Létrehozva: 2022.10.27.

Herczeg Zoltántól lehetett a legjobb "anyagokhoz" jutni Pesten?

Továbbra is előzetesben a divatember.

Herczeg Zoltán ismerősei állítják, a divatguru csak vásárolhatott az illegális szerből, a kereskedelmet elképzelhetetlennek tartják. Nagyon szorítanak érte, hogy jól viselje a fogságot, és bíznak abban, hogy nem kell sokáig a rácsok mögött tartózkodnia. Egyik barátja azt mesélte, hogy Herczeg egyelőre tartja magát, szűkszavúan a barátjának, Mariannak is üzent – írta meg a Blikk.hu.

Mint azt lapunk is megírta, droggal összefüggő bűncselekmények miatt tartóztatták le Márki-Zay Péter szövetségesét, az ismert ellenzéki divattervezőt, Herczeg Zoltánt. Az O1G pólókat áruló, korábban a vidéki embereket is gyalázó baloldali aktivistánál a hírek szerint jelentős mennyiségű kábítószert is találtak. Lapunk úgy tudja, hogy Herczeg Zoltánnál többek között 16 gramm kokaint és készpénzt is lefoglaltak.

 

A rendőrség kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt nyomoz.

– Úgy tudom, annyit üzent, hogy nyugodjon meg, mert „voltam kollégista, ismerős a bezártság, a vacak étel és a rossz társaság”. Amennyire azonban tudom, mélyen le van sújtva, és mivel nagy az igazságérzete, folyamatosan azon rágódik, miért történt ez vele. Ráadásul napokig abban a ruhában volt, amiben letartóztatták: úgy tudom, csak kedden küldhettek be neki tiszta holmit – mesélte a Blikknek Herczeg egyik, a neve elhallgatását kérő barátja.

– Azt hittem, létezik betyárbecsület, de már tudom, hogy nem. Úgy tudom, az az illető vallott Zoli ellen, aki szintén érintett volt Herczeg drogügyében. Több közeli barátja és a párja is figyelmeztette már, hogy vigyázzon ezzel az emberrel, mert elég rossz híre volt – mesélte lapnak Herczeg egyik közeli barátja.

A baloldali aktivista egyszer már filmen eljátszotta a drogdílert, mielőtt Márki-Zay Péter mozgalmának magyarokat gyalázó képviselőjelöltje lett.

A Blikk úgy tudja, Herczeg és az ügyben szintén érintett férfi nemrégiben egy fényűző születésnapi partin is részt vettek, amelyhez egy egész szórakozóhelyet béreltek ki. A partin több száz meghívott vett részt, a lap pedig megtalálta egyiküket, aki elképesztő dolgokat mesélt az eseményről.

 

– A partin volt minden… Tálcán kínálták körbe a kábítószert, de volt, aki még a beszédében is elmondta a színpadon, örül, hogy a szülinapos barátja lehet, mert tőle jut a legjobb anyagokhoz Budapesten. Ezt a beszédet többen is videózták egyébként – mesélte a parti egyik résztvevője, aki azt is elárulta, hogy Herczeg is ott volt az ünneplők között. – Zoli ott volt, de hogy fogyasztott-e bármit, nem tudom, mert én viszonylag korán távoztam.

 

Sajtóértesülések szerint Herczeg egy hónapos letartóztatását az ügy érintettjei befolyásolásának veszélye miatt rendelték el.

Mint ismeretes droggal összefüggő bűncselekmények miatt tartóztatták le Márki-Zay Péter szövetségesét, az ismert ellenzéki divattervezőt, H. Zoltánt. Az O1G pólókat áruló, korábban a vidéki embereket is gyalázó baloldali aktivistánál a hírek szerint jelentős mennyiségű kábítószert is találtak. Lapunk úgy tudja, hogy H. Zoltánnál többek között 16 gramm kokaint és készpénzt is lefoglaltak.

Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt tartóztatták le a napokban az ismert ellenzéki divattervezőt, H. Zoltánt, akinek a lakásán jelentős mennyiségű drogot találtak a rendőrök – erősítette meg a Magyar Hang információját több, egymástól független forrás a Magyar Nemzetnek. A Magyar Hang szerint az üggyel kapcsolatban a drogkereskedelem, valamint a közéletben ismert nevek is felmerültek, köztük ellenzéki politikusoké és egy újságíróé is, ugyanakkor a közéleti-politikai és újságírói érintettséget forrásaink nem erősítették meg.

H. Zoltánról tudni kell, hogy Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt szövetségese, önkormányzati képviselőjelölt is volt Szerencsen. Az O1G pólókat is áruló H. Zoltán segédkezett a Mindenki Magyarországa Mozgalom zászlóbontó eseményén is, továbbá Hadházy Ákosnak adott öltözködési tanácsokat.

Jómagam, mint önkéntes, civil aktivista, és mint divattervező, designer hozzáadtam a privát munkámat, tehetségemet, tapasztalatomat és kapcsolati tőkémet a rendezvény munkálataihoz, az elnökségi tagokat styling-olom, ill. a terem dekorációjáért felelek többek közt

– írta korábban a divattervező. Bejegyzésében H. Zoltán a Márki-Zay Péter által fémjelzett társulás politikusairól és a mozgalom nyakkendőiről osztott meg képeket.

A divatgururól az is tudható, hogy két éve a hódmezővásárhelyi balliberális polgármester egyik fő támogatója, a borsodi időközi választáson elszenvedett kudarc után a vidéki embereket hibáztatta egészen közönséges stílusban.

Szerinte a vidéki emberek többsége annyira tájékozatlan, igénytelen és korlátolt – ha tetszik: hülye vagy funkcionális analfabéta –, hogy a balliberális manna helyett arra vágyik, Orbán Viktor „sz.rjon” a szájába, s gőzük sincs arról, hogy az „ürülék” helyett mást is fogyaszthatnának. Mert ezek szerint beérik a fekáliával, ugyanis lövésük sincs a nagy magyar valóságról – állította H. Zoltán, aki olyan kijelentéseket is tett már, hogy „szégyelli, hogy magyar”.

Az üggyel összefüggésben megkeresésünkre a rendőrség a következő tájékoztatást adta:

„a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát- és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint 1 gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint - találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja”.

A 24.hu úgy értesült, hogy H. Zoltán a fogyasztást elismerte, a kábítószerrel való kereskedést azonban tagadta a kihallgatása során.

Jómagam mint önkéntes, civil aktivista és mint divattervező, designer hozzáadtam a privát munkámat, tehetségemet, tapasztalatomat és kapcsolati tőkémet a rendezvény munkálataihoz, az elnökségi tagokat stylingolom, illetve a terem dekorációjáért felelek többek közt

– írta korábban Herczeg, aki bejegyzésében a Márki-Zay Péter által fémjelzett társulás politikusairól és a mozgalom nyakkendőiről osztott meg képeket. Herczeg Zoltán két éve a hódmezővásárhelyi balliberális polgármester egyik fő támogatója, a borsodi időközi választáson elszenvedett kudarc után a vidéki embereket hibáztatta egészen közönséges stílusban.

Szerinte a vidéki emberek többsége annyira tájékozatlan, igénytelen és korlátolt – ha tetszik: hülye vagy funkcionális analfabéta –, hogy a balliberális manna helyett arra vágyik, Orbán Viktor „sz…rjon” a szájába, s gőzük sincs arról, hogy az „ürülék” helyett mást is fogyaszthatnának. 

Mert ezek szerint beérik a fekáliá­val, ugyanis lövésük sincs a nagy magyar valóságról – állította Herczeg, aki olyan kijelentéseket is tett már, hogy szégyelli, hogy magyar. A divattervező egyszer már belekóstolt a dílerkedésbe, igaz, csak a filmvásznon. Herczeg Zoltán Novák Erik filmjében, a 2014-ben bemutatott Fekete levesben vállalt szerepet. A rendező egy akkori, a Civilnaplón megjelent cikkben a film elkészítése kapcsán elmondta: Herczegnek nem előre megírt szöveget kellett megtanulnia, hanem improvizált.

 

Bukás hollywoodi módra 

Hazai divatsikerein felbuzdulva Herczeg Zoltán 2013-ban úgy gondolta, megveti a lábát az Egyesült Államokban. A történet úgy kezdődött, hogy Michael Madsen hollywoodi filmsztár Magyarországon forgatott, és betért a dizájner budapesti boltjába. Nagyon tetszettek neki a ruhák, majd felajánlotta, hogy csináljanak egy közös márkát Amerikában. Az extravagáns ruháiról ismert tervezőnek gyakorlatilag az összes félretett pénze elment, és a vízuma is csak három hónapra volt érvényes. 

Havonta félmillió forintért laktam egy matracon. Azon gondolkodtam, hogy mi van, ha lejár a vízumom: illegálisan kint maradok vagy hazajövök. Amikor szorított az idő és a pénz, akkor döbbentem rá, hogy ez nem működik. Azért mentem ki Amerikába, hogy karriert csináljak. Ráadásul úgy, hogy itthon ismert ember voltam, ment a boltom. Kimentem egy senkinek, és úgy is jöttem vissza

– mesélte Jakupcsek Gabriella műsorában néhány éve. 

 

A drog lett volna az új vállalkozás?

Herczeg Zoltán letartóztatása előtt egy héttel a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy új vállalkozásba fog. A bulvárlapnak azt mondta, hogy 

felhagy a ruhatervezéssel, mert ha a világ jelenlegi állapotát nézi, akkor úgy gondolja, hogy a divat nem tartozik a legfontosabb dolgok közé.

Nemcsak Herczeg Zoltán lakásában, hanem az autójában is találtak kábítószert az ismert divattervező és egy társa ellen nyomozó rendőrök – értesült több forrásból is a Magyar Nemzet. A drogkereskedelemmel gyanúsított ellenzéki aktivistát a napokban tartóztatta le a bíróság.

Ismert, a korábban Márki-Zay Péter támogatójaként is számontartott Herczegre és egy társára a napokban csaptak le a rendőrök, miután felmerült, hogy kábítószerrel kereskednek. A divatgurut nem végleges végzéssel harminc napra le is tartóztatta a bíróság. Úgy tudjuk, Herczeg Zoltántól készpénzt, 14 gramm kokaint és 100 gramm marihuánát foglaltak le.

 

A rendőrség sajtóosztálya korábban lapunkat az ügyben arról tájékoztatta, hogy „a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2022. október 21-én bűnügyi információk alapján fogtak el két férfit Budapest IV. és XIII. kerületében. Az egyiküknél összesen körülbelül 100 gramm növényi törmeléket – az elsődleges adatok szerint marihuánát – és 16 gramm kokaingyanús port, a másiknál összesen körülbelül 85 gramm növényi törmeléket, valamint egy gramm port – elsődleges adatok szerin kokaint – találtak. Az anyagokat szakértők vizsgálják. A BRFK kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, egyiküket a bíróság azóta letartóztatásba helyezte. Az eljárásnak jelenleg nincs több gyanúsítottja”.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt tud szavazni az Év Kedvenc Tesitanára játék Komárom-Esztergom vármegyei jelöltjeire!

origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

borsonline.hu

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

metropol.hu

Szandi elárulta évtizedek óta tartó házassága titkát: Sosem hinnéd, mi az

vg.hu

Átadták a forgalomnak Magyarország legújabb autópályáját – de előtte még biciklisek használták

origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

travelo.hu

Nem mindennapi látványt nyújtó luxus magángép landolt Debrecenben

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Tűzzel játszanak a nyugati politikusok: az orosz atombombák nem állnak bevetésre készen?

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Moszkva bojkottálja az Ukrajna-konferenciát

POLITIK

A hídpénzbotrány főszereplőjének más is van a rovásán

POLITIK

Szijjártó Péter: Látszanak az atomháborús előkészületek

POLITIK

Az ukrán miniszter szerint az energiaellátás fele összeomlott