Létrehozva: 2022.10.02.

Kövér: A kormány célja, hogy megőrizze a nyugdíjak vásárlóértékét

Az Országgyűlés elnöke Pápán beszélt.

Köszönet jár az idősebb generációnak azért, hogy aktív korukban sokat tettek az országért a munkahelyükön és családjukban egyaránt.

A kormány kiemelt célja a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése, valamint a gyermekvállalás ösztönzése – hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke szombaton Pápán.


Kövér: A kormány célja, hogy megőrizze a nyugdíjak vásárlóértékét

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete rendezvényén, az idősek világnapján

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Kövér László a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete rendezvényén, az idősek világnapján úgy fogalmazott: a kormány kiemelt célja az idősek életminőségének megőrzése, valamint a fiatalok gyermekvállalásának ösztönzése állami támogatás révén.

Mint mondta, a mai, háború sújtotta helyzetben kiemelten fontos, hogy az idősebb korosztály megossza élettapasztalatát, történelmi emlékeit a fiatalokkal, akiknek remélhetőleg nem kell átélniük háborús időszakot.

Kövér László kiemelte: köszönet jár az idősebb generációnak azért, hogy aktív korukban sokat tettek az országért a munkahelyükön és családjukban egyaránt. Élettapasztalatuknál fogva sokszor tartották a lelket másokban – tette hozzá.

Felidézte: öt évvel ezelőtt, az egyesület fennállásának 25. évfordulóján még arról volt szó, hogy túl vagyunk egy mély gazdasági válságon, azóta azonban újabb krízishelyzetekkel kellett szembenézni. A covidválság után a háború okozta nehézségek árnyékolják be a mindennapokat.

„Ez a háború nem a miénk”, nem mi robbantottuk ki és nincs ahhoz közünk, amiért zajlik. Valójában az orosz–ukrán háborúnak mélyebb okai vannak, nem csupán a két ország között zajlik, gazdasági következményei pedig mélyen érintik Magyarországot is – húzta alá.

A mai nap célja és üzenete azonban – kis időre elfeledve a nehézségeket – az együttlét, a beszélgetés és a családi örömök megosztása a barátokkal, ismerősökkel – fűzte hozzá.

Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesületének elnöke a mintegy ötszáz vendég jelenlétében mondott köszöntőjében kitért arra, hogy az évforduló alkalmából az egyesület három évtizedének történetét felölelő kiadvány jelent meg. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjának. 

Ebben az évben 145 gyermek érkezett a Kárpát-medence 23 településéről, köztük két erdélyi településről a fóti lovasterápiás versenyre – mondta az Országgyűlés elnöke pénteken a Pest megyei városban.


Kövér: 145 gyermek érkezett a Kárpát-medence 23 településéről a fóti lovasterápiás versenyre

Vissza a természethez: az eseményen a fiatal korosztály is megismerkedhetett többek között az állattartással és az állattenyésztéssel

Fotó: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kövér László, aki egyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, arról beszélt, hogy a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 18. alkalommal rendezte meg nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyét.
A résztvevők el szokták mondani, hogy ez a rendezvény mindig az év fénypontja számukra, pedig egész évben lovasterápiás kezelésben részesülnek; mégis itt mutathatják meg, mit tudnak, és találkozhatnak a társaikkal, s ez számukra óriási élmény – mondta a politikus, hozzáfűzve: óriási élmény „számunkra is, akik ennek a rendezvénynek a szervezésében részt veszünk”.
Kövér László közölte, hogy a szomszédságban, más pályákon egy nemzetközi szinten is számon tartott díjlovagló versenysorozat is zajlik, ahol 11 országból 26-28 versenyszámban jöttek össze versenyzők.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, hogy nehéz időket élünk, de az ilyen típusú rendezvények jelzik, hogy az élet nem áll meg.
Hozzátette, hogy most van a magyar diáksport napja is, és a kormány egyik fontos törekvése volt, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy minden fiatal mindennap tudjon sportolni.
 A miniszterelnöki biztos beszélt arról: a fogyatékossággal élők esetében a kormány a „semmit rólunk, nélkülünk” elvet érvényesíti.

Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy függetlenül attól, hol és milyen környezetben él, milyen lelki és testi adottságokkal rendelkezik egy gyermek, benne rejlik a társadalom ereje, a nemzet jövője. Éppen ezért kell kiemelt figyelmet fordítani a magyar családok támogatására – tette hozzá.
Elmondta, hogy fantasztikus az a munka, amelyet a Magyar Lovasterápia Szövetség és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat együtt végez, és azt, ahogyan a két szervezet egymásra talált, meg kell becsülni.
„A két szervezet, mint egy igazi szülői közösség karolja át, óvja, neveli és fejleszti a sérült gyermekeket, így erősítve azt a hitet, hogy az ember célja ezen a földön nem lehet más, mint hogy békében és szeretetben éljen” – fogalmazott a miniszter.
Hozzáfűzte: nincs is más célja ennek a rendezvénynek, mint az, hogy „hogyan tudunk egymásra találni és hogyan tudjuk megkérdezni azt, hogy miben segíthetünk, miben lehetünk támasza, segítsége egymásnak”.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Borzasztó felfedezés: megtalálták az első vámpírbaktériumokat, embervért esznek

mandiner.hu

Olaszországban Meloniék engedélyezik, hogy az életpárti aktivisták bemenjenek az abortuszklinikákra

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült, mi van Bogi és Csabi között

vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

origo.hu

Brutálisan összeverték az utcán a TV2 sztárját

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 18.: a Rák megkönnyebbül, a Vízöntő elszánt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt

POLITIK

Újabb orosz támadások Ukrajnában