Létrehozva: 2022.10.29.

Mit is akarnak a brüsszeli bürokraták?

Az Európai Uniónak egyre őrültebb ötletei vannak.

Az Európai Parlament legújabb agymenése bizonyítja, hogy a neomarxista LMBT+ ideológia nem ismer határokat, és hogy Brüsszel erőszakkal akarja megvalósítani „szép új világát” – írja egy politikai lap főszerkesztője. Eközben a lengyeleket újabb és újabb követelésekkel zsarolja az Európai Bizottság.

Az Európai Bizottság továbbra is blokkolja a Lengyelországnak járó uniós forrásokat, az időt pedig azért tudja húzni, mert újabb és újabb ürügyet talál ki. Nemcsak több politikai változást akar, amit a lengyelek nem fogadnak el, hanem a bizottság most már azt is állítja, hogy Lengyelországban megsértik az emberi jogokat a melegek, leszbikusok, biszexuálisok, transzszexuálisok és a széles LMBT+ kategóriába tartozók üldözésével – írja egy lengyel politikai lap főszerkesztője, aki Adam Bielan lengyel európai parlamenti képviselő szavaira reagált, miszerint le kell zárni végre a vitát a lengyelek és az Európai Bizottság között, mégpedig úgy, hogy a lengyel jobboldalnak rugalmasabbnak kell lennie – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A főszerkesztő szerint ugyanakkor semmi értelme nincs a további engedményeknek, hiszen mindig újabbakat talál ki a brüsszeli elit.

Elfogadtuk a mérföldkövek hosszú listáját, amelyeket végrehajtunk, bár nem mindegyik előnyös Lengyelországnak. Még a legfelsőbb bíróságról szóló törvényt is módosítottuk, de ez sem elégíti ki az Európai Bizottságot. Ezt erősítik meg a lengyel ellenzéki képviselők, akik az EP-ben könyörtelenül támadják saját országukat, gyakran álhírekre alapozva.

A szerző úgy véli, kiderült, hogy a brüsszeli döntéshozókat nem érdekli egyik vagy másik korrekció. A cél egy teljes ideológiai átalakítás, amely az országok alárendelésén alapul a vezető politikai erőnek, Németországnak. A rendkívül eleven neomarxista koncepció egyre kíméletlenebbül hatol be az élet minden területére.

Az Európai Parlamentnek már van egy másik ötlete is arra, hogyan lehetne tovább ideologizálni az általa irányított teret. Most nyújtottak be egy javaslatot az európai parlamenti képviselők megválasztására vonatkozó szabályok megváltoztatására. Az Európai Parlament javaslata szerint többek között a nemek közötti egyenlőséget a listákon úgy kell elérni, hogy „ne sérüljenek a nem bináris személyek jogai”. Ezzel búcsút mondhatnánk a férfiak és nők közötti jelenlegi nemek közötti különbségnek – állítja a lap főszerkesztője. A tervezet egyébként egyelőre vita tárgya. Lengyelország elutasító véleményt adott, mivel az sérti a lengyel alkotmányt, ezt egyébként nemrég az új lengyel EU-ügyi miniszter is jelezte az uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek luxembourgi értekezletén.

A politikai lap főszerkesztője szerint hét éve világos, hogy mi a brüsszeli politikai elit célja. A párbeszéd és az engedmények semmilyen formája nem vezet eredményre.

A Lengyelországgal szembeni csavar egyre erősebbé és erősebbé válik, ezért érdemes minél hamarabb megszabadulni minden illúziótól. Brüsszel nem akar erős, szuverén, gazdaságilag fejlődő, identitástudatos konzervatív államokat a struktúráiban. Olyan előnyöket akar Lengyelországtól, mint amilyeneket az előző kormányok alatt élvezhetett. Le akarja igázni a lengyeleket, a saját ideológiáját akarja rájuk erőltetni, vissza akar térni azokhoz az időkhöz, amikor Németország kiszolgáló és kereskedelmi hátországa volt Lengyelország. Ezért képtelenség további rugalmasságot fontolgatni Brüsszel diktátumával szemben – vélekedik a cikk szerzője, aki kiemelte hogy a szerződésekben a lengyelek nem egyeztek bele abba, hogy alárendeljék magunkat.

Ennek ellenére a lengyel ellenzék gondolkodás nélkül végrehajtana mindent, amit az Európai Bizottság követelne. Ennek kapcsán Zbigniew Ziobro igazságügyi miniszter is megszólalt a napokban, aki felidézte, hogy Donald Tusk, az ellenzéki Polgári Platform vezéralakja rendre Lengyelország megmentéséről szónokol. Az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán azt írta:

Nem akarok senkit sem megijeszteni, de ha Donald Tusk elkezdi megmenteni Lengyelországot, akkor úgy járunk, mint a görögök,

akiknek el kellett adniuk az országukat Németországnak.


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

life.hu

Bridgerton-körmök: ez a trend meghozza az étvágyat az új évadhoz

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp az éjjel fellélegezhetett, már nem kell aggódnia + videó

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

travelo.hu

Különleges, szökött halat fogtak a balatoni horgászok

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott