcsány felesége nemrégiben bemutatta a baloldal árnyékkormányát. Miért vérzik több sebből ez a konstrukció, és Gyurcsányék miért nem képesek elfogadni a magyar emberek döntését, miszerint nem kérnek többet a baloldalból?

Egyrészt az árnyékkormány mint intézmény a magyar politikai hagyományokból teljesen hiányzik, így a választók érthető módon nem tudják, hogy hol is helyezzék el a politikai térben Gyurcsány Ferenc árnyékkormányát. Másrészt maga Gyurcsány Ferenc sem arra használja az árnyékkormányt, amire eredetileg a britek kitalálták. A brit árnyékkormány funkciója, hogy alternatívát nyújtson a hivatalban lévő kormánnyal szemben.

GYURCSÁNY FERENC VISZONT A SAJÁT ÁRNYÉKKORMÁNYÁT AZÉRT HOZTA LÉTRE, HOGY A TÖBBI BALOLDALI FORMÁCIÓT ELTÜNTESSE A POLITIKAI TÉRFÉLRŐL.

Ha végignézzük a névsort, akkor egyértelműen látszik, hogy

CSAK OLYANOK KERÜLTEK BE, AKIK VÉGTELENÜL LOJÁLISAK GYURCSÁNY FERENCHEZ, TOVÁBBÁ KIZÁRÓLAG A LEGELHIVATOTTABB DK-S SZAVAZÓK SZEMÉBEN NÉPSZERŰEK.

Az a jelenség, hogy Gyurcsány szemében nem a népszerűség a legfontosabb szempont, nem meglepő. A bukott miniszterelnök élete során úgy került egyre fontosabb pozíciókba, hogy nem volt mögötte társadalmi támogatottság.

Kizárólag egy olyan alkalom volt, amikor megküzdött az állampolgárok szeretetéért, ez pedig a 2006-os országgyűlési választás volt, de ekkor is csak hazugságokkal tudott győzelmet aratni. Így nem meglepő az sem, hogy

GYURCSÁNY FERENC KÉPTELEN A VISSZAVONULÁSRA, RÁADÁSUL A BALOLDALI SZAVAZÓK EGY JELENTŐS RÉSZE SEM TUDJA A SZEMÉLYÉT ELFOGADNI.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

origo.hu

Németország újabb drámai világháborús lépése

life.hu

Egy ruhadarab, amit SOHA ne viselj repülőn: a légiutas-kísérő elárulja miért

mandiner.hu

Változnak az idők: egy hónapja még támadta Magyar Pétert, ma pedig már a Tisza Párt jelöltje

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

hirtv.hu

A DK-sok megküldték a Gyurcsány-féle lófejet Magyar Péternek + videó

origo.hu

Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

„Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Zelenszkij váratlanul összehívta a teljes ukrán vezérkart

POLITIK

A konzervatív erők felkészüléséről szólt a CPAC HUNGARY

POLITIK

Eszkalálódhat a háború Ukrajnában, Európát veszély fenyegeti

POLITIK

Gyurcsány-fiókák állnak Karácsony mögött