Létrehozva: 2022.10.13.
Módosítva: 2022.10.13.

„Háborús uszítók elitista tömörülése” - mondta a volt demokrata elnökjelölt

A pártból is kilépett.

Szerző Ripost

Tulsi Gabbard volt amerikai kongresszusi képviselő, korábbi demokrata elnökjelölt bejelentette, hogy kilép a Demokrata Pártból, amely szerinte háborús uszítók elitista tömörülésének irányítása alá került, és atomháborúba taszítja az Egyesült Államokat.

Hevesen kritizálja Joe Biden elnököt és a kormányzó Demokrata Pártot Hawaii állam korábbi képviselőnője. A Twitter-oldalára is feltöltött beszédében Tulsi Gabbard bejelenti, hogy kilép a Demokrata Pártból, ugyanakkor felszólítja a józanul gondolkodó párttársait, hogy ha nem bírják tovább gyomorral azt az irányt, amerre a párt woke hívő ideológusai viszik az országot, csatlakozzanak hozzá és távozzanak ők is a Demokrata Pártból.

Gabbard egyébként vitatott személynek számít demokrata oldalon: bár régóta a Demokrata Párt sorait erősíti és társadalmi kérdésekben kifejezetten baloldaliként nyilatkozik, a neokonzervatív demokrata-republikánus elittel ellentétben markánsan háborúellenesnek tekinthető.

Nem maradhatok tovább a jelenlegi Demokrata Pártban, amely most már egy elitista, háborúpárti, a gyáva woke-ideológia által vezérelt tömörülés teljes ellenőrzése alatt áll, amely minden kérdésben, faji alapon szegregál és szítja a fehérellenes rasszizmust, aktívan dolgozik Isten adta szabadságjogaink csorbításán, ellenségesek a hívő emberekkel szemben, démonizálják a rendőrséget és védik a bűnözőket a törvénytisztelő amerikaiak kárára, a nyitott határokban hisznek, fegyverként használják a nemzetbiztonságot a politikai ellenfelek ellen, és mindemellett egyre közelebb rángatnak minket az atomháborúhoz” – hangsúlyozza Gabbard a videóban.

Mindeközben, a volt hawaii képviselő bejelentésével nagyjából egyidőben a NATO arról tájékoztatta a sajtót, hogy nukleáris csapásmérést szimuláló éves gyakorlatot tart a jövő héten. Noha annak ellenére, hogy az esemény csupán szimbolikus, azaz terepasztalok mellett zajlik, heves reakciókat váltott ki az orosz és a fehérorosz katonai vezetésből.

Ez nem meglepő, miután az új brit miniszterelnök, Liz Truss korábban egy televíziós interjúban úgy fogalmazott: bármikor kész megnyomni az atomrakétákat indító gombot. Azóta Dimitrij Medvegyev, az Orosz Föderáció Biztonsági Tanácsának elnökhelyettese is többször utalt rá: a nemzet érdekei védelmében Moszkva kész akár a legvégsőkig elmenni.

A Zero Hedge amerikai jobboldali portál a Gabbard kilépését illető beszámolójában felidézi: négy hivatali ciklusa alatt, 2013 és 2021 között a demokrata polititkus az Egyesült Államok rivális nagyhatalmaival folytatott párbeszédet és az iszlám terrorizmussal szembeni keményvonalas politikát is szorgalmazta. Emellett Gabbard elítélte Bident, amiért „a NATO megerősítésére és a katonai-ipari komplexum felhizlalására használja fel az orosz–ukrán háborút”, miközben a Demokrata Párt – hatalomközeli republikánusok támogatásával– az elmúlt hónapokban szinte egyhangúlag megszavazta, hogy több mint 52 milliárd dollárt küldjenek Ukrajnának.

„Ez nem az ukrán emberekről vagy a demokrácia védelméről szól. Ez az Oroszországban történő rezsimváltásról szól, valamint a háború kiaknázásáról, hogy megerősítsük a NATO-t és etessük a katonai-ipari komplexumot. Joe Biden számára ez arról is szól, hogy új világrendet alakítson ki, amit abban az esetben is nekünk kell vezetnünk, ha ez a nukleáris katasztrófa szélére sodor minket”

mondta Gabbard a Fox Newsnak augusztusban adott interjúban.

A politikus hevesen kritizálta ugyanakkor Biden és szövetségesei döntését az Oroszország elleni szankciók kivetése miatt is,

ugyanis szerinte ez csak az USA-nak és Európának tesz rosszat, miközben Oroszország rekordprofitokat gyűjt az energiahordozókból.

Gabbard más ügyekben is hallatott magáról az elmúlt hónapokban. Idén januárban bejelentette, hogy rágalmazás miatt pert indít Hillary Clinton, a demokraták 2016-os bukott elnökjelöltje, volt külügyminiszter ellen. Clinton ugyanis még tavaly októberben azzal vádolta meg Gabbardot, hogy orosz ügynök, feltehetően arra utalva, hogy a hawaii törvényhozó korábban méltatta Vlagyimir Putyin szíriai, terrorizmus elleni fellépését.

A bukott elnökaspiráns később azt is állította, hogy a 2020-as amerikai elnökválasztáson Gabbard az oroszok favoritja, Moszkva támogatását élvezi. A keresetben Gabbard ügyvédje kijelentette: Clinton így kívánta „megtorolni”, hogy Gabbard a 2016-os választásokon az ő pártbeli vetélytársát, Bernie Sanders vermonti szenátort támogatta.

A fiatal, színes bőrű, hindu vallású politikusra, illetve ellentmondásos pályafutására a hazai sajtó is felfigyelt, Tulsi Gabbardról a Mandiner közölt portrét még 2019-ben.

Egy másik republikánus politikus, Paul Gosar szerint az Egyesült Államoknak egyáltalán nem kellene részt vennie az ukrajnai háborúban. Republikánus politikusok szerint Joe Biden elnöknek és a demokrata kormányzatnak inkább az országot sújtó válsággal és az amerikaiak problémáival kellene foglalkoznia, mint hogy egy atomháborút kockáztat Oroszországgal.

Ukrajna pénzügyi és katonai támogatásának leállítása sürgette Twitter-oldalán Paul Gosar Arizona republikánus kongresszusi képviselője. Gosar szerint az Egyesült Államoknak nem lenne szabad egy olyan háborút finnanszíroznia, amelyben egyáltalán nem kellene részt venni. Lehet, hogy Joe Biden és családja tartozik Zelenszkij elnöknek – utalt Biden ukrajnai korrupciógyanús ügyeire –, de az Egyesült Államok nem tartozik semmivel.

Gosar határozott antiintervencionista politikus, aki a Republikánus Párt nem hivatalos Amerika az első elnevezésű frakciójának is a tagja, és a Biden-kormány egyik leghangosabb kritikusa. Az arizonai képviselő korábban többször is az Ukrajnának nyújtandó támogatások ellen szavazott a kongresszusban. Akkor Gosar azt írta, az ország határai nyitva, a fentanil százereket öl meg, az infláció pedig tombol. A baloldal és a jobboldali „establishment” mégis az ukrajnai támogatásokkal foglalkozik. Ez valóban az Amerika az utolsó-politika.

Nem Gosar az egyetlen republikánus, aki mindkét felszólította korábban az Ukrajnába irányuló katonai és pénzügyi támogatások leállítására. Marjorie Taylor Greene georgiai képviselő múlt héten kijelentette, hogy a Kijevnek nyújtott amerikai segélyek „ezrek és ezrek halálát okozták, drasztikusan megemelték a megélhetési költségeket az egész világon”.

Matt Gaetz floridai képviselő vasárnap pedig azt írta, hogy „Ukrajna fenntartása a nemzetközi pénzmosás Mekkájaként nem éri meg a nukleáris háború veszélyét”.

A volt amerikai elnök szerint az orosz–ukrán háború nem tört volna ki, amennyiben ő marad a Fehér Házban. Trump nem először kongatta meg a vészharangot az ukrajnai válság következményei miatt.

Az ukrajnai konfliktus a harmadik világháborúba torkollhat – figyelmeztetett Donald Trump volt amerikai elnök. Az exelnök a közösségi médiaplatformján, a Truth Socialon azt írta, hogy

„az ukrajnai konfliktusnak, soha nem lett volna szabad megtörténnie”.

Trump azt állította,

ha még ő lenne a Fehér Házban, akkor soha nem törtek volna ki ellenségeskedések Moszkva és Kijev között.

A volt elnök nem először kongatta meg a vészharangot az ukrajnai válság következményei miatt. Júniusban bírálta utódját, Joe Biden demokrata elnököt azért, ahogyan kormánya kezelte a válságot.

Azért is bírálta a hivatalban lévő elnököt, amiért több tízmilliárd dollárnyi katonai segélyt küldött Kijevnek, ami szerinte csak olaj a tűzre a konfliktusban.

„Komoly veszélyben vagyunk azzal, ami Ukrajnában és Oroszországgal történik. Egy világháborúba torkollhat, ahogyan kezelik a dolgot. Őrület, amit csinálnak” – jelentette ki akkor. Trump ugyanakkor nem fejtette ki, hogyan akadályozta volna meg a konflitktust, de kijelentette, hogy kormányzása alatt az Egyesült Államokat tisztelet övezte a világpolitikában.

Az exelnök kormányzása idején is több százmillió dollárt utalt át Kijevnek Washington, ugyanakkor a sajtóhírek szerint Trump ezt csak tanácsadói győzködése után fogadta el, mivel nem volt meggyőződve arról, hogy Ukrajna képes visszafizetni a folyósított összeget.

Trumpot 2020-ban azért is felelősségre vonták, mert ideiglenesen visszatartott 391 millió dolláros katonai segélyt, Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt pediga arra szólítota fel, hogy a segélyért cserébe szorítsa vissza a korrupciót az országában – beleértve a Biden család ukrajnai korrupt üzleti ügyleteit is.

 

 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat