Létrehozva: 2022.11.16.

Gulyás Gergely a dollárbaloldalról: Durva külföldi befolyásszerzési szándék

Szóba került a téma a kormányinfón.

A baloldal tiltott, külföldi kampányfinanszírozásáról elmondta, Márki-Zay Péter állítása szerint mindenről tudtak a baloldali pártok, de az ügyben még mindig folyik a vizsgálat. Hozzátette: a sajtóban megjelent hírek kellően súlyosak ahhoz, hogy komolyan vizsgálódjanak, pláne, hogy durva külföldi befolyásszerzési szándék is felsejlik az ügy mögött.

A dollárbaloldalt pont az ilyen szankciópárti akciókért fizetik külföldről, mint amilyet ma előadtak – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

A párt arra reagált, hogy Szaniszló Sándor (DK) sajtótájékoztatóján azt mondta: a párt fővárosi polgármesterei feljelentést tesznek a kormány „bombás” plakátjai miatt. Rémhírterjesztés és közveszéllyel fenyegetés miatt teszik meg szerdán a büntetőfeljelentést. A Budapestet és az országot elárasztó óriásplakátok „a legújabb kormányzati pénzszórás példaképei” – tette hozzá a DK-s politikus.

A Fidesz erre közölte: „Gyurcsányék azért akarják eltávolítani a bombás plakátokat Budapest utcáiról, mert azok felhívják a figyelmet a pusztító brüsszeli szankciókra” és a szankciókról indított nemzeti konzultációra.

Kiemelték: „a szankciók bizony bombaként teszik tönkre Európát”, mert lerombolják az európai gazdaságot és életszínvonalat. A szankciók miatt energiaválság van, elszálltak az energiaárak, drágulnak az élelmiszerek, nő az infláció, brutálisan nőnek a családok és a vállalkozások terhei – sorolták.

Hozzáfűzték: „Gyurcsányék hiába akarják befogni a magyarok száját”, az embereknek joguk van elmondani a véleményüket a szankciókról, hiszen azok árát ők fizetik.

A hazai dollárbaloldal európai szövetségeseivel együtt élen jár a szankciók erőltetésben – közölte az Alapjogokért Központ szerdán Facebook-bejegyzésben.

Egyik nap Magyarország megbüntetéséért szólalnak fel az Európai Parlamentben, a következőn pedig a még keményebb szankciókért” – olvasható a bejegyzésben.

A magyar baloldal és európai szövetségeseik egyaránt a magyar emberek megbüntetését és az esztelen szankciók felerősítését követelik – tették hozzá.

Ők együtt a nemzetközi baloldali hálózat: bosszút akarnak állni Magyarországon, le akarják rombolni Magyarország szuverenitását, és a szankciók erőltetésével végzetesen meg akarják gyengíteni Európát – fogalmaz az Alapjogokért Központ.

Az intézmény a bejegyzéshez csatolta Guy Verhofstadt belga liberális európai parlamenti képviselő fényképét, ami mellett a „Fegyverek, kiképzés, szankciók, energia, Európának mindent meg kell tennie, hogy támogassa Ukrajnát” – felirat szerepel.

Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselő szerdai Twitter-bejegyzésében Magyarországot kritizálta, pontosabban a magyar kormány kommunikációját a nemzeti konzultációval kapcsolatban, melynek szemléltetésére egy plakátot is megosztott, azonban rosszat. A politikus által közétett plakáton ugyanis a Magyar Kétfarkú Kutya Párt reklámja látható, amelyet a párt a nemzeti konzultációra válaszul készített.

Guy Verhofstadt liberális európai parlamenti képviselő a szerdai Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott,

„botrányos, hogy a magyar kormány azt mondja a polgárainak, hogy az Európai Unió megöli őket… miközben aktívan a terrorista Putyin pártjára áll. Meddig hagyjuk ezt elmenni? Az Európai Tanácsban ne kapjanak uniós pénzt és szavazati jogot sem azok, akik tönkreteszik az EU-t!”.

A politikus bejegyzése mellé szemléltetésként egy plakátot is megosztott, amely azonban nem a magyar kormány eredeti plakátja volt, hanem a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által készített verzió.

Az esetet Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára sem hagyta szó nélkül, Twitter-bejegyzésében üzent Verhofstadtnak.

„Megint tévedtél Verhofstadt. Az atombombán ugyanis az áll, hogy Oroszország. A plakáton nem szerepel az EU. Az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormány úgy véli, hogy a szankciós politika nem működik, ezért változtatni kellene rajta. Akkor miért mondod, hogy a kormány azt mondja az embereknek, hogy az EU megöli őket?”

Kovács Zoltán a bejegyzése alatti kommentben azt is tisztázta, hogy a Verhofstadt által megosztott plakát nem a magyar kormány által támogatott hirdetés.

Miközben hazánkat rendszeresen támadja, önmagával elnéző a jogállamiság élharcosa
A volt belga miniszterelnök amióta EP-képviselő lett, minden lehetőséget megragadott arra, hogy Magyarországot, a magyar kormányt, a nemzeti érdekeiért kiálló magyar politikusokat kritizálja.

Ugyanakkor a hangos szólamai mögött saját vagyonát jogilag és erkölcsileg is kifogásolható, korrupt módon gyarapítja Guy Verhofstadt. A liberális európai parlamenti képviselő közpénzből újította fel luxusházát, oligarcháknak lobbizik, és offshore érdekeltségére is fény derült.

A dollárbaloldal továbbra is a szankciók pártján áll – írta az Alapjogokért Központ (AK) hétfőn a Facebook-oldalán.

Azt írták: az idei év legnagyobb botránya, hogy Soros György körei az amerikai szélsőbaloldallal összefogva lefizették a magyarországi baloldalt. A példátlan beavatkozási kísérlet során milliárdok gurultak a dollárbaloldalhoz – fogalmaztak.

Az AK szerint a globális finanszírozók célja ezzel a pénzesővel az volt, hogy megbuktassák az Orbán-kormányt, és egy szankció- és háborúpárti kormány vezesse Magyarországot. Április 3-án a magyar választók ezt az összeesküvést leverték – tették hozzá.

Ez azonban egyáltalán nem térítette észhez a baloldalt: továbbra is a háború kiterjesztését és az Európát elszegényítő, hibás brüsszeli szankciók felerősítését követelik” – olvasható a bejegyzésben.

Már 2019-ben is amerikai pénzből kampányolhatott a dollárbaloldal – írja az Origo. A lap szerint a rendszerváltás óta példátlan külföldi befolyásolási kísérlet történt a magyar választásokba azzal, hogy Karácsony Gergely főtanácsadójának, Korányi Dávidnak a tevékenységén keresztül csaknem kétmilliárd forint érkezett a baloldal kampányába. Felidézik, hogy Korányi Dávid már 2019-ben, az önkormányzati választások után szinte azonnal felbukkant a fővárosi városházán azzal a feladattal, hogy ő veszi át Budapest diplomáciai irányítását – számolt be az M1 Híradója.

A Telexnek adott tavalyi interjúban még szürke eminenciásnak nevezte magát Korányi Dávid, kicsit később viszont már nem titkolta: nem ugrana el egy a főpolgármester által alakított kormányzati feladat elől.

Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója azt mondta: akár külügyminiszter is lenne. Úgy fogalmazott: „Szerintem egy nagyon jó csapatot lehetne építeni egy jövőre megalakuló ellenzéki kormányban. Úgyhogy, ha egy feladat ezzel kapcsolatban engem megtalál, nem fogok elugrani előle.”

A magyar baloldali tervekből az áprilisi választásokon elszenvedett súlyos vereség miatt azonban semmi sem valósult meg, pedig Korányi Dávid és körei, intenzív tevékenységbe kezdtek a globalista köröknek kedvező kormányváltásért.

Az Action for Democracy nevű amerikai civil szervezetről az is kiderült, hogy áprilisban alapították, ügyvezetője pedig a magát szürke eminenciásnak nevező Korányi Dávid.

Az Origo a guruló dollárok kijáró emberének nevezte Korányi Dávidot. A lap azt írja:

már 2019-ben, az önkormányzati választásokon is amerikai pénzekből kampányolhatott a dollárbaloldal. A 24.hu-t idézik, amelynek információi szerint Korányi Dávid azzal kereste meg Márki-Zay Pétert, hogy egy amerikai szervezet adománygyűjtéssel támogatná a mozgalmát.

A 24.hu arról is értesült, hogy Márki-Zay egyesülete ezeket a pénzeket „a kampány során bevetett SMS-kampányokra, Facebook-hirdetésekre, pártlogó nélküli óriásplakát-kampányokra költhette, ahogy az ellenzéki kampányközpont bérlése, valamint a DatAdathoz kapcsolódó kifizetések is az MMM kasszájából mehettek”.

Korányiék honlapja korábban Karácsony Gergely választási szervezetét, a 99 Mozgalmat is a támogatottjai közé sorolta, később mégis levette az egyesület nevét az internetes oldaláról.

Az Origo ezzel kapcsolatban megjegyezte: jelen állás szerint azt kellene elhinnünk, hogy Korányi szerzett pénzt az Egyesült Államokból Márki-Zay Péternek, de nem szerzett pénzt az előválasztásra Karácsony Gergelynek.

A New Yorkban élő Korányi Dávid a 2019 októberi baloldali hatalomátvétel után rögtön főtanácsadóként tűnt fel a Városházán, Karácsony Gergely mellett. Csakhogy kirobbant a dollárbaloldal-botrány, ezért most úgy tűnik, hátrébb kell lépjen.

Az Origo szerint azonban Korányi Dávidot nem kell félteni. A portál úgy tudja, hogy

a férfi évek óta stratégiai tanácsadója a pozsonyi székhelyű Globsec nevű intézménynek, amelyet Soros György legfontosabb alapítványa is támogat.

Korányinak ráadásul arra is jut ideje, hogy az ENSZ fenntartható energiapolitikákkal foglalkozó tanácsadójaként és az Atlanti Tanács Globális Energiaközpontjának vezető munkatársaként tevékenykedjen.

A magyarok döntő többsége elutasítja a választási kampányok külföldi finanszírozását – derül ki a Századvég kutatásából. Azután tették fel a kérdést, hogy kiderült: milliárdos nagyságrendben kapott pénzt Amerikából a baloldal a kampány idején. A válaszadók többsége elfogadhatatlannak tartja, hogy hazai politikusok és pártok kampánytámogatást fogadjanak el külföldi szervezetektől. A guruló dollárok ügyében már a rendőrség is nyomoz. Ifjabb Lomnici Zoltán szerint ilyen mértékű külföldi pénzzel még soha nem próbálták meg befolyásolni a magyar választásokat.

A dollárbaloldal továbbra is a szankciók pártján! – írta az Alapjogokért Központ a közösségi oldalán. Úgy fogalmaznak: Soros György körei lefizették a magyar baloldalt. A példátlan beavatkozási kísérlet során milliárdok gurultak a dollárbaloldalhoz. A bejegyzésben hangsúlyozzák: a nemzeti konzultáció segítségével megüzenhetjük, nem kérünk a szankciókból és nemet mondunk a magyarországi dollárbaloldalra.

A baloldal körüli botrányt – maga az egykori közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt – Márki-Zay Péter robbantotta ki, amikor elszólta magát az Egyesült Államokból érkező dollármilliókról. Egy interjúban azt mondta: még jóval a választás után, júniusban is több száz milliós támogatást kaptak.

Az Action for Democracy nevű amerikai civil szervezet – ismeretlen adományozóktól – 1 milliárd 800 millió forintot juttatott Márki-Zay Péter mozgalmának.

De egy időre a főpolgármester szervezete is feltűnt a támogatottak között. Az viszont máig nem derült ki, hogy Karácsony Gergelyék kaptak-e, és ha igen, mennyi pénzt.

A guruló dollárok ügyét a nemzetbiztonsági bizottság csütörtökön tárgyalta. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az ülésen titkosszolgálati vizsgálatot rendeltek el. Később a testület MSZP-s tagja ezt úgy pontosította, hogy a szolgálatok folyamatosan tájékoztatják majd a bizottságot az ügy fejleményeiről.

Nemzetbiztonsági szempontból az is fontos kérdés, hogy milyen ígéretek fejében pontból kapták a súlyos milliárdokat a baloldali politikusok az Action for Democracy nevű amerikai szervezettől – jelentette ki Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A Fidesz frakcióvezetője szerint fel kell tárni az összefonódásokat, vizsgálni kell például Karácsony Gergely és környezete szerepét is, hiszen ott jelent meg legmarkánsabban a külföldi befolyásolási kísérlet.

A magyarok kétharmada elutasítja a magyarországi választási kampányok külföldi finanszírozását – ez derül ki a Századvég legfrissebb kutatásából. Azt kérdezték az emberektől: mit gondolnak arról, hogy milliárdos külföldi kampánypénzek landoltak a baloldalon. A válaszadók 62 százaléka elfogadhatatlannak tartja, hogy hazai politikusok és politikai pártok akár közvetlenül, akár közvetve jelentős kampánytámogatást fogadjanak el külföldi szervezetektől, illetve milliárdosoktól.

Ilyen mértékű külföldi pénzzel még soha nem próbálták meg befolyásolni a magyar választásokat

– erről a Századvég jogi szakértője beszélt az M1-en. Ifjabb Lomnici Zoltán szerint súlyos vádak állnak fenn a baloldal kampányfinanszírozásával kapcsolatban.

„A pénzmosás gyanúja, vagy pedig a költségvetési csalás, praktikusan a beérkező összegek be nem jelentése, közterhek be nem fizetése felmerül. És nyilván, aki vehemensebben szereti a hazáját, jobban védi az ország érdekeit és értékeit, az azt mondja ilyenkor, hogy akár meg lehet vizsgálni az állam elleni bűncselekmények körét, például a hazaárulás törvényi tényállását” – fogalmazott Ifjabb Lomnici Zoltán.

A guruló dollárok ügyében a rendőrség is nyomoz. Az Állami Számvevőszék pedig azt vizsgálja, hogy történt-e tiltott pártfinanszírozás a baloldali kampányban.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen titkok derültek ki a legnagyobb világsztárokról

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

vg.hu

Otthon-felújítási program: jönnek a részletek, változnak a feltételek

metropol.hu

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

vg.hu

Jóllakott az OTP-vel a legnagyobb román bank

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein