Létrehozva: 2022.11.13.
Módosítva: 2022.11.13.

A történelemnek nem lett vége

Szánthó Miklós beszéde a II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón

 

"A történelemnek nem lett vége, ehelyett a történelem végéről szőtt ábrándoknak lett csúfos vége, ezért a történelem továbbfolyásával a civilizációnkért és annak jövőjéért folytatott küzdelem sem fog a jövőben alábbhagyni" - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumi tagja a  II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón Visegrádon. Szánthó szerint a történelemben egyáltalán nem példa nélküli médiaharcról beszélni. Jelenleg háborús időket élünk, és több színterén is csaták zajlanak: háború van a szomszédságunkban, súlyos ellentétek a geopolitikai mezőben, harc folyik az energiahordozókért és a médianyilvánosság csataterein is - fogalmazott a Központ vezetője, aki szerint a magyarországi baloldal önsorsrontásának is szerepe van a jobboldal sikerében.

📚 🔍 "A történelemnek nem lett vége, ehelyett a történelem végéről szőtt ábrándoknak lett csúfos vége, ezért a történelem tovább folyásával a civilizációnkért és annak jövőjéért folytatott küzdelem sem fog a jövőben alábbhagyni" - mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, a Közép Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumi tagja a II. Kárpát-medencei magyar médiatalálkozón Visegrádon. Szánthó szerint a történelemben egyáltalán nem példa nélküli médiaharcról beszélni. Jelenleg háborús időket élünk, és több színterén is csaták zajlanak: háború van a szomszédságunkban, súlyos ellentétek a geopolitikai mezőben, harc folyik az energiahordozókért és a médianyilvánosság csataterein is - fogalmazott a Központ vezetője, aki szerint a magyarországi baloldal önsorsrontásának is szerepe van a jobboldal sikerében.

🏳️‍🌈💨

🧠 "Nyugaton geopolitikában, valamint a nyilvánosságban, a populáris kultúra szférájában két megközelítés ütközik: a magát idealistának hirdető progresszió feszül neki a valóságot előtérbe helyező józan észnek. És jelenleg úgy áll a dolog, hogy globálisan a liberális megközelítés van messze túlsúlyban" - fejtette ki Szánthó.

📣⚠️ De - folytatta - e liberális megközelítés három csellel doppingolja magát, hogy helyzeti előnyét megerősítse: egyfelől bevetik a "semlegesség cselét". A liberális fősodor dogmaként szajkózza ugyanis, hogy a társadalmi és közéletre vonatkozó megközelítések akkor "kiegyensúlyozottak", "függetlenek" és "objektívek", ha azok mindenben fenntartás nélkül az aktuális liberális fősodor véleményéhez igazodnak. A másik csel az Alapjogokért Központ vezetője szerint a "fake news" csel, vagyis a más véleményen lévők "hírhamisítónak, propagandistának" történő bélyegzése. Szánthó szerint a harmadik csel a "vádaskodás csele", tudniillik hogy aki nem osztja a liberális demokrácia kánonját, az nem is lehet demokrata.

🚩🎚 Azonban mára Szánthó szerint Magyarország e tekintetben is lokális kivétel lett a globális trendek alól, ahol valamennyi vélemény szabadon megjelenhet és terjedhet. "Pedig nem innen indultunk", mert a rendszerváltoztatást követően a hálózati tőkét a társadalom minden szférájába, így a médiába is átkonvertálta a posztkommunista oldal. Majdnem kizárólagosan uralták a magyar nyilvánosságot, de ezen pozíciójuk mára megrendült: "ez nem valamiféle jobboldali térfoglalás tehát, hanem a posztkommunista struktúrák leépítése".

😶🤐 Szánthó szerint a politikai testtartások is nagyon felcserélődtek az utóbbi időkben. Míg korábban a baloldal küzdött az általános választójogért, ma gyakorlatilag tagadja a népszuverenitást, mélységesen lenézi az embereket, megveti a választókat, egyfajta posztmodern elitizmus jellemző rájuk; és populistának minősítik, aki az emberekhez akar szólni - mondta Szánthó.

📵🔇 Korábban akik a nők jogaiért küzdöttek, ma azt mondják, nincs is olyan, hogy "nő"; a szólásszabadság harcosaiból pedig a legelvakultabb cenzorok és szellemi viceházmesterek lettek. A vélemények sokszínűségét hirdető "internet-bajnokokból" a korlátozás nagymestereivé, pacifista békegalambból militarista héjákká váltak - mutatott rá Szánthó. Mindeközben a konzervatív oldal lett a józan ész, az átlagos, nyugodt, folyamatos érzékenyítő forradalmaktól mentes életet élni kívánók, a szólásszabadság és a béke képviselője - húzta alá a főigazgató.

👏💪 Magyarország kapcsán mindezen felül még azért is frusztráltak a globalizmus szószólói, mert itt politikailag sikeres is a megszerveződő konzervatív, patrióta jobboldal. Ez egyfelől önérdem - mondta a főigazgató -, másfelől a hazai baloldal önsorsrontásának is köszönhető. "Elnézve az egyharmadot, nem csodálkozom a kétharmadon" - szúrt oda Szánthó az ellenzéknek.

⚠️

 "A történelem vége helyett a történelem végéről szőtt ábrándoknak van vége, a történelem folytatódik, a liberális hegemóniára irányuló törekvések a civilizációnkban erősek, ezért tovább kell építkeznünk" - fogalmazott Szánthó, aki aláhúzta: "rá kell tudnunk mutatni, hogy a posztmodern liberalizmus valójában egy totalitárius ideológia, mert van egy képe arról, hogyan is kellene - szerintük - működnie a világnak, és ha erre valaki nemet mond, azt meg akarja semmisíteni."

✝️👨‍👩‍👧‍👦 Ehhez a harchoz tudatosítanunk kell magunkban, hogy jó célokért, Istenért, hazáért, családért küzdünk; sőt, a mi céljaink a jó célok, a mi újságírónk a jó újságírók. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség" - zárta beszédét Szánthó Miklós.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember és álló emberek

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és álló

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, álló emberek, ülő emberek, öltöny és belső tér

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

magyarnemzet.hu

Magyar Péter a saját gyerekeit sem kímélte, most meg gyermekvédelemről papol

metropol.hu

„Nagyon sajnálom” – szomorú bejelentést tett közzé terhes pocakkal Lékai-Kiss Ramóna

vg.hu

Frei Tamás bejelentette: megállapodtak az Aldival

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket

POLITIK

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ezért erősítjük a honvédséget

POLITIK

CPAC- Hungary: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása