Létrehozva: 2022.10.23.

Sorosék képezték ki a Brüsszelben Magyarország ellen dolgozó baloldali ügyvédet

Balos aktivistaként indult.

Szerző ripost

Baloldali aktivistaként, a Soros-hálózathoz köthető szereplőként került 2017-ben az Európai Bizottsághoz Magyar Gábor, aki közreműködött a hazánkat elítélő jogállamisági jelentések elkészítésében is. A szintén baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György fia többek között részt vett a Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott egyik képzésen, illetve jogi szakértője volt egy Soros-pénzből is gazdálkodó londoni intézménynek.

A Soros-birodalomhoz kapcsolja múltja Magyar Gábort, aki évek óta Magyarország ellen dolgozik az Európai Bizottságban. A hazánkat elítélő úgynevezett jogállamisági jelentések elkészítésében közreműködő brüsszeli bürokrata – aki a baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György fia –A JELEK SZERINT MÁR AZ 1990-ES ÉVEKBEN ELKÖTELEZTE MAGÁT A NYÍLT TÁRSADALOM ESZMEISÉGE MELLETT, hiszen 1995-ben elvégezte a Soros György által támogatott New School for Social Research „Demokrácia és sokszínűség" programját New Yorkban. Jó néhány évvel később, egy 2011-es életrajza szerint, a londoni székhelyű Fair Trials International jogi szakértői tanácsadó testületének tagja volt. A New School for Social Research és a Fair Trials International megtalálható Soros György szervezete, az Open Society Foundations fizetési listáján.

A Magyar György és Társai nevű családi ügyvédi irodában Magyar Gábor 2009 és 2017 között praktizált.APA ÉS FIA AZ ÜGYVÉDI TEVÉKENYSÉG MELLETT A POLITIKÁBAN IS SZEREPET VÁLLAL, CSUPÁN FORMAILAG TÉR EL EGYMÁSTÓL KETTEJÜK KÖZÉLETI PÁLYÁJA.

 

Magyar György nyíltan politizál, hiszen elnökségi tagja a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomnak és a 2021-es baloldali előválasztás lebonyolításában részt vevő Civil Választási Bizottság elnöke volt. Sőt már 2018-ban az MSZP-Párbeszéd siófoki országgyűlési képviselő-jelöltjeként indult a választásokon. Magyar Gábor viszont nem ennyire közvetlen módon, de legalább olyan lelkesen – balliberális aktivistaként – az Európai Bizottságnál dolgozik 2017 óta, rendre Magyarország érdekeivel szemben.

Emlékezetes, hogy tavaly májusban őt nevezték ki a Magyarországról készülő jogállamisági jelentés előkészítő delegációja kapcsolattartójának.

MAGYAR GÁBOR ÁLLÍTOTTA ÖSSZE PÉLDÁUL AZOKNAK A MAGYARORSZÁGI CIVIL SZERVEZETEKNEK A LISTÁJÁT, AMELYEKKEL AZ EB KONZULTÁLT A HAZAI JOGÁLLAMISÁG HELYZETÉT FIRTATÓ DOKUMENTUM ELKÉSZÜLTEKOR.A Magyar Nemzet uniós forrása szerint a 2021-es jogállamisági dokumentumokban betöltött funkció nem volt új fejlemény, egy ideje tudni lehetett, hogy Magyar – aki az uniós bizottság jogérvényesülési és fogyasztópolitikai főigazgatóságának munkatársa – főszerephez jut a jelentésírásnál. Végül ismét elítélő jelentés született Magyarország ellen, ami hemzsegett a légből kapott információktól és hazugságoktól. Az ügyvéd-aktivista egyébként már brüsszeli szerepvállalása előtt sem titkolta, hogy ellensége az Orbán-kormánynak. Mielőtt ugyanis kiutazott elfoglalni az Európai Bizottságban kijelölt hivatalát, egy „búcsúinterjúban" azt mondta: „Úgy éreztem, hogy ügyvédi működésemmel lényegében legitimálok egy olyan rezsimet, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek. A jogállam színfalai állnak, vannak szereplők a színpadon, a szöveg is ismerős, de az önkényes rendezői utasítások hatására egy teljesen más történet bontakozik ki.Én ebben a drámában nem szeretnék statiszta lenni, inkább felcsapok színikritikusnak.

Magyar Gábor 2017-ben távozott Brüsszelbe, az Európai Bizottságba, ahol feladata „a joguralom, és ezen belül az igazságszolgáltatás helyzetének vizsgálata a tagállamokban". Akkor a Magyar Ügyvéd Blogon megjelent „búcsúinterjúban" azt mondta: „Úgy éreztem, hogy ügyvédi működésemmel lényegében legitimálok egy olyan rezsimet, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek. A jogállam színfalai állnak, vannak szereplők a színpadon, a szöveg is ismerős, de az önkényes rendezői utasítások hatására egy teljesen más történet bontakozik ki. Én ebben a drámában nem szeretnék statiszta lenni, inkább felcsapok színikritikusnak."

Magyar György és Magyar Gábor

 

Hamar „bizonyított"

A PÁRTATLANSÁG ALAPKÖVETELMÉNY LENNE AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ALKALMAZOTTJAKÉNT, MAGYAR GÁBOR MÉGIS MÁR A KINEVEZÉSEKOR EGYÉRTELMŰVÉ TETTE ÁLLÁSPONTJÁT.

Nem is telt el sok idő és bizonyította „rátermettségét", hiszen már a 2018-as országgyűlési választások idején brüsszeli bürokrataként ténykedett. Nem sokkal az április 8-i választások előtt az Európai Bizottság kiadta a szokásos országjelentését, amelyben a hazai baloldal kampánytémáit taglalták: az oktatás, az egészségügy, a korrupció, az igazságszolgáltatás, a szegénység, illetve a romák helyzetét. Mindez nem volt meglepő annak fényében, hogy az Origo akkori információi szerint a jelentés „igazságszolgáltatás hatékonyságára és az ügyészség szervezetére" vonatkozó részének elkészítésében Magyar Gábor segített.

Főszerep a jelentésnél

A baloldal 2018-as választási bukása nem szegte kedvét az ügyvédből lett brüsszeli bürokratának, azóta is lelkesen dolgozik, például a 2021-es jogállamisági jelentés készítésekor is ezt tette. A Magyar Nemzet tavaly májusi beszámolója szerintMAGYAR GÁBORT KINEVEZTÉK A HAZÁNKRÓL KÉSZÜLŐ JOGÁLLAMISÁGI JELENTÉS ELŐKÉSZÍTŐ DELEGÁCIÓJA KAPCSOLATTARTÓJÁNAK. Ő ÁLLÍTOTTA ÖSSZE PÉLDÁUL AZOKNAK A MAGYARORSZÁGI CIVIL SZERVEZETEKNEK A LISTÁJÁT, AMELYEKKEL AZ EB KONZULTÁLT A HAZAI JOGÁLLAMISÁG HELYZETÉT FIRTATÓ DOKUMENTUM ELKÉSZÜLTEKOR.

 

A lap uniós forrása szerint a jogállamisági dokumentumokban betöltött funkció nem új fejlemény, egy ideje tudni lehet, hogy Magyar – aki az uniós bizottság jogérvényesülési és fogyasztópolitikai főigazgatóságának (DG JUST) munkatársa – főszerephez jut a jelentésírásnál.

„Izgága baloldali politikai aktivista"

A Fidesz európai parlamenti delegációja még 2021 tavaszán kifogással élt, mondván: Magyar Gábor – Magyar György, az ismert baloldali ügyvéd fia – nem független uniós tisztviselő, hanem „a valóságban egy izgága baloldali politikai aktivista". A Deutsch Tamás delegációvezető által jegyzett és Vera Jourová alelnöknek, valamint Didier Reynders biztosnak címzett levélben egyebek mellett azt kérdezték az Európai Bizottságtól,hogyan lehet elvárni valakitől, aki ennyire elfogult és nyíltan kritikus véleményt hangoztat Magyarország kormányáról, hogy képes legyen pártatlanul felmérni a magyarországi jogállamiság helyzetét?A Magyar Nemzet birtokába jutott válaszlevélben Jourová és Reynders biztosok a Bizottság egyik tisztviselőjével szembeni személyes támadásnak nevezték a kormányzati érveket. Mint azt a hárommondatos válaszlevélben írták, „a jelentést nem egyetlen személy, hanem az egész Bizottság munkája eredményének tekintik, amelyhez ráadásul nemcsak a kormányok, hanem a civil szervezetek is hozzájárulhattak".

Jourová és az úgynevezett input

Az EB vezérkarának állítását azonban erősen árnyalják a tények. Magyar – mint említettük – a DG JUST jogállamisággal és igazságszolgáltatással foglalkozó főosztályán dolgozik, ahol kifejezetten a magyar ügyek tartoznak a keze alá, például ő a szakértője a hazánk elleni hetes cikkely szerinti, jogállamiságinak csúfolt eljárásnak is. A Magyar Nemzet májusi cikkében uniós forrásra hivatkozva arról is szó esik, hogy ez a főigazgatóság az EU illetékes biztosait, így főként Věra Jourová liberális bizottsági alelnököt szolgálja ki háttérinformációval, úgynevezett „inputtal". Elméletileg a biztosi kabinet és a főigazgatóság között lehet véleménybeli eltérés, de ez esetben gyanítható a politikai alapú érdekegyezség. Amit Věra Jourová Magyarországról mond, az javarészt Magyar Gábortól származó információ is– ezt már egy másik, névtelenséget kérő forrás mondta el a lapnak.

Egyértelmű tehát, hogy a hazánkat alaptalanul elítélő jogállamisági jelentésekhez a muníciót gyakorlatilag a hazai baloldal Magyarországon, illetve Brüsszelben ténykedő aktivistái – köztük Soros György által támogatott, civilnek álcázott szervezetek – szolgáltatják.

 


 

 

origo.hu

Nagy a baj: Varga Barnabást letarolták, elvesztette az eszméletét

ripost.hu

3 magyar étel, ami bográcsban elkészítve a legfinomabb

borsonline.hu

„Bementem a férjemhez zuhanyozni – amit láttam, meggyőzött arról, hogy megcsal”

vg.hu

Megrendítette a futballtársadalmat Varga Barnabás horrorsérülése

metropol.hu

Könnyekre cseréltük a nevetést: meghalt a 90-es évek legendás humoristája, gyászol az ország

vg.hu

Kitalált a Primark egy volt dolgozója, undorító részleteket osztott meg

ripost.hu

„Lehet, hamarosan kisbabád lesz” – Vajna Tímea szívszorító üzenetet küldött Gelencsér Timinek

mindmegette.hu

Ez történik a testeddel, ha kukacos cseresznyét eszel

ripost.hu

Aljas, undorító módon reagáltak a románok Varga Barnabás sérülésére

ripost.hu

Halálos üzemi baleset történt vasárnap délután: két ember meghalt, egyet pedig mentőhelikopter vitt kórházba

ripost.hu

Így dől el a sorsunk az Eb-n, erre érdemes figyelni

ripost.hu

A betegség mindent megváltoztatott, fontos döntést hozott Katalin hercegné

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter megütött egy embert, erőszakkal elvett egy telefont és a Dunába dobta

POLITIK

Elképesztő ütemben készül Németország a háborúra

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Az Európai Uniónak Európa békéjét kell szavatolnia

POLITIK

Nyilatkozatban ítélték el az orosz-észak-koreai megállapodást

POLITIK

Magyar Péter többszázezres telefont tépett ki egy ismeretlen kezéből

POLITIK

Scholz kancellár tudja, hogy sok német nem ért vele egyet